Gott nytt år på er alla

Idag har jag slappat mest.
Har börjat göra mig i ordning nu. Nyårsklänningen är på.

Ikväll skall vi till slite, till sara och jocke och äta nyårsmiddag. Har på känn att den kommer smaka jättebra bra.

Hinner intemed att blogga om thailand idag, det kommer i morgon...

GOT NYTT ÅR PÅ ER ALLA.
Vi hörs igen 2009 :D

....Thailand dag 14

Idag så sov jag rätt länge, men va uppe vid tio kanske och ringde a-kassan. Fick reda på att eftersom jag råkat betala in för mycket så behövde jag inte betla in lika mycket nästa gång, alltså idag.

Sen va jag i stan med mamma. Va på bolaget till nyår, handla mat till nyår. Det blir fläksfilé med potatisgratäng och sallad. Till efterrätt blir det glass med maränger och chokladsås och banan. Gott det.

Ikväll va vi i guldrupe en sväng, Anders hjälpte sin syster och co, med datorn.

Jag fick en bingolott av mamma idag som jag skulle spela på ikväll men det missa jag, så nu sitter jag och väntar så att jag kan rätta den på internet. Spännande. Hoppas jag vunnit 3 miljoner :D

Thailand dag 14 12 Nov

Idag gick jag upp tidigare än Louise. jag såg att det va sol ut och eftersom det inte varit det på nästan en vecka så va det bara att klä av sig och ut i solen och läste min bok. Cornelia och Anna hade också vaknat dem sola också men dem han även med ett träningspass på gräsmattan. 3 timmar senare väckte jag Louise, tyckte att hon kunde ju inte sova bort hela dagen.
Då gick vi och åt fruksot/Lunch. Jag åt yoghurt med musli och frukt.18 kr. Efter det gick vi tillbaka och sola och bada. Sen blev det en runda på stan. Blev lite kläder. Sen skulle vi leta efter en frisör, jag tänkte färga håret och toppa det lite.
Men det va typ fullt över allt. Alla skulle väl vara fina till kvällen. Så jag och Louise tröttna och gick och köpte oss en buckets sen hem och gjorde oss i ordning inför kvällen. Vi hade även köpt självlysande färg som vi gjorde snygga kroppsmålningar på oss själva. Jag hade en sverigeflagga på låret bland annat.
Vi satt på rummet och drack och hade skoj. Senare så begav vi oss ner till full moon partyt. På vägen ner så såg jag inte att det kom ett fartgupp så jag slog i min sko rätt in i den så skorna gick sönder. Så jag va tvungen att gå in i första bästa affär och köpa ett par nya skor. Fula men billiga, 10 kr.
När vi kom ner på stranden så fick man nästan en chock för att det va så mycket folk. Jag har nog aldrig sett så mycket folk på samma ställte förut. Det blev bara mer och mer folk hela tiden. Jag och Louise gick in på ett ställe och dansa då kom en kille och lyfte upp mig. grejen va den att han va så full så han orka inte mig så han i stort sett slängde ig bakom hans rygg. Så ajg ramla med huvudet rakt ner i stengolvet. Louise hjälpte mig upp, snurra lite. Såg på händerna att det va blod, jag hade fått näsblod.
Det får jag nästan aldrig. Louise ledde mig in på toan, fick sitta där ett tag. Jag fick även ett skrapsår på handen och knäet. Hade skit ont i näsan och tänderna. Trodde först att jag tappat någon tand, men det hade jag inte som tur var. Men med lite vatten i sig så va det bara att dansa vidare, fick ta smällen nästa dag.
Nere på stranden i all folk massa så går jag förbi en kille, jag tittar på hans händer, ser ut som han har en leksaksödla som han sträcker fram till mig. jag tänkte att det va väl någon fuller som ville ge bort ett mjukisdjur. Men precis när jag skall greppa den så ser jag att det är en STOR ödla, levande. Jag skrek inte lite.  Louise bara skratta.
man kan säga att full moon party är helt crazy. Man såg folk bara ramla ihop mel medvetslös, man får inte kontakt med dem. Händer massa skit, så man skall vara försiktig. Som vi va.
Senare på natten så blev så trötta, så vi börja vandra hem. Fullt med folk på alla gator, blod på väggar och folk med bandage. Man undra va dem varit med om.
Inatt så måste Louise ha drömt nig skit kul, för hon låg och skratta för sig själv i sängen.
När jag skall gå och lägga mig märker jag att min näsa är blå och svullen, ser ut som en potatis. Sen att jag har skrapsår på den och en stor bula mitt på huvudet, stor sen en handflata nästan.


forts följer..

Buckets ingredienser, Vi och våran buckets, På full moon partyt, Louise och jag på full moon partyt, Sola på dagen

Julhelgen, Dag 13 i thailand

23 dec- Då va det uppesittarekväll med bingolotto. Jag vann inget. Men jag somna vid tio för jag va helst slut. Blev någon skinkmacka också. Vi klädde även ganen. Så fin den blev :D 
Jag la in sill och gjorde rödbetssallad och skinkan.

24 dec- Va i i vallstena, farmor fyllde år och sen va det julmat och julklappar. Jag va tomte, kul. Många fina julklappar fick jag.
Av Anders: Fibertäcke. soda streamer, 2 extra flaskor, 4 olika smaker, sen en tekokare man får varmt vatten på 3 sek, sex      and the city filmen
Mamma och pappa: Gula gummistövlar(skit fina), Knivslip, Kastrullunderlägg, Dubbelsängslakan och en mysfilt
Marcus: Elshockspel(Man får verkligen en stöt)
Rasmus: En kortlek med 52 olika drink recept på, drinkpinnar
Farmor: Nyckelskåp, badlakan, spa set

Va helt slut sen på kvällen så jag somna som en stock..

25 dec- Va inne och skulle ha en liten julklappsutdelning vid anders familj. Jag fick ett par öronhängen, ljuslykta, sen fick jag och andes 2 oliak te sorter och 2 olika kaffe sorter, sen godis.
Sen va det raka vägen till mormor, där det va julmat och fika hela dagen.
På kvällen så av man lika slut då så man somna som en stock.

26 dec- Hade en del att fixa under hela dagen, skulle göra klart min julklapp bla. På kvällen va det taco kväll med anders familj och spel.

27 dec- Då va det familjemiddag med familjen samuelsson, närmare 30 pers. Höll på hela dagen från 12 på dagen till 21 på kvällen. Så när jag hem va jag helt slut och somna so en stock med en gång.

28 dec- Skjutsa erica till båten kl 7 på morgonen. Sen åkte jag hem och sov nästan bort hela dagen kändes det som. Va på max och åt maxmål.

Idag skall jag inte göra så mycket sara och jocke kommer nog hit ikväll tror jag. Sen skall jag bara ta det lugnt och ut och gå tror jag.

Thailand dag 13 11 Nov


Kl 8 kom Ross(en av killarna från igår) in och väckte mig och Louise. Han tyckte att vi skulle gå upp. Vi kunde inte somna om så vi låg och slappa och snacka massa skit. Va ju lite att prata om gårdagen, eller kanske kvällen ..
Vid ett så gick vi tillslut och åt en bakislunch. Det blev en bakad potatis med ost och cole slow. 28 kr sen en cola 6 kr.
Idag kände jag att man måste nog trappa ner med all läsk man ricker till varje måltid.
På förmiddagen så regna det inget, det började vid ett tiden igen. Boring...
Vi bestämde att vi skulle ta oss till närmaste by för att posta kläder sen så såg i att dem hade tesco lotus här.
Vi slappa lite på rummet i några timamr först innan vi fick lust till att skaffa en taxi. Kostade 20 kr per skalle. Då va turen ca 12 km.
När vi kört en bit så blir backarne bara brantare och brantare. Både ner och upp. Han är tvungen att ta sats för att komma upp för dem, sen är kurvorna så skarpa också. Vi åkte en gammal minibuss, gissa om han fick köra på lägsa växeln eller. Det va värre är en karusell. En ca 12 km lång berg och dalbana. Ibland va han tungen att köra på andra sidan vägen i den skarpa kurvorna för att orka upp, då töt dem så att alla skulle veta att vi kom. Man blunda och bad till gud att man skulle överleva:D
Tillslt va vi framme och dem anda skicka hem paket, men jag tänkte att ja skulle bära runt på mitt istället. Sen gick vi för att leta efter tesco lotus, det visa sig att det va ett väligt litet tesco där det bara fanns mat nästan. Vi handla lite snaks och sen dricka tills i morgon.
Sen gick vi och åt, det blev fried rice with chicken 14 kr. När vi satt där på restaurangen så börja regna bara häva ner. Dem andra 3 hade köpt regnrock men jag hoppa över det, men som tur va så slöt det igen.
Vi sa på bilturen hit att tur att vi inte sitter på ett flak upp för dem här backarna. Man va tror ni, just de fick vi göra på vägen hem. Fanns inget annat. Gud va jag skratta. Sen va det mörkt ute vid det här laget också.
När vi kom fram satt vi oss på internet ett tag, sen gick vi hem och slappa igen. Vi gick in och så en film vid anna och cornelia. En riktigt slappar dag idag.

forts följer..

Jag bakisslappar :D, våran lyxbungalow


de va ett tag sen

Nu va det ett tag sen jag blogga, har arit fullt hela julen tills idag. Då jag inte gjort ett skit.

Jag tänkte blogga lite mer i morgon, jag fortsätter med thailand då :D

Nu är jag 20 år- Thailand dag 12

Jo jag har inte skrivit på ett tag.
Men jag kan sammafatta lite va jag gjort på senaste. I Lördags så va jag inne i stan på fest, vid sofia.
Innan det gjorde jag en smörgåstårta jag skulle ha igår på min 20 årsdag.
Så igår så fyllde jag alltså är. Bjöd på ananas paj och smörgåstårta. Va trevligt. 
Lite tråkigt med all magsjuka nu bara, men hoppas att det går över till jul.
Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och sen gjord enågra snabba ärenden i stan. Sen så fick jag min telefon räkning på 3200 kr inte skoj, det va det jag ringt ifrån thailand. Det värsta är att jag ringde inte så mycket, sen så hade dem sagt att pris va det skulle kosta att ringa, Med dem tar betalt de dubbla typ. helt sjukt. 

Idag skulle jag egentligen ha åkt ut till cattis (anders syster)  i guldrupe och hjälpt henne gjort köttbullar. Men hon ringde idag och sa att hennes barn fått maginfluensa så jag fick hoppa det. Tråkigt.


Thailand dag 12 10 Nov

Vi vakna klockan 8.30 idag. Det kom en taxibuss och hämta oss vid hotellet som skulle ta oss till båten till ko Pha - ngan.
Det regnade och regnade. Det tog aldrig slut. När vi kom till färjan så såg vi att båten va gjorde av trä bara och va liten som en fiskebåt typ. Bryggan ut till båten va hal och ranglig och där sprang vi med våra väskor. På båten så va det ett rum som va fullt med massa bänkar i. Instängt och fuktigt. Vi satt oss längst fram. Bara när vi hade kommit 5 minuter fran land så börja det gunga som fan. Men det blev bara värre och värre. Träbåten slog mot vågorna. Så det knacka , lät som och det blev ett hål i båten varje gång. Tillslut så kunde jag inte sitta kvar längre så att jag va tvungen att gå ut. På vägen ut så höll jag på att ramla in i några folk. Det fanns ju inga flytvästar heller, vi såg bara 1 och vi va säkert nätmare 100 pers på båten. Jag kom iaf ut till ett fönster och fick spy. Men jag hade ju inte ätit något så att det fannas ju inget att spy upp. Spydde bara galla och det är ju inte det mysigaste. När jag står vid fönstret så sköljer en våg över mig. Så jag blir dyngsur. Men det brydde jag mig inte ett dugg av just då. Sen kommer den en varm våg över mig, dem andra som stod vid fönstret gick därifrån. Jag fatta inte tills jag såg på mina armar att jag hade spy över hela mig nästan.
Fi fan va äckligt, då hade någon stått uppe på båten och spytt ner på mig.  När det kom hägre vågot så stängde han som körde båten av motor så att båten inte skulle slå så hårt mot vattnet. Då visste man att nu kommer dem gunga till riktigt ordentlige, och visst blev det så. det bara small till. Man va ju rädd att han inte skulle få igång båten igen. För hade vi hamnet i det vattnet då hade det inte varit så mycket av oss, döda. Ibland låg båten helt på sidan och ibland ståd framändan rakt upp i luften nästan. Jag trodde jag skulle dö på riktigt. Va livrädd och mådde skit. Ingen skoj kombination. De va de 40 längsta minuterna i hela mitt liv. Spydde sen 2 ggr till och dem på båten blev sura för att man spydde. Dem får ju skylla sig själv om de går ut när det blåser så mycket.
Louise va den enda av oss som inte spydde, men hon va nära på det. Hon satt kvar inne.
Tillslut fick vi se land och gud vilken lättnad. det första man tänkte va åhh jag kommer överleva.  Det spöregna v erkligen när vi kom iland. Vi fick ta v¨ra väskor på ryggen sen springa, och jag kan säga att det är inte de första man vill göra när man spytt och ännu mår skit dåligt. Hotellet låg 300 meter bort från pieren. Vi kom fram och fick våra nycklar. Vi skall ju bo här i 4 nätter. Vi betala 600 kr var för 4 nätter och det här va en lyxbungalow. Sen bodde vi 5 meter från vattnet.
När vi kom till rummet blev det en dusch sen vila. Man börja må bättre efter ett tag. Då gick vi och åt på ett ställe där dem visa friends hela dagarna. Jag åt en bakad potatis 30 kr. Sen vitlöksbröd 16 kr sen efterrätt blev det äppelkaka, men jag orka inte så mycket. Louise åt upp min också :D .
Vi satt där ett bra tag eftersom det regna ute så kunde vi inte göra så mycket, så vi såg på friends. Men det blev strömavbrott typ hela tiden så efter ett tag tröttna vi. Så vi hade ju ingen ström till senare på kvällen. Vi gick sen alla på massage. jag tog fotmassage, de bästa. 50 kr. Sen kom vi tillbaka till rummet. Anna hade köpt ljus så dem hade lite belysning inne vid sig. Så vi gick in där. Dem hade köpt bacardi som dem skulle dricka lite, men jag hade inte köpt något. Hade inte tänkt dricka något. Hade inte återhämtat mig helt. Jag fick en tillslut av cornelia, sen fick jag mersmak :D
Anna skulle iväg och köpa mer så hon köpte några till mig också. Tillsut så kom grannarna in och dem fastna inne vid oss. Så det blev en helt spontan fest. Sen gick anna iväg igen och köpte mer bacaardi.
Just det vi badade i regnet idag också :D
Dem killarna som kom in till oss hette ben, ross, matt, alex. De kom från egnaland och australien.
Senare gick vi med dem ner till den stranden som det är full moon party på. Där dansa vi gärnet och träffa massa folk. Skit skoj va det. Man kunde hoppa eldhopprep där nere så Louise gjorde det. Skit coooooolt :D
Cornelia köpte fina blomhalsband till oss alla.
När vi gick ner va det uppehåll med regnet någon timme men när vi skulle gå hem så börja det regna igen. När vi skulle gå hem på natten va anna borta. Visade sig senare vart hon va iaf. När vi kom hem.
Det blev en väldigt hård kväll, värre för en del...händelserik dag men en ännu mer händelserikare kväll.


Forts följer...

På våran balkong matt,anna,cornelia , Våran enda belysning , dans på stranden , Eldhopprepet





Nu börjas det..Thailand dag 11

jo idag så bytte jag och nathalie julklappar.  Sen fick jag mina födelsedagspresenter av Sara och Natta. Vi va hemma hos natta och fika och åt lite pizza. Kul att träffa er tjejer. Tack så jättemycket för dem fina paketen idag.

Har inte gjort så mycket mer kul idag, jo jag har stäadat lägenheten. Men det kan man väl inte säga va så kul. Men skönt att få det gjort. I morgon skall vi hämta gran....

Nu skall jag köra Louise till Vänge...

Thailand dag 11 9 Nov

Vi kom väl iland kanske 5.30 denna morgon. Det va rätt läskigt att gå av båten för den va 1 meter mellan båten och bryggan. Sen med en stor ryggsäck på ryggen och en mindre framme. Vi hoppade på en shuffle buss som skulle köra oss in till vårat hotell. Det började ljusna vid den här tiden, eller när vi kom till hotellet så hade det blviit lite ljusare.
Man kan säga att den här nissen som körde han körde som ett svin, det hade spöregnat här också så
det va gropar med hål som vi nästan hoppa över. Det skvätte vatten på oss där bak på flaket.
Sen tvärnita han en gång sa jag som satt längst in blev mosad av alla andra som kom farande.
Efter en ca 20 min lång färd va vi äntligen framme vid hotellet. Vi kom och äckte dem nästan.
Dem fick öppna upp receptionen så att vi kunde checka in. Vi betala 50 kr per  person för en natt.
Sen blev vi guideade till rummen som stank mögel. Sängarna var helt fuktiga.
vi tog en dusch sen så va vi så trötta så vi gick och la oss. Vakna vid 11 igen och då va vi hungriga.
Kändes som om att det va en ny dag helt plötsligt, att det som hade hänt innan va en annan dag.
Men vi gick iaf och åt frukost, det blev en hamburgare(18 kr) för min del. Kombinerade frukost/lunch.
Sen så börja det åska och blixtra as mycket. Vi kolla lite i stånd på kläder. Vi andra sprang över vägen lite innan cornelia gjorde det. Sen börja det bara regna mer och mer och när cornelia skulle gå över vägen så hävde det ner.
Så vi stod där på varsin sida och vinka till varandra.
Vi kolla upp något annat hotell för där vi bodde nu skulle vi inte bo kvar. Då blev vi väl sjuka eller något.
Men vi hitta inget annat. Vid det här laget va allt som vi hade på oss pissblött. Vi gick på gatan i 10 cm högt vatten.
Regnet bara piskade på en så att det gjorde ont på kroppen. Så vi har lärt oss att man skall nog inte skringa naken i ett sånt regnväder. Då får man ont.
Vi sprang iaf tillbaka till hotellet och bytte om och slappa ett tag. VI fick byta rum till ett par andra rum som inte lukta så farligt. Så det blev att packa väskan och flytta grejerna.
Efter det  så gick vi och kolla lite mer i affärerna. Det börja regna ännu mer nu så vi gick och satt oss på ett stekhus. Jag åt pasta bolognese. Sen va vi då tvugna att ge oss ut i regnet igen. Vi ville gå på en salong. Så vi skulle försöka hitta den.
Anna fick köpa ett begangnat paraply av en kille för 20 kr. En bra affär för henne för hon blev inte så blöta som jag och louise blev iaf. Vi trodde att salongen låg åt vänster så vi sprang och sprang så vi skulle hitta den men när vi kom fram till vårat hotell igen, insåg vi att det måste varit åt fel håll. Då drar louise på arslet så hon glider nästan in i våran reception. Vi skrattar och skrattar och Louise som är pissnödig försöker hålla sig. Guu va roligt det va.
Dyngsura som vi är springer vi tillbaka åt det andra hållet och hittar tillslut salongen. Som vi ser ligger nästan mitt emot restaurangen som vi va och åt vid. Så vi va blöta helt i onödan. När vi kom in i salongen så va dem så snälla så dem klädde av oss våran kläder och vi fick en torr sarong runt oss. Sen tog jag fransk manikyr 50 kr. Louise plocka ögonbryna och anna tog en massage. Cornelia va och fixa hotellet och grejer till nästa dag. Efter dem va klara så fick jag slänga på mig dem blöta kläderna igen men louise hon sprang i bh bara.
Vi stanna till vid 7eleven och köpte chips. Då stanna en gubbe och prata med louise och där stod hon halvnaken och prata med honom. Inte konstigt att han inte ville gå någonstans.:D
Efter det sprang vi hem och satt på oss torra kläder IGEN. Hemma drack vi bacardi och spela kort.
Vi fick även packa väskan igen för i morgon skulle vi vidare. Till ko pha-ngan....och full moon party.

forts följer...

Det fick bara bli en bild idag, datan ville inte mer...Men det är iaf i vårat mögliga rum, som vi sedan bytte.



julgodis med familjen Thailand dag 10

idag så vakande jag av anders alarm. Anders kom hem från jobbet igårkväll och va magsjuk. Med en hopp om förväntan så tänkte vi att det kanske skulle gå över. Men när han alarm ringde i morse så hade han ännu jätte ont i magen och så..
Så han fick ringa och sjukanmäla sig. Jag vill ju verkligen inte bli sjuk, så jag gick upp tidigt i morse för att kolla lite på internet om magsjuka. Hitta lite vad som är bra och äta och så.
Sen kl kvart över åtta då drog jag väl in till stan. Jag skulle besikta bilen kl 9. Tro det eller ej men det gick igenom.
Blank lapp.
Va nere på koggen en sväng och hälsa på dem, sen på kontoret och hämta några papper.
Träffa sen nathalie  på stan vi gick hon skulle kolla på julklappar. Vi fika även, vi som va så hungriga. Efter någon timme kom även softa. Vi gick ett tag sen så skulle jag handla mat på Maxi. Gick väl där i en timme. Dyrt blev det också. 1000 kr. På bara lite julmat och grejer till smörgåstårtan när jag fyller år och paj.Sen lite annat smått. Men men, det är ju bara jul en gång om året. Va förbi Joda sen och hämta ett papper. Passa även då på att käka en nachos lite snabbt, va ju ett tag sen.
Drog i full fart hem och packa ur alla varor. Va tror ni händer, jo jag har packat för mycket i varje Påse så det går hål i botten. jippi.
Drog sen viadre till vallstena, skulle göra lite julgodis med dem och umgås. vill ju ändån inte va hemma för jag vill inte bli magsjuk. Va jättemysigt att träffa dem. Kom hem för en liten stund sen och kom på att jag glömt blogga idag, så nu sitter jag här.

Thailand dag 10 8 Nov

Idag så sov vi lite längre till halv tio. Vi gick upp och åt frukost som vanligt. Blev en cheese omelett idag också.
Vi hade vårat rum till kl tolv bara. Så vi gick upp och packa i ordning våra saker. Sen lämna vi vårat bagage i receptionen.
Han sa att han skulle ta hand om det väl. Dem andra skulle gå och posta allt dem handlat på sig nu. De packade massa kassar fulla sen begav vi oss till posten. Men utanför posten kommer vi på att det är helg och att posten då stänger kl tolv. Vi tittar på klockan och klockan är kvart ÖVER tolv. Vilken otur. Så det va bara att gå tillbaka me alla grejer och släpa på dem. Det blev sedan en stund sittandes vid internet.Vi åt sen mat på samma ställe där vi åt kvällsmat igår.Jag åt vitlöksbröd 8 kr, pasta carbonara 36 kr, den va as god.
Idag skulle vi åka med en buss till piren där vi skulle åka en nattbåt över till koh samui.
Med bussen och båten kostade det 110 kr per person. Skjutsen kom och hämta oss, de skulle köra oss till hamnen. Vi satt som packade sillar i den där shuffle bussen, med alla väskor. Väl vid hamnen visa vi våra biljetter
och som ett bevis på att vi skulle till koh samui så fick vi en grön lapp på patten. Sen blev vi visade till en buss, där vi fick sitta nere. Typ som ett VIP rum  med tv,soffa och bord. As nice. Men vi hamna med några amerikanare och några kanadenasare om jag inte minns fel. dem börja disskutera sjukvården, och det tyckte inte lika så det kändes som om det låg ett åskmoln över vårar fina vip rum.
Bussresan tog ca 2,5 timme. Efter det blev vi avsläppta på ett ställe där en pickup hämta upp oss. Det hade börjar regna och jag har ju inget regnskydd. Men det gick bra ändå.Efter ca 15 min blev vi avsläppta på en annan gata. Med en liten snuskig restaurang och som även funka som väntplats. För efter 2,5 timme så skulle en annan buss komma och hämta oss. För båten skulle inte gå riktigt ännu. Vi orka inte sitta kvar så vi bad dem som jobba där passa våra ryggsäckar. Medans vi begav oss ut på gatorna. Vi visste inte ens i vilken stad vi va och det va verkligen inte någon turiststad. Mörkt på många håll. Men vi hitta en kareokerestaurang tillslut för vi va hungriga. Vi va helt ensamma där så Louise drar av några låtar och anna drar även hon av en låt. Det va roligt, modiga ni va.
Jag åt fried rice vid chicken medans Louise underhöll med sin sång 8 kr.
Därefter gick vi tillbaka till där vi blev avsläppta och det kom en lite minibuss och hämta oss. Tänkt er tio backpackers i en lite minibuss med alla väskor på flaket. Bussen braka det om och låt som om den skulle gå sönder så fort vi svängde. Men det gick bra vi kom  fram till hamnen tillslut och då såg jag att dem dragit sönder ett ytterfack på kin väska. Som tur hade nog inget ramlat ur iaf. När vi kom till båten så fatta vi inte riktigt först vilken båt det var, för det sstod bara en fiskebåt typ framför oss. Visst va det den vi skulle åka med. Vi kom in och i ett litet rum så va det en liten gång och på både sidorna så va det 10 madrasser, som kanske va högst 50 cm var och en. Ville inte ens tänka på vem som legat på det lakanet innan. Där satt det en även 3 sveska tjejer i våran ålder på båten när vi kom.
Dem så att guu va skönt med några svenskar.
Det blev en rätt så blåsig natt men vågorna kom framifrån så det blev ett vaggande gung så jag sov hyfast ändå. Men inte många timmar sömn blev det inte.
Jag mådde inget dåligt iaf.
Ikväll för det första gången som jag gick på en ta med bara ett hål i marken.
30 min innan ankosmt till hamnen. Så börjar båten att tjuta man vet ju inte va det är om det är larm eller något. Men antagligen nagon väckarklocka typ. Så alla börjar vakna till liv.

forts följer..

Vi på båten, de 3 svenska tjejerna, fick gå tillbaka från posten med alla kassar, Louise sjunger , så såg det ut i båten, De sover så sött på båten




vet inte va jag skall säga.Thailand dag 9

Idag har jag fikat med anders familj. Blev även en promenad med inger och sammen. Sen har jag bara pysslat lite hemma. Plockat ner ren tvätt och plcokat undan massa kläder. Jag tror att jag kanske senare ikväll skall julpynta. Kartongen står här mitt ivägen så jag vill ha bort den. hehe.

Bara massa frågetecken????

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????


Dag 9 i thailand 8 Nov

Vi vaknade kl halv 9 eller något. VI slappa en stund sen så gick vi ner och åt frukost. Jag tog en omelett med ost och skinka. Sen en varm choklad som inte va det bästa. Smaka väldigt beskt.  Med några påsar socker i och lite mjölk så gick det ner. Efter frukosten så gick jag och louise och vila ett tag vi plugga i varsin hörlur sen så slumra vi till tills cornelia kom och väckte oss. Vi skulle dra till Ao nang beach. VI åkte shuffle bus ut dit och det tog ca 30 min.
Det va knölfullt på bussen så Louise, Anna och Cornelia fick stå på en liten platå utanför bussen. Jag med mitt lilla arsle fick en plats inne :D. Väl där ute på beachen så skulle vi fika. Jag va lite hungrig så jag skulle beställa en liten macka typ. Men in kom en stor tallrik med f mackor och pommes frites. Så jag blev nog allt mätt. Dem andra beställde samma sak och vi alla fick väl en chock. Vi va ju bara sugna på något.
Men allt gick nästan ner ändå, som Louise säger "Jag är alltid hungrig".
Nu va det daxs for massage. Jag och cornelia tog oilmassage. Dem andra tog footscrub.  På skylten stod det 200 b för en timme. Vi klädde i stort sett av oss alla kläder och fick lägga oss på madrasser. Min massör tryckte skit hårt på mig så det gjorde ont, cornelias va klen. Så vi tyckte att vi kunde ha bytt. Sen vände vi oss om och då fick vi massage på PATTARNA. Fatta va konstigt det kändes. Precis då stack Louise in huvudet. Hin fick ju en shock när dem satt med våra pattar i sina händer. hehe. Louise och Anna hade bara en person som gjorde på dem. Så samanlagt så gjorde hon kanske bara 30 min på vardera. Så louise fråga om dem inte kunde måla tånaglar också. Så det skulle fylla ut timmen.
Tjejen sa jo. Men när dem skulle betala ville ägarne av stället ha me betalt. Dem förklara allt men hon blev sur. Så till slut fick Louise och hon gå in igen och dem tog bort nagelalcken på tårna. Det tog ju mer tid och pengar av dem tycker man. Jävla svidkärring.
Sedan köpte anna en stor väska. Vi såg att regnet börja närma oss ¨så vi satt oss på en shuffle buss tillbaka.
Då börja det verkligen häva ner. Man va rädd att vi skulle få vattenplaning, men vi kom hem hela och blöta.
Vi blev då avsläppta helt fel, vi trodde vi skulle bli avsläppta där vi gick på men det blev vi inte. Så vi köpte lite vykort. Sen gick vi hem. Lite senare på kvällen skulle cornelia och anna gå och tvätta håret. Jag och louise kolla så länge efter en bra restaurang som vi skulle äta på så länge. Vid frissan blev jag nästan biten av en hund.
Det blev iaf en italiensk restaurang, jag åt pizza. Dem va helt okej. Efter maten gick vi diare till en annan mysig restaurang oh satt oss och tog något att dricka. Det blev en öl för mig och anna, Louise och cornelia tog varsin drink. Sen kolla vi internet en snabbis sen hem och packa ner all shopping i väskan och tro det eller ej, det gick ner. Men den blev full, nästan.

forts följer...
Godmorgon mig själv, platån i shuffle bussen, syns inte så bra men det häver ner regn, Vid frissan


Fått lite gjort idag. Thailand dag 8

Jag vakna i morse när anders skulle gå upp och va tvungen att gå in på toa, efter det så kunde jag inte somna om jag låg vaken i över 1,5 timme. Men tillslut somna jag till och vakna runt 11. Guu va jag är trött, men jag kan ju inte sova bort hela dagen så det va bara att gå upp det.

Va ute på en promenad med svärmor och hundarna idag också. Skönt att röra på sig. Kände även att när jag vakna idag så kunde jag nästan svälja helt smärtfritt.
Jag tackade även ja till jurdikkursen i vår som jag hade kommit in på. Så den 23 jan börjar jag plugga. Såg schemat idag, skall bli väldigt kul. Sen pratade jag med jobbet om att jag ville ha ett arbetsgivarintyg, så det skulle jag hämta på torsdag, även från JoDa.

Igår kväll så hade vi Lady här nere, det va roligt med lite sällskap.

Blev även en snabbvist in till stan idag, va tvungen att fylla på i kylskåpet. Sen köpa de sista till julklappen jag skall göra helt själv. Va en sån snäll gubbe inne på snicken idag som hjälpte mig hitta en träskiva. och ja fick den helt gratis. Han sa den bjuder jag på, det är ju sanrt jul. Snällt av honom. Postade även dem sista julkorten idag.


Dag 8 i Thailand 6 Nov

Idag ringde klockan en timme tidigare nämligen 7.15. Vi gick upp och klädde på oss och packa i ordning det sista. För vi skulle tillbaka in till Krabi idag. Sen gick vi ner till restaurangen och åt frukost, som vi hade förbeställt dagen innan
så att den skulle stå serverad när vi kom ner, nästan.
Det blev en toast med tomat och ost idag igen, kommer sakna den. Under frukosten kom en av killarna som
vi hade träffat borta vid den där barnen och sa att vi skulle betala för 2 öl som vi drack för 2 kvällar sen. Jag förstår inte hur han kom ihåg det så hög och full som han va. Men det gjorde han iaf. Så det va bara att betala. Det konstiga va att dem sa att dem bjöd på dem under kvällen. Han va jätte konstig, han sa att han va bakfull. Så han såg inte så pigg ut.
Det värsta va att han sa att han skulle med oss in till krabi, vi trodde han skämta tills vi skulle gå på båten då vi märkte att han också hoppa på. Efter frukosten betala vi även allt vi hade ätit och gjort under de två dagarna på koh po även färjan tillbaka till krabi ocj båtturen dagen innan. Vi hade skrivit upp allt på en lista. Så att man skulle slippa betala lite då och då. Det va faktsikt smart. Så det jag betala var:
Färja till krabi 90 kr
Dagsturen runt ön 80 kr
Maten under 2 dagar 170 kr
Innan vi skulle gå på båten så lekte vi lite med en hundvalp som va där, hur söt som helst.
Väl på båten så börja den där indianen snacka massa skit med oss, vi orka inte med honom. Han satt och rökte på och drack öl(kl var runt 9 på morgonen). Vi satt under ett tak, så drog vi in ett andetag så blev vi nog höga på den där skiten:D
Han börja snacka något om att vi hade ljugit för dem, för att vi inte kom bort till dem igårkväll. Men vi hade aldrig sagt att vi skulle det. Sen kom den storta färjan och hmta oss mitt ute på vattnet. Men vi blev inte av med han för det, då bröja han ge sig på några tyskar. Men dem blev arga på honom så han gick och satt sig vid en annan svensk. Som va sjuk, han va påväg in till sjukhuset. Jobbigt kille det där.
Indianen slog även till Louise på axeln när vi skulle gå på den stora färjan, eftersom Louise hade en sån solbränna så gjorde det ju såå ont. Så hon sloh armbågen i hans mage och sa att hon hade honom.. hahaha...
Vi kom tillsut i land i krabi, då vi tog en taxi till hotellet vi skulle bo. Innan vi klev in i taxin kolla vi oss omkring så att inte indianen skulle följa efter oss eller se vart vi åkte. Men vi såg inte honom som tur var.
Vi kom sen till hotellet och fick det finaste rummet hittils på resan. Vi trodde nu att vi blivit av med honom. Men så tittar Louise ut genom balkongen och vem tror ni inte hoppar ur en taxi utanför våran hotell. Jo INDIANEN. Hur fan kan han veta vart vi skulle. Efter ett tag gick han ifrån hotellet iaf och vi kände oss lugna igen. Vet ännu idag inte hur det gick till.
Vi vila sen ett tag sen begav vi oss till tesco lotus för mer shopping. Det blev en hel del shopping jag handlade för ca 550 kr. Vi åt på ett ställe som heter KFC, det är som mcdonalds men bara med kyckling till allt. Jag åt kycklingklubbor med pommes. Det är pommes till allt och läsk med ett kyckling tillbehör. Det är mycket kläder det. Vi prova även idag på att åka lokal buss, shuffle bus. På hemvägen så börja det att häva ner med regn. Det regna så mycket så att det va ca 20 cm vatten på vägen.
Det blev mat nere på hotellet, vi hade ingen lust att gå ut i regnet. Jag åt fried rice with chicken. 12 kr. Faktiskt de godaste fried rice på hela resan tyckte jag. Han som ägde hotellet sa att den här årstiden regnar det så mycket för att det skall fylla upp floderna till ljusfestivalen. Det innbar nästan 2 veckor till regn. Så vi hoppas på att det inte stämde.
Sen slöt det regna då ville de andra kolla internet, men jag hade redan gjort det under dagen så jag gick till en salong och tvätta och föna håret för 20 kr. När jag kom tillbaka så satt dem andra ännu på internet så jag satt mig en stund jag med.

forts följer...

I shuffle bussen(Louise och Cornelia), Louise är rik 20000 baht ungefär 4000 kr, Louise ligger i våran mysiga dubbelsäng :D


Känner mig som en ny männsika dag 7 thailand

Jo idag så sov jag rätt länge. Sen så har jag tvättat idag, diskat och rensat ur garderoben. Så att jag får plats med dem nya kläderna. Sen har det inte hänt så mycket mer i mitt liv idag. Idag har penecillinen gett verkan för jag känner mig bättre idag. Inte sängliggande iaf.
Har även duschat idag, känner mig som en ny männsika. Dem två senaste dagarna har jag knappt orkat gått på toa. Men idag så hade jag ork till att duscha.

Dag 7 i thailand 5 Nov

Vi gick upp kl 8.15 idag också och gjorde i ordning oss. Sen blev det frukost. Toast med tomat och ost. Så himla god, jag har aldrig ätit en sån god toast forut. Den va lite drag i och det va gott. Idag skulle vi åka med en privat longtail båt runt ön. Så vi hoppa på den direkt efter frukosten. Vi stannade vid 3 öde stränder där vi fick hoppa av från båten och bada. Dem gjorde precis va vi sa och va vi ville. VI hitta även jääemånga fina snäckor och koraller. Mycket sol blev det också så man brända sig idag kan man verkligen säga. Vid lunchtid så stanna vi till vid en liten by, som va deras stad. Men det va verkligen bara en liten by. Där åt vi, det blev fried ris with chicken. Vi hitta även varsin ficklampa som kunde va bra om man skulle behöva gå på toa mitt i natten, eftersom dem inte fanns något el efter 22. Efter idag så ser louise verkligen ut som en kräfta.:D
Vi hoppa på båten igen och åkte vidare till en annan liten by där vi såg massor med flygfiskar, vi hade egentligen ingen lust till att gå av, vi ville bara bada. Det va så varmt. Men vi gick av en stund. Dem som körde båten skulle hämta vatten här så louise hjälpte till att lasta på båten. Duktigt Louise.
Efter det bar det av till en strand med massa palmer där bada vi ett tag. Dem som körde båten hade vid det har tillfället blivit väldigt, vet inte vad men någon blandning av onyktra och höga. Men dem körde oss hem iaf. Bjöd på öl gjorde dem också. Dem va väldigt snälla. När vi tillslut kom i land så gick vi och tog varsin fruktshake. Gissa om det va svalkande. Efter en heldag ute pa vattnet med gassande sol. Alla var verkligen helt slut.
Sen blev det en dusch. När louise står där med pattarna i vädret på balkongen så märker vi att det är en thais som smyger på oss i buskarna. Han märkte att vi fick syn på honom så han satt där ett bra tag, tills han försökt att flytta på sig lite i taget. Han måste ha tyckt det va jättepinsamt. Sen blev det mat, åt king curry chicken. Det va sååå gott. Önskar jag visste va det va i den. Vi somna som stockar inatt. Jag sov med öronproppar i natt, för allt ljud. Så jag sov verkligen hela natten.


Forts följer..
Cornelia hänger inte med i min pose :D , en av stränderna, Byn vi va i(Deras city), Louise och jag skriver dagbok


halsfluss :( Dag 6 thailand

Inatt har jag nästan inte kunnat sova något, ahr haft s¨ont i halsen. Jag längtade till klckan skulle bli 8 så att jag kunde ringa sjukvårdsupplysningen. Men när jag ringde till dem så va det en väldigt otrevlig kärring som bara snacka massa skit. Hon sa att det va nog ingen halsfluss, låter inte så farligt sa hon. Jag berätta att jag har skit ont så jag har svårt att andas och svälja, att det känns som en kniv skär i halsen varje gång man sväljer. Då sa hon bara att endel är ju lite mer känsliga än andra. Så hon menade att jag va väldigt känslig. KärringJävel..
Åkte iaf in till lassarettet där dem hade en jourmottagning. Fick komma in till syster och ta prov, sen blev det dotorn. Där jag fick det konstaterat att det va en kraftig halsfluss. Så jag fick penecillin som jag sluter äter på julafton. Men skönt att jag vet va det är nu iaf. Va på apoteket sen så körde Anders hem mig igen, snällt av han! Resten av dagen har jag varit sängliggande, eller rättare sagt soffliggande.

Dag 6 i Thailand 4 Nov
Vi gick upp idag vid kvart över åtta och åt frukost klockan 9. Det blev musli och yoghurt med färsk frukt idag med. Sedan gick vi upp till rummet och packa det sista. Våran skjuts skulle hämta oss kl 10. Vi fick åka på en pickup, på flaket till båten, som skulle ta oss till ön koh pu. När vi kom en bit ut på vattnet så ser jag en flygfisk, dem va roliga. Det va så fint med alla öar runt oss. Mitt ute på vattnet så stanna båten och det kom små longtail båter och hämta upp oss och våran packning. Dem tog oss sedan i land.
Vi hade nu kommit till paradiset, varmt vatten, turkost vatten, klippor och sandstrand.
Vi bodde i en hydda i djugeln. Så det va lite svårt att sova på nätterna. Massa ljud utanför. Nästan ingen el va det heller.
Det va inget tak på toaletten heller så när man satt där på toan så hoppades man att det inte skulle ramla ner någor djur på en. Sen fanns det nästan inga turister här, bara vi och några par till.
Vattenet är jättevarmt så närmare kvällen så är det varmare i vattnet än i luften. Det är väldigt mycket mygg här också.
Vi åt lunch på våran lilla restaurang nere i receptionen, det blev bakad potatis med räkor och ost, skit gott.
Vi badade och solade i stort sätt hela dagen idag. Lite längre bort där vi bor så hhar dem en liten bar, där gjorde vi ljuslyktor idag. Som lös så fint på kvällen. Sen efter en dusch i iskallt vatten så gick vi ner och åt kvällsmat. Sen gick vi bort till den där baren som vi varit en stund på dan. Satt där och drack med Indianerna:D alla va höga, rökte på ur ett bambuskott. Och sen va dem as packade. Dem va lite roligare, en gilla Anna jättemycket. Efter en ny upplevelse med indianerna så gick vi tillbaka till våran bungalows. När vi nästan precis kommit hem så slocknar all el, det blev helt kolsvart. Fick reda på nästa dag att dem stänger av all el kl 22 på kvällarna. Somna tillslut, men vakna efter ett tag igen och kunde inte sova. Det va så mycket ljud utanför. Men tillslut somna jag igen óch vakna när det va ljust igen.

forts följer..
Jag och Louise på båtan, I väntan på båten, Utsikt från restaurangen på vårat place, Kvällen me Indianerna








Helt plötsligt sjuk Dag 5 thailand

Vakna i morse och kände mig inte alls bra. Har oni i hela högra sidan av halsen, hitta en knöl där också. Verkar vara någon svullen körtel. Sen har jag feber. Ringde sjukvårdsupplysningen, dem sa att jag skulle avvakta tills i morgon om jag fick mer feber. Det har jag fått så jag måste kanske ringa i morgon igen, vill inte vara sjuk. jag skulle ju jobba idag men det gick ju inte. Harsvårt att andas och svälja klokt. Anders har hållt på att dra el hela dagen och jag har legat i sängen och i soffan hela dagen och sett på bonde söker fruk maraton, sen såg jag på mamma mia filmen.
Nu är Anders inne i stan och köper nyponsoppa till mig så att jag får i mig något idag.


Dag 5 Thailand 3 Nov
Klockan ringde kvart över åtta i morse, då gick vi till posten och jag skicka  hem en kartong med grejer hem. Kostade ca 500 kr, för ett lagom stort paket. Efter det gick vi och åt frukost, jag åt färsk frukt med yoghurt. Yoghurten här är verkligen jättegod.Vi gick efter det och hämta våran packning och checka ut. Tog en taxi till flygplatsen, för idag skall vi åka till krabi med flyg. När jag skulle kolla min väska idag så hitta jag två glasögonfack som inte va mina. Så vi tog med dem till flygplatsen och lämna in dem. Vi sa att vi hitta dem i bagageutlämingen. Vi checka in vårat bagage och sedan gick vi och åt. Vi åt 3 thairätter med ris. Sen blev det fart mot gaten och sedan påstigning på planet. Vi satt kvar och vänta tills alla gått på eftersom vi tänkte att alla har ju sina platser så vi behöver inte stressa. Men när vi väl kom på  märkte vi att det va fri plats. Så vi fcik åter igen sitta utspridda. När planet flög upp lät det som om att vi skrapa i bakändan, det va lite läskigt. När vi skulle landa efter 1,20 h så va det ingen lugn och fin landning direkt, vi studsa mellan hjulen. Man trodde ett tag att man skulle välta, men så va inte fallet. Sen blev det en taxi till vårat hotell. Landskapet här nere är helt annorlunda. Backar, dalar, berg och hav. Efter vi checkat in på hotellet blev det en sväng på marknaden i krabi. Hitta massa små fynd. Va sen lite krångel med att ta ut pengar men det löste sig tillslut.
Till kvällsmat blev det vårrullar på gatan, inte så värst gott.
Sen skulle vi hitta ett massageställe men det va inte det lättaste. Men efter ett tag hitta vi det. Blev fotmassage.
Inatt har vi ingen ac på rummet så det va jättevarmt.
Tidigare idag så att jag en kackerlacka, det va inte gott skall jag säga. Mer va det väl eftersmaken som inte va det goaste. Huh. Men jag gjorde det.knastra gott mellan tänderna. Louise åt en mask och Anna en gräshoppa.

fort följer..

markanden, de varma rummet, byggställning(ser ut så stabil ut)




lussebullar Dag 4 thailand

Idag så sov jag LÄNGE, jag sov till kl halv tolv nästan. Inte likt mig, men skönt va det. Det konstiga va att jag ännu var trött när jag vakna. Men jag var tvungen att palla mig upp. Idag kommer Natta ut här, vi skall baka lussebullar.
Igår va jag i stan med mamma sådär helt spontant. Det va väldigt mysigt. Träffa på Marie och mikaela då, det va kul att ses. Sen skulle mama till frissan och då passa jag på att gå till arbetsförmedlingen. Så då fick jag en bra sak uträttad. Sen fika vi på siesta. Var tvugen att gå in på apoteket sen och köpte samarin och några tabletter. Har haft ont i min mage dem senaste dagarna. Är väl baketrifloran typ. Sen handla vi lite, jag skulle handla saffran men det glömde jag såklart. Så fick ta det i fole affären. Påväg hem. Fick även åka mammas och pappas nya bil. Audi är bra:D
Jag åkte med henne hem till Vallstena där min bil stod. Pappa har satt på nya vinterdäck på bilen(som jag fick i tidig födelsedagspresent) jättebra. Mitt säte i bilen va även trasig så det hade han varit och köpt ett annat, även en annan termostat fick jag. Pappa är snäll han.
Så nu har jag en bil igen iaf, skönt att kunna ta sig när man vill. Men det är bra att vara fast hemma då gör man inte av med några pengar hehe.
Igårkväll va flytspackla Anders och Yngve golvet på toan, dem skall fortsätta med det ikväll också. Inger, Erica och jag såg på tv istället.

Dag 4 i Thailand 2 Nov
Blev väckta av Cornelia och Anna idag, nästan som alltid. :D
Det blev toast till frukost som igår. Sen tog vi en taxi till MBK,ett STORT shoppingcenter eller om man skall kalla det marknad. 7 våningar, och varje plan var hur stort som helst. Det fanns allt där och jättebilligt.
Vi åt på mcdonalds, Vi gick en stund till efter maten sen tog vi en taxi till ett stort varuhus. Typ som sveriges ullared.
Efter en LÅNG dag shopping så va vi alla trötta och åkte hem. Vi hade nästan shoppat i 12 timmar. Det tar på krafterna.
Det blev en hel del shopping idag, både till mig själv och julklappar.
Lite av vad jag köpte:
Minneskort till kamera 2 gig 80 kr.
Jeans 120 kr
Väskor 40 kr st
klänning 60 kr
skärp 40 kr st
och massa mer..
När vi kom hem så visa alla va dem hade köpt. Sen blev det mat på gatan. Jag tog en pizzaslice, den va as god. (12 kr)
Eftersom detta va sista dagen i bangkok innan vi skulle flyga ner och lalla runt på öarna så skulle vi skicka hem ett paket i morgon med grejer till sverige, innan vi åkte. Så man slapp att bära runt på allt. För väskan va ju redan full efter denna dag. Vi gick igenom va vi skulle skicka hem. Sen sov vi gott.

Forts följer..

MBK(7 våningar), Brillor vi hitta, kamerakjejen skulle prova minneskortet


Sova ut. Dag 3 i thailand

Idag så va jag rätt pigg när anders skulle gå upp, men tilslut så somna jag om. Sen sov jag till kl 10, då min chef ringde och väckte mig. Så jag skall jobba på lördag. Skoj..Idag skulle natta komma ut men hon ringde precis och sa att sin bil stanna så hon vet inte om hon kommer ut. Om det inte går så kommer hon kanske ut och hjälper mig baka lussebullar i morgon. Det är ju lucia på lördag, inte för att jag skall gå och se på någon men mysigt.
Skall kolla med mamma om min bil är klar idag, då kanske jag kan hämta den. Skulle va skönt att ha en bil igen, så man kan ta sig dit man vill. Jag har fått låna Anders mammas bil när jag skulle iväg till veterinären. Men efter det igår blev den knäpp och inte startar så man vågar inte stänga av den när man väl fått igång den. går kväll begravde jag Moltas här ute. in lilla kissunge. Jag tände då ett ljus vid honom och det brinner ännu.

Dag 3 i thailand 1 Nov
Jag blev väckt av Louise idag, jag va verkligen skit trött i morse.Vi gick och åt frukost på ett ställe. Jag åt bananpannkaka, det va som en amerikansk pannkaka med banan brevid typ.
Efter det fixa vi en tuk tuk som skullta oss till weekend market.  Det va en upplevelse, dem körde som galningar och man hoppa over gupp och gropar. Vi satt fyra stycken i en jag satt på golvet, för jag va minst.
Marknaden va jättestor, jag handla lite kläder. När vi på vägen hem åkte jag i en taxi, blev så himla pissnödig. Det va läskigt, men visste ju inte hur långt det var kvar. Sen så hade jag hält i migg 1 liter vatten, för min mage mådde inte så bra. Så jag satt och skaka i bilen. Men när vi tillslut va framme sprang jag ur taxin och in på hotellet och upp för trapporna. Det va nära att jag pissa på mig :D
När vi hade vilat på rummet ett tag så gick vi och skulle äta.
Då såg vi att vårat bagage hade kommit, så vi blev överlyckliga och sprang upp med dem på rummet och kolla igenom dem. Louise och Anna hade med sig karamell kungen godis till Cornelia eftersom som hon inte varit i sverige på två år så hade hon längtat efter det. Så det blev nagon godis bit. Sen gjorde vi ett nytt försök till att äta, det blev toast för min del.
Men jag hade ännu inte fått tillbaka min matlust, så det blev bara någon tugga mat.
Där vi åt hade dem även hotellrum som vi skulle kolla om dem va billigare. Men den lukta as mycket mögel så det blev att stanna där vi bodde inatt. Sen gick vi och fick fotmassage skönt, men när man beställer fotmassge får man även lite överkroppsmassge dem sista 10 minuterna. Dem va jättesnälla är.
På massagen tappa jag ner min klänning när hon ryckte i min armar så jag satt där i BH och det tyckte alla va skit skoj.
Efter det så gick vi till en salong och föna och tvätta håret, 20 kr. Mitt hår har aldrig kännts så lent förut.
Sen blev det en baccardi brezer som svalkade gott..
Efter det så gick jag och Louise en sväng på gatan jag köpte mat på gatan. Första kloka maten jag äter.
Sen köpte vi även majs på gatan gott gott.
Sen va klockan mycket så vi gick till rummet.

forts följer.

Jag i en tuk tuk, på massagen , vi på kvällen






Ingen katt längre. Dag 2 thailand

idag va jag vid veterinären. Skulle ta bort min katt och det va inte kul. När jag väl kom dit börja jag tvivla på om jag har tagit rätt beslut. När vi väl får kommer in så sätter hon en spruta i Moltas mage, sen får jag hålla i honom tills han har dött. Det ar ca 30 min om inte mer, dem som sa att det skulle gå snabbt. Han kämpar och kämpar för att överleva, fan va jobbigt det va. Varför skulle det hända just min katt, han skulle ju ha det bra med mig. Nu känns det så tomt känns som om jag har förlorat min bästa vän. Han va som mitt barn, i bilen hem fick jag nästan panik. VA skall jag göra utan Moltas?????
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta Moltas, vila i frid. Du kommer få det så bra där du är.


Dag 2 forts. på resan ner och 1:a dagen i thailand 31 okt
När vi kom till flygplatsen i bangkokfick vi reda pa att vårat bagage inte var med det flyget. Dem hade tappat bort det. Kul nej för jag ´hade alla min grejer där.
Dem pa bagageservic sa att dem skulle köra ut dem till hotell i morgon förhoppningsvis.
Jag fick låna ett par 3/4 byxor av louise, sen fick jag köpa en ny tandborste. Sen va jag tvungen att handla trosor så det fick jag göra pa khosan road. Inte se dyrt men försmedligt.
Vi skall bo pa khosan palace inatt. Efter vi hade fixat med bagaget så fick vi en taxi, va visst en svart taxi men det gick väl ändå. Dem va billigast. Dem kör som svin i thailand, våran taxichafför höll pa att köra in i en bil framför. Då märkte vi att det va en tjej som körde, när hon skrek till. Såg ut som en liten thai kille. På hotellet så trffa vi sedan Cornelia. Hon hade fixat rum till oss. Jag bodde med Louise och anna bodde med Cornelia.
När vi kom upp på våra rum så låg det några presenter från Cornelia på sängen, gulligt av henne.
JPå min säng låg det nässpray, strumpor, kapsylöppnare, chips, solkräm, öronhängen.
När vi lämnat ALLA våra grejer pa rummet så gick vi ut och åt. Då börja jag känna att jag inte mådde så bra. Ingen matlust alls, hjärtat slår typ i 100 och sen har jag varit svimfärdig. Men jag beställde en tonfisk sallad iaf. ca 20 kr.
Men jag åt nästan inget, efter maten gick de andra och kolla lite på gatan men jag gick hem och la mig ett tag. Jag hade ju bara sovit i ca 1 timme på flyget så man va ju lite utmattad. När dem sedan kom tillbaka så bestämde vi lite va vi skulle göra under resan. Vi skulle flyga ner till krabi och sedan luffa runt lite på öarna där nere.Så vi va och boka flygbiljett ner till krabi kostade 500 kr. Flyget går om 3 dagar. Just nu så va det halloween i thailand så att deet va en hel del firande, h´är nere firar dem lite mer än va vi gör i Sverige.Hela gatorna är fulla med ungdomar och dj med feta högtalare och scener.
Vi gick och åt på ett gatukök, dem va jättesnälla där och dem skämta och hade så roligt åt oss.
Eftersom jag ännu hade ont i magen så åt jag bara en tallrik med ris kostade 1 kr. Dem tyckte det va lite konstigt att jag bara ville ha ris men så va det.
Efter det kolla vi lite på stan jag köpte en klänning bla.
Sen gick vi upp på rummet och snacka massa skit. Jag hoppas verkligen våra väskor kommer i morgon.
 
forts följer.
Vi på rummet, min tallrik med ris, hotellet

på gotland igen. Dag 1 Thailand

Jo nu har man kommit hem igen. Kom hem i söndags kl 15.00 till gotland. Helt underbart att krama anders på flygplatsen. Sen träffa familjen på kvällen.
Fan va jobbigt att skriva pa ett svenskt tagentbord igen, men skriver a istället for å och ä och o istället for ö.
Men det tar väl ett tag innan man kommer in i det igen.

En sak som jag inte alls mår något bra är att jag måste ta bort min katt. Han är sjuk. Han betyder så mycket för mig. Känns som om jag har förlorat nagon välsigt nära person. Men jag kommer alltid älska honom. Min Lilla Kissunge. Sen att fatta det där beslutet är inget roligt, känns som om det är jag som tar hans liv.

Tänkte skriva varje dag en snutt av vad vi gjorde i thailand. Dag för dag. Så idag börjar jag med. Ssn dag 2 osv.

Dag 1 Flygresan ner

Flyget från Visby skulle ga 9.20 men det va 20 minuter försenat. Jag trodde jag skulle vara mer nervos i morse när jag vakna än vad jag va. Sen när vi kom till arlanda servi pa flygtavlan att vårat flyg till Berlin är försenat med 40 min. Det innebar att vi inte skulle hinna med nästa flyg till Munchen. Då på arlanda  fick vi stå i en kö som tog jättelång tid for att berätta att vi inte skulle hinna med nästa flyg och så vidare. Så vi fick meddelande om att dem bokat om våran biljett till ett senare plan från Berlin. Men tillslut kom vi till Berlin efter 1 timmes försening.
I Berlin va det massa krångel dem hitta först inte våra namn, men tillsslut gjorde dem detoch då va det bara att skriva fort på planet innan det skulle lyfta. En timme senare va vi munchen iaf.
Det va en stor och mäktig flygplats. I munchen va det bråttom för att vi inte skulle missa flyget till thailand. Men när vi kom fram sa visade det sig att även detta flyg var försenat i 30 min. när vi sen skulle gå pa sa visade det sig att våra biljetter inte funkerade. Så det var bara att ställa sig i servicebåset och forklara. Nej dem hade bokat av våran platser bara for att dem trodde att vi inte skulle hinna. Skit dåligt.
Men tills slut fick vi nagra andra platser, i helt olika horn av flyget satt vi. Så vi fick inte sitta tillsammans.
Så pa planet så satt jag inklämd mellan en tysk gubbe och ett tyskt par. Inte så överdrivet kul.
Från arlanda var der fler personer som skulle åka med samma flyg till thailand, sa vi har hjälpt varnadra pa vägen.
En av dem som skulle med hos skulel göra ett arbete i thailand och resa runt lite, hon höll pa att inte komma med flyget.
Hon hade ingen hembiljett att visa, men det skall man inte bhöva ha så det va valdigt konstigt.
Det va inte mycket sömn den natten, åt heller inte så mycket mat den dagen, flygmat är inte det bästa.

forts. följer..


RSS 2.0