Tvättstugan

Jag tror inte jag visade slutresultatet av tvättstugan vi gjorde i vintras. Här kommer iaf före och efterbilder.

FÖRE
Var det ett gammal unket badrum.








EFTER
Blev det en fin och ljus tvättstuga men tvättmaskin och torktumlare







Vad tycker ni?


Midsommar?!


Undrar hur det blir med årets midsommarfest?!
Kommer den bli av?!
Det som var så kul sist.
Hoppas verkligen att allt ordnar sig, för vill inte Anders kompisar komma så lär det ju inte bli av.
Kom igen, det kommer bli SUPERKUL!!!!!

Konstigt väder

Ja det är väldigt konstigt väder nu. Vädret kan verkligen vända på en liten stund. Men jag klagar inte på regnet för det behöver vi.
Anders han har jobbat över nu i går och gör det även idag, kommer typ hem tio på kvällarna. Så jag har kvällarna ledig hehe. Idag har jag kört i 4 vagnar ved och sen håller jag på att städa nu. Det tar sin lilla tid.
Ser att det finns sista minuten från Visby nu för runt 1000-lappen med hotell, helt sjukt billigt. Man blir ju lite sugen. Men det får man vänta med, vi har rätt fint väder här hemma också, lite blåsigt bara.
Bilder från London April 2011

Vad finns där?!

När pappa började gräva längst med huset märkte han att det var kalksten där. Han blev lite nyfiken och det visade sig att det fanns en kalkstenuteplats utanför dörren. Så den grävde vi fram.





Vips så fanns det kalksten där...



Vad tycker ni? Jag plantera lite blommor runt omkring den och sen skall de på lite smågrus som gör att det blir lite ljusare.


Dränering av ena gaveln

Idag har pappa varit här med grävmaskinen. Gud vad snabbt det går då, han dränera denna gavel och jämna till. Så ikväll är det ingen hål där längre. Sen hitta han även en annan sak som jag får se om jag lägger upp bilder på ikväll, men det blev iaf jättefint runt ingången. You will see if you come back tomorrow ;)  











Det får räcka för ikväll. Reslutatet får ni ser i morgon och även en till sak som vi gjort idag. Som inte alls var meningen, det blev en trevlig överraskning.
Godnatt!!


Söndag

Alla måste ju tro att jag var full när jag skrev förra inlägget, pga av alla stavfel,...men jag var bara halvsov :)
Nu tänkte jag visa er lite vad som hänt i Bölungs under denna söndag.

För det första har vi målat som två galningar.



Här ser ni färgskillnaden på huset, före och efter.



Trädgården


Chili


Fredagkväll

Vår uteplats



Rasmus sköter grillen




Mamma dukar öppa bordet



Igår var mamma, rasmus och ida här och grilla och drack din. Väldigt trevligt och myisigt.


Snart torsdag

Ja veckan har gått sjukt snabbt. Har jobbat som vanligt i dag och på kvällen blev det målning av en sida, så nu är hörnet färdigt vid vår uteplats. Det känns bra. Jag börja göra i ordning den lite smått idag. har nämligen trallskivor som jag skall ha längst med husväggen och där skall jag ställa krukor med blommor och kanske någon lykta. Har iaf en stor tunna där nu, som fanns här när vi flytta in. I den har jag planterat blommor, som förhoppningsvis snart växer upp. De kommer bli rätt höga, så det syns klokt där mot väggen.

Var även borta vid mamma och pappa på en fika, lika trevligt som vanligt. Nu sitter jag här i köket, samtidigt som jag lagar mat, idag är det iaf bara matlåda jag lagar så här sent. Igår var det även kvällsmat. Jag laga skinkstek idag med potatismot med egenplockad kaip (eller hur det stavas). Det var iaf supergott och enkelt.

Fick även hem ett paket ifrån Partylite idag, ett pelarljus. Det skall jag nog behålla själv, för det är inget som jag kan tända på visningarna för det blir inget bra då. Orkar inte dra alla skötselråd här just nu. Men i korta drag så skall ljuset vara tänt ett bra tag, några timmar och på en visning är det på gränsen att man hinner ha de tänt så länge. Väntar ännu på ett större paket ifrån partylite, med nya dofter, sommarkataloger, ljus och någon ljusstake. Det är alltid lika kul att få hem , känns som julafton nästan.

Var tvungen att lägga upp lite bilder på min snygga fotomodell Chili!






Helgens målning

Ja nu gick det att lägga upp bilder.

FÖRE



Under målningen





EFTER



Detta var helgens jobb, idag har vi målat den andra gaveln också.

Vad tycker ni? Blir det skillnad?


Tisdag

Det går inte att lägga upp bilder på bloggen, förstår inte varför. Försökte igår och idag. jaja! Ni får stå ut.

Idag har jag och Rasmus målat två gavlar till och nu är halva huset målat, det känns skit bra. Får se vad de blir för väder i morgon och om det blir någon målning då.

Har även hunnit med att slutföra gräsklippningen, guud vad fint det blir med nyklippt gräs. Sommarkänsla på häg nivå. Mamma ringde sen ikväll och undra om vi ville ha nybakta bullar och det tackar man ju inte nej till. Tror jag satt i mig 4 stycken, det är ju så gott.

Anders har ännu inte kommit hem, han är hos sin bror och hjälper honom med något. Maten står i ugnen och jag somnar snart. Är så himla trött och igår mådde jag piss. Hde sån huvudvärk så att jag nästan mådde illa och sen frös jag som en galning. De håller på att göra om något på jobbet med ventilationen så vet inte om de stängt av värmen eller något. Idag har jag bara varit trött i kroppen och frusit.

???! :/

Jag början bli rätt nervös faktiskt. Vill jag veta sanningen?! Egentligen vill jag det men ändå inte. Jag hoppas på det bästa, men skulle det vara det värsta skulle det förändra hela mitt liv. Vill bara att det skall vara över! Lika bra att få reda på det....men det känns läskigt!!! :/:/:/


Glada lamm

Ja igår fick vi äntligen klar hagen. Så vi släppte du lammen. Det var en roligt historia, gud vad jag skratta. Synd att jag inte hade kameran med. De var så glada att få komma ut så de sprang runt och hoppa och sen åt de en massa gräs.

Idag har jag varit och köpt färg till huset som vi skall måla i helgen, om vädret tillåter det vill säga. Lovar att lägga in före och efter bilder. Det kommer bli vitt om jag inte sagt det tidigare. Anders är och hämtar byggställningen nu som vi skall stå och måla på i morgon.

Guuud vad spännande det är med hockeyn, så nära en VM-final nu!!!! Skall det gå vägen????

lite lätt solbränd

Eftermiddagen var jättetrevlig, vi satt hör och fika och prata skit i solen och plötsligt var klockan halv sex. Det var att direkt att kasta sig i bilen till lillebror och fira honom. Sen in till stan och äta och hämta bilen. Nu är Anders på bio och jag har lagat matlåda och fixat lite här hemma. Så nu tänkte jag lägga in lite bilder ifrån dagen.

Har verkligen varit fint väder här idag. Synd att det blåsa bara, men då är det tur man har sin solhörna där man kan sitta och gassa och inte alls bry sig om att det blåser.

I veckan nu skall vi försäka få upp lammnätet och sen släppa ut lammen. Det skall bli såå skönt att få det färdigt. Idag har iaf alla stolpar kommit på plats även stöttorna. Nu är det bara det där förbaskade nätet kvar.

Vår trädgård



En bit av hagen




Traktorn vi kör runt med



Vår damm





Vår Å som går genom hagen


Fint väder

Även i dag är vi ute och håller på med hagen. Jag gick upp tidigt idag för att städa hela huset och nu bakar jag en kaka för vi får fikagäster vid två. De som jag gick fårkursen med kommer, skall bli kul att ses igen!

Ikväll skall vi fira min lillebror som fyller 20 år i morgon.

Kan se om jag hinner skriva mer ikväll och lägga in lite bilder. Ha en superbradag!!

Kvällsunderhållning


Jag hade inget roligt att ta kort på. Så vi skoja till det lite framför kameran.











Idag har vi vårat på Suderbys Herrgård och haft planeringsdag. Var givande att se vad alla hade för åsikter och sen blev det lite lekar också. Imorgon blir det fest, skall bli skoj!

Efter jobbet var jag och natta en sväng på stan sedan blev det mat och fika hemma hos Natta. Mys <3


Bank bank

Idag har man jobbat som vanligt. I morgon skall vi då till Suderbys med jobbet och vi får väl se om vi blir noge klokare. Hehe!

Ikväll har vi bankat i några stolpar till hagen, därav rubriken. Det är ett jävla jobb med den där hagen. Jag vill bara släppa ut mina lamm, men det kommer dröja några dagar tills det slår igenom. Skall jobba på med det i helgen. Nästa helg på tal om annat skall vi måla huset. Det skall bli så kul, kanske inte att måla, men att se resultatet.

Nu dricker vi kaffe och äter kladdkaka.

SAKNAR <3



Lammnät rikare

Ja ikväll har vi varit i Atlingbo och hämtat lammnät. Vart tusan ligger det kan man ju fråga sig?! Men vi hitta dit. Nu har vi både rullar och stolpar som vi hämta hos grannen igår.

Rasmus och ida har nu fått nycklarna till sin lägenhet, vi var där och kolla in den ikväll och i morgon skall vi flytta möblerna, vi får se om vi hinner banka i några stängselstolpar.

Ikväll har jag suttit och skrivit ihop lappar som jag skall sätta upp för vår Loppis. Måste även fixa skyltar, baka och sen är det en hel del mer saker som skall göras. Men hoppas det blir en fin dag och att det kommer en himla massa folk som handlar.

Vi hoppas även på regn här i Källunge, då vår gräsmatta eller vår kommande gräsmatta skulle behöva lite vatten.

Bild på ån sen i vintras, nu är det tillsnyggad (och mindre med vatten)!!
 

 


Långlunch

Har långlunch på jobbet idag. Idag har vi en introduktionsdag för alla som varit nyanställda, eller är kanske. Vi har ju varit med ett tag, sen finns det dem som börja igår. Men vi går runt och hälsar på alla enheter och sen får en massa information. Men jag kan ju säga att jag är lagom sliten efter denna helg. Var en rolig valborgkväll, med egen brasa och trevligt sällskap, mat och en massa drinkar.. :)

Idag skall vi åka och hämta lammnät i Atlingbo. Sen skall det väl sättas ner mer stolar på till hagen. Skall bli skönt när den är klar. Hoppas på till helgen! Sen skall min lillebror flytta i veckan, så storasyter skall hjälpa honom och Ida.

Denna vecka på jobbet kommer bli lite annorlunda. Först idag då, sen på torsdag skall alla FTH-are ut till Suderbys på aktiviteter, grupparbeten osv. Sen på fredag är det inflyttningsfest!!!! Sen vart de helg igen....

RSS 2.0