Loppis..

Det är loppis på söndag i Bro bygdegård kl 10-16.

Sjukt billiga prylar, kläder, böcker, filmer

Kom förbi väl..

Köttbullar.

Anders va bara hemma och vände han skulle ibäg och jobba igen. Så här sitter jag med datorn i knäet och slötittar på tv. Men snart börjar unga mödrar, som jag skall se.
Laga köttbullar, Potatis, brunsås och broccoli förut gott va det. Nu står det på spisen och väntar på Anders. Men jag vet inte när han kommer hem.

Saker jag hunnit med idag
- Gjort Tentafrågor
- Ringt  Nti skolan
- Sett en film
- Sökt ett jobb
- Lagat mat
- Sen något mer, men det kommer jag inte på nu!

Saker som jag tänker göra i morgon(Försöka)
- Göra närvaropro matten
- Till skolan halva dag
- Veckohandla mat
- Hämta ut banankartong
- Posta brev
- Växla pengar till loppisen
- Laga middag till mig och Anders, blir nog fläskfilé

Nu skall jag se tv, så hej så länge.

Tentafrågor..Thailand dag 22

Tog just en paus ifrån pluggandet och tänkte blogga lite. Va ju ett tag sen jag skrev om thailand.
Sitter just nu och håller på med tentafrågor. Det är lite svårt för man vet inte vad man skall plugga på, dem har bara sagt vilka böcker som vi skall använda under hela kursen, sen inget mer. Så man får inte det serverat framför sig direkt. Men det skall nog gå bra det här också.

Har lagt upp min årsplan, Blir Juridik och Matte nu, sen företagsekonomi A sen i April. Till Hösten skall jag läsa Företags ekonomi B och redovisning och beskattning. Sen skall jag söka jobb, kanske praktik.

Fick reda på i förrgår att jag kanske bara får 3900 kr varje månad, så det täcker inte mina räkningar. La upp en budget igår, så om jag drar ner på bensinen och mobilen så täcker det nästan. Får se om jag får jobba lite så får jag ihop lite där. Men jag har inga pengar över till att göra något annat. Bara betala räkningar. Surt!!! Men jag får bita ihop det är nu några månader sen så drar det igång fullt med jobb i Maj iaf.

Igår kväll va jag och Anders inne i stan och åt mat, blev massa mat :P. Vi åt friterade mozzarella sticks, bröd med tzatsiki och nachochips med salsa och aioli till förrätt. Sen så åt vi Pasta med biff och kantareller. Det va gott, men blev så himla mätt bara. Vill skulle egentligen vidare och spela biljard, men båda va så mätta så vi orka inte det. Vi tar det någon annan dag.


Thailand dag 22, 20 Nov

Vaknade och då läste jag lite ur boken och löste lite korsord. Dem andra sov men vakna efter ett tag också. Hu vilken natt det va. Precis utanför fönstret låg en kareokebar, men massa sånt, dåliga sångare. Dem skrek mest tyckte jag, det va inte så attt baren stängde kl 2, nej här håller man på hela natten. Blev inte bättre av att det spöregna och smattra på plåttaket utanför. Man fick tillslut plugga i öronpropparna, dem dämpa ljudet LITE. Men inte alls mycket. 
Blev även lite magsjuk under natten så jag knapra i mig magsjuketabletter och idag va det bättre.

Vid kvart i tio gick vi till restaurangen där dem skulle hämta upp oss med bussen. Jag åt pasta bolognese.
Sen blev det en stund på internet innan vi begav oss tillbaka till pickupen som skulle ta oss till bussen. Det va en rätt okej buss med AC, men igen toa. Skit jobbigt tycker jag, om man skall sitta på en buss i 5 timmar. Kl 11.45 gick bussen ungefär. Det blev en väldigt ryckig busstur. Efter halva vägen var det pisspaus. Jag köpte en chipspåse, så att man skulle ha något att fördröja tiden med, äta chips. Helt plötsligt stannar bussen och in kilver en polis och kollar läget, man blir ju lite fundersam. Men det va inget, så han körde vidare. Efter fem timmar va vi framme i Hua Hin.
 
Där gick vi till en resebyrå där dem visa oss var det fanns billigast hotell. Vi tog våra väskor och gick en bit. Fick syn på mc donalds så vi gick in där och åt mat. Blev en cheesebruger för min del 22 kr.
jag och louise fick äran att välja hotell för natten. Vi hitta bara lite dyrare,220-400 kr per natt. Vi gick tillbaka till dem andra för att se vad dem tyckte. Vi bestämmde oss för ett hotell så vi börja gå, på vägen dit ser Cornelia ett guesthouse som hon kollar pris och rummet på. Vi tar det istället, kostade 25 kr natten per person. Det fanns inga fönstrar på den här hotellet så man visste ju inte hur mycket klockan va när man vakna på morgonen. Rätt skönt också på ett sätt. Vi hade dock ingen toa på rummet men den va precis utanför, men det funka lika bra det.

Sedan gick vi ut en sväng på stan. Louise och Cornelia skulle ringa, jag sprang efter en fruktnisse och köpte anans. Hua Hin är en stad med bara massa gamla gubbar med små thai flickor. usch!
Handla lite småt grejer, fanns fritt med snäckgrejer här, billigt som tusen. Louise och Anna skulle sy upp en klänning så vi gick till en skräddare. Jag och Cornelia går på massage. Det blir fotmassage för min del, 60 kr.
Precis utanför vårat guesthouse finns det ett svenskt bageri och en svensk restaurang, även lite längre bort. Vi gick och åt på den svenska restaurangen. Jag åt skagen toast, 20 kr, skit gott. Skagen är verkligen gott. På bordet bredvid, sitter ett gäng gubbar, svenska, vi tänker direkt att gamla gubbar = har thais flickor. En av dem kommer fram tills oss och frågar vart vi kommer ifrån Anna skojar till det och säger south africa, han säger okey- my name is jörgen. Vi berätta att vi skämta och att vi kom från sverrige. han bjöd oss på lakritsgodis, från sverige. Han hade ett barn med en thai dock, men ungen va skit sot. han hette Jonathan. Efter besöket på den svenska restaurangen gick vi över vägen till en kareoke bar. Vi tog varsin baccardi. Då kom jörgen till bordet och sa att han va på bra humör så ahn har redan betalat våra dricka, snäll kille det där.
Sen så va det så att en av hans vänner som bor där nere, fyllde år så han undra om inte vi kunde med honom sjunga Ja må han leva. det gjorde vi så stod där framme vid micken och sjöng för fulla livet. hehe.(Alla utom Cornelia) Hon tar kort.
Vi dricker sen upp och går hem och sover.

Forts följer.

Cornelia och jag på bussen till Hua Hin, Louise och Anna på den svenska restaurangen(Louise äter köttbullar och potatismos och Anna Oxfilé med potatisgratäng), här sjunger vi för honom(jörgen i orange tröja)





Det blev ett långt inlägg det här..


Varmt i Lägenheten idag.

Jo idag när jag vakna va det sjukt varmt här inne, det va det också i natt kom jag på nu. Ville bara öppna ett fönster men då han man frusit ihjäl istället.

Tog mig en liten sov morgon idag iaf, måste börja gå upp i tid så man hinner plugga. Men den här veckan va det inte så mycket så jag tar det lite lugnt.
Har iaf lagt upp min vekca hur jag skall plugga, vilka dagar och så.

Åhh jag är så arg på a-kassan, på deras system. Det är över en månad sen jag blev arbetslös, men har inte fått några pengar ännu och nu har jag ju börjat plugga....

Uppdaterar om Thailand senare...

Lite återblick va som hänt de senaste dagarna.

Söndag: Sov rätt länge. Anders va iväg och jobba så han kom hem där runt tolv, då jag precis gick upp, Jag betala räkningar, usch, inte kul när man har räkningar på 6 tusen, när man inte har någon inkomst. 
Jag och Anders åkte sen in till stan och handla, sen blev det en sväng till Vallstena på en fika. Samla ihop grejer till Loppisen.

Måndag: Skrev i ordning veckans upplägg vad jag skall plugga varje dag. Sen så åkte jag med mamma hem till Vallstena. Mommo var också där. Mamma klippe av mitt hår lite och jag färga det, Känns väldigt kort alltså, men jag tänkte att jag klipper av det slitna sen skall jag börja ta hand om mitt hår ordentligt.

Bilden!

Girls, hoppas ni inte glömmer bort att se på den omtalade bilden, från thailand!
Har lagt till den i min dagbok, so check it out!



 


Dippen är blandad

Jag fick min pizza tillslut, det va gott kan jag lova. Nu sitter iaf Anders och Leo och spelar data. Själv har jag precis blandat dippen och tvn är på. En riktig slappar kväll.

Jag tog ur mitt löshår idag, känns som om jag inte har något hår kvar, Kort är det nu iaf. Jävla lim som sitter som klister(konstigt va?!) Men nu är det ur iaf, det ligger i en sväng på min byrå.

Har börjat se på chuck, roligt som fan faktiskt!

Ni skall jag dippa, ha en bra kväll så länge.

Slö

Det blev middag, vin och mys igår innan krogen igår, med vänner. Fan i morse mådde jag inge bra, men det släppte rätt fort. Nu mår jag prima, sitter och slöar framför tvn.

Idag blir det nog pizza, leo skulle komma ut med det, tror jag Anders sa.

Fan va det blåste inatt och igår, med massa regn.

Igår så börja jag i skolan igen, jätte roligt. Intressant föreläsare vi hade, man kunde ju inte sluta att lyssna på henne. Det känns bra det här, kommer lära mig en hel del.

Nu ligger tidningen här och bara skriker på att jag skall läsa den, så bye bye


Hyrfilm..thailand dag 21

I förmiddags va jag och Inger ute på en jakt efter en idegran som vi skulle se och fota. Men vi hitta den inte :(

Sen bar det in till stan där jag såg en film med natta, konstig film! Fick även några juridik böcker av henns syster, eller som jag hade köpt.

Åkte sedan ut till mamma och fick ännu mer juridik böcker, som jag fick låna av nattas syster. Sen fika vi och såg lite tv.
Åkte sen hem till Anders och vi laga mat och sen åkte vi och hyrde en film och åt godis...the happening, tror jag den hette. Den va faktiskt spännande, men störd, eller något..läskig på ett sätt kanske.

Nu skall jag packa min skolväska, för i morgon börjar jag i skolan igen :D

Thailand dag 21, 19 Nov

Jag vakna kanske vid halv åtta idag, då duscha Cornelia. Jag va verkligen tvungen att gå på toa så jag sprang ut och tog hissen 5 våningar ner och sprang på toa i receptionen. Kom dit och fick se att det va sitttoaletter, men nöden har ingen lag så det strunta jag i.
Louise vakna i morse oh mådde inge bra, hon hade jätteont nerför bröstet. Hon fick lite värktabletter lite här och där:P
Tur vi har sjuksköterskan Anna med oss. Efter ett tag piggna hon till lite iaf. Då skulle vi ut på gatorna och leta efter ett frukost ställe. Efter 30 min hittar vi ett. Man märker verkligen att detta inte är någon turist stad. Folk tittar på en, skrata åt en, tar på en och sen så är det billigae här, inga restauranger och inget turistigt. Vi hitta iaf ett matställe och jag åt pasta med köttfärssås 20 kr. Sedan boka vi bussbiljett till Hua hin. Som skulle gå i morgon kl 11.30 och skulle ta oss 4 timmar dit, kosta  60kr.
Vi va sen lite datasugna så vi satt oss på ett café med rosa fortöljer, flashigt. Sen efter ett tag gick vi till hotellet och tog oss en pink, som Cornelia sa:)
Vid det här laget hade vi blivit lite hungriga igen. Vi gick till KFC, som är som mc donalds men bara med kyckling i allt istället. Jag åt kycklingburgaremål 20 kr. Sen blev det lite shopping.
Vi blev helt sluta efter en dag på stan och så, så vi fick till hotellet och slappa. Cornelia och Anna skulle gå och ringa. Det tog ett jävla bra tag för dem att hitta ett ställe. De kom tillbaka och va hungriga så vi gick till en restaurnag, dem åt mat mn inte jag och Louise vi drack bara varsin cola.
Väl tillbaka på hotellet packa vi väskorna och duscha. Sen sov vi.


forts följer...

Vi sitter på internet, jag i chumporn, Cornelia och Anna på rummet, Anna och cornelia ser förälskade ut, Så kunde vårat rum se ut

Vill ha vår...

Satt precis och tänkte va mycket mer man kan göra ute när bara solen sticker fram, på himmlen. Vill att det skall bli vår och sommar.
Sen lägtar jag också efter att jobba ihäl mig lite, så man kan tjäna lite pengar igen.
Det gick ju åt en hel del till thailandsresan, inte billigt att leva livet alltid :P

Grejen att bara få vara ute och röra på sig, gör ju så att man får mycket mer energi. Att sitta inne och se ut genom fönsret som en dag som denna, då blir man ju bara trött.


Mjölkat en ko.. Thailand dag 20

Dagen till ära har jag inte gjort så mycket. Mest ingenting. Sett film och umgåtts med Erica.
Sen så har jag bokat ett bord till Hannas Loppis i Bro bygdegård den 1 feb, 10-16 om någon vill komma.
Jag skall sälja lite loppisprylar. Skall bli kul faktiskt.

Ikväll va jag ute vid korna en sväng. Då fick jag mjölka en ko, både för hand och sen sätta på och ta av maskinen.
En erfarenhet rikare :D

Vi skall ut och springa ikväll, enligt panerna. Men jag vet inte om vi kommer att göra det.

Thailand dag 20, 18 Nov

Vaknade tidigt idag, efter som man inte sovit med någon kudde. Den blev kvar ute på balkongen i natt.
Vi skall ju åka vidare med båt idag till chumporn. Vi gick upp där vi sju, eller jag väckte louise då. Då packa vi våra väskor, sen gick vi och åt frukost. Men jag våga ine äta något eftersom vi skulle åka båt. 8.30 gick taxin, vi fick sitta på flaket, på bänkar. Så man kan säga att vi satt typ på kanten på flaket. Det fanns inget att hålla i sig i, så man börja å illa redan av denna färd. Väskorna som låg på hyttaket, höll pa att ramla ner på oss, för att det var en sån lutning. Vi träffa ett par holländare där som vi prata lite med.
När vi väl kom till båten fick vi sitta och vänta ett tag. När väl båten kom fick vi plats nere, inne i båten, denna gång.
Tur va det, för det var mycket bättre att sitta inne. Där visa dem en film, men på thai tråkigt nog.
Jag mådde faktiskt bra denna båtresa, men det gunga på bra ändå. Men jag tror inte man märkte det eftersom man satt inne. När jag börja se land så tog jag modet till mig och köpte mig en macka. För då va jag hungrig och spy skulle jag nog inte göra eftersom jag hade klarat mig så långt.
När vi kom fram till piren, så fick vi å på en jättttte lånnnng brygga, som inte va jämn för fem öre. Det kändes inte så stabilt. När vi sen hade fått båda fötterna på land så ble vi placerade på en buss som skulle ta oss in till city. Det tog ca 30 min. Direkt när vi gått av bussen satt vi oss och åt mat på en sunk restaurang. Men gott med mat var det. Jag åt fried rice with chicken för 10 kr. sen en cola för 3 kr.
Cornelia och Anna gick för att leta boende. Dem kom tillbaka efter ett tag då dem hittat ett jättebra och billigt boende. Vi bor alla 4 i samma rum, rätt fräscht faktiskt. kostade oss bara 20 kr per person att bo där.
När vi lämnat in väskorna gick vi ner på stan, jag hitta direkt en frisör som jag gick till. Jag färga mitt hår brunt och klippa det för 200 sek.
Sen mötte jag upp dem andra igen, då gick vi och kolla lite i affärerna. Hitta lite fynd! Blev sedan majs på gatan, så satt vi oss på en trapp utanför ett nybyggt shoppingcenter, alla invånare peka och skratta åt oss. Undra varför?!
Efter en tur på stan, gick vi hem och lämna påsarna, sen vidare ut och äta mat och på massage. Men vi hamna på en stormarknad istället. Skit stort och as biligt, jag handla 5 par trosor för 20 kr, plånbok 16 kr, plånbok 20 kr. Sedan gick vi och åt. Då bajsa en ödla på mig, han satt i taket och det ramla ner på min näsa. Louise sa att det va ödlebajs, jag trodde henne inte först. Men det visade sig att det va det. usch! Jag åt nudlar med kyckling, blev fel sorts nudlar igen. Det är något man kommer minnas, detta letande efter rätt nudlar. Maten kosta iaf 8 kr. Under måltiden satt vi eller mest Anna och dubba en thaifilm till svenska. Den blev ju skit bra, haha! Sen gick vi och köpte chips och gick till rummet.


Forts följer..

I väntan på  båten, jag, cornelia, Louise, Anna

.
     Den omtalade bilden!      Där ödlan bajs på mig.

Vaknade precis..drömmar!

Jag vaknade och kom i håg som alla andra nätter vad jag drömt om. Drömde att jag var så sur så jag slog sönder en glasruta, i thailand...behöver ju inte dra hela historien om varför jag var sur, jag var väl ledsen också.

Undar varför endel (som jag) kommer ihåg sina drömmer, så väldigt detaljerat. Men andra dem kommer bara ihåg kanske ett par drömmar per år.
Jag tror att mitt sätt att drömma är att få rensa hjäran, från alltid skit, man har och har upplevt.
Men jag har kommit på att det man drömmr om, det betyder inte att den saken skall hända.
Jag har ju en drömbok jag kan läsa i.
Jag kommer ihåg min drömmar nästan varje natt. Lite kul är det, men inte när det händer hemska saker.
Ibland drömmer man ju så djupt så att man tror att det har hänt på riktigt när man vaknar, det är läskigt.
Men det jobbigaste är ju när precis skall ta en tugga av kanske en hamburgare, då vaknar man. Det måste ju tyda på att man är hungrig.
Samma sak om man drömmer att man skall precis gå på toa och har precis sätt sig ner, då vaknar man att man är jättepinknödig tex.
Rätt roligt med drömmer egentligen, att tyda dem. Dem visar ju på ett sätt hur våran hjärna fungerar.



Min mosters hund.
Hon somna in i Lördags. Hoppas du har det bra uppe vid moffa.
Nu tar han hand om dig. Där får du vara frisk och ung.
 Vi tänker på dig och saknar dig.

Va skall man säga..

...är nog det roligaste jag upplevt på länge. Skrattretande faktiskt!

Märkte förut att jag hade värsta tovan bak i nacken. Louise skrämde mig lite på telefonon. Så jag börja ta ur en del slingor, men fan va jobbigt det va. Så  jag orka inte med hela. Får göra det efter helgen. Då skall jag ha en massa hår inpackning och färga håret. Skall verkligen försöka att sköta om det väl.

Det är bara jag som bestämmer över mitt liv. Ingen skall komma och försöka att få mig och må dåligt, på något sätt.
Det är bara jag som kan bestämma hur jag vill leva mitt liv. Ingen skall komma och bestämma det åt mig.
Så jag lever mitt liv så som jag gör, för jag älskar det.


Anders du är min stjärna, du lyser mycket klarare än alla andra stjärnor<3

Godnatt!

reashopping! thailand dag 19

"En äkta vän står aldrig ivägen för dig, om du inte råkar vara på väg neråt"

Nathalie kom ut idag så vi var ute och gick en sväng med hunden. Sen såg vi ett avsnitt av gossipgirl.
Jag skulle in till stan så jag åkte med henne in, så gick vi och kolla lite på rean.
Köpte flera halsband och armband för mellan 10-20 kr.. billigt! sen blev det en söt liten väska.

Idag fick jag iaf tillbaka lite pengar, biljetten till kina.

Funderar på att gå på en föreläsning om att starta eget på måndag kväll. Skall nog ringa och anmäla mig till Almi. Kan nog vara intressant.

Man skall inte slöa energi på något man inte får ut något av, kom jag på idag!

Thailand dag 19, 17 Nov

Vi sov till halv tio idag, då blev det frukost. Jag åt yoghurt med frukt och en tonfisk baguette. Alla va riktigt brända idag så vi skulle undvika solen. Men alla ville ner och bada så det blev en sväng på stranden ändå. Det är inte så lätt att hålla sig borta från den underbara stranden. Jag glömde att smröja in mig, föör vi skulle ju bara ner och sola en snabbis. Så det fick jag sota för. Mitt ansikte såg verligen ut som en tomat, hunden va verkligen så där spänd som man kan känna att den är, när man bränt sig riktigt ordentligt.  VI gick upp och åt efter den "lilla" badturen. Det blev potatissoppa med bacon för min del.
Sen slappa vi bara, vi la oss på platån och slöa och läste lite tidningar. Med havet som utsikt. Underbart.
Senare på kvällen gick vi och åt, jag åt vårrullar. Men det mätta inte så bra. Så jag fick lite kyckling av louise sen beställde jag in en tallrik med pommes.
Närmare halv åtta så skulle vi gå men Louise fastna vid ett par göteborgare. Jag gick upp till bungalown för jag trodde louise skulle komma efter, men det gjorde inte hon. Så efter ett bra tag när jag suttit och väntat på balkongen så gick jag upp till restarangen igen. där satt hon och snacka skit. Hon fråga mig om jag ville ha nyckeln. Men jag ville inte ligga i bungalown själv, efer alla oljud så jag satt kvar och tur va väl det för dem va jättetrevliga.
När klockan blev 22 så stängde dem restaurangen så vi gick ner och satt oss i baren. Där satt vi och snacka till midnatt. Eftersom vi skulle gå upp tidigt så börja vi alla röra på oss til våra bungalowsar.
Vi gick in i våran bungalow och fick se att vi hade en orm på golvet, precis bredvid sängen. Skit läskigt. Smal och lång som fan. Vi såg bara snabbt sen sprang vi ut igen. Problemet var ju att alla på hela resorten låg ju typ och sov. Så vi visste inte va vi skulle göra. Cornelia och anna hade tydligen hört oss fick vi höra dagen efter. Man visste ju inte om ormen va giftig eller något. Vi satt oss på balkongen och var i chock. VI bestämdde oss för att sova på balkongen på filtar och louise sov över 2 stolr och ett bord:D . Ni skulle sett oss..
Vi rulla in oss i våra påslakan så att inget skulle komma in där, det enda som stack ut var näsan så man kunde andas. Vid tre tiden så hade hela Louise kropp domnat bort så hon gick in i sängen, jag tänkte att jag vågar ligga kvar. Men efter bara några minuter springer jag in jag också. Sov inte så mycket inatt!
Ikväll så betala vi för hela vistelsen här på koh tao(4 dagar):
160 kr för boendet
12 kr för en tvättning
60 kr för taxi
110 kr för båten till chumphon
ca 400 kr mat morgon,lunch,middag

forts följer..

Shark island(Utsikten högst upp på backarna), ormen, men kanske bara 1/5 av den, den har lagt sig i skåran.







 

Stolt Linda! Thailand dag 18

Idag har jag storstädat hela lägenheten, känner mig så stolt. Det blev så fint. Anders blev chockad av att lägeneten faktsikt såg större ut.

Mamma kom förbi en sväng idag, vi drack te och hade det trevligt.

Jag hann även med att se en film idag efter städningen, "step up"

Sitter just nu och fyller i papper till csn, bidrag och lån. I morgon måste det postas en del brev och pratas med komvux.


Thailand dag 18, 16 Nov

Vaknade lite efter åtta idag och läste då ut min bok. Sen gick jag ut på balkongen och löste lite korsord. Cornelia och Anna skulle på en proenad oh bestiga dem höga bakarna. Jag avstod.
Louise vaknade 2 timmar senare, det är en riktig sovare det där :D
Då gick vi och åt frukost, det blev en toast med mozzarella, tomat och lök på. Som vanligt så va det jag som fick min mat sist. Vi hyrde snorkelgrejer på vägen ner till stranden.
och så snorkla vi. Hur häftigt som helst. Jag såg sjögurkor, gula fiskar, vita avlånga, svarta  knubbiga, regnbågsfisk, svarta med gröna och orogana streck mm och en haj.
Problemet var at mina brillor läckte in vatten, inte så skönt att få saltvatten i näsan och ögonen.
Alla brände även sig riktigt ordentligt idag...också! Jag brände mest ryggen och röven haha..
Vid 14 snåret gick vi upp för att äta, det blev kyckling med casewnötter. Hade fått en sån huvudärk så jag klunka i mig en pineaplle juice och en flaska vatten.  Sen snorkla vi lite tilt, Louise såg en sjöstjärna, som hon irig skulle ha tag i men hos tappa tillslut bort den.
Het plötsligt simmar det ut en hund, bara rött ut i vattnet. Tydligen hade hans ögare snorklat och simmat ut en bra bit och hunden skulle efter, men han hitta inte honom. Så efter ett bra tag, efter han simmat runt och runt och nästan simmat in i Louise som låg med huvudet under ytan (det va kul), så simma han in till land igen och gick hem.
Efter en dag på stranden gick vi tillbaka upp till bungalown och duscha. Sen softa vi ett bra tag till 19-tiden.
Vi skulle skrämma cornelia oh anna idag när dem låg och vila/sov. Vi gick under deras bungalow och krafsa under deras golv, men vi kunde inte hålla oss av garv så dem kom på oss. Tur va väl det för louise höll på att skita på sig :D
Då gick vi och åt, jag och lousie iaf, dem andra låg och sov. Så lagomnär dem kom upp så börja i på varan efterrätt. Jag åt friterad annans, gott men varmt som fan. Louise åt något som vi trodde va chockladmouse men det visade sig att det va någon slags välling, med choklad smak..eller något.
VI spelade sedan kort tills dem stängde.
Idag börja jag läsa en annan bok, nämligen annas bok :D

forts följer...

Louise snorklar, Jag kommit upp stranden precis efter en snorkeltur, Louise kom på att choklad smälter i värmen








Nu va det länge sen....

Det har hänt mycket sen sist..

Badrummet är klart, flytta in i det igår och premiärduscha i det idag..

Jag börjar plugga på fredag, skit skoj! Men jag kom på att det är dyrt med kurslitteraur.

Många av mina närmaste ha fyllt år.

Jag har kommit på att ja vill ut och resa igen. Blir nog en sista minuten i vår och en i höst. Sen vill jag till thailand nästa vår igen. Men vet inte om jag kommer ha råd till det. Efter som man nu skall bli n fattig student och leva på 5600 i månaden. tufft liv!

Har bott i Vallstena i någon natt, mysigt att träffa familjen.

Vill nu bara ännu mer ha en hund, efter att ha träffat saras nu.

Jag skall försöka att börja skriva om thailand, igen . I morgon förhoppningsvis.

Godnatt!!

svin halt. thailand dag 17

Igår så va jag i vallstena igen och umgicks med dem.
Idag så vakna jag och gick ut och skotta snö, sen va jag och mata kalvarna, med nappflaska. Så söta.
Sen jaga vi lammen, dem ville inte dit vi ville.
Nu håller dem på att kakla badrummet, det närmar sig.
Skulle åka till stan och handla inte, fi fan va halt det är. Man kunde inte köra fort nej, usch!

Thailand dag 17, 15 Nov

Vi vanka ungefär kl 23 inatt av något jättekonstigt ljud. Lät som en groda fast 100 högre.  Det var precis nerför sängen, så Louise och jag blev as rädda. Vi våga inte kolla, så vi drog täcket över huvudet. Då hör vi att det kryper på väggen över våra huvuen. När vi ligger där under täcket så vet vi inte va vi skall göra, men jag tar mod till mig och springer ut oh Louise kommer efter.  Louise kollar igenom bungalown men ser inget. Vi går och lägger oss igen.
Men vi hör den ännu, nu under sängen och sen borta vid louise väska.
Jag pluggar i mina öronproppar sen somnar jag, utan att veta va det va.
Vakna sen kl halv nio igen, då gick vi upp och åt frukost. Sen gick vi ner och la oss på stranden och sola och bada.
Sen halv två, kände vi att vi inte ville bränna oss mer så vi tog en taxi in till stan.
Där gick vi först och åt. Vi var vrålhungriga, jag tog vitlöksbröd, 12 kr, sen fried rice with chicken16 kr. Vi blev proppmätta.
Sen gick vi och kolla lite i affärer, sen blev det internet och en sväng på 7eleven. Sen kom taxi killen och hämta oss. Han hade en as lång tumnagel, flera cm lång. Äckligt.
Vi åkte upp och ner för dem läskiga backarna sen va vi hemma igen. När vi sen kom tillbaka gick vi upp till restaurangen och jag drack ett glas pineapple juice. Svalkande. De andra skrev vykort.
Sen gick vi tillbaka till bungalown och jag läste lite bok. Senare gick vi och åt mat, jag åt en cheseburger med pommes.
Vi satt där sen till 21.30 där, då stängde dem så vi va tvungna att gå och lägga oss.

forts följer..

Cornelia badar...



Tog inte så många bilder idag..

vallstena dag, thailand dag16

idag på förmiddagen så åkte jag in till stan och köpte korv med bröd och ett oljefilter till bilen. Sen nya vindrutetorkare.
Sen åkte jag till vallstena, där grilla vi ute vid dammen och åkte skridskor. Jag ramla några ggr men det var när jag skulle ta i så mycket när jag skulle skutja pucken. Sen blev det mat och chips och dipp, gott gott. Mysig dag.

När jag kom hem så hade mina kort kommit så jag satt in dem i fotoalbumet. Alltid lika roligt.

Thailand dag 16 14 Nov

Idag gick vi upp kl halv sju för att taxin skulle hämta oss kl halv åtta. Precis innan vi skulle åka så ser jag någet som flyger i våran bungalow, såg bara lite snabbt såg ut som en fjäril. Men sen upptäcker jag att det är en fågel. Som måste ha tagit sig in genom dörren. jag kastar mig ner på sängen och skriker, sen flyr jag ut. Tror att hela stället vakna då. Louise får iaf ut den efter ett tag.
I taxin till färjan sitter det massa fransmän, som snackar om oss. Hör att dem säger något mer svenskar. Väldigt irriterande va dem. Stank äckel också. N är vi kommit fram sätter vi oss och väntar på katamaranen. Den var försenad.
Men det kom iaf efter ett tag, denna båt ser iaf lite mer tabil ut än den förra. Här har iaf alla som jobbar samma klädsel och det finns sittplatser, kloka. Fast det va redan tagna när vi kommit på så vi får sätta oss uppe på några bänkar.
I början så känns det bra, men den hör guppar sig fram i stället. Man satt på sin bänk och höll i sig i över 1,5 timme. Folk ramla hit och dit. Livsfarligt. Jag var iaf helt inställd på att jag skulle spy denna resa. men jag klara mig.
Louise va den som mådde dåligast. Hon tyckte den här båtresan va värre.
När sen båten la till vid ett ställe och det börja gå av folk så trodde ju vi att vi va framm men nej. Det va bara dem som skulle på dykutflykt över dagen. Så vi fick åka med ett tag till, dock endast bara 5 minuter som tur var.
Gick kom fram tillslut iaf och satt oss på ett ställe och tog något att dricka. Det blev en pineapple juice för mig som alltid. 8 kr. När vi satt där kom det fram en dam och fråga om vi hade något ställe att bo på, vi hade ju inte det. Hon sa att hon hade ett jättefint resort, som vi kunde bo på. Vi bestämde oss för att åka med henne. Och det gjorde vi helt rätt i för stället var helt underbart. Vägen dit var bara inte den bästa. Cornelia och anna fick sitta på flaket. Vägen var i stort sätt bara en lerstig fullt med hål och gupp, sen så va vägen kanske i 70 graders vinkel. Så det enda sättet man kunde ta sig över va med en pickkup, någon annan bil hade nog aldrig gått. Resorten vi bor på hade egen strand coh restaurang med havsutsikt. Ett annat thailandskt paradis. Vi bor i en bungalow som kostar 80 kr per natt för  2 pers.
Vi checka in sen satt vi oss för att äta, jag tog en kycklingtacos, men jag kan säga att dem smakar inte som mammas nej. Den här va inge vidare god. 30 kr.
Vi gick sedan ner till stranden för att sola och bada. Jag var helt slut så jag somna till en stund. Vi testa även våra simglasögon men mina läckte in vatten så det va inte så kul.
Vi va på stranden till lite efter fyra sne gick vi upp och duscha. Sen va vi hungriga så då blev det mat. jag åt kyckling med caswenötter. gott gott.16 kr. Vi har även här en bok som vi skriver upp allt vi ätit och betalar sista dagen. Till efterrätt blev det även en glass.
Tog en promenad på stranden sen och lagom när vi kommit tillbaka hade baren öppnat nere på stranden. Vi slängde oss däär på några dynor och träffa på ett par som vi satt och prata med ett tag. Jag blev så sjukt trött så jag gick upp till bungalown och la mig och sov.

forts följer..

Anna och Cornelia checkar in, utsikt från restaurangen, på stranden, Louise och Cornelia vid maten, Strandpromenad

   

Klicka på bilderna så blir dem större!

Våran thailands trip...Vilka platser vi besökte.

Flyget ner (1 Natt) -
Bangkok (3 nätter, khosan palace)-
Krabi (1 Natt, Manison bai fern) -
koh po (2 Nätter, Old lamp) -
Krabi (2 Nätter, phi phi andaman) -
Koh Samui (1 Natt, relax resort) -
Koh pha-ngan (4 Nätter, blue marine) -
koh tao (4 Nätter, coral view resort) -
Chumporn (2 Nätter, suriwong chumphon) -
hua hin (4 Nätter(3 nätter lucky guest house, 1 natt manthana hotel) -
Bangkok (12 Nätter( 1 natt sawasdee hotell, 11 nätter på thai cozy house)
Flyget hem (1 Natt)


                                         



seg dag, Thailand dag 15

Gåt kvällen va väldigt trevligt. Va åt först mat i slite, den blev skit bra. Men gratängen kanske blev lite starkt. Men det va gott. Vi glömde bort vitlöksbröden, så när vi kom på de så slängde vi in de i ugnen. Vi trodde dem va klara efter ca 10 min men dem va ännu frusna i mitten. Så vi va redan mätta när dem va klara. Så det låg kvar i ugnen tills idag.
Vi orka ite efterrätten med en gång, så den åt vi senare.
Vi spela spela och hade det mys. Sara och Lina kom förbi och hälsa. Va kul att träffa sara, det va ju ett tag sen.
Vi drog bort till en annan fest till klockan tolv, då vi med en gång skulle gå bort till bogeviken och skjuta raketer. Sen så va det nytt år. Jo 2009, va händer detta år?! I mitt horoskop stog det att det skulle bli förlovning. hahahaha....Inget planerat!
Efter all raketskjutning gick vi tillbaka till´ett hus i slite och satt där och snacka till kl 3, gick sedan hem och somna kanske kvart över fyra. På Lindas soffa. Sov till 12 idag, men de andra vakna lite senare.

Jag vakna idag på förmiddagen och såg så himla suddigt. Jag gick in på toaletten och såg att jag glömt ta ur mina linser igår kväll. jag hade sovit med dem i, så dem hade torkat fast på mitt ögat, Skit äcklgt, jag fick dra bort dem med nageln. När jag fick ur dem så va dem helt torkta. Läskigt, det skulle inte du sett rasmus  :P , då hade du väl börjat gråta hahaha.

Vi slööa ett bra tag sen beställde vi pizza, jag ville ha någon med fläskfilé på. Så jag skulle fråga han i telefonen va det fanns, men jag fatta knappt va han sa. Så jag bestämde mif för en titanic, vi fick väl oss en liten chock att det blev en halv inbakt pizza. Men den va svingod.

Ikväll har jag varit ute och gosat med kalvar och sen gav jag dem mjölk. Sjukt söta. Anders och jag va även duktiga så vi har bört in en hel pall med ved i pannrummet och även till verkstaden.

Thailand dag 15 13 nov

Cornelia väckte oss kl 10, då gick vi upp och duscha. Sen gikc vi och åt, jag åt en kyckling toast med pesto. Idag har jag haft så ont i huvudet, det är inget bakis huvudvärk. Jag tror det är efter smällen igår, ont i näsan och tänderna ännu. Men det sitter där dem ska iaf. Lite annan färg på näsan och någon storlek större.
Efter maten idag så bada jag och Louise. Sen så låg alla och sola och läste, blev även lite korsord. Det va inget höjar väder men det va skönt att ligga ute iaf. Man får väl färg även när det inte är sol. Men det regna inte iaf.
När vi låg där och slö kom det 2 jättesöta katter dit, dem såg ut som 2 tiger ungar.
Sen gick vi och duscha, och därefer gick vi och kolla internet. Vi boka även båtresa över till koh tao i morgon bitti.kostade 90 kr med taxi till båten och båten över. Efter det gick vi på masage 50 kr. Det va hur skönt som helst, jag tog halv kroppsmassage. Jag somna nästan. Därefter gick vi och åt. Vi hitta ett ställe där dem grilla skaldjur och kött ute i restaurangen. Så vi slog oss ner där. de andra åt kycklingspett direkt från grillen. Men jag va sugen på thai mat. Så för min del blev det.red curry with chicken och ris.23 kr.  Skit starkt.
Vi kolla lite i affärer efter det, köpte en glass 4 kr. Sen såg vi att det hade filmat fråån gårdagen(full moon partyt). Och gjort en film av det. Men vi såg inte oss själva så vi köpte den aldrig. Vi träffa på de andra svenska tjejerna som vi träffa på nattbåten till koh samui. De hade haft det skoj på partyt också,. sedan gick vi och packa våra väskor. Efttersom vi skulle fara vidare i morgon.

Forts följer...

RSS 2.0