OS final

Under dagen har jag sett hela säsong 5 av the hills. Skönt att bara ligga på soffan och tycka synd om sig själv.

Nu sitter vi här med jonas och ser på hockeyfinalen, den börja precis.
Såg femmilen innan, och  sverige är ju så bra. Det blev ju ett brons.

Imorgonbitti skall jag till doktorn....

Verkar inte gå att lägga in någon bild, första gången det krånglar för mig..


THAILAND BILDER


Duktiga var den på att laga mat i thailand iaf, här grillas det på öppen eld. (Hua hin)





En av våra toaletter, det är ju inte dem fräschaste men tror vi betala 80 kr per natt för två personer för denna standard. Så då kanske det är okej.. (koh tao)




THAILAND BILDER


Även fast solen inte alltid lyste skulle vi sola. För den tar ju ändå, men det är ju inte lika skönt att ligga där. Ibland kunde det till och med bli lite kallt. Här ligger vi precis utanför våran bungalow. Så fick vi besök av tre katter också som ville ha lite sällskap.




Louise försöker skrämma katten, men katten verkar helt oberörd.



Cornelia löser korsord, med katten.


Söndagmorgon

Anders har redan åkt iväg. Han skall nämligen hem till en jobbarkompis och dra el. Så dagen till ära, vet jag inte vad jag skall göra. kanske slänga på en tjejrulle. För det är ju inte ofta man kan se det när Anders är hemma. Eller så skall jag fortsätta skriva på min tenta. Har inte riktigt bestämt mig, känns som att först skall jag vakna till klokt.

Isflaken som ligger på taket har nu skjuts ner 40 cm över kanten, men än har dem inte ramlat. Så jag hoppas dem gör det snart, men shit vad jag kommer blir rädd. Det låter ju rätt mycket om man säger så.
Dem säger att det skall bli mer snö redan i morgon, men det hoppas jag inte stämmer.

Nej nu skall jag lägga upp lite thailandbilder, sen kolla flyg...


THAILAND BILDER

Vädret i Thailand var inte alltid bra, eller vi hade rätt otur så det blev en hel del regn. Ni kanske inte ser det men 3 av oss tjejer står på andra sidan gatan och kollar in i kameran. Just nu hävde bara regnet ner och man kunde inte gå ut, utan att bli dygnsur.



Den värsta båtresan i thailand, där mycket hände på de där 40 min. Nästan alla spydde och någon spydde över mig, från väningen över ner över mig. Fräscht!
Det var total oväder ute på havet, det var en nära döden upplevelse för min del, de stängde av motorn på de höga vågorna. Så att kraschen in i den andra vågen inte skille bli så stor, OCH det fanns EN flytväst på hela båten och vi var över 50 pers på den båten. Jag tror nästan att vi var fler.
Anna och Louise på båten

Cornelia och Jag på båten



När vi kom fram bada vi även fast det regna. Vattnet kändes ju bara ännu varmare :)



Fler bilder kommer....


Thailand..

Tänkte att jag skulle offentligöra bilder från vår thailandresa hösten 2008, kommer lägga upp några varje dag. Alla bilder vi tog, har ju inte publicerats. Så tänkte göra det här faktiskt..MEN några bilder kommer bli Ooffentliga :) Dem blir gömda i det dolda. För vårat eget bästa :D

Har precis kollar igenom de flesta thailand bilder och jag längar verkligen tillbaka.. uppdatering kommer snart.

Mätt och belåten

Nu har vi ätit mat och det var väldigt gott kan jag säga. Men jag är så mätt, så mätt som man alltid brukar vara efter man har ätit tacos. Varför skall det alltid vara så att man alltid blir proppmätt när man ätit just tacos?

Ikväll blir det nog ingen melodifestivalen för min del, anders sitter vid sin datorn och jag vid min. Vilken rolig lördagkväll :) men jag hoppas jag kan lura hit honom på något sätt senare. Det brukar jag alltid kunna.

Har så ont i mina tänder, har haft det några dagar nu. Skit jobbigt, speciellt när jag har "använt" den så gör det ont. Var tvungen att borsta mian tänder nu efter maten så jag blev av med smärtan..

Jag och Louise från thailand hösten 2008


Lite bätte idag.

Idag känns det bättre än igår med förkylningen, men ännu inte bra. Men jag kunde vara med på dopet iaf. Ett jättefint dop, med smörgåstårta och kaffe efter.
Jag måste ha slått rekord i hur många gånger man kan snyta sig på en dag tror jag.

Vi var förbi vallstena på hemvägen och hämta mer ved. Så ikväll skall vi nog bara tända en brasa och äta tacos. EN riktigt härlig kväll. Blir nog lite OS tittande också...

Good work Sweden! Guld inatt....

Vår uppfart har blivit världens slaskpöl, så vi höll knappt på att komma upp idag när vi skulle åka till dopet. Så nu är Anders ute och skottar bort det värsta. Hoppas att det på taket kan ta och ramla av så det inte blir något brak här hemma...

Nej nu skall jag laga tacos. Ha en bra kväll alla!!!!

Längtar tills man kan få sätta på sig sina solglasögon och bara snappa åt sig av värmen.


Nu vill jag bara dö

Jäkla förkylning, snorig och jävligt är jag.

Sandra var här och fika med mig förut, skönt med lite sällskap. Tur niklas också är förkyld, annars fanns en risk för smitta.

Nu droppar det från taken, måste kanske skotta av taket i kväll. Så att det inte blir för hög belastning och eventuellt ett brak. Men det får vi inte hoppas. Skulle inte förvåna om det är vi som får betala för det då.

Måste nog in till stan idag och handla doppresent, jag vet nog vad vi kommer köpa för något...

Borde egentligen skriva på tentan idag eller läsa, men just nu finns ingen ork. Skall försöka läsa lite senare..

Sommaren 2009
Sara och jag


Åhh jäkla förkylning

Igårkväll var jag inne i stan med mamma och vi var på bokrean bland annat. Det blev en bok och choklad och över 100 recept på chokladefterrätter. Jag älskar choklad så den kommer nog komma till användning. Sen köpte jag även en bröd bok, eftersom jag har blivit så duktig och börjat baka bröd. Så nu har jag lite fler recept att välja mellan.

Själv har jag blivit dunder förkyld, har legat hela natten och snytit mig. Har inte tid att vara förkyld nu, skall på dop i morgon och sen måste huvudet vara klart för att jag skall kunna göra en bra tenta. Men men.. man kan ju intr rå för att man blir sjuk. tyvärr!

Trist väder det ser ut att vara idag också.. :(

After beach i Åminne sommaren 2009

Moster och jag klappar i takt

Skål


Tenta skrivning och sjuk

Anders har ju varit hemma denna vecka i flera dagar, och nu har jag börjat bli sjuk också.
Känner mig snorig och allmänt trött i kroppen. Ville ju kära zumba idag, men får väl nog skjuta på det.
Jag sitter iaf och läser och skriver på min tenta som skall in den 8 mars, alltså om 1,5 vecka. Jag är ute i god tid och det känns skönt. Då kan man skriva fördigt i tid och så kan man justera och skriva om något man tycker skulle kunna bli bättre. Så det känns skönt.

På lördag skall vi på dop i Gothem, för Lovis. Anders brorsbarn. Vi har inte köpt någon doppresent än, får väl åka in och göra det i morgon. Vad hittar man på?! Någon som har något förslag kan ju skriva en kommentar. Visst kan man ge pengar, men det är inte så roligt.


DOPPRESENT; FÖRSLAG?


Mycket pengar.

Var inne och storhandla precis, väääldigt mycket mat. Han bakom mig sa att jag borde ha en massa ungar, eftersom jag handlar så mycket mat. Sen börja han prata om massa annat. Allt slöt iaf på 1200 kr, mycket pengar men det blev som sagt mycket mat.
Sen när jag höll på att lasta in kassarna i bilen, fråga han mig om jag ville ha hjälp. Han var lite läskig..
Jag svara med att jag behöver träna armarna så nej, tack ! :)

Nu har jag precis ätit och har slängt på "the holiday"..


Guud va trött jag är

Den där klådtabletten jag tar på kvällarna, gör att jag blir så himla trött mnär jag vaknar. Det tar ett bra tag för mig att vakna till, men dem har hjäpt mig en hel del. Man ser inte utslagen längre knappt.

Idag hade jag tänkt storhandla, det är ett måste. Sen tänkte jag även skriva på min tenta, börja ju som sagt för någon dag sen, men hann inte med den igår så det får nog bli dagens projekt.

Åhh herrarna tog guld i skidor igår, men tre kronor åkte ur idag.. Så lite delat glädje/sorg...

Anna och Cornelias inflyttningsfest våran 2009
Carro och jag



Louise och Jag




Godisfri

Kom och tänka på en sak idag, jag och min mamma vi har ju en pakt då vi skall vara utan godis/chips och så mycket kakor som vi bara kan. Och vet ni vi har varit utan det i 24 dagar, det är mycket, iaf för min del. Periodvis kunde jag äta godis varje dag, men nu har jag varit utan i 24 dagar, helt otroligt.

Ikväll tänkte vi ha en spelkväll har hemma, bara jag och Anders. Samtidigt som det blir tv-tittande..ojj nu har NCIS börjat så bye bye!



Illustrationen

Jag har suttit en del förmiddagen med att koppla ihop min illustration med litteraturen och jag är inte färdig ännu. Jag kände att magen börja kurra, så jag håller på att laga mat just nu.
Sen bär det av in mot stan och handla mat, sen hem och plugga igen.

Nu är det bara 2,5 vecka till egypten, skall bli så roligt. Som det ser ut nu så kommer vi åka upp till Sara och Jocke några dagar innan, så då får vi träffa dem också. Så dessa dagar ser jag verkligen fram emot. Första deras sällskap sen en vecka i värmen, åhhh längtar.

En bowlingkväll våren 2009





Härliga onsdag

Guud vad skönt det är när solen värmer, för idag gör den verkligen det. Jag och katterna har varit ute en sväng idag och busat i den höga snön. Dem älskar det, när vi hade gått in, så ville dem ut igen. Men det får vi spara till en annan dag, kanske i morgorn vem vet.

Anders är hemm och är sjuk idag också, så det lär inte bli någon zumba för min del. Men jag tänkte att jag skulle plugga lite nu, sen åka in och handla, sen blir det lite plugg till.

Man kan ju hoppas på det bästa...vi får väl la se...

Mina katter från sommaren 2009, va dem har växt den dess.




Jobb.

Jag har hittat ett jobb som jag skulle kunna söka med min utbildning, men jag skall nog vänta ett tag med att söka jobben, men bra sugen var jag.
Ibland kunde det vara skönt att bara ha ett jobb att gå till på dagarna och bara kunna vara ledig när man är ledig. Nu kan man aldrig riktigt känna sig ledig, man har skolan i bakhuvudet hela tiden. En liten jobbig känlsa ibland. Men oftast är det roligt, men bara känslan av att kunna vara helt ledig och inte behöva känna någon press, saknar jag ibland. Men om snart 2 år kommer jag att få uppleva den.
Vill bli en beteendevetare, och jag skall bli det, jag skall klara hela utbildningen. Jag vet att jag kommer möta motgångar men jag vet också att jag kommer klara dem, jag vill klara dem.

Nej, nog om mina tankar för stunden..åter till bygglov!


Tisdagkväll i Follingbo

Nu har jag haft möte med skolan och har fått en uppgift jag skall göra. Skall koppla min illustration till kurslitteraturen, tror jag skall pyssla med det i morgon.
Jag har iaf börjat skriva på tentan idag, känns skönt att ha börjat med det iaf. Då brukar det alltid flytra på bättre senare.

Ikväll står det tjocka revbensspjäll marinerade i vitlök och red peppar, kokt potatis och frasnksenapssås. Ribbsen är inte klara riktigt än bara, snart så.

Kanske skall göra fruktsallad med grädde till kvällen. Antingen blir det bygglov eller så blir det NCIS, får se om det är jag som får bestämma eller om det är Anders. Bygglov är nämligen från gotland ikväll, från hemse.

Nu är frusen tom nästan, måste verkligen in och storhandla. Men lönen kommer inte förrens på torsdag, så i morgon får det bli något hämtat eller så får jag åka in och handla för kvällen bara. För på torsdag då bli det nog storhandel. Måste ju fylla på frysen.

En hälsning från Follingbo


Nu är det bara att hålla tummarna.

Men jag tänker inet avslöja vad det är jag syftar på i bloggen, ännu. Eftersom man vet inte vem som läser den, vill inte att det skall komma ut till fel personer.

Nu har jag iaf hunnit läsa lite och kollat igenom illustrationerna, så nu tänkte  jag börja skriva lite smått på tentan.
Anders han sitter vid sin dator i ett rum och jag sitter med min i ett annat, det enda jag hör av honom är musiken som kommer ur högtalarna. Så jag ahr faktiskt fått mer gjort idag än vad jag trodde. Så det känns skönt.

Snön håller ännu på att falla, när skall det sluta? Vill inte veta hur våran trädgård kommer att se ut när det smölter bort alltså. Den kommer bli så lerig och det kommer ta ett bra tag för solen att få allt vatten att dunsta bort. Men det är ändå fint, hade det varit grått och trist hade vi klagat på att vi inte fått någon snö, är det för varmt klagar vi på att det är för varmt och för mycket sol. Aldrig är vi bortskämda människor nöjda. När skall vi bli nöjda och njuta av det?

Bjuder på en hoppbild från februari 2010



Fullspäckad dag, hoppas jag

Idag fick jag ta hästarna, så nu är dem ute i snön.
Har nu gjort min dagliga runda på internet.
Så nu skall jag försöka hinna med att kolla igen alla våra illustrationer lite nogrannare.
Sen skall jag även hinna skriva på tentan hade jag tänkt och även läsa ur karlsson.
Anders är hemma från jobbet idag, så får se hur mycket som blir gjort. Men jag hoppas det blir gjort och lite därtill gärna.
Tog en sån där tablett som skulle stilla klådan under natten och gud vad jag sov skönt. Kommer inte ens ihåg att jag snooza min mobil i morse, det är farligt.
Tycker även att utslagen ser bättre ut, hoppas att det är på bättringsvägen.

Party hösten 2009
Marie och Natta



Jag och Sara


jag somna som en stock

Efter NCIS ikväll somna jag som en stock och var så trött när jag vakna. Men skall man få något mat här hemma så måste man upp och ställa sig framför spisen. Nu är köttbiten i ugnen och hoppas att den är klar snart, för jag är hungrig.

Har precis också beställt kurslitteratur för 1000 kr, det svider kan jag säga och det svider ännu mer när det är bara till en delurs som är på 6 veckor. Men det är inom psykologi som jag hade tänkt göra min C-uppsats på, såjag får satsa lite mer på böckerna denna termin än nästa, tänkte jag..

Hoppas det är något bra program på tvn ikväll som man kan se, jag känner för att inte göra något alls ikväll.


Teneriffa våran 2008, super härlig vecka




Vem vet?

Nu har jag varit vid läkaren och det fick komma in 3 läkare och se på mig och dem kunde ändå inte ställa något diagnos. Nu har jag iaf fått en jättestrak kortison salva som jag skall testa och om en vecka skall jag tillbaka igen och ta ett prov. Får hoppas att det hjälper med kortison, orkar verkligen inte med det här. Fick även tabletter som skulle stilla klådan, men dem fick jag bara ta på kvällen eftersom man blev väldigt trött av dem.

Nu sitter jag här hemma med en sjuk Anders i soffan. Han spelar tvpspel och jag lägger upp min tenta. Skall även försöka hinna med att läsa lite i karlssons bok, psykologins grunder. Håller just nu på att läsa om de olika nerverna i hjärnan och hur hjärnas system är uppbyggt.

Längtar efter sommar och sol så man kan sitta ute och grilla och dricka vin på kvällarna, det är livet det.




Ja, en tid vid doktorn!

Fick en tid vid doktorn kl 10.30, skall bli så skönt. Måste få dem att ge mig något starkare, orkar inte med det här längre.
Egentligen har jag en himla massa att göra, men måste bli av med det här som jag fått. Det har blivit så stort nu så jag blir GALEN.

Ser ut att bli en fin dag idag, men kall!

Återkommer efter doktorbesöket, om hur det gick..


Jag dööör!

Inatt har jag kliat sönder mina utslag nästan, det är svårt när man gör det i sömnen och så vaknar man av att man ligger där och kliar. Tycker dem borde at försvunnit mer än vad dem har gjort, ibland känns det bra men ofta känns det mycket värre nu, än för två veckor sedan. Så jag har bokat en teletid med doktorn idag kl 8.15, måste få något starkare nu. Nu har det börjat gå upp på halsen och hakan och kanske i ansiktet också och jag vill ha bort det NUUUU, jag blir galen.. mår piss!

Sitter just nu och ser på hockeymatchen mellan sverige och finlad, sverige leder och det känns ju bra. Andra perioden skall börja nu, så vi får hålla tummarna för dem. En viktigt match att vinna. Det är ju mot finland.




Maten är på G

Nu är rostbiffen i ugnen och även potatisgratängen. Älskar min Mixer/matberedare jag fick av familjen när jag fyllde 19, inte förrens nu har den kommit väl till användning. Jag använder den bara mer och mer. Man kan ju göra allt i den :) en väldigt bra present..

Anders han har suttit och spelat tvspel nästan hela dagen och jag har pysslat lite här hemma, mest har det blivit att man fastnat framför datorn. Men inte så mycket facebookande, mest google har kommit till användning.

Nej nu skall jag inte sitta här längre, måste kolla biffen.
Ikväll blir det nog blåsningen och jag får bestämma iaf, får se vad den andra säger :)

Midsommar för 2008
Anders och Jocke



Jocke och Sara



Undra vad man kommer göra denna midsommar, hoppas på något Roligt iaf, hade ju lite planer men får se hur det blir med dem ;)


Varm choklad.

Gårkvällen var jättemysigt med vin, spel och gitarrspelande med sång. Och väldigt god mat också måste jag påpeka. Som tur var hade snöstormen lagt sig så det gick att köra klokt på vägarna, inga avåkningar för våran del.

Idag tog vi en välbehövd sovmorgon, sen var det lite snöskottning som stod på schemat och så släppa vi ut katterna för första gången på hela vinter, eller första gången det var riktigt mycket snö ute. Så dem hoppa upp i alla vallar och börja gräva som galningar, gud va det tyckte det var kul. Kanske får gå ut med dem en stund i morgon också.

Vi har sen varit inne i stan och ätit mat och nu sitter jag framför datorn med varm choklad. Snön yrar ju ytanför fönstret så vad är då inte bättre än något varmt att dricka och en brasa?!
Ha en bra söndagkväll alla!


En bild från min studentbjudning, 2007


Vi får se.

Guud va det snöar, och det slutar aldrig. Va en hel del drivor på vägen kan jag säga. Men det gick bra, så länge man inte fick möte.
Vi har nu något att fundera på, så vi får se vad utvägen blir för något.

Idag hann vi även med en trip till vallstena där vi blev bjudna på mat och kaffe med kaka.
Nu sitter jag här framför brasan och har precis gjort mig i ordning, bara det sista fixet kvar. skall nämligen till Jossan i Klinte ikväll. Stackars Anders som råkar på att köra i detta väder. Men det skall nog gå bra.
Vi skall dricka vin och ha mys, tror vi fler 7 tjejer. Skoj!

Min hud spricker, nu efter jag hade duschat så tog jag på en ansiktsmask igen (jag och Natta gjorde ju det igår också) men idag blev det en med massa fukt. Men gud vad det sved. Min hud vill ha sommar och sol, så den kan återhämta sig.

Från Full moon party i Thailand hösten 2008, "what a crazy night" :)










En kväll med Natta

Ikväll var vi och handla mat på det nyra bakad potatis-vagen i visby. Det var gott! Sen blev det massa bildtittande och en film "the ugly truth" och grönsaker och dipp. En väldigt trevlig kväll!

Nu har jag kommit hem och skall nog sätta på en film och se om jag somnar framför tvn, skall ju hämta Anders i natt, så får se om jag kan hålla mig vaken, har lite svårt att tro det iaf.

Nu skall jag nog slänga på filmen "the holiday"

Ikväll jag åkte hem i bilen kom låten "i want to fly over the rainbow so high...lalalala" och började direkt tänka på tiden nere i thailand. Den spelades över allt där nere och den ger mig så himla många minnen tillsammans med Louise, Cornelia och Anna. Louise kommer du ihåg låten, på full moon party, då fransmannen kasta mig bakom ryggen så jag fick näsblod och en dubbelt så stor näsa och en super stor bula i huvudet(mitt på huvudet) :):):)

En bild från midsommar 2007, inne hos Leo i Visby...


Min kväll

Tänkte börja göra i ordning mig nu, jag skall nämligen in till Natta. Vi skall äta mat och se film. Sen skall jag köra på Anders ikväll han skall spela biljard och dricka öl, så det blir nog ingen sen kväll.

Det skall ju komma en massa snö, så jag hoppas jag kommer ut och sen in igen ikväll. Håll tummarna för mig.



Utflykt egypten.

Vi funderar på att göra denna utflykt på resan till egypten.

Båttur till Tiran Island och Ras Mohammed




Två chanser att utforska det vackra livet under Röda havets yta. Har vi tur får vi se delfiner!

Ras Mohammed eller Tiran Island, vilket du än väljer blir det garanterat en dag du sent kommer att glömma. När man sticker huvudet under vattnet är det som att befinna sig i ett akvarium och det känns nästan overkligt.

Ras Mohammed är ett stort naturreservat som täcker både land och vatten. Det har klassats som ett av de tio bästa ställena i världen att dyka på, och djurlivet under ytan är rikt på fiskar och koraller i alla färger och former.

Tiran Island är en ö precis utanför Sharm el Sheikh. Här sträcker sig stora korallrev med hundratals olika koraller och lika många fiskarter.

Under dagen gör vi 2-3 stopp vid olika delar av korallreven. Duktiga snorklingsguider för oss till ställen som är värda att se. Har vi tur kan vi få se delfiner, så glöm inte kameran!

OBS! I samarbete med Snorkling Lodge förbehåller vi oss rätten att byta snorklingsplats om vind- och strömförhållanden gör det svårt att snorkla vid det planerade området.

Snorkling kräver god hälsa. Om du tar mediciner mot hjärtsjukdom, svindel eller astma, är det möjligt att det krävs läkarintyg för att delta i snorklingen. Gravida kvinnor och personer över 70 år avråds från att snorkla från vår båt.

Lunch, dryck, cyklop, snorklingsväst och simfötter ingår i priset. Ta med badkläder och handduk. Det kan bli kallt på havet så ta med en extra tröja.


Lite nyfiken.







Vad säger den här bilden er? Vilka känslor dyker upp i erat huvud?


Min fredag

I morse när jag vakna och skulle gå ut till hästarna, mådde jag skit dåligt. Kände att det var jobbigt att gå bara, blev anfådd och helt svettig. Bara av att gå 10 meter då är det något fel. När jag väl kom ut till stallet, börja hjärtat slå jättesnabbt och jag fick en känsla av att jag skulle svimma. Jag tog fort ut hästarna och så hämta jag hinkar med vatten. Dem var jättetunga idag verkligen, blev helt slut.
När jag kom in åt jag 2 mackor, drack ett glas varm choklad och ett glas vatten. Brukar annars inte äta så mycket på morgonen. Kanske hade med att göra att jag va så hungrig. konstig känlsa iaf!
Nu känner jag mig lite bättre iaf, men jag är ännu skakig.
Hoppas det går över..

Idag skall jag fortsätta läsa..som vanligt!
Jag borde även hinna med lite städning här hemma och zumba.
Allt måste jag göra innan tre, måste sen åka på bolaget och sen skall jag in till Nathalie.
Får hoppas jag kommer härifrån, det har ju kommit en hel del snö..

"Jag längtar till värmen"


BOKAT

Nu har vi bokat en resa och det blir egypten i en vecka. JAA!
Så vi åker den 16 mars och kommer hem den 23 mars. Det skall bli skit skoj!!!!
3 veckor kvar eller vad det blir...



Detta kommer vara våran stran där nere...lovley!


Mitt liv kortfattad

Jag tänkte berätta lite kort om mitt liv, hittils.

Jag är en liten tjej som är uppvuxen på mellersta Gotland med min underbara familj, som består av Mamma, Pappa och min två småbröder Rasmus och Marcus. Men dem är inte så små längre, närmare bestämt så fyller dem 16 och 19 år iår. Jag växte upp med en pappa som har eget företag, vilket betyder mycket jobb. Men han hade tid för oss också :) . Min farmor bodde i huset bredvid oss, så henne träffa man ofta. Det var oftast hon som fick sitta barnvakt om mamma och pappa skulle iväg. Under de första åren i mitt liv hade vi lamm, getter, höns och hund (New foundland). När min yngsta lillebror föddes fick vi ta bort våran hund som var det sista djuret vi hade kvar, eftersom han föddes med en pälsallergi. Istället fick jag skaffa mig fiskar och vandrande pinnar, inte de roligaste djuren men jag har hellre en lillebror än en hund (fast alltid tyckte man inte så, han kunde vara bråkig han med, men idag skulle jag inte byta ut min lillebror mot något). Jag började lekis i en skola som inte alls var stor runt 80 barn gick från lekis-år6. Så man kände alla och jag fick en rolig och trygg uppväxt i den lugna skolan. Men visst hände det intriger där också med inte ofta.
Mina favoritämnen under låg/mellanstadiet var Matte, geografi och gympa (idrott).
Det var under denna tid man skaffa sin första kille och fick sin första puss, då det var mycket övernattningspartyn med killar osv.

Sen skulle man helt plötsligt bli en stor tjej och börja på högstadiet, var inne i stan och köpte nya jazzbyxor och en tjocktröja. Så man kunde vara fin på första skoldagen. (eller det kanske var när man skulle börja sexan som jag var inne och köpte jazzbyxor och tröja). För när vi gick i sexan åkte vi ner till sliteskolan (där jag skulle gå i högstadiet) och hade en lektion språk. När jag sedan skulle börja högstadiet var jag inne i stan och köpte mina första dyra jeans. Jag och Sara H började snabbt umgås med Sara L och hennes "gäng". Jag blev en typsikt tonåring. Som blev arg för det lilla minsta, tyckte bara om att vara med mina kompisar, var inte hemma så ofta. tillbringa mycket tid i slite. Killar och kompisar var det som stod först på listan. Vi brukade hänga på bubblan och där hände allt mellan himmel och jord. Det var i denna veva som man fick sin första fylla. I mitten av högstadiet, närmare nian så börja jag och Sara hänga mer och mer i hemse, med alla dess människor. Vi gjorde allt man bara kunde göra. Alkohol var mycket intressant vid detta tillfälle. Vi var i hemse nästan varje helg och ibland på vardagarna också. Man skaffa sig sin första "riktiga" pojkvän...Under högstadiet blev det även en resa till danmark med fotbollslaget och även en resa till teneriffa med familjen, det blev även en skolresa till tyskland med klassen i nian. Vi bodde i tyska familjer en och en och levde deras liv, det var verkligen en upplevelse.

Sen skulle vi då börja gymnasiet. Jag hade sökt in till hotell och restaurang, och jag kom in. Sara och Sara sökte även dem in på samma linje, men sara L hamna i en annan klass. Det var under de första dagarna på gymnasiet som jag träffa Natta, en tjej från Visby. Under det första hösten på gymnasiet träffa jag även min nuvarande pojkvän Anders (Ja, vi har snart varit tillsammans i 5,5 år). Mycket tid började spenderas med kompisar, numera i Visby. Fester hit och fester dit. Men jag träffa Anders också väldigt ofta. Sommaren mellan ettan och tvåan på gymnasiet fick jag mig första kloka sommarjobb, på packhuskällaren i visby, som kock! Det lede även till en hel del extra jobb under höst/vår. Gymnasietiden gick väldigt snabbt.
Studenten var helt otroligt roligt, middag på rosengården och det var en såå roligt och oförglömlig dag.
Under gymnasietiden blev det en resa med familjen till Turkiet.

Efter gymnasiet jobba jag vidare på packhuskällare, men under sommaren där fick vi reda på att ägarna skulle sälja packhuskällaren och hade då köpt en ny restaurang där dem erbjöd mig fast jag. Jag fick en tjänst där jag jobba som a la carté  kock på kvällarna och blev även brunchansvarig på söndagarna. Jag tacka självklart ja!
Jag och anders flytta också ihop augusti detta år, vi flytta in i en liten 2,5:a i vibble som vi bara bodde i 3 mån, då vi sedan flyttade till en flygel på söderväg på 75 kvm (nyrenoverad).
På JoDa jobba jag vidare fram till sommaren, då jag kände att arbetstiderna var inte roliga. Anders jobba dag och jag kväll och helg. Jag träffa inte min familj, vänner och pojkvän så mycket som jag skulle vilja. Så jag sa upp mig och hoppas att jag skulle hitta något annat. Innan jag ens slutat ringer dem från gotlandsresor (koggen) och hade då hört att jag sagt upp mig och ber mig börja hos dem (jag hade praktik hos dem våran innan), jag tackar ja och skulle nu få testa något annat. Jag skulle jobba som frukostvärdinna/ kock till skolresor. Där jobbar jag enda fram till oktober samma år då vi får reda på att dem skall sluta med lunchservering och bygga om koggen. Vilket gör att vi alla fick sluta. Vi hade under augusti flyttat till anders föräldrahem i en lägenhet, vi hade under sommaren totalrenoverat lägenheten som var en 2:a. Jag och 3 kompisar hade bestämmt oss för att resa så vi boka billjett till thailand och kina. Först skulle vi tillbringa 4 veckor i thailand sen skulle då flyga till peking. Men vi var där under alla demostrationer på flygplatserna så vi kom inte till Kina, vi blev fast i bangkok i 12 dagar. Tillslut avgick kungen och de kunde öppna flygplatsen igen och vi åkte snabbt som tusan hem till Sverige. Skönt! Inga bombningar på gatan bredvid längre, kände vi. Resan i sig var en oförglömlig resa då det hände en himla massa, skulle jag skriva om det skulle det bli hur mycket som helst. På våren var jag också på teneriffa med min familj, min mosters familj och anders. En väldigt roligt resa som jag hoppas blir av igen.

När jag kom hem var det så skönt att få krama om min pojkvän och min familj. Sex veckor utan dem var jobbiga men det var värt det när man kom hem. Jag var nu arbetslös under en månad och börja sedan börja juridik i mitten av januari. Så juridiken ägna jag hela vårterminen åt och även extrajobb på koggen. Det blev en resa till Kreta med 4 vänner också, där vi hade väldigt otur med vädret. Sommaren fortsätte jag att jobba på koggen och träffa där en tjej som heter Sandra. Hon plugga beteendevetarprogrammet på distans från blekinge. Det verka jätteintressant så jag lämna in en sen ansökan och kom in till hösten där. Så på den vägen är det som jag sitter här nu. Jag är nu inne på min andra termin och det är väldigt intressant. I oktober förra året flytta jag och anders till en stuga på 80 kvm i follingbo (där vi bor nu).

Nej nu får det vara nog, men det har hänt en himla massa under de första 21 åren av mitt liv. Jag kan bara säga att jag älskar min familj, min pojkvän och mina vänner oerhört mycket...

ändrade planer

Nu blir det nog inte Thailand, för att den resan vi skulle boka, var slut, typsikt! Så dem resorna som är kvar är dyrare och dem går på så knäppa dagar så anders måste ta ut 12 dagars tjänstledig (inget betalt) så det blir så himla många dagar.
Som det ser ut nu så går resan istället till egypten. Till detta hotell :





I egypten kan man iaf snorkla och så är det badvarmt i vattnet. Det är ju ändå afrika. Resan hit blir lite billigare men då blir det istället bara en vecka. Så på så sätt blir den dyrare, men passar lite bättre med skolan också. Då åker vi isf på tisdagen den 16 mars.

Jag har inte hunnit med allt jag skulle ha gjort idag, skall läsa lite till nu. Sen skall jag dansa zumba, sen blir det nog läsning igen tror jag.
På måndag skall jag börja med tentan, skönt att vara ute i god tid. Den skall egentligen inte en förrens den 8 mars.


Ny dag och snart är veckan slut

Veckorna bara springer på och jag vet inte vart dem tar vägen.

Idag skall jag iaf hinna:
- Läsa 80 sidor till ur böckerna, mist!
- Zumba
- Äta mat (glöms ofta bort)
- Göra schema på de kommande veckorna på denna kurs
- Kanske beställa böcker till nästa kurs

Ja sen får vi ser hur mycket jag hinner. Jag skall iaf ligga i. På måndag nästa vecka tänkte jag börja lite smått med tentan. OM vi nu åker till thailand så är det ju bara två veckor kvar och tentan skall in innan dess och en MASSA sidor skall ha läst. Så jag får ligga i som en dåre. Men det är det värt om man väl kommer iväg.

På lördag händer det en roligt grej, hoppas på det bästa.

Idag när jag var ute och tog ut hästarna så var det ingen katt där som tur var, fan vilken respekt jag fått för den nu. Hela tiden kollar jag efter den och så tänker jag vad skall jag slå honom med om hann dyker upp.

Nu får jag nog börja göra någon nytta om jag skall hinna med allt som står på schemat.

Jag från Kreta våran 2009


Thailand?

Anders har fått godkännande av den högsta chefen för att få ledigt i 2 veckor. Han skall bara fråga projektledaren och om han godkänner det. Som Anders tror att han kommer göra. Så blir det nog en thailandresa. Resan går av stapeln redan den 7 mars. Så det är inte så länge kvar om det blir av...SKOJ!!
VÄRME, JA!

Om en halvtimme börjar halv åtta hos mig och det skall jag se ikväll!
Tänkte kanske unna mig lite popcorn.

Min hud håller på att spricka. Jag är så himla torr, det är helt sjukt. Det bara ramlar av hud från hela kroppen, jobbigaste är ansiktet.
Vet ni något bra ansiktskräm som verkligen ger fukt åt ansiktet?

Fick precis en glasbit i tån, aj. Vilken otur jag har idag, en katt som attackerar mig och en glasbit i tån. Blod hit och blod dit.

Från i somras vid brissund, då vi var hundvakter åt Texas





Kattjäveln attackerad mig

Förut när jag skulle gå ut och hämta posten satt våran grannes katt vid våran infart och tittade.
Jag gick förbi och hämta posten i brevlådan. När jag kommer tillbaka är han påväg ner på våran väg och jag går lugnt och försiktigt bakom honom en bit. När jag kommer upp jämnsides, börjar jag prata med honom och han kommer rätt imot mig och börjar gosa en stund. Sen går han vidare framåt och jag går efter honom.
Helt plötsligt vänder han sig och springer imot mig i världens fart och hoppas upp på mitt högra ben och sätter klorna i den. Jag börja slå helt förtvivlad med posten och han går bort en meter. Jag börjar gå åt andra hållet för att ta en genväg hem. Han vänder och springer imot mig igen och jag börjar flaxa med tidningarna. Så det enda han kommer åt med sina klor denna gång var min hand.
Han sätter sig och fräser och spanar på mig och jag känner hur rädslan börjar krypa sig på mer och mer i kroppen (rädd för en katt trodde jag aldrig att jag skulle bli). Han vänder tillslut och går under min bil, jag går försiktigt förbi honom och springer den sista biten till dörren, väl där kollar jag mig omkring och inget katt i syne. Så jag öpnnar dörren och springer in. VILKEN JÄVLA MONGO KATT!
Nu har jag rivmärken på benen och på handen, som har slutat blöda nu iaf. Men jag har även fått en rädsla av främmande katter. Tänk om jag möter på honom i morgon igen när jag skall hämta posten, tar nog med sopkvasten då för att vara på den säkra sidan...USCH och AJ! Vad ont det gjorde, men mest förvånad och rädd blev jag nog.

SÅ AKTA ER FÖR FRÄMMANDE KATTER NÄR NI KOMMER OCH HÄLSAR PÅ OSS!

internet vill inte vara på min sida idag.

Internet har krånglat ända sen igår på föreläsningen och jag fattar inte vad problemet är. Nu verkar det funka en liten stund, så jag slänger in ett inlägg.

Nu har jag lagat mat, läst 50 sidor ur boken "Emotioners och övertygelser- hur känslor påverkar våra tankar", den är inte så lättläst. Men den är intressant, om man verkligen hänger med i texten. Mycket av det som dem tar upp är egentligen självklara saker som man blir påminnd om nu när man läser.

Jag har även gjort ett pass med zumba och nu sitter jag i soffan med smoothie, det blev en med apelsin idag. Gött!

Verkar som att det kanske blir thailand ändå, jippi :)

Jag i Thailand hösten 2008


Min katt Chili

Igårkväll åkte jag till vallstena och vi laga mat och åt semlor OCH såg på tobbe, stört skön kille!
Jättemysigt.

Fick även våran elräkning igår på 3400, väldigt trött på dessa räkningar nu.

Imorse vakna jag av något konstigt ljud, fick då se att katterna var I akvariumet, men anders hade tydligen tömt ut det igår och slagit ihjäl alla fiskar. Ni som inte vet hur stora fiskar han hade, kan jag påpeka att den största var över 20 cm, så ni kan tänka er vad han fick slå ihälj, usch! Tur inte jag var hemma.
Han var så trött på akvariumet, jag tycket vi kan skaffa stimfiskar istället så blir det mycket livligare.

Idag har hag tagit ut hästatna och nu sitter jag och letar efter en bra illustration, jag har hittat tre, men skall nog fråga de andra i gruppen först vad dem tycker och tänker om dem..


Chili på akvariumet







En helt slut Chili på divanen!


Thailand vs Mallorca

Vi här hemma håller på och pratar om vi skall åka till thailand eller om vi skall till Mallorca, Anders är mest sugen på thailand. Jag är lite kluven,jag vill jättegärna till thailand. Men det är ju dyrare... 
Resan till mallorca är superbillig, men det är inte så varmt där i mars.
Men i thailand är det varmt och superfint, men biljetten kostar det fyrdubbla. Men det är billigare att leva där och jag tror att man får ut mer utav de 2 veckorna, med snorkling, elefantridning, djugel. Sånt kan man ju inte ofta uppleva i Europa.

Ja, hur skall vi göra?!
Vad tycker ni?

Thailand



VS


Mallorca


Där ser man.

Vilken topp det var på besökare igår, undra varför ?!


Föreläsning

Har nästan inte sovit något i natt, eftersom man är rädd för att försova sig. Börjar man kl 5 på morgonen och är den enda på hela företaget som jobbar, så vill man inte försova sig. För dem första som märker det är gästerna och det kommer inte bli populärt att frukostenpersonalen ligger hemma och sover, när dem skall med båten.

Nu sitter jag här hemma och har föreläsning, men jag är lite okoncentrerad.

Hjälp, hur skall jag/vi göra? beslutsångest.


min eftermiddag och kväll

Jag och Natta var ute och gick en timme, sen handla vi med oss saker så vi kunde göra tunnbrödsrullar med tonfiskröra och smoothies.

Anders har åkt in och spelar biljard med sina kompisar och här sitter jag framför tvn och ser på familjen annorlunda och dricker en smoothies. Gott som tusan.

Skall gå och lägga mig i hyfsad tid ikväll eftersom jag skall upp och jobba 5 i morgonbitti.

Min kamera som jag använder.

Det är en Nikon D3000

Jag tycker jättemycket om den om man blir verkligen inspirerad av att ta en massa bilder. För bilderna blir verkligen jättefina. En enkel kamera men samtidigt tar den bra bilder.
Priset har sänkts lite sen jag köpte den, lite frustrerande men samtidigt så visste man ju att det skulle hända.
Såg att det kostade 4500 på elgiganten nu, men jag tror inte att det är VR på den, vilket stabiliserar bilden när man tar. Den valde jag till så det blev en 500 kr dyrare.
Jag trivs verkligen med den!

Digital SLR-kamera med 10.2 megapixel, 3" LCD-skärm och medföljande 18-55mm objektiv.

Högpresterande SLR-kamera i DX-formatet, som ger fantastiska bilder och har många olika funktioner som gör det roligt och enkelt att fotografera. 10.2-megapixel bildsensor och autofokus levererar precisa och detaljerade bilder.
3" högupplöst LCD-skärm - Få rätt känsla för dina bilder, direkt på skärmen. I guideläget får du användarvänlig assistans. Inställningarna optimeras automatiskt, och du kan sedan redigera bilderna direkt i kameran. Du kan också använda 6 olika färdiga mallar: Standard, Intensiv, Neutral, Monochrome, Porträtt eller Landskap. Kompatibel med en rad olika DX NIKKOR objektiv, och optimerad för användning av AF-S och AF-I.

Alla <3 dag bilder..

Dukningen



Förrätten : Vitlökstoast med skagenröra



Varmrätten: Helstekt fläskkarré, hemgjord beanasiesås med gratinerade potatishalvor med västerbottenost med en fräsch sallad

Marängbakelse med grädde, jordgubbar och chokladsås

 

Här hälls champangen upp, men man kan lätt uppmärksamma vad mer gör. Att vi ser på tv, att vi tvättar, att vi precis hämtat ved, vi äter chilinötter mm


Bowlingen i Fredags

Först en trevlig middag på sunes elefant, sen en runda bowling.

Jag innan vi åkte in till stan

Sara din lilla hiphoppare :P

Grabbarna


Jag kastar


Jocke


Sara in action


Man blir ledsen när man läser något sånt.

Nu har jag lyssat klart på alla dessa föreläsningar, 4 timmar tog det. Shit! Helt slut i huvudet efter all infomration. Men man får försöka att smälta det på bästa sätt.

Nu skall jag göra mig i ordning och åka in till stan och träffa Natta, en promenad och en fika blir det nog.

Man förstår inte hur en del människor tänker i vissa situationer.
Hur kan man vara så elak?
Man behandlar verkligen inte människor på detta sätt.
Tänk efter hur du själv är innan man dömmer någon annan!
För att lära känna någon annan måste man först känna sig själv och det är rätt tydligt att du inte gör det.

Måndag

Vakna av min mobil i morse och gud vad jag var trött. Har sovit så himla skönt i sängen i natt. Eftersom vi tvätta alla kuddar, täcke och bädda rent. Så det har känts som en ny säng nästan.
Kvällen går var super mysig, men mycket god mat och dricka.
Tog lite kort, kanske lägger upp lite bilder på rätterna.

Nu skall jag ha föreläsning, i någon timme. Emotion, kognition och beslutsfattande handlar detta avsnitt om.
Gruppuppgiften har jag lämnat in så nu kan jag ta en lätt pust.  :)

Lägger in lite bildern från våran kräfstkiva sommaren 2009



Alla hjärtans dag!

Sitter framför brasan med maten i ugnen. Ikväll blir det nämligen 3rätters. Har redan korkat upp vin flaskan för en timme sen, så just nu sitter jag bara och njuter av livet i soffan med älsklingen.

Hoppas ni alla får en superbra dag!

Lördag och det snöar som vanligt.

Att det aldrig kan sluta snö, det kommer ju bara mer och mer hela tiden. Det värsta är när det blåser samtidigt, som det gjorde igårkväll.
Men vi kom in till bowlingen iaf och det var jättrevligt. Först var det mat på sunes elefant, sen mot bowlingen.
Jag tror att Josse vann sen kom jag, eller något...Fick iaf i 2 strike, så jag får vara nöjd med kvällen. Huvudsaken var att man hade bra sällskap och det hade jag. Tog några kort, men orkar inte lägga upp dem nu.

När vi kom hem va det så himla kallt så vi gjorde en eld och sov i soffan hela natten under både täcke och filt. Mys! Men det var lite trångt, inte van att sova på en sån liten yta. Men det gick bättre än vad jag trodde. Varför vi sov i soffan var mest för att vi somna där sen var det de varmaste rummet i hela stugan, eftersom vi elda.

Ida skall vi åka till bro, ericka och hanna fyller år. SÅ vi skall först in till stan och köpa något fint till dem, vi har nog redan listat ut vad vi skal köpa, så det känns skönt att bara åka in och köpa det.

Anders är ute och skottar snö just nu, man måste verkligen hålla efter, annars blir det så himla jobbigt att skotta när det är så mycket snö.

Förra alla hjärtansdag hyrde vi en stuga på fårö, då var det också massa snö!



Äntligen.

Nu är jag äntligen klar med arbetet med lite hjälp ifrån Tina, sista fin liret.

Så nu tänker jag ta helg, eller nej först skall jag köra lite zumba. SEN blir det helg.
Hoppas ni alla får en super bra helg, för det skall jag se till att det blir.
Saker som står på schemat är 2 årsdagsfirande, middag, bowling, barnvakt..Så det kommer nog bli en toppen helg.
Jag kommer nog ha med kamera i helgen på mina upptåg, så jag kanske lägger upp något kort, i början på nästa vecka.

Bilden ifrån en fest hos Maria, 14 Nov 2009..



Solen är framme.

Har just skickat sammanfattningen som blev på sju sidor visst till Tina, hon skall bara kolla igenom den. Av den sju sidor är en framsida och 3 stycken referenssida, så egentligen blir själva texten bara på 3 sidor och våran gräns var 2.  Men hoppas dem har förståelse för överskridandet.

Sitter i våran ljusa sovrum och solen lyser rakt in i ögonen från fönstret, det är ett bra tecken på att denna dag kommer att bli bra.

Om någon undrar varför jag har börjat blogga så mycket så är det först och främst för att jag tycker det är jätteroligt.
Sen är det för att det blir som en paus i allt pluggande. När man sitter hemma hela dagarna (nästan), så är det skönt att skriva av sig och ha något att göra. Jag hoppas ni uppskattar att jag bloggar ofta :)

Ikväll skall jag och anders iaf bowla med ett gäng, skall bli roligt. Var ett tag sen man gjorde det om man säger så. Då lär man ha träningsvärk i morgon eller så har man streckt sig i låret, brukar vara något av det.



I´m working on it!

har suttit med den här uppgiften sen jag vakna. Har inte ätit frukost en gång, men nu börjar magen säga till att den vill ha mat. Men jag skall bara göra lite till, innan jag tar något att äta.

Det känns som att utslagen lagt sig lite idag, eller så är det bara inbillning. Kanske rent utav en placeboeffekt av det hela. Nej det tror jag inte men jag har smört in mig nu 3 ggr sammanlagt och jag hoppas det börjar ge resultat. Men klådan har inte lagt sig iaf, vaknar på nätterna av att jag kliar. Inte bra!

Det blåser lite från taken idag kan man säga, pappa sa att han skulle ut och ploga snö så jag antar att det skall driva igen lite idag.

Nu skall jag fortsätta, men behöver några pauser ibland för att få lite ny energi och nya ideér :)

Bild från thailand 2008, underbara thailand!


Fredag och helg igen..snart.

Jag tycker veckorna bara springar på, som aldrig förr! Vart tar tiden vägen?!

Jag fick "äran" att sammanfatta vår grupps begreppsfördjupning i medvetande. Så det är väl det jag kommer ägna hela min fredag till, känns så svårt när man skall "representera" hela sin grupp, i det man gör. Så man vill verkligen att det skall bli bra, det är inte bara jag som får skit om det var dåligt skrivit. Men jag försöker tänka att det är jag som skall göra det för mig själv, så inte pressen blir för stor för min egen del. Så då känns det bättre.

Igårkväll var jag i Vallstena och åt mat och umgicks med dem. Fick även ett spännande samtal som verkar väldigt intressant, men inget jag kan avslöja här på bloggen än, det kommer såsmåningom. ;)

Det är så kallt här hemma hela tiden, så dagarna spenderar jag i sängen undet täcket. Med datorn i knäet och skolbäckerna bredvid och så sitter jag och pluggar hela tiden på daganar. Går och lagar lite mat, sen går jag till sängen och äter. Lite slappis stil på mig men, det är så kallt.

Jag och Lillebror på Liseberg 2006, när vi är på väg till uppskjutet. Det var en märklig känlsa.






I sängen..

..med datorn i knäet sitter jag nu. Med katterna nere vid fötterna och skolböckerna uppe vid huvudet.

Idag har det varit en sån där dag då jag känt att jag skulle kunna ha sjukanmält mig från skolan, men man kan ju tyvärr inte göra det när man pluggar på distans. Så det är bara att kavla upp ärmarna och kämpa sig igenom det.

Ikväll tänkte jag åka till vallstena om dem skulle vara hemma, får ringa och se sen när mamma slutar.

Till lunch idag blev det en stekt korv och ett stekt ägg, vilken lunch va?! :)
Hade ingen lust till att hitta på något klokt.

Snart är det alla hjärtansdag och jag tror inte ens min pojkvän vet om det, tänkte iaf överraska honom med en middag här hemma och lite choklad till honom. För jag har ju varit utan godis/chips nu i snart 2 veckor, duktigt gjrot av mig det. Jag som annars kan äta så himla mycket sötsaker. Men det känns bättre nu än vad det gjorde de första dagarna, sötsuget har svalnat lite, och det var det som var poängen med det hela.
Vad skall ni göra på alla hjärtans dag?! Middag med familjen? resa? middag ute?




Skönt!

Äntligen har jag fått min kräm och jag har precis smört in det, gud känns redan bättre. Känns som att det kan inte bli sämre nu iaf.
Tuben var inte så stor bara, och jag har rätt mycket utslag så undra om den kommer räcka i 3 veckor. Vi får väl la se!

Nu tänkte jag göra något vettigt, eller gör jag någonsin något vettigt ?! =)

Mina katter har hittat ett lite annorlunda ställe att sova på, på tvättställningen nämligen.


Mot apoteket.

Snart skall jag åka in till stan och hämta ut min salva. Inatt har varit en riktigt jobbgi natt, har vakat hela tiden av att det kliat och så får man inte klia, va fan göt man då liksom?! Jo, Man kliar...
jag prova att ligga på olika sätt för att det skulle klia mindre, men det hjälpte inte. Nu har jag iaf vaknat och det skall bli riktigt skönt att få åka in och hämta ut den där salvan.

När jag kommer hem skall jag läsa igenom mina gruppmedlemmars inlämningsuppgifter lite nogrannare, eftersom vi skall träffas idag kl 14.15 och ha möte om det.
Då vill man vara lite förbered.

Gårkvällen vid Lovisa var jättemysig, vi åt äppelpaj och drack kaffe. Deras nya lägenhet var jättefin och mysig och jag kan inte säga annat att den låg väldigt centralt ;)


En bild från söndagens promenad till sjön.


En säkring mindre.

En huvudsäkring gick just hos oss, tur man har en elektriker i hemmet som kan fixa sånt med en gång. Så nu fungerar det igen.

Nu lagar jag mat och anders drar av här hemma med moppen, han skall ha hem sina kompisar här ikväll så då brukar han alltid städa lite extra.

Ser ut som att det kanske blir en resa till Mallorca i Mars, sweet! Hoppas hoppas!
Ser det inte för härligt ut på Mallorca?!





Rådjur?!

Vi har några konstiga spår i våran snötäckta trädgård, nämligen rådjurs spår tror vi. FÖr att det finns inte så många fler vilda djur som har klövar. Sen är det massa blodfläckar i snön, längst med dessa spår. Undra om det har varit ett skadat rådjur i våran trädgård. Synd att man missa det isf...

jaha då vet man vad det är...

Idag blev jag vääckt av våran hyresvärd att hon ville att jag skulle ta ut hästarna, jag som sov så gott. Men det var bara att kliva upp och ta ut dem.
Sen var det direkt in till vårdcentralen. Jag hade tydligen fått nogt svampvirus på överkroppen, som man kunde bota med en kräm. Men när jag kom till apoteket var den krämen slut, så jag får åka in och hämta den i morgon. Jag som hade längtat efter något som stoppade det här, men då får jag vänta ett dygn till. Får väl gå, men det är väldigt irriterande. Nu vet jag iaf vad det kanske är för något och det känns skönt.
Man får det antingen om man har fått diabetes eller av djur och jag hade inte fått diabetes iaf för det kolla vi, så det måste ha varit från något djur och jag vet inte ifrån vem. Mina katter är ju innekatter så dom kan inte fått det ifrån någon, måste kanske varit ifrån ladugården eller hästarna. Jaja! Det får bli ett mysterium.

Nu skall jag fortsätta läsa i boken, och sen blir det väl något slags av motion.

Ikväll skall jag in till Lovisa med sandra och se henns nya lägenhet och fika, mys!

Jag och Lillebror Rasmus vid poolen på teneriffa 2008 (tror jag det var)



Ensamtid hemma.

grabbarna drog precis iväg för att spela biljard. Jag har precis slängt in brödet i ugnen, skönt att få det gjort iaf.

Vi blev så sugna på nachos idag så vi åkte in och handla och smocka i oss. Så nu är jag proppmätt men ändå sitter jag här och trycker i mig dipp och morötter och lyssnar på bruce springsteen.
Skall se på halv åtta hos mig och sen bygglov tror jag.
Är ju nästan bara skit på tvn nuförtiden.

I morgon skall jag åka till doktorn iaf, kl 10! Så det känns skitskönt att få komma dit och få en diagnos iaf och förhoppningsvis någon salva eller liknanade.

Nu har två st svenskar blivit dödade nere i afganistan. Förstår inte vad det är som drar dem dit. Är det spänningen av att det när som helst kan smälla och att man itne vet när? Tänk familjer hemma som sitter och väntar och bara fasar för det där samtalet om att ens käraste har blivit dödad, dödad alldeles för tidigt i livet. Jag hade nog inte klarat av att vara den där flickvännen/frun som sitter hemma och bara hoppas på att han skall komma hem hel och hållen nästa gång också.
Samtidigt tycker jag att dem har ett starkt mod till att vilja hjälpa andra i dessa svåra situationer.....

Där var jag rätt blond, det kan man inte tro idag det nej!


snart ringer dem.

Efter jag hade duschat såg jag mig i spegel och gud vilka utslag det har blivit, så jag bestämde mig för att ringa vårdcentralen. Så nu sitter jag och väntar på att dem skall ringa. 14.45 skulle dem ringa. Tänkt om dem hade en tid idag det hade arit super skönt. Eftersom jag står inte ut längre med dessa utslag.

Prata med Louise förut, hon är galen, hon har inte ens gått och lagt sig ännu. Människa du måste sova :)

Sen har jag dansat zumba och varit ute och gått. Skönt det är när man känner att man rört på sig. Nu kan man slappa framför tvn med gott samvete ikväll :)

Har inga bilder på denna dator ännu så det får bli lite snålt med det idag...men det kommer..


Kan vädernissarna ha fel?!

Igårkväll när jag läste vädret på datorn, stod det att det skulle snö idag på förmiddagen, men jag har inte sett till något snö. Så jag antar att dem hade fel där.

Idag ser min dag ut som en vanlig skoldag, en massa läsning blandannat.
Måste baka bröd också, för filen går ut idag som jag skall ha till brödet.

Igårkväll blev det bara en massa tvtittande, familjen annorlunda, halvåtta hos mig..sen fick Anders fjärrkontrollen och då zappas det kan jag lova.

Mina eksem tar död på mig nästa. Det kliar så himla mycket. Igår smöjra ändå in mig flera ggr. Men det slutar inte klia. Just nu är hakan och bröstkorgen de jobbigaste ställena det kliar på, och det kliar inte lite. Man vill bara kratta sönder det, men det är inte så bra, för då kliar det bara ännu mer. PAIN!

Imorgon kommer de här två nissarna hem, hoppas man hinner träffa dem. Det är tomt här på ön utan er...



Halv åtta hos mig.

Nu är uppgiften inlämnad och en Linda kan pusta ut. Anders fick ladda ner word till mig så nu är den i rätt format och allt.
Jag sitter framför tvn och ser på halv åtta hos mig. Denna vecka är den kändisars föräldrar som lagar mat.

Den ena katten ligger framför brasan och myser och den andra busar i soffan med det som blir kvar när man ätit vindruvor, de lilla kvisten.

Nej nu skall jag fortsätta med tvtittandet....


happy

Är så glad att min dator har blivit "normal" igen.
Idag har jag varit på bibblan och bra stund. Fick samla ihop olika lexikon det gick förvånansvärt bra. Sen kom jag hem och skulle fortsätta på mitt arbete, men just det. Anders hade formaterat sin dator igår, så det var bara att börja om. Vilket otur, han trodde jag hade tagit allt som varit mitt. En miss!
Men nu är jag nog klar, så klar som jag kan bli iaf. Det blir nog roligt för den person som skall sammansställa allt detta. Vi skriver ju på helt olika sätt allihop av oss.

Hela eftermiddagen har jag suttit och skrivit och skrivit. Så det har inte blivit någon zumba eller promenad idag, kanske får med anders på en ikväll. Vi får väl la se, en promenad alltså. Zumba skulle han aldrig testa på :)

Fick även med mig lite böcker till mig själv från bibblan, så nu skall jag läsa om hästar, får och twilight (engelska), så jag får in det engelska tänket. Eftersom mycket av våran kurslitteratur är på engelska just nu.

Undra vad man skall äta till mat ikväll, fläsk, potatis och löksås kanske, just fan vi har ingen mjölk. Glömde att köpa det idag, men jaja! Vi får se vad det blir till middag!

Monday morning!

Som vanligt har det inte blivit något bloggande i helgen, den går åt till så mycket annat. I fredagskväll var jag hemma i vallstena och åt mat och såg på let´s dance.
I Lördags var vi i Guldrupe och fira Moa som fyllde 10 år, där blev vi bjudna på rostbiff och potatisgratäng, även glass och tårta. Supergott och trevligt.
På kvällen var vi inne i stan och åt jag och Anders, sen blev det en hyrfilm och jag va så trött så jag somna bums i soffan.
Igår var helt enkelt bara en slappardag, jag ahde hästarna så jag tog ut dem på morgonen sen gick jag och la mig igen. Vi var tvugna att åka in till stan och handla lite, sen städa vi och gck en promenad när till sjön. Som vi inte visste att det fanns en, precis bakom oss. Det var ingen stig dit så vi gick i den höga snön, vilket resulterade i träning för benen.
På kvällen kom mamma, pappa och rasmus hit. Vi fika och såg på en annan del av köping. Jag hade även bakat brownies som jag bjöd på.

Idag skall jag plugga, har en uppgift som skall in i dag så det är bara att suga tag i den. Jag skall åka in till bibblan och kolla i de olika lexikon och få fram vad de alla säger om ordet medvetande och även den engelska ordet för medvetenhet.
Måste även hinna med zumba och en promenad tänkte jag. Men jag tror inte jag orkar gå ner till sjön idag.

Förresten, vi har nu fått 200 kr avdrag från hyran (under de kalla månaderna) från stallet. Iaf något.

Denna vecka kommer nog i stort sätt bestå av läsning och zumba, jag har blivit helt fast i det.

Jag har även hittat två hästar jag skulle vilja ha, det är två små söta saker. Som man kan få köpa billigt och med dem får man vagn, täcke, sadel, träns osv.
Men jag har ju inget stall att ha dem i så det för tyvärr vänta.
Men jag har hittat någon som hyr ut sommarhästar, som man kan få låna under sommaren. Så jag har mailat henne, det hade ju varit ett bra alternativ om man vill testa hur det känns att ha häst.
Får se vad som händer....fortsättning följer!

Man kan nästan säga att jag ser ut såhär när jag dansar zumba, när jag gör the lion step! :):):)


Mätt i magen.

Jag har läst halva sidantalet som jag skall ha gjort idag, tänkte ta det andra efter det här inlägget. Sen har jag då zumbat lite och duschat och ätit mat. Så nu känner man sig som en nu människa.
Skall bort till våran hyresvård idag kl. 14 och prata igen, undra hur det kommer gå?! :/
Be strong Linda!

Vet inte vad kvällen har att erbjuda, Anders kommer antagligen att åka till bro och fixa med bilen hela kvällen. Jag har inte lust att vara själv hemma, hade jag haft ett badkar så kunde jag ha varit hemma själv och bara tagit det lugnt. Men nu har vi ju inte det. Så får se vart min "raggabil" går ikväll...


Vad var det jag sa..

..dagarna blir aldrig som man planerar.

Igår kväll så åkte vi till Vallstena för att äta mat och umgås. Jättetrevligt. När vi skulle åka hem så börjar bilen koka efter 5 min åkande. Vi får stanna bilen, anders kollar om det har frusit något. Men det verkar det inte gjort. han märker då att det har läckt vatten och vi inte hade något vatten på den. Vi får ringa pappa som redan gått och lagt sig och fråga snällt om han inte kunde komma med vatten och glykol. Man gjorde såklart de, snäll som han är. Då berätta han att det var värsta pölen under bilden där vi stått under kvällen. Så han fyllde på vatten och de rann under bilen. HÅL I KYLAREN, verkar det som! Vi fick en kanna med vatten för att ha med hem om det skulle hinna tömmas. Idag fick han ta min bil, vilket betyder att jag kommer itne iväg till bibblan pch får nog skjuta på det till måndag.

Så idag får jag ägna mig åt att läsa och få upp värmen här i stugan. Tänkte köra lite zumba och även gå ut och ta lite kort. Det var längesen vi hade en sån vinter, tror inte jag upplevt det ens, under mina 21 år.
Hästarna är ute nu, och jag fick använda mina nya stall-vantar. Skit bra var dem och jag fryser inte heller, det är de bästa.

Jag hade intresseanmält på en lägenhet på gråbo på gotlandshem som vi blev erbjuden igår. Man anders vill inte bo där så jag fick tacka nej. När man väl ser en möjlighet att komma här ifrån så hindrar den andra (Anders, i detta fall). Så det är bara tummarna att det finns någon annan lägenhet som passar herrn.

Vi hade ju hittat ett hus i halla som vi varit och sett på i December, men vi skulle återkomma när snön försvunnit. Men sen prata jag med dem förra veckan och dem tyckte vi skulle komma redan till helgen. För det verka finnas två intresserade köpare. Men så skicka hon och sa att hon fick förhinder, att vi istället skulle ta det i helgen. Men i förrgår skicka jag till henne men hon har inte svarat ännu, så jag antar att vi kan lägga det på hylla. :(
Tycker att man kan säga att dem sålt huset istället för att inte svara, eller?!


Den här fräscha lägenheten bodde vi i, i stan! Där betala vi inte alls så mycket vi betalar här och den var nyrenoverad (Vi var de första som bodde där), och lika stort som detta.




ARG!

Alltså internet här är helt CP, men det är ännu mer CP på min dator, varför?
Fan att den gick sönder, tycker den är helkass efter den vart på lagning.
Väldigt irriterande när internet är ens kontakt med skolan, jag anväder det till allt och så funkar det inte klokt, blir fan sur alltså.

Åh!!! Snälla någon hjälp mig ur detta!

Min veckoplanering till skolan

Tors - Skall börja med uppgiften och skriva med det jag kan komma åt hemma. Även läsa så många sidor jag hinner innan anders kommer hem.

Fre - Tänkte att jag skulle åka in till bibblan och sätta mig där med mig dator och kolla igenom alla de lexikon dem har där inne, för att se om jag kan få med något mer i min uppgift. Tänkte att jag skulle hinna klart med uppgiften.

Lör och Sön - Ledig (ev några sidor läsning)

Måndag - Då hoppas jag att jag gjort klart uppgiften så jag kan ägna hela dagen åt att läsa, för det är så himla mycket kurslitteratur att läsa. (Ev finslipa uppgiften).

Det är så det ser ut, men dagarna kan ändras fån dag till dag.

Andra saker jag tänkt planera in är att:

- åka hem och träffa min familj.
- Myskväll med Anders
- Zumba
- Foto

Sen får vi se vad resten av veckan har att erbjuda.

Just nu vill jag bara hitta ett boende som vi trivs med och framför allt trivs med att betala för. När vi väl har gjort det har jag bestämmt att jag skall ägna mig mer åt saker jag tycker är roligt. Istället för att gå och grubbla om vad som skall hända i morgorn. För just nu gör jag det, vart skall vi bo? mm. Kanske blir det en resa i vår, får se vad som händer först. Jag och Anders har ju pratat om en resa jättelänge. Så får se om det blir någon nu eller on vi flyttar fram den.

redan torsdag

Igår råka jag tappa min "lilla" digitakamera i golvet, så displayn gick sönder. Jag kan tra kort men det är bara massa färgade streck på skärmen. Tråkigt.

Idag skall jag försöka lista ut "vad är medvetande?" och i vilka sammanhang vi användet det och om det har samma betydelse i de olika sammanhangen.
Det blir nog en intressant uppgift, men ändå lite klurig.

Sen skall jag försöka hinna med ett pass med zumba också och läsning såklart, har en X antal sidor kvar att läsa i boken. Engelskan gör att det tar längre tid och att man inte har samma motivation, för det en en himla massa svåra ord man måste lista ut vad de betyder.
Är väldigt sugen på att gå ut och foografera lite, får se hur mycket jag hinner idag.

Tyvärr blev det inget av våran tjejkväll i morgon, men hoppas den blir av snart.

Nu snöar det igen här, när skall det sluta egentligen? Hörde något på radion igår att det skulle hålla på i 6 veckor till, sen blir det nog en himla massa slask och regn. Buurr! Vet inte om det är så mycket bättre, men då går man mot varmare tider iaf.

Jag och Anders på Öland sommaren 2009



jobb

Idag satt jag klockan på 05.40, för jag kom på igårkväll precis innan jag skulle somna att jag ahde ju hästarna idag och att jag skulle börja jobba kl 7 OCH att det var snöstorm. Så det var ut till dem ge dem mat och vatten och sen skotta anders upp vägen och in och göra i ordning sig sen var det bara iväg till jobbet.
Sen jobba jag till halv tre och så åkte jag med Anders hem.

Har väldigt många tankar och funderingar i huvudet. Skall vi bo kvar eller skall vi flytta? Men då kommer frågan vart skall vi flytta? för det är ju inte det enklaste att hitta en bostad.
Känner inte för att betala så mycket som vi gör just nu, men jag har ingen ork till att flytta heller...
Jag orkar inte tänka på allt som har med detta att göra heller, vill bara ha ett ställe som är billigt och hyfsat så man kan landa lite och bara njuta av dagen. istället för att ständig ha tankar på vad man skall göra med sitt boende.
Kanske är därför som jag har varit på dåligt humör hela dagen idag, kanske inte utåt men jag har känt mig nere. Kan inte sätta ord på varför men det kan vara en blandning av allt som pågår i mitt huvud just nu.

Jag har också en jävla eksem som bara kommer mer och mer, i ansiktet, halsen, armar, bröstet mm. Sjukt jobbigt är det iaf. Det gör mig kanske också lite irriterad.

Min kära pojkvän han somna här bredvid mig i soffan för en timme sen och jag har försökt sagt till honom att han skall gå och lägga sig men han verkar inte vilja lyssna. Konstigt va?!

Såg på roomservice förut, dem gjorde om ett vardagsrum så det blev skit snyggt. Tänk om någon kunde komma hem till mig och göra fint. Fast ingen idé att ta hem någon hit där vi bor nu, för det är ingen vi tjänar på.

Svettig

Föreläsningen/diskussionen i förmiddags, kunde jag lika gärna ha hoppat över. Blev inte alls klokare, bara ännu mer förvirrad. Vi fick en uppgift där vi skulle ta reda på "Vad är medvetande?", i vilka sammanshnag anvädes det och så skall vi plocka ut artiklar, tidnigar, tvprogram, radio osv. Vad det har för betydelse i de olika. Ja men det skall nog gå bra skall ni se!

Har ännu inte läst så mycket bara någon sida, var ju tvungen att laga mat så jag skulle orka med eftermiddagen och sen har jag pratar lite med Tina och Malin.
Sitter just nu här framför datorn och känner att jag rört på mig iaf, för jag har Zumbat :) Denna gång hängde jag med mycket bättre och jag blev riktigt svettig och fick hög puls. Det känns bra.

Nu snöar det rätt mycket här, visste inte om att det skulle komma ännu mera snö. Men det verkar som det. Tur att hästarna fick på sig täcke i morse då.

Nej nu skall jag nog tända en brasa, för det är inte så vart här inne. Eller just nu är jag rätt varm men känner nog börja frysa snart. Sen skall jag börja läsa i boken..

Min första måltid i Thailand, mådde inte alls bra under den första dagen. Så jag åt bara ris. Thailändarna tyckte jag var konstig :) (Undra varför :P)


Ligger efter.

Jag ligger efter med det målet jag hade igår att läsa 45 sidor ur boken. Men tiden gick till massa annat, föreläsningen tog en himla lång tid. Men skall försöka hinna ifatt idag, men det känns inte så bra eftersom jag har 85 sidor att läsa idag istället. Man jaja! Jag försöker så gott jag kan. Skall även ha en diskussin/föreläsning idag, eller om 40 min!.

Imorgon skall jag få jobba, känns skönt.

Hästarna är ute för dagen också. Jag har "vårdnaden" för dem varje morgon denna vecka. Igår höll jag på att få en spark, de är galna ibland de där monstren :P

Igår kväll fick jag för mig att göra kanelbullar. Allt gick jättebra tills jag märkte att min ugn inte kommer upp i dem graderna som man skall ah för att baka bullar. Så dem blev lite hårda i botten men annars ser dem fina ut. Fan att man inte kan ha en klok ugn/spis en gång. Jaja! Det finns en himla massa att klaga på om man nu skall göra det, men det orkar jag inte med just nu.

Sitter här hemma och har tryckt i min en tallrik med fruktsallad. Skall nog ta och börja läsa lite ur boken så man inte har så himla mycket att läsa den efter diskussionen.



Zumba!

Nu har jag gått igenom halva mappen med redovisngar och även hunnit med ett pass med Zumba. Svettig blev man så antagligen har det tagit något iaf. Skönt att röra på sig. Men detta är något man gör när ingen är hemma eftersom man ser nog helt dum ut, när man utför de olika stegen och dansmomenten.

Jag har även fått i mig lite köttfärsås och skall nu återgå till mappen med redovisningar. Känner att denna redovisning lätt blir tråkig. Så man försöker ha motivationen uppe och ta in så mycket kunskap man kan.
Vi läser om språk, begrepp och minnesprocesser. Jag tycker det är jätteintressant, men så han förklarar allt blir det bara rörigt tycker jag, men jag skall ge det en chans till. Felet kanske helt enkelt ligger hos mig, vem vet?!

I detta delmoment så skall vi läsa 220 sidor (denna vecka) och inte nog med det så är den på engelska. Men det skall nog gå bra. Motivationen på topp sa vi va?! :)


Måndag och en ny vecka

I lördags jobba jag på dagen, sen var det hem och vila. Sen skulle vi fira Maria som fyllt 25 år, så jag var med en stund på kvällen. Sen drog jag hem, eftersom jag skulle jobba. Men det var jättetrevligt. Det var lite bus och sen en jättegod smörgåstårta. Sen drog dem på krogen och jag drog hem, Anders skulle hämta mig och jag fick inte tag på honom. Precis när jag bestämt mig för att börja gå hem ringer han. Då var han ännu i Roma, så jag fick gå kanske 20 min innan han kom. Det var kallt i snöstormen kan jag lova. Snabbt hem och sen i säng.

Igår jobba jag och det gick faktiskt jättebra, snabba som tusan är vi!. När jag kom hem satt jag mig i bilen till Vallstena. Skulle hälsa på familjen. Där blev det våfflor och Zumba! Jätteroligt, så jag har fått låna 2 skivor av mamma som jag skall testa här hemma. Men gud så svårt det var, man skall röra så mycket på höfterna och jag känner att jag är lite stel. Sen att hjärnan inte hänger med i, i stort sätt alla rörelser men man lär sig. Det märkte jag på slutet, jag lärde mig mer och mer.

Igårkväll så laga jag rostbiff i ugn och klyftpotatis, med en jättegod sås, sallad och smörstekt sparris. Det var super gott. Sen blev det chips och dipp och en film!

Nu sitter jag här vid min skolbänk och skall se på en föreläsning snart, får se vad dagen har att erbjuda sen. Zumba kanske :)

Lite dålig bild men den är ifrån Fårönatta, i september förra året. På fårö (Om ni inte förstod det), det har ställt ut marschaller, så det lika ett får (tror jag det var)


RSS 2.0