Inte som planerat

Ja dagen blev inte som jag planerat. Jag ville ligga hemma och mysa i soffan ikväll och bara slippa köra i detta väder. Men i stället blir jag inringd att jobba, det är roligt för jag behöver pengarna. Men det är inte roligt när dagen inte blir som man planerat. Men här kör vi, för pengarna behövs verkligen.
Skall ha middag för ett hockey lag ikväll, sen i morgon blev det en lunch jag skall laga. Ikväll skall jag vara helt själv, känns tufft när man inte jobbat på ett bra tag. har jag rätt kod? och en massa frågor. men det brukar lösa sig. Men annars vet jag att jag klarar det.

Helgen består bara av jobb, istort sätt!

Befriad

Nu har min snälla pappa varit här och hjälpt mig loss. Så nu står bilen på parkeringen och en lastare skottar just nu av gården här. Så förhoppningsvis kommer jag härifrån ikväll!
Dem säger ju att det skall komma 20-30 cm till mot kvällen. Hoppas inte det.

Man kanske skall laga mat/frukost, jag känner att magen börjar kurra. Till frukost blev bara en frukt.
Måste ta tag i det sista med svtplay uppgiften. Lätt att man hamnar på någon annan hemsida istället.

Det finns så himla många människor, av alla möjliga sorter. Hur vet vi att det är en människa som står framför oss? Alla ser ju olika ut, alla pratar olika, alla beter sig olika, alla luktar olika..så hur vet vi att det är en människa som står fram oss? När du ser på en banan, vet du ju att det är en banan för att den är smal och gul. Men när du ser på människan framför dig var ser du? Du kanske ser en människa med dålig självbild, som försöker vara någon annan än vad h*n egentligen är. En som inte vågar ha egna åsikter, för att h*n är rädd för att ha fel, rädd för att bli illa omtyckt. Det kanske är en jättebra människa för dig men kanske helt tvärtom för mig, eller?
Du ser kanske en människa som ljuger för dig, kanske till och med en vän som ljuger för dig. Är det en bra människa? Nej! En vän skall inte ljuga, en vän skall förstå!
Eller så ser du en människa som verkar trevlig på utsidan men på insidan har h*n väldigt mycket problem att tacklas med, som visar sig tillslut på utsidan också. Antingen genom sjukdom eller genom dåligt beteende.
Det finns även människor som är jättetrevliga på insidan, men försöker spela något spel på utsidan, vilket bara leder till lögn i slutändan. Hur skall egentligen den ultimata människan vara rent beteendemässigt. Finns det en ultimat människa?
Så när jag ser på en människa, ser jag den rätta människan då eller ser jag den "falska" människan? Jag hoppas jag ser den rätta människan! Vad ser du när du tittar på människan framför dig?

Sitter fast

I dag skulle jag äntligen få jobba, som jag väntat på det. Men snön satt stopp för det.
Det var snö upp till knäna, men jag som verkligen ville skulle verkligen försöka. Så jag gasa på men det tog bara stopp, så nu har jag kört fast. Bilen står ivägen just nu. Men förhoppningsvis kommer pappa och hjälper mig därifrån någongång under dagen. Bara det inte skall fortsätta såhär, eftersom jag skall köra en del ikväll och i natt. Jävla Snö! Kan den inte bara försvinna. Känner inte för mer snö!
I norr hade det kommit 50 cm snö sa dem, helt sjukt!

Efter en timmes försök att få loss bilen själv, så fick jag ge upp! Hjulen står nersparrade i marken en bra bit, så jag kommer ingenstans. Så himla frustrerande.
Nu sitter jag inne framför brasan och försöker få upp värmen i kroppen igen.
Man ser på tvn hur mycket snö det verkligen har kommit, helt sjukt!

Lyssnar på det som hänt i haiti, det är helt sjukt det som har hänt dem. Vi har ingen aning om vad dem går igenom. Våra problem vi har här hemma, skulle dem vara överlyckliga om dem hade istället, men dem sitter där utan tak över huvudet och har ingen aning om vart deras familj är, eller så har det blivit dödade. Tänk er själv om ni inte visste vart eran familj var eller att hela familjen dött och huset är borta. Vart tar man vägen?
Skänk en tanke till dem! För vi kan inte föreställa oss vad dem går igenom just nu!

Får ta fram skolboken istället idag då, så får man det gjort. Får fortsätta där jag slöt igår!



Snöstorm

Eftermiddagen har jag spenderat med sandra, men varm choklad och muffins. Mysigt att sitta inne när snön yrar utanför fönstret och man vet att man inte behöver gå ut.

Nu har vi ätit mat och jag är mätt som bara den. Kvällen skall väl spenderas framför tvn tror jag. Hoppas det är något vettigt att se. Skall nog försöka gå och lägga mig i klok tid eftersom jag skall upp och jobba i morgon.

Skall nog in och månadshandla någon dag i veckan eller kanske början på nästa vecka. Anders är ju ledig på fredag så det blir nog lite fix här hemma då, det behöver ju göras något åt förrådet. Så får se vad vi hittar på. Något vända till återvinningen kanske?!

Nu skall vi spela kort, ha en bra kväll!


Personalfest 2007 med packhuskällaren, slöt på Wallers terass.
Det var längesen jag träffa Marie och Jossan, Marie har ju varit i Norge och Jossan träffade jag i december. Får ta och fixa ihop en tjejkväll någon kväll!


Besviken och ledsen

Väldigt många funderingar på om vi skall bo kvar eller inte?
Efter våran diskussion igår märker jag att vi har inte samma åsikter.
Vilket har fått mig att förstå på vilket plan du ligger...

Igårkväll var ingen rolig kväll, så helt förstörd. Har tycker man att man är snäll och hjälper henne med allt möjligt och så får man tillbaka den här skiten.
Kan inte släppa mina tankar från det vilket gör att jag har svårt att koncentrera mig på skolan.
Men jag har iaf läst 40 sidor idag ur cognitve psychology.
Nu tänkte jag att jag skulle bedömma svtplay, utifrån våra standard vi valde ut och koppla ihop det med våra sinnen. Hörsel, syn, känsla mm.

Jag har fått tillbaka min dator nu men det va så seg, fast det kanske beror på att vårat internet är kasst.
Kan ju säga att våra rör hade frusit igår så det tog ett tag att få isen att lossna. Se vi bor inte helt smärtfritt här.

Undra när snöstormen skall komma, vinden skulle ju börja öka nu på eftermiddagen. Fast jag ser ut nu så snöar det en massa. Kanske skall gå och hämta posten innan det blir för mycket.

Bjuder på en bild på min och älsklingen från sommaren 2006, då vi var i på västkusten.


Fint väder

Idag så är det kallt, både inne och ute kan jag lova. Men det är bara att krypa upp från sängen. Idag skall jag köra min mormor till stan, hon skall gå på fotmassage och sen skall vi nog handla och lite.
Så jag får plugga när hon är inne på fotmassage och sen när jag kommer hem.
Men det skall bli en mysig dag och få umgås med mormor.

Igårkväll var jag helt slut efter all skola på dagen, mådde skit igår när jag låg på soffan. Men med sömn blev det bättre, så idag känner jag mig på gång igen. Måste hinna med en promenad sen, kanske när mormor är på massage.

Imorgon väntas det ju snöstorm har jag hört, så idag är det väl lugnet före stormen kan jag tro. Det skuööe tydligen snö som bara den och blåsa över 16 sek/m, det blir lite snö. Då vill man gärna inte köra bil, bara sitta inne och göra en brasa och plugga. Så det tänker jag göra i morgon. Det är så mysigt att man inte behöver gå ut då.

Jag sitter och väntar med spänning på ett mail som aldrig vill komma, åhh!


Bjuder på en bild från studenten 2007


nyduschad

Jag har efter en bit mat framför tvn, duschat. Så nu är jag redo för det sista mötet för dagen. Nu kl 19 börjar det nämligen. Vi skall prata om uppgiften vi fått tills nästa vecka.
Jag tänkte vara snäll, så jag gjorde en sammanfattning av vad som sades idag på mötet/föreläsningen, eftersom det var två i min grupp som inte kunde delta. En är i fjällen och det skulle jag så gärna vilja också.
Har aldrig åkt skidor utför och Anders säger att det är så himla roligt. Så det blir väl kanske någon gång framöver.

Glömde att säga att igår var vi i Källunge. hos Anders systers familj och åt mat och hade trevligt. Anders skulle klippa sig så han blev nyklippt och fin efter det besöket. Deras barn är så underbara. Många roliga skratt man får tillsammans med dem.
Vi skall vara barnvakt åt dem om någon vecka, det skall bli roligt!

Nej nu skall jag ha möte snart! Sov gott alla!

Jag är Glad!

Idag fick jag reda på att jag blev godkänd på tentan. Utan en komplitering så det känns hur skönt som helt. Jag är så glad. Nu kan man fokusera på denna termin när man väl har blivit godkänt och klar med termin 1.

Idag har jag även betalt räkningar och fixat lite på internetbanken, men jag väntar ännu på en lön. Dem brukar ju vara lite sega med det där, tycker det är rätt dåligt. För den borde ju finnas där den dagen som det står att den skall finnas där. Men så fort pengarna kommer in på kontot så försvinner dem lika snabbt igen, det är lite synd.

Jag har läst de 20 sidor jag har som mål att läsa ur boken idag och jag har även översatt lite av våran standard. Så nu börjar snart våran diskussion av föreläsningen perception. Eller snarare kl 14.15, tror jag det var. Men läraren har glömt att koppla ur micen så man för vad han och en annan lärare säger, tänk om dem skulle säga något dumt. Fy skäms!

Det blev ju så fint väder precis, får se om jag hinner med en promenad sen när Anders kommit hem för nu kommer jag ju vara fastfängslad vid datorn ett tag.

Fick även testa min mic nu i adobe, det funka inte sist, men nu funka det och det känns jätteskönt. De andra hör mig så det är super bra. Puhh!

Dem ringde igår också så jag skall få jobba, tors, lör och sön. De behövs verkligen just nu. Så jag har mycket att vara glad för just nu..

Bjuder på en bild från sommaren 2009


Bloggfri helg.

Har inte haft tid eller ork till att blogga i helgen. Men med lite korta drag var jag hemma i vallstena i fredags och umgicks med min familj. I lördags var vi i bro på dagen och när jag kom hem var jag helt slut. Blev en lugn hemmakväll, med en sova Linda på soffan. Men innan jag somna hade jag gjort pannacotta som vi åt, det är ju så gott.
Igår var jag och Sandra ut hos karin och red och åkte snowracer efter en galopperande häst, det var till att hålla i sig kan jag säga. Så mysigt var det!

Idag består hela dagen av plugg, kvällen också för den delen.

En vän är väl en person som förstår och stöttar en i alla situationer, eller har jag fel?!


En person som jag vet förstår och stöttar mig i alla situationer det är min underbara pojkvän<3

ååååååååååååååhhh!

Igår fick vi våran elräkning och den låg på 2400 kr, för en månad. Hur fan kan det komma sig. Vad är det som kostar så mycket pengar hos oss. Vi anväder inte torktumlaren, vi har 14 grader när vi vaknar och runt 17 på dagen. Vi har inte alla element på och vi snålar på mycket. Vad fan är det som kostar?
Som ni kanske läst innan så får vi betala för hennes stall. Och det kostar tydligen en himla massa pengar. Hon säger att hon sagt till oss den gången vi var och titta på det att vi skulle få betala elen för stallet, men nej det har hon inte gjort. JAG ÄR SÅ ARG OCH LEDSEN. Vi har inte ens en häst som står i stallet, jag hjälper henne med hennes hästar.
December månad har inte varit kall hela månaden heller, halva december var det kallt. Så vad blir inte nästa räkning på som är för januari? och feburari? över 3000?

Det är fan inte rimliga priser att betala mellan 8000-9000 kr för det som vi bor i. Det enda som är i ordning gjort är toaletten, det andra är inte så nytt här hemma. Det har sina skavanker om man säger så. Så för dem pengarna så skulle vi kunna äga ett hus, en gård och spara 3000 kr i månaden. Det är helt sjuk! HJÄLP! vad skall vi göra ? Skall vi sgäa upp den här skit bostaden eller vad skall vi göra. Vill ju inte stå utan tak över huvudet heller.

Kan säga att jag vet många som äger hus som inte betalar halva av det vi betalar i elkostnad. Tex en som betalar 1,500 i månaden på el och uppvärmning. Dem har ett stort hus som är dubbelt så stort som vårat, de har uterum med golvvärme, två toaletter med golvvärme, golvvärme i kök och hall och dem har 4 datorer (varav en går dygnet runt), de nadra går rätt många timmar om dan dem också. OCH dem har kanske 21 grader inomhus...VI HAR 17?

Detta är pengar vi får kasta ut som vi egentligen inte har lust att kasta ut på en sån orimlig kostnad som våran el.

VAD ÄR FELET?

check

Nu har jag läst vissa delar utav vår standard, individfokus. Som vi valde att arbete vidare med. Men gud vilken svår engelska. Massa ord hela tiden som man fick översätta, som man inte hade en aning om vad det betydde. Men kunde heller inte få något sammanhang om vad meningen handla om. Men tack gode gud för den som uppfann, översättaren. Det gick lite lättare då.

Nu har jag bäddat rent i sängen, som jag hade planerat. Har även hängt tvätt och slängt in en ny tvätt i maskinen och vikt ihop mina kläder. Börjar få in en rutin på det här med skola och fix här hemma nu. Så det känns skönt, skönt att varva flera timmars plugg vid datorn till att städa något här hemma. Då får man röra på sig iaf.

Vi tänkte åkte till Vallstena och äta ikväll, de vet inte om det än bara. Men tänkte ringa snart och fråga om dem ville äta med oss. Nu skall jag nog gå ut och skotta lite snö.

Chili i action!


En föreläsning avklarad.

Nu har jag lyssnat fördigt på föreläsningen och den var faktiskt intressant. Men det fanns vissa delar som var lite mindre intressanta om man säger så. Man fick verkligen koncentrera sif för att hänga med under hela tiden. För hans röst söver en nästan. Lugnt och försiktigt..väldigt lugn.

Nu tänkte jag laga lite mat så jag får lite mer energi till att fortsätta plugga.

Nu kom solen fram, är det inte underbart när den kommer fram man får helt plötsligt mer energi och lust.

Jag har kommit på att jag saknar min bärbara datorn väldigt mycket, den har varit på lagning nu i 4 veckor och jag vill ha tillbaka den nu. Får så ont av att sitta i Anders datastol, den är lite nersutten om man säger så. Hade jag haft min dator kunde jag sitta i soffan, eller ligga om jag ville. Jaja! Den kommer väl hem till min snart hoppas jag. Det värsta då är att man inte har något program alls kvar på datorn.

En skoldag framför mig, framför datorn.

Idag har jag som mål att lyssna på den föreläsningen som handlar om perception. Har en liten aning om att den kommer bli rätt seg. Men jag måste tvinga mig igenom den. Sen skall jag även läsa det dokument som vi skall använda oss av vid kommande gruppuppgift. Den var på 56 sidor på engelska så det kommer nog att ta ett tag. Men det är ett måste så det är bara att börja läsa.

Tänkte även att jag skulle hinna med att bädda rent i sängen. Det är ju så skönt att krypa ner i en nybäddad säng. Speciellt på vintern, jag kommer ihåg när mamma brukade torkrumla påslakanet precis innan man skulle gå och lägga sig. Då var det så där varmt och mysigt så att man kände att man aldrig ville gå upp ur sängen.

Anders han blev farbror inatt, till en liten töjs. Känns ju roligt med en till medlem i familjen Samuelsson. Som för tillfället är rätt så stor redan, och fler kommer det bli. Dem är redan nu med syskonen och respektive med barn 21 stycken tror jag. Om vi ser på min familj så är vi bara 5 stycken, men ingen av oss sykon har ju fått barn än. Sen så är dem 7 syskon och vi bara 3. Så det är lite skillnad. Men det är roligt med liv och rörelse tycker jag.

Nu skall jag nog slänga i mig lite frukost sen börja med att lyssna på föreläsningen.


Ser ni skillnaden mellan mina två ögon?! Det till vänster är min vanliga ögonfärg och det till höger har jag en brun lins i.


Här går det undan.

I eftermiddag har jag äntligen plockat bort alla julsaker som legat på golvet, dammsugit, gjort i ordning en ljusstake och plockat i ordning lite här hemma. Sen har jag slängt in tvätt i maskinen och nu lagar jag mat.
Skall nog ta och slänga ihop en deg så vi kan få lite färsk bröd också. Effektiva Linda ikväll!

Kvällen kommer nog bestå av mys framför tvn tror jag. Har ingen större ork till något annat. Hoppas ni alla får en bra kväll! Tjaoo!

Tänk om detta kunde vara svenska pengar, då hade man vart rik då!




Lycklig Linda!

Fick mitt ena lönespec idag och blir man inte glad då man märker att man kommer få dubbelt så mycket än vad man räknat med. kanske mer till och med...JAAA!
Kan inte bli bättre just nu, välbehövliga pengar!

Men pengar är som sagt inte allt, men tyvärr mycket! Fast hellre är jag fattig och lycklig än rik och olycklig. för vad spelar det för roll då om man har pengar? om man inte har någon att komma hem till varje dag, någon som bryr sig om mig och någon man själv kan bry sig om.
Att få känna glädje är något som jag värderar högt i livet, att kunna skratta och va glad. Vad tråkigt livet varit utan glädjen.
Så alla Känn Glädje i vardagen!!!


Jag är glad att jag har min familj och mina nära och kära. Kärlek till er <3

Fire!

Igår kände vi för att fira lite så det blev lite öl och cider här hemma, framför tvn, till ncis. Så vi såg det sista avsnittet igår, tråkigt. Vad skall vi se på nu?!

Idag var jag uppe tidigt, först hade jag hästarna som skulle ut, var tvungen att slöppa ut dem när det var mörkt. Jag skulle iväg på brandutbildning idag med jobbet. Så vi hade först lite teori, sen fick vi släcka eld med brandsläckaren. VI fick gå in i en rökfylld container och rädda och släcka elden. Sen satt vi eld på en fritös och jääävla vad det small. Vi fick göra en himla massa med eld, släcka eld på en person. Ja en förvånansvärt rolig förmiddag faktikst.

När jag kom hem var jag frusen som bara den efter som vi varit ute rätt mycket i snöön och blåsten. Så jag gjorde eld och laga mat. Sen satt jag mig framför elden och har för tillfället läst 40 sidor kognitiv psykologi. Intressant och se hur våran hjärna fungerar, egentligen.

Ikväll skall jag nog ha möte med skolan om det nu blev så får se vad dem andra säger.
Jag vill verkligen att snön skall försvnna lite nu, bara lite. Har haft tillräckligt känner jag..
Eller vad säger ni, vill ni ha kvar snön?



Många möten idag.

Om en timme börjar intro till del kurs 1 på termin två, det känns skönt att ha blivit klar med en termin, av sex. Denna kurs skall bli intressant, vet inte riktigt vad jag har att fövänta mig. Men genom att ha läst igenom studiehandledningen verkar den rolig. Vi får se vad som sägs idag.

Igår var jag hos min mormor istort sätt hela dagen och kvällen. Åt smörgåstårta, 5 port. Det är inte så lite det :) , sen när jag kom  hem var jonas här. Jag bjöd dem på kakor som mormor bakat och så poppa jag popcorn och tryckte i mig. En riktig fettis dag igår alltså.

Skall in till stan sen på ett ärende, ett spännande sådant.

Ikväll får jag se vad som händer, skulle vara skönt att bara vara hemma och slappa. Man kan behöva det ibland också. Skall nog ta och äta lite frukost nu innan jag skall "möta" mina klasskamrater...

Lite bilder från personalfesten innan jul

En super roligt och trevlig kväll.


Sover dåligt

Igår kväll kunde jag inte som, hade så många tankar i huvudet. Dem ville bara inte försvinna. Efter två timmar somna jag. Sen när Anders gick upp i morse va jag skit trött, men jag kunde inte somna så jag har legat vaken sen halv sju, fram tills nio nu. Vet inte varför jag inte kunde somna verkligen. Finns så mycket som snurrar i mitt huvud som jag inte riktigt vet vad jag skall göra med.
Men nu är jag vaken iaf, och jag tänkte att jag skulle baka lite bröd (Får se om jag orkar, annars tar jag det i morgon), innan jag skall in till stan. Skall nämligen besikta om bilen idag. Hoppas att den går igenom denna gång.
Sen blir det direkt ut till mormor som fyller 80 år idag. VI har egentligen redan firat henne men kan vara roligt att komma ut och hälsa på henne på hennes födelsedag.

Jag har fastnat för en mening inom pedagogiken. Som lyder :

"Språket är inte bara ett kommunikationsmedel, utan ett instrument för tanken. Språket ger fast för åt tanken"

I morgon börjar en nu kurs, vilket betyder att idag är det en mellandag. Som jag tar ledigt från skolan. Eftersom jag lämna in tenta igår så kan man säga att jag är mellan två kurser idag. Men är lite sugen på att börja bläddra i böckerna inför nästa kurs. Alltid lika roligt med nya böcker, för det betyder ny kunskap.

Från Öland sommaren 2008


Hur lyckas dem?!

Nu har mina jävla katter förstört lampan som jag fick av louise i julklapp. Jag vill bara förtydliga att jag köpa en sådan lampa på ullared som den förstörde och så var louise så snäll och gav mig en ny i julklapp för jag gilla verkligen den, tror ni inte dem välte den igen..vad är det för fel på dem djuren??????
Jag ställde den inte ens på samma ställde, nu stod den mycket bättre men ändå lyckades dem välde den..ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jag blir såååååååå arg!!


Min helg hittils

I går var vi hemma hos pappa i vallstena han fyllde nämligen år. Så vi åt smörgåstårta, både till lunch och till middag. Sen var det kaffe och kortspel. En jättemysigt eftermiddag/kväll. På kvällen, eller skall nog säga senare på kvällen, kom jonas hit och dem lira tvspel som vanligt. Jag mådde inte så bra(halsont och ont i kroppen) så jag plugga lite och sov mestadels av kvällen, sen åt vi kladdkaka som jonas hade haft med.

Idag när jag vakna var jag helt tjock i näsan men nu har det gått över, men känner sig alltid mer kass på morgonen och kvällarna. Har skickat in tentan precis, känns skönt att äntligen ha gjort klart den *tummen upp*. Så nu får vi se hur det går med den.

Anders är i bro idag och fixar bilen och hjälper grannen. Jag måste nog handla tror jag, men hoppas han kommer hem snart så vi kan hitta på något. Blir lätt rastlös när jag är hemma själv, om jag inte har något att plugga med. Som jag inte har eftersom jag precis lämnat in tentan :), fast jag kan ju alltid läsa ur psykologiboken.


Bilden tagen på nyår 2008, Jag och Sara skulle utöva någon slags ställning (vi spela våghals), Sara på alla fyra och jag med handen i högsta hugg. Fårga mig inte vart ljuset kommer ifrån bara...ännu oklart!


precis hemkommen

Kände mig rätt nöjd med tentan så jag åkte till stan och skulle handla vin och en present till pappa. Allt gick väldigt snabbt, så jag han sätta in pengar på banken också. Skönt då har man blivit av med det.

Känner mig ännu kass, åhhh varför har jag inte ett badkar? jag älskar att bada och jag känner att jag verkligen skulle behöva det nu. Snälla någon ge mig ett badkar.

Och jag vill bara säga att bensinen räckte in till stan, tänkte på det hela tiden men det gick. Allt går om man bara vill.

Nu vill jag bara lägga mig och sova, men först skall jag bara skriva lite till sen får jag nog se om jag lägger mig framför tvn, så jag orkar med kvällen. *Snark*

Drömmer mig bort tillsammans med min Älskling.


För ikväll skall jag hem till natta, eller det är inte bara jag tror vi blir 12 tjejer. Vi skall äta mat och sen blir det spel för hela slanten och såklart lite vin! Kommer nog bli en super trevlig kväll!

Sjuk?

Igårkväll bjöds det på mat i åby och kaffe. Trevligt, fick se antikrundan också och det visade att Anders har en grej hemma som är värt en himla massa pengar. Så där har vi det, vi skall inte sälja det men det kan vara bra om banken frågar om man har något värdefullt hemma. Vilket Anders har då isf.... :)

Vakna i morse kände mig helt tjock i huvudet och halsen, eller det gör jag ännu. Känns inte alls roligt eftersom jag först skall skriva klart min tenta idag och måste ha ett skarpt huvud. Sen skall jag iväg på middag ikväll, men får väl ta en alvedon eller något.

Måste även in till stan idag, pappa fyller år i morgon sen måste jag även ha något drickbart till kvällen. Hoppas bara min bensin räcker in till stan, den va ju nästan tom sist.


Snälla ta mig till värmen, gratis helst! Här spelar jag ett spel på teneriffa, jag tror inte jag vann men jag kom på prispallen iaf och fick hämta pris på scenen på kvällen. Vilken underbar vecka!


Besökare ökar.

De senaste dagarna har besökarna på min blogg ökat rätt mycket, undra vad jag gjort för att det skall bli så. Har inte skrivit ut min blogg på fb, då brukar det öka lite. Men nu vet jag faktiskt eftersom jag inte gjort det. Men det är ju roligt att folk vill följa min vardag, som mest består av plugg för tillfället.

Nu är jag på sida sju på tentan så det känns faktiskt bra, sen fick vi ju också förlängt till söndag. Men det är jobbig att ha det över en helg. Bättre kanske att göra klart den i morgon. Har som mål att istort sätt bli klar med den i morgon sen får jag ta finliret i helgen.

Nu har jag duschat och konstigt men sant så känner man sig som en ny människa. Tänk vad en dusch kan göra. Nu poppar jag till spotify! Ni skulle bara se hur det ser ut runt mitt skrivbord just nu, flera glas, tallrik, massa böcker, chips och såklart 2 katter. Det blir lätt så!

Hur vet du att du är snäll tex? Du kan ju inte veta det bara, det måste ju vara från dina näras beteende som utgör hur man vet hur man själv är. Hur skall man annars kunna veta?!
Läser om självet just nu och det är sååå intressant.
Vet ni att dem som jämför sig med andra gör det med sånna som dem anser sig lika med i allt från beteende, utseende osv...
Nu tänker Lindas psykologihjärna!



Vilken Natt

Guud är så trött i huvudet idag att jag vet inte vad jag skall ta mig till.
Har drömt en så himla massa hemska och jobbiga saker. Det första var att vi var på födelsedagsfest vid min moster Lena, vi skulle ut och göra en lek. Det var rätt många där, eftersom det är vinter och snö. Tar Anders min bil och börjar sladda runt som en galning, med min lillebror rasmus i. Jag säger till honom att lugna ner sig eftersom det er så mycket folk. Då flyger bilen upp i luften och snurrar runt och lander med taket neråt. Jag springer dit och Anders klättrar ur själv, så det är okej med honom. Jag fråga hur det var med honom då sa han bara "kan du inte bara gå". Sen vakna jag. Men jag vet inte jag låg ännu och drömde/tänkte på drömmen och då sa jag till honom är du helt knäpp eller för det första kunde du dött, sen vet jag inte hur det gick för min lillebror, du blir av med körkortet, du har förstört Lenas fest och du har förstört min bil och så ber du mig gå, sa jag till honom. Jag blev ledsen och gick där ifrån.

Sen drömde jag en annan dröm, jag kommer inte riktigt ihåg den lika bra. Det var något om Roma. Men vi skulle iaf åka gotlandsbåten. Vattnet är lugnt så det känns bra, men helt plötsligt snurrar båten runt och krasch säger det och båten blir platt. Jag börja skrika åt alla i min familj och alla hade klarat sig på båten, tror jag. Utan två. Men alla mina kära vara med mig iaf. Båten flög upp på land och stannade i hamnbacken. Så alla kunde gå ur.

Sen var det några smådrömmar också. Men usch jag är så trött i kroppen och i huvudet idag. Undra vad det var min hjärna skulle bearbeta inatt?
Jag snooza i en timme, sen stängde jag av klockan och vakna nu vid kvart i tio och kände att shit jag måste verkligen gå upp och plugga nu. Men hur skall jag orka?
Det är väl bara att bita ihop och bara göra det.

Ikväll blir det nog mat i bro verkar det som.


Jag och Anders på Teneriffa 08


Nu börjar det.

Snart skall redovisningar dra igång och jag känner min redo!
Headsetet är på och jag har papper och penna framför mig.

Har läst lite om stress idag, eller närmare 15 sidor. Det är intressant att läsa vad som framkallar stress och att det är olika faktorer. Att det fins en slag A-personlighet och en B-personlighet och vilka skillander som skiljer dem åt.

En som hört av sig idag och vill kanske köpa några böcker av mig som jag hade från juridiken. Kune ju va skönt att bli av med dem. Men får se hur det blir med det. Kunde inte hitta dem böckerna först, var ute och leta i förrådet och över allt inne. Men sen kolla jag i en låda i tvbänken och tror ni inte dem låg där och har gjort det hela tiden. Här har jag sprungit runt som en galning och letat efter dem och så lång dem i stort sätt framför ögonen på mig.

Nej nu skall jag lyssna på vad dem andra säger, dem har inte börjar riktigt än. Men klockan är lite över ett så dem borde börja när som.


Min Moltas, som jag tyvärr var tvungen att ta bort vid 1,5 år ålder pga av sjukdom!


Lampan blinker.

Igår blev jag äntligen klar med presentationen, det blev 13 ppt sidor. Så idag är dagen jag skall lägga upp den. Hoppas att det iaf duger, att jag inte helt är ute på fel spår.

På kvällen igår fick jag även fara till Vallstena, jag måste ju besikta om bilen. Så pappa var tvungen att se på den, bromsbelägget på ena sidan var han tvungen att byta. Han sa ditt dem från reservbilen, så vi hoppas det går igenom. Det är inte säkert sa han, men jaja! Jag har inte så mycket bensin heller, så jag vet inte om jag klarar mig till stan. Men vi hoppas det iaf, håll tummarna för mig :)

Sen blev det ett till NCIS avsnitt, vi är sam helt fast i det just nu här hemma. Men det är ju så spännande att lösa dessa fall.

Idag har jag vaknar för 20 min sedan och har gjort min dagliga koll på internet. Nu skall jag kolla igenom det sista på redovisningen och skriva iordning ett litet manus. Är alltid bra iaf man skulle komma av sig.
Sen är redovisningen någongång efter tre. Skall läsa lite om stress innan det och kanske skriva lite till på min tenta.

Ikväll skall nog Anders till bro, så får se om jag pluggar som en dåre eller vad jag tänker hitta på. Har börjat byta gardiner nu och dukar så kanske skall fortsätta med det.

Kreta 2009






Många bollar i luften

Sitter som sagt med min presentation men jag lyssar även på de andras redovisningar, bloggar, äter mat så det känns verkligen som jag gör lite här och sen lite där..men det blir nog bra tillslut.
har även hunnit städa ordning lite här hemma och plockat ner julsakerna OCH slängt ut granen SJÄLV!
Det blev barr i hela huset nu. Men det har jag dammsugit upp.

Nu har redovisningar sätt igång igen och det är väldigt innehållsrikt tycker jag man lär sig väldigt mycket. Skönt att det var fler än jag som bara la upp en folder också.

Nu skall jag nog gå ut och tömma kattsandet från lådorna som jag tömt idag, för snart kommer försäkringsbolaget och kollar.

Solen är framme idag också...

...men jag måste sitta inne och jobba med min presentation. Men har kommit fem sidor iallafall. Har tagit reda på idag hur jag skall lägga upp den och vart, så nu kan jag dra en lätt suck.

Idag kl ett kommer ett försäkringsbolat hit och skall kolla där vi bor, jobbigt då måste det se snyggt ut. Inte en gammal gran som står snett i vardagsrummet och barrar då. Hur skall jag få ut den själv? jaja får bli ett senare problem idag. Men klockan tickar på och snart är den väl ett också.

Idag skall jag nog bara sitta här inne så det händer väl inte så mycket, just det måste låna om en bok som går ut idag. Hoppas det går annars måste jag ta mig in till stan och lämna tillbaka den också, känns som att tiden räcker inte till det.

Bjuder på en gammal bild på mina katter


Undra vem?

Undra vem det är som läser min blogg varje dag, om det är några av mina vänner som har skype så skriv gärna adressen i kommentarer. Har precis installerat skype på denna dator (Anders), eftersom min är på lagning. Så får jag arbeta från denna för tillfället. Så även gjort en ny skype, så skriv här om ni har. Louise jag har addat dig :) Så nu kan vi prata ofta :)

Ikväll blev det bara pasta och korv, med en väldigt god sallad kan jag lova.

Var ju på promenad med Natta idag och gud vad jag frös om tårna. Vi skulle gå och fika, men bestämde oss för att köpa hem istället. Så det blev muffins och kaffe hemma hos natta. En Mysig eftermiddag!

Nu skall det sparas

Idag skulle jag plugga en massa, men jag sitter istället och designar kök på ikea. Undra varför?
Nej men jag har faktiskt skrivit lite, men det går trögt nu. Jobbigt!
Har gjort ett jättefint kök nu, som skulle kunna vara mitt drömkök, eller mitt drömkök efter dem riktlinjer jag har att röra mig mellan. Det är väl nu man skall komma på alla fel och brister man har i sitt kök och göra det annorlunda i det nya köket.
Nu börjar nog många undra varför jag designar kök, men det är mest för skoj skull! Tänker inte sätt in ett nytt kök här där jag hyr iaf. Vi får se vad som händer!

Nu har jag gjort mig ordning för en promenad i stan med Nathalie, men jag känner mig hungrig. Skall jag äta något nu eller skall jag kanske göra det i stan. Får se! Jobbigt när man är hemma och det inte finns någon mat och äta, då måste man laga mat och det är inte det roligaste. Men kom på mig själv nu, att jag skall nog göra det ändå. För nu skall jag snåla så mycket det bara går ett tag framåt. Inga onödiga utgifter här inte!

Några grejer som jag skall försöka spara in på är:
- Laga mat istället för att köpa färdig, det försvinner rätt mycket pengar på det varje månad
- Inga klädköp, har tillräckligt. Miin garderob är bara en stor röra för att allt för inte plats, och på så sätt tappar man bort kläder som man egentligen tycker om men inte ser
- Att inte köra några onödiga turer med bilen, köra 2 flugor i samma smäll istället!



Måndag och ny vecka.

I lördags var jag ju ute och åt och det var supermysigt. Vi blev väldigt mätta efter förrätt och varmrätt, sen en drink uppe på det. Men det var gott.
Igår var jag hemma i vallstena hela dagen, mamma och jag passa på att åka till mormor och hälsa på henne en sväng, där det blev kaffe framför öppna spisen. Jätte mysigt.
När vi kom hem och vi snowracer efter fyrhjulingen, super kul, men skiiit läskigt. Jag höll på att ramla av flera ggr men jag kkara mig. Rasmus och Marcus ramla av, och det var jag som körde in rasmus i en snödriva. Snäll syster jag är.
Sen laga även jag och rasmus mat till alla, det blev rotsaker i ugn med kyckling-curry gryta. Super gott.
Rasmus ville även att jag skulle klippa honom, men jag sa att jag inte kan men han sa att det gör inget. Så jag tog på mig uppgiften och till slut blev det nog väldigt bra. Men han va lite nervös allt, det är inte så lätt som man kanske tror att det är. Han skall ju ha rakat på sidorna sen skall han ha lite längre i luggen och lite kortare bak osv...Men det blev nog bra som sagt!

Sen åkte jag hem och kasta mig i duschen för jag hade fan hår över allt efter den klippningen.Sen såg jag en annan del av köping, dem är ju bara för härliga. Anders och Jonas hade varit på bio så dem kom hem, de snacka massa elektronik och jag snacka massa skit med dem..

Idag skall jag försöka plugga rätt mycket, måste komma någonvart med tentan. Sen skall jag träffa Natta efter hon slutat i skolan, runt två blir det nog.

Tänk när det börjar bli vår och det börjar se ut såhär i alla rabatter. Då är vi påväg mot varmare tider...


Helt slut!

Bion igår var faktiskt över förväntan. Egentligen ingen film som jag brukar gilla, men den var grym!
Nu väntar man bara på tvåan, för så som man förstod slutet så skulle det komma en till.

Idag har jag och Anders varit i tingstäde och åkt skridskor och grillat korv, men Jonas, Emelie och Ola! Helt underbart var det, synd att man aldrig kan lära sig åka klokt bara. Hade inte med mig kameran, men det var grymt fint där när snön låg helt stilla, ingen vind och solen bara sken. Det är livet dé!

Nu känner jag mig helt mör, vi har snabbstädat hela stugan nu. Nu tänkte jag börja byta om eftersom vi skall hämta sandra lite innan sju. Så skall vi träffa på Lovisa utanför JoDa, och där skall vi äta. Skall bli mys :)

Skulle egentligen pluggat idag men det blev det inget av, blev skridskoåkning för hela slanten istället.
Om ni undrar vem som kommer ha träningsvärk i morgon kan jag säga det redan nu, det är JAG!!!

Japp pizzan blev god igår och det känns som att den blev lite nyttigare än vad den brukar vara med pizza.

Min andra bil jag ägde, och min nästsista :), så fin!


Tomt!

Jag är alltid van med att min kalender är i stort sätt fullproppad. Men nu sen det nya året börjat, så är det helt tomt. Förutom att jag vet att en tenta skall in, men det brukar jag inte skriva in i kalender. Får nästan lite panik ibland, känns som att jag har glömt något. Men det har jag väl inte?!
Det är en konstig känsla iaf, som jag själv blir lite rädd av. Varför stressa upp sig när det inte finns något att stressa upp sig för?

 

Ikväll innan bion tänkte jag göra egen pizza, men går det att göra en nyttig verison av en pizza?! Jag skall iaf försöka med det, tänkte använda mig av detta:

En deg med grahamsmjöl
Köttfärs
Svamp
Krossade tomater
tomat
lök
Pepperoni
Ruccula
Sen tänkte jag hoppa osten, får se vad Anders tycker om det :)

Vad tror ni, tror ni man kan göra en nyttig pizza, eller är pizza fetmatstämplad?
Jag skall iaf försöka, wish me luck! :)


Det blir Bio!

Japp ni har jag reserverat biljetter vi skall gå och se Sherlock Holmes ikväll, den verkar spännande.

Hela rikets säkerhet står på spel när Sherlock Holmes och Dr Watson följer spåren efter en samvetslös skurk, vars planer kan omstörta hela det brittiska imperiet. Holmes mäter gärna sitt skarpa intellekt mot sjuka brottsgenier, men om det krävs slåss han mot skurkarna på ett mer handgripligt och kraftfullt sätt.

Får se vad jag tycker om den efter jag sett filmen. Bara jag inte somnar för den börjar kl 20.45, sen håller den på i över 2 timmar. Men är den spännande då borde jag inte somna för då sitter man alltid på helspänn hela filmen.

Fredag idag.

Vart har denna vecka tagit vägen. Der ränner på fort nu iaf. Snart är det väl februari också..undra om snön ligger kvar då?!
Egentligen tycker jag om snö, det blir så ljust och fint. Men just detta år vill jag att det skall försvinna pga en anledning.

Idag skall jag fortsätta med min tenta, skall skriva sida fyra nu. Får se hur snabbt det går idag.
Ikväll är jag lite sugen på bio, eller så blir det nog bara mys framför tvn här hemma med lite god mat.
Har inte bestämt mig vad jag känner för än.

Igår var jag i stan och köpte 5 nya filmer, såg en igår när jag kom hem. Hade sett den förut kom jag på när jag sett en bit in i filmen, men det gick och se igen. Några av de andra filmerna har jag också sett förut, men det var länge sen. Sen var det sånna där tjejfilmer som man kan se flera gånger, ligga och slötitta på.

Vilken dröm jag hade i natt, handla om ett jobb på en sportaffär (inte sporthuset), de skulle gallra i personalen. Det var något med några hockeyspelare, sen var det om min chef på Gotlandsresor var med, så när jag vakna var jag inte ett dugg piggare. Helt slut i huvudet efter alla drömmar. Sen skulle jag dra ett kort i kortterminalen, men jag visste inte hur man gjorde och det var massa grejer...


Bilder från trettondagen


Nej hanna har redan lämnat oss..

..fick precis reda på att Hanna redan var påväg till oslo, trodde inte hon skulle åka än. Så det var tråkigt. Vi får väl komma och hälsa på om du inte har fullt upp med jobbet..:)

Satt idag och tänkte igenom vad jag skall ha blivit bättre på detta år, kom fram till detta:

1. Lägga ännu mer energi på skolan!

2. Börja röra på mig mer och tänka mer på vad jag äter, känner att det har blivit lite för mycket stillasittande och fet mat på senaste..

3. Inte jobba så mycket under sommaren 2010! Efter sommaren 2009 blev jag så jobbtrött, eller nästan trött på allt, så jag vill inte göra om det igen. Jag får inte jobba så mycket heller, eftersom jag har börjat tagit csn lån nu..

Ja, det är vad jag kommer på just nu. Det viktigaste är det målet med skolan, vill verkligen klara det och få en examen, tycker ju att allt jag läser är intressant. Men ibland är det svårt att finna motivationen, när man skall skriva en hemtenta.

Jag har iaf skrivit 2/3 av en sida så det känns rätt skönt att snart är jag klar med dagens mål, skall även latja lite med powe point och se om jag jag få till någon presentation.

Mina katter är på myshumör..

..det kan man väl säga att jag också är. Myser hellre med dem än och skriver min hemtenta. Men livet är hårt ibland och det är bara att bita ihop. Jag måste ju bli klar med den.
Så idag är mitt mål att skriva iaf en sida. Nu skall jag börja skriva om mitt intresseområde, kommunikationen mellan chefen och den anställde.

Igår var vi i vallstena och åkte skridskor och grilla korv ute vid dammen. Jättemysigt. När det blev mörkt gick vi in och spela spel och slängde oss framför tvn. Man blir ju helt slut av att röra sig, konstigt :/ :)
På kvällen beställde vi pizza, men den smaka inget vidare. Jag ahde oxfil´´e på pizzan men det smaka köttfärs, men det gick ner.
Lägger ut bilder senare från våran dag i vallstena.

Idag kommer Sandra hit en sväng, skall bli roligt att träffa henne, det var ju ett tag sen. Tänkte snacka med henne om vi skall dra ut och äta en kväll innan Hanna lämnar oss för norge :)

Thailand 2008

Jag längtar så till värmen just nu, det snöar ju bara som den här hemma. Men planer har jag...


buzz

Under dagen har jag skrivit klart 1 sida på tentan. Sen testa jag även min nya träningsdvd, det var väldigt svårt att hänga med när motoriken inte är den bästa + att man aldrig gjort övningarna förut. Men jag gjorde så gott jag kunde.
Sen spela jag buzz, först online där jag förlora rätt stort. Fan vad bra dem är som spelar online, men sen gick han ur och ville inte spela mer så jag fick spela lite my buzz istället.
Nu har anders kommit hem och jag vet inte vad vi skall hitta på ikväll, funderar på bio.
Han är sugen på Avator men jag vet inte om det är en film för mig.

I morgon blir det iaf sovmorgon, för då har jag inte hästarna och det bästa är att anders också har sovmorgon.

Nu skall jag hitta på något vi skall äta ikväll, ha en bra kväll alla!

Tisdag

Klockan ringde klockan åtta idag, men jag kände ingen större lust i att gå upp, även fast jag skulle ta ut hästarna i morse. Jag snozza till klockan halv nio, då var det verkligen dax att gå up. När jag väl kommit upp och kommit ut i kylan, då är det bara skönt att ha hästar att gå ut till. Man vaknar verkligen till och känner att man börjar dagen med att göra något bra.
Jag hämta tidningen sen men den stod det inget roligt idag. Läste helgens tidning också, om den förstfödde barnet år 2010. Vill man verkligen fylla år dagen efter nyårsaften, på självaste nyårsdagen? Ligger inte alla bakis då?
Tänk när man skall ah hem hela släkten som skall fira....bla bla bla. Ingen viktigt information kom jag på, var bara en tanke.
Nu har jag nästan skrivit en sida på min tenta idag som var mitt mål, men i morgon tänkte jag ta ledigt från skolan. Anders är ledig, så jag tänkte vi skulle åka ut till vallstena och åka skridskor och göra en led och grilla korv.
Det blir nog det, bara det inte blir oväder. Men vet ju aldrig nuförtiden. Idag skulle det inte snöa enligt tidningarna, men var gör det inte nu, jo det snöar.
I morgon skulle det snöa lite, lite snö gör inget men inte som igår, nej tack!

Igårkväll gjorde jag en rätt ut hälsokokboken och den blev faktiskt bra OCH den var nyttig. Så det var ett plus i kanten, men sen åkte jag dit igen för vi blev sugna på chips och godis. Så jag begav mig in till stan och köpte chips, dipp, godis och cola. Så nu är jag på ruta ett igen. Tänkte faktiskt om jag hinner idag att jag skulle testa min träningsdvd jag fick i julklapp av familjen. Får se om den bränner så mycket fett som den har lovat.

Nu skall jag sluta prata en massa skit och göra något vettigt istället.


Snart skall julen bort och det känns lika tråkigt varje år, det går så fort. Lite skönt är det att få bort alla tomtar, men ännu roligare hade det varit om man hade lite nya fina vårgardiner att sätta upp. Men jag har ju inte det, får se om jag kanske hittar något roligt i stan nästa gång. Tråkigt att lägga ut pengar på bara, när man inte har så mycket pengar.


Mormor 80 år

Hon blev jätteöverraskad







2 kusiner fattas annars är vi alla.

Nyår

Efterfest

 


Annandagskvällen










Juldagen vid mormor


Julafton


23 December

En dag då jag skulle hinna med en himla massa, jag gjorde det också. Det var så skönt att bara sätta sig ner i soffan på kvällen med tända ljus och en bingolotto och se på uppesitterkvällen.

















Min 21 års dag

Firades med en tripp till Halla på förmiddagen sen kom Familjen. Snön föll och dagen var jättemysig.

 



Vinterbilder


Glitter och Glamour fest på gotlandsresor

En grymt roligt kväll/natt, snudd på morgon. Inte många timmars sömn den natten, tror inte det var 2 en gång.


Natta och jag modeller..








Påbörjad

De första dagarna på år 2010 har varit bra.

Nyårsdagen bestod nästan bara av buzz och slöande.
Sen var jag ute i Lördags, på munken. Hände lite roliga grejer :)
I lördags överraska vi även min mormor som fyller 80 år den 18 jan. Hon visste inte om något bara att min morbror skulle hämta henne, sen såå åkte vi hem där och laga mat,duka och hon blev så överraskad. En jättetrevlig dag.
Igår var jag i vallstena, jag kunde ju inte köra så rasmus fick komma och hämta mig.
Där bada jag, guud vad jag saknar ett badkar. Så skönt att bara hoppa i badet och bara slappna av.
Anders kom sen senare då åt vi mat tillsammans där på kvällen.
Nu sitter jag här vid datorn efter en lite för lång sovmorgon. Har nämligen börjat lite lätt med tentan som skall in nästa vecka. Jag skall även ha gjort en redovisning tills dess. Så det är bara att lägga i högsta växeln nu. Känns som att man tappa litet vad man jobbat med eftersom man tagit lite julledigt. Får läsa lite i böckerna då kommer det väl tillbaka.
Känner att jag har laddad motivationen nu och jag skall bara klara det.

Så idag blir det nog bara att sitta här hemma och plugga, även fast jag kanske skulle vilja gjort lite roligare grejer.
Sara har ju åkt upp igen och det känns skit tråkigt :(

Anders jobbar sin första dag idag på 3 veckor så han var lite nere igår, för han hade gärnat varit ledig denna vecka också. Men så är det, jobb ger pengar och pengar behöver man för att.....


Min första bil, som pappa har lagat(man ser inte längre att den varit krockad) och nu kör farmor med den.


RSS 2.0