Ja, vad skall man säga?!

Idag var det jobb som vanligt, men det hade faktsikt lite saker på jobbet, möte och sen kom vi inte i på kontoret i morse, larmnissarna hade glömt att larma av, så där stod man tidigt på morgonen i kylan och frös arlset av sig. I morgon är det fredag och redan helg. Fast jag skall jobba på lördag. Sen på kvällen är det Grillning & Parta, SKÖÖJJ!!!

Ikväll har vi sätt upp stolpar till hagen och gjort oss förtjänt av en grillad köttbit, smaskens.

Nu blir det kaffemys framför tvn...kan jag behöva...säger bara suck!!!

Bild från London



Dagens aktivitet här hemma

Ikväll har Anders fått sått hela den nya gräsmattan. Det blev inte så bra bilder. Men man kan se att det går en liten nisse där nere med en såmaskin. :)
Nu skall jag slappa lite, sen skall jag gå och lägga mig i en nybäddad säng. Det är ju bara för skönt!!

My new look

Idag har jag varit hos Cornelia och fått mitt håt lite vår/sommar fint. Det blev jättebra, syns inte så bra på bilderna hur det egentligen blev. Men det ser ljusare ut i verkligenheten.

NU
Vad tycker ni??

Ingen rast och vila här nej.

Idag när jag kom hem från jobbet fick jag betala räkningar och beställa partylite. Jag tycker det är skönt att betala räkningar, men ändå sorgligt. Jaja!!! Sen var det ut och plocka de sista stenarna på marken, innan den skall såååås i morgonkväll. Nu hoppas vi på lite regn, bara lite så det kan få lite fart, gräset alltså :) . Jag har även varit med pappa och Marcus ikväll och plockat upp snöpinnar, i 2,5 timme. Blev väl en ca 600-700 pinnar kanske. Jag kan säga att det är bra motion iaf, slipper gympasset imorgon (som jag inte går på längre).

Nu skall jag nog deklarera om jag får tummen ur arslet. Vill ju inte missa det, så att jag inte får mina pengar.

För några dagar sen var jag och köpte några nya blommor till matplatsen, jag tyckte den skulle bli lite vårfin. Blev lila blommar!!!


Dagen M

Jag skrev ju igår att jag skulle lägga upp bilder på hur häcken blev. Det syns inte så bra för det börja bli mörkt när jag kom på att jag skulle ta kort. Men har har ni någon bild iaf. Det syns inte så bra i dagsljus heller. För att den har inte hunnit blivit så grön än.





Vi har även planterat ett träd i hörnet av trädgården. Så här se det ut i skymning.



Idag har jag även plockat i ordningen en massa grejer som vi skall sälja på loppisen vi skall ha den 4 juni här hemma. Det kommer att bli en himla massa saker. Han som bodde på gården innan har ju lämnat en hel del. Sen fanns det lite som jag hade tänkt att spara. Här är några fynd jag tänkte behålla.



Idag har vi varit hos Cattis som fyllt år. Det blev mat, kaffe och tårta..och en himla massa sol. Jag har druckit alldeles för lite idag, fick sån huvudvärk, eller det har jag ännu. Fick gå och lägga mig när jag kom hem en stund. Sen blev det grillning. Vi har typ grillat hela påsken. Kanske skall vara med lite lagad mat så att man inte tröttnar.
Ja i morgon börjar jobbet igen, man har nästan fått lite semesterkänsla nu när man varit ledig. Men det är väl bara att ställa klockan och gå upp i morgon. Det är ju bara en fyradagarsvecka denna vecka. Men för min del blir det jobb på lördag också, hel dag. Usch men den kommer ge en massa pengar får jag tänka hehe!

Tycker att ni kommenterar för dåligt :) Här lägger man in en himla massa bilder, men ingen respons får man ;)


Planteringslådor

Jag fick även gräva ur mina planteringslådor i helgen och få dem påfyllda med jord. Det ser ju lite kul ut, jag är ju inte med på ett endaste kort. Ser ut som att jag inte gör ett skit, men jag gör precis lika mycket som alla andra. Det är bara det att det alltid är jag som står bakom kameran, då är det lite svårt att synas också... :)

Kan ju säga att idag har man blivit bränd, solen har tagit som bara den.

Anders gräver ur planteringslådorna



Var bara tvugen att lägga upp denna bild jag tog för någon dag sedan...


Vad skall vi med all gräsmatta till?

Idag har vi även fixat till den rätt så stora gräsplätt som skall bli sådd. Det har varit åker innan, så det var rätt mycket jobb med att harva, sladda, plocka sten, fylla i hål, gräva hål till häcken, så häck, vattna och plantera träd. Men det har vi grejat idag. Bilder kommer här:

Såhär såg det ut i morse, det är den delen som är jord som är vår som vi skall så till och sen sätta en häck i ytterkant.



Anders plockar sten, så att gräsmattan skall bli fin



Pappa gräver ett dike där vi skall ha häcken, så han kan fylla på med fräsch jord.



Anders harvar och pappa gräver



Lillebror Rasmus vilar, det har varit varmt idag.



Anders och traktorn





Anders gräver hål till häcken, undra hur många hål vi grävde för hand idag?! MÅNGA!
Häcken har börjat att planterats...




Mycket vatten behövdes det en varm dag som denna



Rasmus sladdar med lilla traktorn, men nu var det paus för att pappa skulle fixa något





Vi flytta även ett träd som stod alldels för nära huset, nu står det på den nya gräsmattan....snart gräsmatta.



Skall försöka att komma ihåg att lägga upp en bild i morgon på hur det ser ut då. Det har hänt en del, men mycket grungarbete..


Den nya hagen

I helgen har pappa grävt ut ån och snyggat till i hagen, fällt 3 träd och gjort det jättefint. Mamma och jag har bland annat roat oss med att rulla in all taggtråd ifrån den gamla hagen och gjort det lite fint runt dammen.
Här kommer lite bilder på när pappa fixar till hagen och resultatet efter.


FÖRE
Syns kanske inte så bra här men det var en massa buskar vid kanten och sen var det ojämna kanter.


Hålen, som blev efter översvämingen i höstas.



EFTER
Gräset växer snart upp och då kommer det bli superfint.





Det färdiga resultatet, inga hål längre och bättre kanal, jämna kanter och inga buskar längs med kanalen.



Han var även på andra sidan och tog bort en massa buskar och träd så att vi kan sätta upp lammnät.



Påskhelgen

Den har varit händelserik, vi har inte legat på latsidan kan jag ju säga. Haft mamma, pappa och rasmus här och hjälpt oss. Har fått en himla massa gjort sedan har Lina och barnen varit här och fikat med oss. Alltid lika trevligt! Här kommer lite bilder på sötnosarna :)








Långfredagen, vad är de nu igen??

Långfredagen spenderar vi alltid hos mormor med massa mat och lekar med Tjocka släkten, kan väl kanske inte kalla det tjocka när vi var ca 14 personer hehe. Men iaf det var trevligt som vanligt. OCH mätt blev man! Som alltid!

Lekarna är i full gång



Min snygging



Jag spottar grodor, jag var nära att vinna kan jag säga. Undra vart jag fått min spottförmåga ifrån?!



Massa grodor blev det på marken som fastna under skorna. Moster visar att det gjort det på mammas skor.



Vad kan svaret vara?! Lillebror tänker så det knakar.



Ja träffa ett hål kan vara svårt och det finns många tankar som leds in på fel spår, speciellt i min släkt..och några glas vin, hehehehe!;)



En underbar påsk har jag haft och än är den inte slut.


Det är livet det

I torsdags då trotsa jag och Anders påskmaten och beställde en skaldjursplanka och satt ute i vår trädgård i kvällssolen och drack vin. Supermysigt!! Det är livet det!!






Nu får det vara nog.

Jag prata om det för ett tag som om att jag skulle lägga upp bilder på huset hur det blev efter att vi tvättat de. Här kommer före och efter bilder.

FÖRE



EFTER



Vilken skillnad va??

Skulle också säga att jag från idag inte kommer att direktlänka mig blogg till facebook. Ni får gå in på min blogg lindall.blogg.se istället. Så kom ihåg att gå in här så ni inte missar något ;)


Livet på landet

Anders röjer upp lite i hagen innan vi släppte ut lammen.



Mira patrullerar på gården och håller ställningarna



Lammen











Svårt att veta vad ni vill att jag skall skriva om. Är det tråkigt att höra om våra projekt och om djuren? Vad vill ni läsa om? Dagens klädsel? Ja svårt att veta, nu blir det mycket om huset men det är de som jag tycker är spännande just nu. :) Skriv gärna en rad om vad ni tycker.

GODNATT!


Tisdag

Ja idag var det då tisdag och påskvecka. Redan påsk, det var ju nyss julafton. Tiden bara springer på.

Igår var jag iväg på makeuprådgivning, intressant. Blev några produkter med hem, men det var kul. Alltid kul med lite nya grejer. Sen var jag även ute och cykla 6 km igårkväll, blåste väldigt mycket, men det var skönt.

Idag har jag jobbat som vanligt en vardag. Vi har ju flyttat nu, till andra sidan vägen och där har jag fått ett eget kontor, nice! Men det är lite tyst, ingen att prata med. Efter jobbet träffa jag upp Natta och Sara och vi tog oss en kaffe på en uteservering och njöt av solen. Sedan hem och grilla i vallstena. Gott som tusan! har även hunnit med att röja bort lite buskar i beteshagen, välbehövligt. Den där mannen som bodde här inne har verkligen låtit de växa igen en hel del. Nu står jag här och bloggar och bakar kakor till fredagsfikat i morgon, nu tror ni att jag skrev fel. Men efter som vi är lediga på fredag och jobbar halvdag på torsdag, så blir det fredagsfika i morgon reda. Nu skall kakorna stelna sen blir det att göra glasyren....sen blir det sängen.

Mamma grillar för fulla muggar


Min underbara helg


Ja helgen var händelserik. i Fredagskvall var vi vid skällhorns och grilla och drack gott. Sen var det upp och jobba i lördags. På dagen tvätta vi fasaden, jag måla odlingslådorna..vi grilla och tog oss varsin dricnk ute i solen. Sen fick vi för oss att börja sätta upp en hage till lammen, vi hann nästan färdigt på kvällen.
På söndagen fortsatte vi och blev klara, så de fick gå ut. Så mysigt för dem.
Sen blantera jag ut blommor i blomlådorna. Vi tvätta ännu mera fasad, för om en månad skall vi måla den.
Var sedan i stan en sväng och handla. Hem och räfsa upp allt i trädgården. Sen kom Jonas på fika och sedan kom klara och Lina cyklandes "springandes". Jag han även städa av inne, hämta påskris....osv osv. Jag han med så himla mycket i helgen och det känns skönt. Då slipper man han massa påbörjade projekt man måste avsluta. Nu har vi bara stora projekt vi ännu skall påbörja :)





hagen vi gjorde åt lammen. de älskar den.




Katterna låg hela dagen och vakta lammen, de tyckte de nog var roligt, men något som rörde sig i buskarna.



Ja lammungarna är inte så små längre, så ni som ville se de små..tyvärr men de är nog för sent. Visst de är ännu sm¨å men inte som de var när de föddes. Aspen har vuxit på sig rejält.



Jag måla odlingslådorna svarta.



Vårrabatten



Vår solhörna..



Jag tog även före och efter bilder på fasadtvättningen, men de kommer ännu. Har har ni några bilder från min helg.


Londoninköp

Londonresan var underbar<3, bilder kommer från det. Tänkte nu lägga upp lite bilder på kläderna jag köpte där.












Ja det var nog allt, syns inte så bra på bild hur de egentligen ser ut. Men här har ni alla som ville se vad jag släpat hem från underbara London!
Det var allt från smycken, skor, jacka, byxor, klänningar, tröjor osv....


trött

Ja igår kväll bar det iväg in mot staden, för lite party. Väldigt trevligt, sjöng singstar och sen blev det krogen. Är väl lite trött idag, halv elva tvinga jag upp mig ur sängen :) Jag kunde inte sova längre, eller jag ville inte det för den delen heller. Var tvugen att städa. Skulle få besöka på eftermiddagen. Förs var Marie här, kul att träffas igen, det var ett tag sen. Sen kommer moster, kusin och kusinbarnen. De träffar man inte så ofta så det var väldigt trevligt att träffa dem. De ville se på lammungarna och de tyckte de var så söta :)
Annars har jag bara tagit det lugnt idag och fixat lite ute. Ikväll skall jag bara slöa framför tvn, måste vila kroppen lite ;)...men först skall det åkas till stan.
Här är bilder på bilen jag skalll köpa av lillebror, han har fixat ordning den till mig och snart är den min





Det är en Audi 100, den ser i stort sätt ut som Audi A6, men det här är den tidiga varianten. Så bilen är väldigt stor, men det är bra.

Gårdagen i bilder

Ja igår såga vi då virke till taket. Jag kan ju säga att i dag är min kropp inte så pigg. Det tog på krafterna att såga i 9 timmar. Men bra träning var det iaf, man får se det på det viset. Rasmus och pappa stod vid sågen och jag och Anders vi bar ut allt virke och trä....
Här kommer några färdiga plankor
Rasmus förbereder stocken inför klingan
Här är reslutatet efter hela dagens sågning, det syns kanske inte på bilden hur mycket det blev. Man allt vrike och trä som är på bilden såga vi igår och bar på.

Skönt när jag fick köra lill-grävaren istället för att bära hela tiden, lite avlastning :) Har skulle jag köra ut några pallar med saker som stod i vägen.

Stocken går genom sågen
Stocken kommer ut från sågen...(vad pedagogisk jag känner mig nu ;) )

Odlar energi

Ja för ett tag sedan sådde jag tomater och basilika. Nu har det verkligen tagit sig bra och de växer för varje dag. Så till sommaren blir det färska tomater ifrån trädgården och nyplockad basilika, om jag kan hålla de vid liv vill säga. Men jag skall göra mitt bästa.

Här har ni min fina odling






Ikväll har det blvit god mat och vin med trevligt sällskap. Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt, skall sova rätt tidigt ikväll. Skall upp tidigt i morgon och såga virke till vårt tak som vi skall lägga om i sommar, som jag nämnt tidigare.


Jag blir så jävla trött rent ut sagt, varför? Orka!!!!! 


RSS 2.0