Ledig helg, med besök

Igår åt vi mat hemma hos Lina och Jonas, en trevlig fredagkväll med mest en massa skitsnack. Kom hem runt 10, då var det bara att börja måla köket en sista gång. Sara och jocke skulle ju komma kl 23.45. Två minuter innan de komemr blir vi färdiga med allt och det syndes inte att vi hade varit i farten.
Ikväll blir det middag och lite gott att dricka här hemma, med ett gäng glada människor, det skall bli superkul. Får se vad denna kväll har att erbjuda....

Veterinären

Ja igår när jag och Marcus höll på att måla köket, så ser vi att chili sitter och äter på något. Vi kollar på det och konstaterar att det är nog fågelmat, fast det ser väldigt kosntigt ut. Efter några minuter blir jag lite nyfiken vad det kan vara och går ner i källaren där de hitta det och ser att en påse med råttgift ligger där, HJÄLP tänker jag. Det är inte bra, jag ringde rill veterinären och hon sa att jag skulle komma in med en gång, jag och lillebror kasta oss i bilen med katten. Framme i roma fick han kräkas upp allt och blev nersövd, sen fick han motgift. Sen fick vi åka hem. Senare på kvällen fick han lite mat, då kräktes han igen och man se verkligen råttgifts klumparna i spyan. Stackars lille kisse! Idag har vi varit hos vetrinären en sista gång och han fick en dos till av motgiften. Nu skall jag hämta ut tabletter han skall få varje dag, sen blir han förhoppningsvis bra.

Första omgången med målningen av köket är färdigt, får se om vi hinner måla andra gången idag och förhoppningsvis är det sista målningen. Sen kan vi ställa tillbaka möblerna.

Ikväll skall jag ut och äta med Sandra och Lovisa, mys!


Ny dag idag!

Idag ligger det frost på marken och just nu är det -2 grader. Men solen lyser så det kommer nog att gå upp i temp lite under dagen. Tänkte att jag skulle snart kasta i mig lite frukost, sen börja plugga. Håller nämligen på att skriva om mentorskap. Sedan skall jag, och kanske lillebror (skall ännu fråga honom) om han vill hjälpa mig att måla köket. Det skall ju målas vitt som jag skrev i förra inlägget.

Jag har fotat lite så hinner jag så kommer det upp lite före och efter-bilder. Om ni vill se?!

Det är panelen i bakgrunden som ni ser som skall målas om till vitt


internet

Nu har vi äntligen fått internet till huset, antagligen har vi haft det några dagar nu. Vi ahde fått modemet hemskickat men ingen lapp eller något instalationsskiva. Så vi antog att det inte börjat ännu, sen pröva Anders igår att sätta i modemet och såklart fungera det. Så nu har vi klokt internet!

Jag har precis lagat mat och snart så kommer nog Anders hem, då skall vi äta. Sen blir det nog att ta tag i slipningen med köket, vi skall måla panelen. Men först måste vi slipa bort ytan för att den är lackad, sen blir det vitt.

Jag har nu blivit godkänd på alla moment i delkurs 1 och det känns väldigt skönt eftersom det var en kurs som gick i raketfart. Men ni är det fixat...

Vår renoveringsplan under hösten och vintern ser ut som sådan;
- Slipa/måla kökspaneln Vit
- Komma i ordning klokt
- städa ur uthusen och skrota och sälja det som går att tjäna någon slant på
- renovera i stallet (fd ladgård)

Det är väl vad planerna ser ut just nu, till våren och sommaren händer en massa saker utomhus har vi tänkt och det skall bli superkul för det är då man kommer att se den stora förändringen.

Som ni ser har vi börjat provmåla lite


Blåsigt och kärlekens dag

Idag blåser det som aldrig förr här på Gotland, Anders fick gå upp tidigare i morse och göra eld. Så nu har vi varmt här inne och då är det rätt mysigt att se ut på blåsten.

Idag blir det en intensiv dag, jag måste hinna handla ha ett möte och en föreläsning, fixa här hemma.
Men det skall nog gå.

Idag har jag och Anders varit tillsammans i 6 år! Så ikväll skall jag och älskligen äta god middag och mysa. Har inte blivit så mycket av det på senaste tiden, mycket annat som skall fixas.
Älskar ännu honom lika mycket, mitt allt! <3<3<3<3<3<3<3<3
Tänk vad mycket som hänt på 6 år, för 6 år sedan gick vi första terminen på gymnasiet och idag har vi precis köpt hus eller till och med en mindre gård. Vad livet kan förändras, det trodde jag aldrig när jag såg på framtiden för 6 år sedan, men jag ångrar inte ett dugg. Ett liv utan Anders skulle bli svårt! <3


ja vad händer

Blir inte mycket bloggande här nej, finns så mycket annat att göra. Skolan tar upp mycket av min tid för tillfället. Men i måndags börja en ny delkurs och jag hoppas den skall bli intressant.

Idag skal jag skriva frågor till den intervju jag skall göra på ett företag i denna delkurs och sedan skall vi identifiera de hinder/möjligheter och Styrkor/svagheter. Sen skall vi väga de mot varandra och det skall bli väldigt intressant. Jag kände när vi gick studiehandledningen på denna delkurs att det var väldigt mycket, nu har jag gjort en studieplan för varje dag i denna delkurs. Då känns det genast mycket bättre. Bara jag följer den kommer jag nog i mål.

Nu håller jag tummarna för att de två inlämningsuppgifterna jag lämnat in i förra delkursen blir godkända. Annars måste jag ta nya tag och kolla igenom de igen.

I morgon skall jag jobba, jag har inte jobbat på flera veckor känns det som, inte på minst två iaf. Men det skall nog gå bra, skönt att göra något annat också än att bara sitta hemma. Sen är det en massa ärenden på stan som skall fixas, sen blir det fårkurs. Denna gång är det min tur att köra. Jag har nämligen börjat samåka med två andra som bor här i närheten, så det är väldigt smidigt. Just det jag måste städa bilen idag för den ser ut som faan.

Har jag berättat att det bor en uggla på vårat Höloft?! Jättehäftigt men lite läskigt, eftersom jag är rädd för fåglar kan ni tänka er hur jag ser på en uggla, han stirrar på mig när jag brukar titta på honom.. Läskigt!

Nya huset

Vi har nu flyttat in i huset och vi trivs jättebra. Vi flytta in i fredags och hela helgen var det fullt med besök som ville se vårt nya hus. Det var bara kul att se att så många var intresserade.

I söndags var det en utedag här hemma, min lillebror kom med gräsklippare och klippte gräset, det blev så fint och jag fixa lite ut, körde bort en massa grejer och såg ner lite buskar, eller mer skott som kommit upp ifrån lönn som vi inte vill ha. De senaste dagarna har det blåsigt så mycket här på Gotland så då blir det inomhusfix, idag skall jag försööka få in så mycket som möjligt av våra grejer i skåpen.

Vedpannan funger utmärkt, vi har varmt på kvällarna och bara det är såååå skönt! I Follingbo hade vi ju inte så varmt, så värme är ingen vi är bortskämda med. Vi välkomnar den med öppna armar :)

La ut lite bilder på huset på Facebook igår men det kommer även lite har snart. Lånar min pappas mobila bredband men det är väldigt segt så det tar så tid att ladda upp bilder.

Skolan ja..
Igår lämna jag in min pedagogiska grundsyn, skönt att den var färdig iaf. Sen skriver jag på den andra rapporten som skall in i helgen, sen måste jag kolla igenom den redovisningen jag skall ha i morgon. Sen på Söndag är denna delkurs slut och jag hoppas att den går vägen, för det har verkligen varit en intensiv kurs detta och väldigt många moment som skall göra samtidigt. Skall bli skönt på måndag då det är ny kurs och de säger att den blir lugnare..JAA!!

En bild på vardagsingången!


RSS 2.0