Kallt!

Nu har det verkligen blivit vinter, det kan man ju inte säga något annat om. Igår när jag vakna var det endast 15 grader i huset kallt som fan och det tog ett bra tag att få upp värmen, kl 17 på kvällen hade jag bara fått upp det till 19 grader. Men det kändes då varmt!
Igår kväll så baka jag lussebullar, jag hade glömt hur gott det faktiskt är. Så efter det blev det te och färska lussebullar.

Idag måste jag ut på vägarna, har annars klarat mig rätt bra ifrån det hittils. Jag måste nämligen till bibliteket och låna på mig böcker för denna delkurs, sen är det bara hem och läsa dem. Måste först publicera frågor på it´s.
Ikväll är det nog städkväll, måste fixa till här hemma.

Helgen har jag redan glömt vad jag gort... :) Nej men i lördags var det besök hemma hos Berit och Bengt, där fick jag se deras ladugård och lammstall. Sen var det fika, men första lussebullen för iår. På kvällen blev det hämtmat och jag fick äntligen på mina vinterdäck, nu kan jag ut och glida. Söndagen var det, just det även lördagen var det en massa plugg, Rapporten skulle ju in i söndags, jag hann! Vi håller tummarna på att den blir godkänd! Sen var det firande av Svärfar som fyller 60 år på söndag, men han är bortrest då så det blev ett stort kalas med hela familjen (vilket blir 28 pers ungefär). Det var väldigt trevligt, med glögg, tårta och kaffe.

Igår satt jag att Carro hela dagen med en uppsatsplan som skulle in, men äntligen fick vi ihop en som vi tyckte verka bra. Bättre hade vi inte kunnat gjort det igår, så vi får se vad läraren säger om det..
Nu skall jag nog kasta in lite ved i pannan sen hämta tidningen...

Fredagsmys

Ikväll har jag och älsklingen fredagsms. Jag var bara tvungen att fila lite på rapporten, så att jag lipper göra så mycket i morgon. Men det känns som att jag kanske hinner, men jag vet inte om den blir bra men det återstår att se. Ikväll har vi ätit tacos, gott gott! Sen har vi köpt julmust och godis, en mysig kväll framför tvn blir det.

Det är så himla vackert med all snö, säger jag som endast behöver sitta hemma och inte behöva gå ut, mer än att hämta posten och tidningen ;). Men snön ligger så fint här hemma i vår trädgård och idag har jag bytt gardiner och satt upp alla ljusstakar och stjänor. Det blev så mysigt! ÄLSKAR JULEN och hel december månad!!

Jag fråfa just Anders när vi skulle baka pepparkakor och lussebullar och han skaka bara på huvudet. Det blir nog att jag får göra det själv :)



Förra året när jag baka pepparkakor i vårt lilla kök i follingbo :)


Bilder översvämningen

Detta fick vi gräva upp vid huset, för att få bort vattnet som spruta in i källaren.



Detta grävde vi i hagen där avloppsröret gick, det är nu avgrävt, för att det inte skall forsa in vatten från kanalen in i vår källaren





Början av vår trädgård



Detta brukar vara en liten kanal, som ni ser är det inte det längre








Mycket händer

I förrgår fick vi in en massa vatten i källaren, som mest stod det nog i tio centimeter. Det värsta var som vi kom på att det börja komma in vatten bakvägen. Först kommer det in vatten ur en spricka på väggen, eller rättare sagt det sprutar in vatten där. Men inte nog med det så är kanalen som går här utanför ignen kanal längre det är en sjö. Så det hade tryckt tillbaka vatten genom vår avloppsbrunn så att avloppsbrunnen tryckte tilbaka vatten in i huset. Gå i sin egen skit är inte så kul kan jag säga. Men pappa kom med grävmaskinen för så kunde vi inte ha det längre, ove kom med traktorn och grannen kom in och hjälpte till. Ove pumpa ur avloppsbrunnen och pappa grävde längst med ena sidan av huset för att hitta läckan, vi hitta tillslut ett konstig rör det bara forsa in vatten in till källaren. pappa grävde av det och satt en pump ute som pumpa bort vattnet längre bort. Ja nu var det problemet lite provisoriskt löst, men nu var det till det andra.

Vi är tvugna att gräva av avloppsröret så det var bara att börja gräva efter det och det tog sin tid, tillslut hitta vi det och det är nu av och där samlades det snabbt vatten. Fort i med en pump där också som pumpa bort vattnet. Så nu måste man gå och kolla fler gånger per natt att allt fungerar så att vi inte får vatten i källaren, för det fylls på välsigt mycket vatten på bara en timme. Men i två nättar har det nu fungerat iaf och jag orkar inte ha det såhär längre, måste ju göra något åt det. Man kan ju inte gå upp flera gånger per natt och kolla vattnet och inte kan jag åka hemifrån heller.

Inte nog med allt den första dagen då det rann i vatten i källaren, hade anders tänt eld i pannan och sen skulle han åka. Det kom bara mer och mer vatten och det var vatten upp till luckan i pannan. När jag sitter i sovrummet hör jag något i källaren och golvet vibbrerar. Jag springer ner i källaren och ser att tempraturen står på 90 grader, PANNAN KOKAR! shit vad skall jag göra nu. Fick ringa anders, i panikrädsla. Jag såg bara bilden framför mig att den skulle sprängas. Men han sa vad jag skulle göra och det slöt tillslut att skaka. Huh vilken dramatisk upplevelse. Så nu lever vi väldigt provisoriskt här och är väldigt sparsamma med spolandet och duschandet och vi hoppas att vattnet sjunker i kanalen snart. MEN nu har det ju kommit sno istället och det kan vara så att pumparna inte fungerar då.. Ja vilket helvete!

Inatt har det iaf kommit snö och det snöar ännu, nu är det vitt! Grejen är det att jag har sommardäck på bilen och jag skall köra ikväll till Roma på fårkursen, får kanske höra med Berit om hon inte kan köra eller något, för jag har inga däck på bilen.

Inte nog med allt har jag en rapport som skall in på söndag och även ett mentorskapspaper, guud vad skall man ta till sig till?!

Men en sak är jag väldigt glad för och det håller jag hemligt ett litet tag till, något sånt behövdes i all denna skit ;)

En dag i thailand för 2 år sedan!

Vi vakna klockan 8.30 idag. Det kom en taxibuss och hämta oss vid hotellet som skulle ta oss till båten till ko Pha - ngan.
Det regnade och regnade. Det tog aldrig slut. När vi kom till färjan så såg vi att båten va gjorde av trä bara och va liten som en fiskebåt typ. Bryggan ut till båten va hal och ranglig och där sprang vi med våra väskor. På båten så va det ett rum som va fullt med massa bänkar i. Instängt och fuktigt. Vi satt oss längst fram. Bara när vi hade kommit 5 minuter fran land så börja det gunga som fan. Men det blev bara värre och värre. Träbåten slog mot vågorna. Så det knacka , lät som och det blev ett hål i båten varje gång. Tillslut så kunde jag inte sitta kvar längre så att jag va tvungen att gå ut. På vägen ut så höll jag på att ramla in i några folk. Det fanns ju inga flytvästar heller, vi såg bara 1 och vi va säkert nätmare 100 pers på båten. Jag kom iaf ut till ett fönster och fick spy. Men jag hade ju inte ätit något så att det fannas ju inget att spy upp. Spydde bara galla och det är ju inte det mysigaste. När jag står vid fönstret så sköljer en våg över mig. Så jag blir dyngsur. Men det brydde jag mig inte ett dugg av just då. Sen kommer den en varm våg över mig, dem andra som stod vid fönstret gick därifrån. Jag fatta inte tills jag såg på mina armar att jag hade spy över hela mig nästan.
Fi fan va äckligt, då hade någon stått uppe på båten och spytt ner på mig.  När det kom hägre vågot så stängde han som körde båten av motor så att båten inte skulle slå så hårt mot vattnet. Då visste man att nu kommer dem gunga till riktigt ordentlige, och visst blev det så. det bara small till. Man va ju rädd att han inte skulle få igång båten igen. För hade vi hamnet i det vattnet då hade det inte varit så mycket av oss, döda. Ibland låg båten helt på sidan och ibland ståd framändan rakt upp i luften nästan. Jag trodde jag skulle dö på riktigt. Va livrädd och mådde skit. Ingen skoj kombination. De va de 40 längsta minuterna i hela mitt liv. Spydde sen 2 ggr till och dem på båten blev sura för att man spydde. Dem får ju skylla sig själv om de går ut när det blåser så mycket.
Louise va den enda av oss som inte spydde, men hon va nära på det. Hon satt kvar inne.
Tillslut fick vi se land och gud vilken lättnad. det första man tänkte va åhh jag kommer överleva.  Det spöregna v erkligen när vi kom iland. Vi fick ta v¨ra väskor på ryggen sen springa, och jag kan säga att det är inte de första man vill göra när man spytt och ännu mår skit dåligt. Hotellet låg 300 meter bort från pieren. Vi kom fram och fick våra nycklar. Vi skall ju bo här i 4 nätter. Vi betala 600 kr var för 4 nätter och det här va en lyxbungalow. Sen bodde vi 5 meter från vattnet.
När vi kom till rummet blev det en dusch sen vila. Man börja må bättre efter ett tag. Då gick vi och åt på ett ställe där dem visa friends hela dagarna. Jag åt en bakad potatis 30 kr. Sen vitlöksbröd 16 kr sen efterrätt blev det äppelkaka, men jag orka inte så mycket. Louise åt upp min också :D .
Vi satt där ett bra tag eftersom det regna ute så kunde vi inte göra så mycket, så vi såg på friends. Men det blev strömavbrott typ hela tiden så efter ett tag tröttna vi. Så vi hade ju ingen ström till senare på kvällen. Vi gick sen alla på massage. jag tog fotmassage, de bästa. 50 kr. Sen kom vi tillbaka till rummet. Anna hade köpt ljus så dem hade lite belysning inne vid sig. Så vi gick in där. Dem hade köpt bacardi som dem skulle dricka lite, men jag hade inte köpt något. Hade inte tänkt dricka något. Hade inte återhämtat mig helt. Jag fick en tillslut av cornelia, sen fick jag mersmak :D
Anna skulle iväg och köpa mer så hon köpte några till mig också. Tillsut så kom grannarna in och dem fastna inne vid oss. Så det blev en helt spontan fest. Sen gick anna iväg igen och köpte mer bacaardi.
Just det vi badade i regnet idag också :D
Dem killarna som kom in till oss hette ben, ross, matt, alex. De kom från egnaland och australien.
Senare gick vi med dem ner till den stranden som det är full moon party på. Där dansa vi gärnet och träffa massa folk. Skit skoj va det. Man kunde hoppa eldhopprep där nere så Louise gjorde det. Skit coooooolt :D
Cornelia köpte fina blomhalsband till oss alla.
När vi gick ner va det uppehåll med regnet någon timme men när vi skulle gå hem så börja det regna igen. När vi skulle gå hem på natten va anna borta. Visade sig senare vart hon va iaf. När vi kom hem.
Det blev en väldigt hård kväll, värre för en del...händelserik dag men en ännu mer händelserikare kväll.


Dålig uppdatering

Ja nu var det lite dålig uppdatering igen från min sida. Jag kom ju hem från ullared i torsdagnatt och efter det har det varit fullt upp. Jag glömde även ta en bild på alla grejer jag köpt men det var en hel del, är nu klar med alla julklappar, i stort sätt iaf. Jag köpte även ett par nya vinterskor, som jag är helnöjd med. Inte så mycket kläder, men det skulle jag inte göra eftersom jag mer skulle köpa grejer till huset och sen julklappar såklart.

helgen har varit fullspäckad och jätteskoj. I fredags blev det en spontan ölkväll hemma hos Lina och Jonas. I lördags var jag och mamma med min kurs på lövsta och så var vi runt på fem olika lammgårdar på gotland. Kul att se hur de har tänkt och nu skall jag bara tänka till hur jag vill ha det. På kvällen var vi barnvakter för klara och alice, alltid lika skoj! Vilkenn energi det finns i de barnen, fast tydligen inte dan efter då Lina ringde och fråga vad vi hade gjort med dem, lekt hade vi bara gjort :):):):)-
I går städa vi på förmiddagen sen kom lena, ing-marie, mormor, farmor och mamma hem hit så hade vi ljusparty och glöggmys. Det var väldigt trevligt, nu känns det som att julen verkligen börjar närma sig och jag älskar det...

Åhhhh kan det inte bara gå vägen....

Idag har jag pluggat, skrev nog två sidor och det var mitt mål för dagen. Rapporten skall in på söndag och jag har lite kvar, men jag är inte stressad och det är väldigt konstigt. Jag är tappat motivationen lite, vet inte om det är för att det är så mycket just nu. Men jag har svårt att fokusera på skolan!!


Vallstena

Sitter hemma hos mamma och pappa, fast det är bara mamma hemma. Vi har ätit lunch och jag har haft handledningsmöte, sen en paus. Då tog jag tillfället i akt och satt mig i massagestolen och somna nästan. Nu börjar nästa möte som skall hålla på i två timmar, men det orkar jag inte egentligen. uhh! Så himla trött idag!!
Gott med kaffe iaf.

Nu skall vi prata om uppsatsplanen,  men om jag inte minns fel så skall den in idag. Är det inte lite sent att gå igenom den samma dag den skall in?! jaja!!!


För två år sedan

Den 19 November för två års sedan var jag i Thailand och detta är ett inlägg jag skrev då, kul att kolla tillbaka i bloggen och se vad man gjorde förr i tiden :)

vi kom med baten hit igar mitt pa dagen. Har hittat ett as billigt hotell som vi nu skall bo pa i 2 natter. En natt har redan gatt.  I morgon bitti skall vi aka vidare upp till hua hin, med buss. Tar 4 timmar.
Ar nastan inga turister har sa allt ar jattebilligt. Igar bajsa en odla pa mitt, precis innan jag skulle ata.
Jag har bara otur hela tiden, folk spyr pa mig och odlor bajsar pa mig. Men Men det hade vi kul at ett tag iaf.

Sista natten pa koh tao sa hade vi en orm pa golvet. Fi fan va hemskt. Natten innan hade vi ju haft en stor odla 30 cm lang och tjock. Sa vi har helt livradda. Vem vill sova bland dem. sa vi la oss pa balkongen men efter nagra timmar dar va kroppen helt mor sa att vi fick ga in och lagga oss i sangen och hoppas pa att det inte skulle komma igen.
den va typ en meter lang och svart och gul randig.

Nu har jag blivit brunett igen, kanns lite kosntigt men det kanns anda bra. Hade ju en san jakla utvaxt innen. haret hade ju blekts har nere ocksa sa det sag inte sa fint ut. Men nu ar det battre iaf.

Vi hoppas pa fint vader de sista dagarna i thailand. Innan planet till kina gar den 28 nov.


Mycket att göra.

Idag skall det ske en himla massa. Jag skall först skriva på rapporten, mål för varje dag är att skriva en sida och det har jag minst skrivit varje dag så det känns bra. Sen är det föreläsning på eftermiddagen, om näästa delkurs. Varför blanda in den i denna delkurs, förstår jag inte men jaja!!

Jag skall prata med partylite, packa, göra mackor tills i morgon och duscha osv osv...men det skall jag nog hinna med. Det skall iaf bli roligt i morgonbitti, för då drar jag eller vi till ullared.


Nu får jag nog sätta igång om jag skall hinna med allt som skall göras idag!
 







Hoppas det blir lika bra is denna vinter som det blev förra för då skall jag åka skridskor och grilla korv som bi brukar göra hemma hos mamma och pappa i Vallstena!


Jag och Natta för ett tag sedan...
























...några bilder var normala men ett flertal blev helt crazy!
Haha många bilder blev det och jag bjuder bara på några få.


Bilder på huset

På 5 minuter slängde jag och Anders ihop en kladdkaka och just nu står den i ugnen. Så länge lägger jag in lite bilder på huset och gården.

Just nu ett allrum, men i framtiden skall 1/3 bli badrum och 2/3 bli min walk in closet


Utsikt från balkongen över gårdsplanen



Infarten



Gästrummet (är inte så tomt idag)




Ullared

På onsdagmorgon åker jag båten mot oskarshamn är därifrån skall vi ta oss till Ullared. Det skall bli så kul, grejen är den att man har inte så mycket pengar att handla för bara, men det skall bli skoj!!
Middag och vin på kvällen blir det också, skoj skoj!!
Så i morgon skall jag göra tonfiskmacka till mig och mamma, det blir en godar frukost än vad som finns på båten. Den är så tråkigt!!

Jag håller även tummarna :)

Nu har jag skrivit klart dagens del av rapporten och i morgon väntar en ny dag med skrivande. De två dagar jag är borta kommer jag ha med böcker så jag kan plugga. Skall para ihop alla dessa aspekter och skapa en uppfattning om sambandet..

Nu skall jag kolla till kalopsen på spisen!!

Dålig uppdatering

Helgen har varit full av roliga saker. I fredags jobba jag på värdfesten och det var skoj, kul när gästerna är så glada. I lördags var det fika med svärmor och svärfar först och sedan var det in till stan och hämta mamma och pappa som bott på hotellet på natten. Massa pyssel hemma på lördagen på dagen, på kvällen var det ljusparty/tjejfest hemma hos Jossan i klinte. Jättemysigt och jättegod mat och såklart trevligt sällskap.

Söndag var det upp tidigt och åka till Anders mormor och morfar och räfsla löv, en väldigt mysig dag. Vi räfsa och åt korv och macka och kaffe och tårta och.......Mycket mat blev det.

Sen var det måndag igen och helgerna går ju så snabbt. Nu sitter jag hemma i vallsten hos mamma, har haft möte med carro och nu skall jag skriva lite till på rapporten innan vi skall till slite och doktorn.
Analysen blev också godkänd och det känns så sköööönt! NU är det bara att jobba vidare med rapporten.

Bild från vardagsrummet och den andra från hallen på övervåningen.




Handledning

Nu har jag haft handledning med min lärare och det känns bättre efteråt, förutom att jag måste ändra lite av mina källor i mentorkskaps paper, men annars är jag färdig med den. Skönt!! Jag är färdig med SWOT-analysen och nu är det bara rapporten kvar, den har jag kommit en bra bit med idag så det känns skönt. Men jag insåg att det är mycket mer skrivande än vad jag trodde från början. Men det skall nog gå vägen det ocskå.

Snart skall jag kasta i mig lite mat, eller det kanske blir gröt! Skall jag göra mig i ordning inför jobbet.


En bild på mig från förra hösten, då jag och Anders varit ute och ätit på våran 5-årsdag!


Uppdatering

Så här ser det ut i källaren nu, alltså inget vatten. Men vi får se, uppdatering kommer....


Bilden blev sne, men ja ni ser..inget vatten iaf!

Igår gjorde jag även en liten planering av hösten, så här se den ut;


regn igen...

Regn vill jag inte ha, det kommer ju spruta in vatten i källaren igen då! Sluta regna, men jag såg på vädret att det skulle regna nu i tre dagar JAJA! Hoppas på det bästa iaf!

Idag har jag lite möten på förmiddagen och sen skall jag fortsätta skriva på rapporten. Jag börja igår och det känns bra, men har lite frågor (som vanligt), tur jag har handledning idag så jag kan få lite hjälp. Sen blir det jobb ikväll, jag början klockan 14 och jag tror det blir en sen kväll! Jag skall jobba på en värdfest som är för alla stuguthyrare på gotland som hyr ut genom Gotlands resor. Mamma och pappa kommer att vara med ikväll, för de hyr ut stuga genom dem. Det skall bli skoj! Tror det var runt 100 pers som kommer.

Igår gick det bra i stan och det blev att jag åkte till stan en gång till och den gången med mamma, vi handa lite snabbt. Nu har jag köpt havegryn så nu kanjag göra gröt och använda min äppelmos som jag gjorde för någon dag sen.
Sen var jag ju på fårkurs och det handalde om avelsarbete igår och det är intressant, vad skall man korsa med vad för att få det bästa resultatet? Skall man korsa överhuvudtaget? osv osv...

jag längtar till December och all mys som sker under den perioden!




Sovmorgon

Idag unna jag mig lite sovmorgon, jag sov till halv nio :) . Nu har jag sktivit klart den utäkade swot analysen och skall idag börja på rapporten tror jag, jag skall försöka få ihop hur den skall se ut och hur jag skall lägga upp den. Sen skall jag även in till Visby idag, jag skall lämna böcker på bibblan, sen skall jag på massage, på jobbet. Sen skall jag hem för att ikväll är det fårkursen.
Det var en snabb sammanfattning om vad som händer idag. Men först av allt skall jag nog börja med liite frukost, elelr skall jag ta lite mat. Det är lättare att få i sig det så här på morgonen tycker jag. Jag är ingen frukostmänniska.

Hur är det med er, är ni frukostmänniskor? isf vad äter ni?


Härlig dag!

Idag har jag haft Sandra på besök från förmiddagen till sen eftermiddag vilket var väldigt trevligt, vi fika och åt mat. Sedan kom Louse precis när Sandra skulle åka hem och sen var hon här ett bra tag, vi fika och kolla gamla kort. Sååå himla mysig dag!!!
Nu sitter jag här skall försöka mig på den utökade SWOT-analysen, men jag blir galen...som ni kanske ser..


Hahahahaha!!

Sen blev det även lite lek med kameran, så Chili fick vara modell!! Visst är han fin som modell??


Följ mig!

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/48635/lindas-blogg?claim=ga8zhcz4fb5">Följ min blogg med bloglovin</a>

Klicka på länken!

uppe tidigt

Jag har blivit så duktigt och går upp klockan sex och pratar med Anders innan han åker, sen äter jag lite frukost, läser tidningen och kollar på nyhetsmorgon eller vakna med the voice. Så himla skönt att gå upp när det är lite mörkt ibland och se när det ljusnare. Idag kl 7 stod jag och gjorde en sockerkaka med äpplen, man hinner med så mycket om dagarna då. Nu skall jag snart sätta mig och plugga lite. Sen blir det lite besök idag också :):)



Det ser ut som att det blivit lite bränd, men det är faktiskt kanel :)


Maten igår

Igårkväll gjorde jag en jättegod sallad med bacon. Varför äter man inte sallad oftare, det är ju hur gott som helst.


budget

Efter vattnet i källaren var det att sätta sig och planera sin ekonomi och lägga upp en budget. Det gjordes enklast med en cider som kunde lugna nerverna ;)... och med lite heminredningstidningar!


vatten i källaren

Igår morse börja det läcka in lite vatten i källaren och jag tänkte inte mer på det, kom ner lite senare och såg att det kommit lite mer. Jag flytta på alla grejer som inte skulle bli blöta, förutom tvättmaskien och diskmaskin (ja ni läste rätt, vi jar diskmaskinen i källaren tillfälligt), jag kom sen ner lite senare och såg att det kommit mer men att de rann ut i golvbrunnarna. Sen satt jag och prata med Tina och när jag kom ner efter det hade golvbrunnarna slutat att fungera och sen hade det börjat spruta vatten ur en spricka i väggen. Så det rann in 3 liter vatten på 30 sekunder, jag fick börja hösa men vid det tillfället så stod tvättmaskinen i vatten en bit upp. Ringde pappa ett antal gånger och han skulle komma, men efter några timmar och där stod jag och ösa, eftersom jag inte ville att det skulle stiga mer. Tillslut kom han efter några timmar med en vattenpump och pumpa ut vattnet, men då hade det radan spritt sig till alla rum i källaren. I morse hade det slutat spruta vatten och vi kunde stänga av pumpen, nu kanske v måste akut dränera den sidan av huset. För att det är regnvattnet som lägger sig längs med en sida på huset och rinner in. Men det är inte ovanligt i ett gammal hus, säkert många som hade problem igår. Men det är så sjukt mycket vatten här, vi har ju lerjord också. Kanalen som går utanför oss är helt överfull alltså, får se om jag går ut och tar ett kort senare. Så det var därför det rann in i källaren också för att det var fullt i kanalen och brunnen var full med vatten. Men det går ju att göra någonting åt iaf.. TACK PAPPA för hjälpen igår <3

Här har ni några bilder från det rummet som drabbades värst igår, men bilderna är tagna innan det blev som värst, diskmaskinen stod på ben vilket rädda den:






Storm

I källunge stormar det idag och började även väldigt hastigt igårkväll, våra utemöbler for i väg i luften och jag blåste nästan själv iväg. Sen har det stormat hela natten och det låter så mycket i detta hus när det blåser. Samtdigt som det blåser spöregnar det så det känns som inneväder idag..Jag håller mig inne :)
I morse  var det bara att gå upp och göra eld i pannan för att få upp lite värme i huset. Iofs var det 20 grader men det blåser så mycket som det kändes som kallare här inne. Vi märkte även att vid vissa fönster som det blåser hårt mot, läckte det även in vatten. Så vi måste köpa tätningslist och täta fönstrena och förhoppningsvis hjälper det. Tur att jag inte skulle åka till Ullared denna vecka, för jag skulle inte vilja åka båt i morgon, även fast de säger att det skall bli bättre väder då. Blåsten skall avta i eftermiddag och det hoppas vi på.

Så här ser det ut utanför fönstret idag:







Katterna sitt hellre i fönsret och tittar ut än att själva gå ut, även fast ett fönster blåste upp igår och mira sprang ut och det märkte jag efter en timme. Ut i blåsten och regnet och leta efter henne, men hon kom rätt snabbt mot mig helt blöt.


thai räkor

jag skrev ju igår att jag laga en ny maträtt, thai räkor. Det blev verkligen jättegott!! Hör bjuder jag på några bilder.
Ingredienserna



Limeskal, vitlök, ingefära och strimlad paprika



Puttra snabbt i wookpannan



Den färdiga rätten, som jag serverade ris till


Måndag

I Helgen var det jobb, klockan ringde kl 03.00 i lördagsmorse (eller om man skall kolla det natt), då var det bara att kasta sig iväg till jobbet och jobba till åtta, sen var det raka vägen ut till ggn. Så kul att se!!
Kvällen slöt rätt tidigt för mig somna som en gris vid halv åtta. Men det var lika bra för klockan ringde kl 04 dagen efter och så var det jobb igen. Hann även men lite räfsning igår eftermiddag och fika i Vallstena.

Idag har jag skrivit på min analys, gjort äppelmos och nu kokar jag egen fiskbuljong som jag skall frysa ner. Sen har jag förberett för maten som jag skall laga ikväll, det blir thai räkor. Spännande, jag har aldrig gjort det förut men det låter väldigt gott.
jag kanske slänger in några bilder ikväll eller i morgon...

Varför skall allt vara så dyrt?!


Torsdag

Ja det var inte Tisdag som jag skrev i går som rubrik, det var ju onsdag. veckona bara springer på och snart skall väl den där jäkla rapporten vara inne. Idag skall jag iaf försöka börja på min swot-analys som jag egentligen inte vet hur jag skall skriva, eftersom det bara blev ännu mer förvirrande igår på handledningen. Men det skall nog ordna sig tillslut det med.

Sedan skall jag ha möte me Carro idag om våran uppsats vi skall skriva nästa delkurs. Får se vad vi kommer fram till vad vi vill skriva om. Finns ju så mycket, men vad intresserar inte mest?!

Ikväll blir det fårkurs som vanligt på torsdagskvällar, kommer inte ens ihåg var det var vi skulle prata om ikväll. Men jag får skjuts dit iaf, åker med stefan och emma!

Nu skall jag nog sätta igen, eller först skall jag nog äta lite frukost och hämta tidningen, sen sätter jag nog igång.

Min tisdag i bilder


En lite dålig bild, men jag ljuger inte när jag säger att jag har en MASSOR löv på marken



Idag har jag tänt en massa ljus här hemma, burr väder!



Det syns inte så bra här, men det regnar och blåser som bara den!



Jag myser med mina katter idag, som alltid :)



Sen pluggar jag också som alltid!


Före och efter i köket

Före vi måla Panlen



Efter vi målat Panelen


Vilket väder

Huh vilket väder det är, det regna och blåser och löver far i luften. Vilket betyder ännu mer lövräfsning för min del. Skall ta tag i det någongång, kunde vara skönt om man kanske skulle kunna få lite hjälp av Anders kanske, så slapp man göra allt själv med löven. Så får se om vi får tid till det i november någongång.

Idag skall jag hålla på med analysen och sen är det handledningsmöte. Just det pappa har brutit av leden i fingret så han skall opereras idag och jag måste åka och hämta honom efter. Får hoppas att det inte krockar med den obligatoriska handledningen. Guud vad folk får opereras runt omkring mig just nu, vilket läskigt sammanträffande.

Idag kommer Louise till Ön, får hoppas vi hinner ses, eller det måste vi göra. Det var ett tag sen..Miss her!

undra om...

Jag undrar om det är någon som läser min blogg längre, men jaja!

Nu har jag iaf varit i stan och köpt födelsedagspresent till Lina och lånat böcker på bibblan. Jag han även med massa andra ärrenden vilket känns väldigt skönt.

Jag kom ju på att det är inte tre veckor tills vi åker till ullared, det är ju bara två veckor... :):)

Nu skall jag läsa lite kurslitteratur.....


Tisdagmorgon

Sitter här och har kollat igneom bloggvärlden en gång. NU skall jag ta mig i kragen och klä på mig lite kläder sen måste jag nog bege mig mot staden, skall på bibblan. Se vad de har för utbud på de böcker jag behöver till rapporten. Nu har jag haft intervjun iaf, hade den vid två tillfällen så att det inte skulle bli så tjatigt. Sammanlagt slöt tiden väl runt 2 timmmar. Jag hoppas jag nu har lite material att jobba vidare nu. För nu skall det göras en SWOT-analys och sedan skall det skrivas en rapport. Tänkte börja med analysen i morgon tror jag så att jag har ett tag att bearbeta den på, den skall nämligen inte den 14 nov.

Nu är det bara tre veckor tills vi åker till Ullared, det skall bli så kul. Jag skall ju åka med mamma och min moster Lena. Min mormor har köpt vin till oss :) Har börjat skriva på en lista som jag skall handla. Men iår tänker jag inte köpa massa onödigt som väskor och en massa kläder. FÖr det är något jag har konstaterat nu när jag flyttat att jag har en himla massa kläder och väskor som jag inte använder. Det är bättre att jag använder de, än att köpa nya. Sen är det ju mycket roligare att ha nya kläder. Men min ekonomi tillåter inte det just nu.

En bild från vår trädgård, som just nu är täckt med LÖV, jag ogillar löv (på marken)!!


huh

Denna helg har varit händeserik kan jag säga, både hemska saker och roliga. Men jag orkar inte dra hela historien här. Ett konstaterande är att; Drick inte för mycket, du kan dö!!!!

Idag är det iaf en ny vecka och den består av en massa plugg och även jobb. Jobb fre-sön, och även GGN. Det skall bli kul att se, hoppas jag kommer ifrån jobbet i god tid så jag hinner se lite.
Kändes som jag sovit hur länge som helst, men kl var halv nio när jag vakna. Men det måste vara för att man ännu inte själv hunnit ställa om sig till vintertid. Idag har jag plågat mig igenom en engelsk bok vi har i skolan och det var inte kul. Den sa väldigt mycket, så hade den varit på svenska hade den varit roligare att läsa.

Skall även göra intervjun idag, vilket skall bli skönt att få den gjort så man kan börja på sin SWOT-analys.

Just det det är den 1 November idag, shit ja snart så är det Jul.. :)

Idag kommer Sandra och Lovisa hit, vi skall fika! Trevligt med lite sällskap när man är själv stora delar utav dagen.

Jag längtar verkligen till julen när jag ser dessa bilder..








RSS 2.0