Snart helg igen

Ja här är jag igen. Tänkte skriva några rader. Jag har äntligen börjat piggna till. Men kroppen är ännu sjukt trött, penicillinet gör ju inte en piggare heller. Men i morgon är sista dagen med det, sen är jag fri.
I Måndags var Louise här och vi laga mat och mysa framför tvn, saknar henne här hemma på ön. SKönt att du kommer hem till sommaren. <3
Som jag sagt tidigare, veckor går så sjukt snabbt och snart är det helg igen. Helt otroligt! Fast det är skönt.
Igår var jag ute och fixa i trädgården, man får ju verkligen vårkänslor då. Tänkt när man kan sitta ute på kvällarna och grilla. Längtar. Men jag kommer iaf få en försmak på våren då jag åker till London nästa lördag. FAAAN vad skönt och kul det skall bli. Längtar verkligen. Jag har ännu inte fattat det, det gör man väl när man sitter på flyget.
Ikväll kommer sara och sara hit, skall bli trevligt. Som den gamla goda tiden, finns en hel del minnen att blicka tillbaka på med dessa tjejer. SÅ mycket man gjort i sin barndom och ungdom....<3
i Veckan har jag jobbat såklart, sen på kvällarna har vi plockat grenar, efter det stora träden vi fällde för ett tag sen. Det är så sjukt mycket att ta reda på, men det börjar sakta men säkert försvinna nu.
I Helgen kanske vi skall såga virke hemma i vallstena, till taket som vi skall lägga om i sommar.  Sen får vi se hur långt vi kommer med hagen som skall fixas. Det skall sättas upp nya stolpar och sen upp med fårstängsel.
Som ni ser så mår lammungarna väldigt bra. De skuttar omkring och biter på allt och livet leker för dem. Bara de kan få komma ut, men de får de vänta med en månad till.

Fredagkväll

..och jag är hemma och tar det lugnt. Faktiskt väldigt skönt efter allt. Min kropp är inte helt hundra. Kommer inte ihåg om jag skrev det men vid doktorn fick jag penicillin för att jag hade bihåleinflamtion och halsinflamtion och sen jag någon annan tablett som skulle hjälpa mig med bihålarna.

Ja i onsdagskväll blåste det storm här och jag kände att det var något som var på gång. Philippas beteende var inte som det bruka. Så i stängde in henne för sig själv. Ställde kl på 5 och visst var det lammungar där ute i stallet när jag på kom, inte bara 2 utan det var 4. Greta hade också fått för sig att lamma. De fick två var, men en av lammungarna hamna vid den andra mamman så nu har greta 2, phillippa 1 och sen delar de på den fjärde. De diar lite hos båda :). Jag är glad så länge någon av tackorna tar imot honom. Det blev tre bagglamm och ett tacklamm, inte så bra för utökningen. Men det får väl gå. De är sååå söta :). Tillbringar mycket tid ute hos de när jag är hemma och håller koll på om de mår bra och busar med dem.

Nu är det bara två veckor tills vi skall åka till London. Det skall bli så himla kul och jag längtar verkligen. Fick lön idag och den skall sparas till London. Kommer nog gå åt lite där!

I morgon skall jag in och jobba en stund, tredje helgen i rad. Men det är bra pengar och pengar går ju alltid åt. Sen skall jag nog bygga en grind så att jag kan bygga en lammkammare åt lammen. Ni som inte vet vad en lammkammare är så är det ett ställe där bara lammungarna kan gå in och äta obegränsat med kraftfoder. Så att det växer snabbt och får i sig energi. Sen behöver jag även måla en sista gång i sadelkammaren. Sen är det bara listerna som skall upp, sen kan jag ställa in grejerna. Iofs skall Anders ännu dra in el och vi skall putsa ytterväggen men det kan jag göra senare, inget akut.

Förra helgen fällde vi ner ett jättestort träd här hemma och det blir så mycket grenar som skall bort. Det är bra motion men det är jobbigt, man ser inget slut. Men det är också en grej som jag tänkte att vi skulle göra i helgen, få bort alla grenar.
Just det vi prata om att börja förbereda och röja ute i den hagen som jag skall stängsla till lammen också i helgen. Vi kommer inte hinna stängsla men kanske hinna få bort massa småbuskar osv.

Längar efter sommarvärme :) Egypten 2010


Två av den söta tillökningen :)

20110324609 (MMS)

Två av den söta tillökningen :)


Hemma idag igen :(

Ja det var inte riktigt dax att gå till jobbet sa min kropp i morse. Blir att vara hemma idag också. Hade annars försökt gått idag, men kroppen sa nej. Det är inge kul att vara hemma från jobbet, man förlorar pengar, träffar inga folk..ja man sitter bara hemma och glor..eller kanske ligger!!

Ja var ju vid doktorn igår. Hade bihåleinflammation och någon halsinflammation. Så det blev penicillin och något tablett som skulle minska svullnaden i bihålorna. Nu hoppas jag att jag skall bli av med det här, kommer knappt ihåg hur det kändes att vara pigg :) .

Nu är det nog nära för laming. De två största tackorna har ändrat beteende. De är väldigt lugna och det känns som att de tycker de är jobbigt nu. Sen har de fått väldigt stora juver, som också är vädligt spända. Ja snart så!!! Det skall bli kul. Hoppas att allt går bra och att det kommer ut några pigga lammungar. Då blir det nog lite fart i stallet igen.

Igår fick jag en glad överraskning, pengar tillbaka på skatten och det blev en del. Det gillar vi :D:D:D:D:D


Chili han tycker om att vara med på kort!


Kommande utomhusprojekt.

Nu när våren börjar visa sig så vill man bara sätta igång med allt utomhus. Vi har en hel del utomhusprojekt nu i vår, men det skall bli kul. För jag tror det kommer bli jättefint! Vi hoppas på en solig vår och sommar, så man kan hålla på ute.


Vi skall dränera runt huset i vår, eller det kanske är mer pappa som skall göra det, med vår hjälp. Så att vi slipper ha mer vatten i källaren.

Som jag skrivit tidigare så fällde vi träd i trädgården. Två stora träd har ni åkt ner och det är en himla massa jobb med att få bort alla grenar.

Det är i denna hörna som det skall bli ett trädäck, med eftermiddag/kvällssol. Sen skall vi ju måla huset också i sommar, eller sen vår.

Vet inte om det syns så mycket på bilden, men till vänster ligger huset och längst till höger är det sått, det är inte vår åker. Men den delen som är jord i mitt har blivit vår trädgård. Så vi skall så hela den biten och sätta upp en syrenhäck, så det blir lite avskilt mot åkern.

Trädet som är vänster om dörren skall flyttas till en annan plats i trädgården, det är ett väldigt fint träd men det sitter på fel ställe.

Vi skall sätta upp lammnät runt denna hage.

Det skall rensas upp runt kanalen och i kanalen. Så det kommer bli såå fint!


Denna damm skall snyggas till.

Här är det där lammet som jag prata om att pappa gjort, men den är inte färdig än. Ser kanske ut lite som en häst nu, men den skall ännu målas och sätta på ben på och öron.


Lite vårtecken i trädgården




Sjukstuga

Ännu en sjukdag hemma. Det är inge kul att vara hemma från jobbet tycker jag. Sen är jag trött på att vara sjuk också för den delen. Åhh nu blev det mycket gnäll...men så är det ibland.

Guud vilket fint väder det har varit de senaste dagarna, i söndags var hela familjen hör och såå grilla vi. På eftermiddagen kom anders föräldrar och Lina och barnen. De blev en massa lek ut och fika. Hur underbart är det inte när solen lyser?! Speciellt inte när den har lyst med sin frånvaro nästan hela vintern. Det är nu man uppskattar den som mest. Att vakna på morgonen med att solen lyser in genom fönstret är ju helt lovley!!! Man får lite ny energi!

Ja idag skall jag ju till doktorn. Tänk om jag kommer dit och han säger att han inte kan göra något, då blir jag ju galen. Jag vill bli av med det här nuuuuuu.

Jag tog lite annorlunda bilder i vintras när det var fullmåne ute. Den fullmånen lyste verkligen upp som en sol "nästan".




Dumma förkylning

Ja nu får det vara nog. Har varit riktigt förkyld nu i 2,5 vecka och det blir alddrig bättre. Hade feber hela förra veckan, så jag levde på alvedon. Idag fick jag nog, klara inte av att sitta på jobbet längre med denna ihållande förkylning. Gick hem tidigare idag, efter lunch. Nu har jag pratat med doktorn och jag skall dit i morgon. Låter förmodligen som bihåleinflammation. Börjar få lite lätt panik över att vara täppt i båda näsborrarna.
Så hoppas doktorn kan ge mig något som hjälper...

I helgen var pappa här och fällde ner ett stort träd precis bredvid huset. Där den kommande trädäcket skall vara. Kommer bli mys där, eftermiddag/kvälls sol i ett hörna. Lovley!!

Sen kom pappa och Anders fram till att kakelugnen verkar helt okej, inget kajbo i det inte. Så då hade vi ju kunnat elda i det hela vintern, istället för att ha 12,5 grader när man kom hem från jobbet. Jaja, blir en varm vinter nästa förhoppningsvis.

Inga lammungar har det blivit än, men jag väntar med spännning. Det borde vara i dax snart.


London Calling

Resan är nu bokad, förra veckan och idag bokade jag även hotellet. Det skal bli såååå kul att komma iväg. Vi åker den 9 april och kommer hem den 13 april. Det kommer att bli en hel del shopping men även lite sevärdigheter och mys i parkerna med ett glas vin. Vi kommer att bo precis intill Hyde park och det är nära till Oxford street vilket är bra, kanske inte så bra för min plånbok, haha!! Hotellet sgå ändå ut att vara rätt okej och det ingick frukost. Så mycket skall vi inte vara på hotellet, bara det finns en säng iaf.  

En veckas tid nu har det varit utbildning på jobbet, det känns bra. Men det första man dyker på är ärenden med 25 dokument, inte det lättaste. JAJA det skall väl gå det med.

Mina lamm är stora nu alltså, iaf två av dem. Hoppas de hinner få lammungar innan jag åker, annars blir det synd om Anders som skall se till att allt går bra.

Igår var vi hos Lovisa och Edvin och fick träffa lilla Rufus, så söt! En väldidgt trött bebis. Han skulle bara äta och söva :)

Nu skall jag nog övertala min sambo att vi skall se på tv och inget mer tvspel, för det är inte så kul för mig att sitta och se på det.

Mina sötnosar


check

De flesta inköpen är färdiga inför lamningen. Den sker om lite mindre än en månad och idag har jag beställt öronmärken tillsammans med en tång, då lammungarna skall märkas när de föds. Igår fick jag även brevet från jordbruksverket där det står mitt produktionsplatsnummer. Så nu gick det att beställa öronmärkena. Så det är nu gjort. Jag har även lagt in en beställning på klövsax, ullsax, glidmedel (TILL FÅR) :), nappflaska och en sondmatare till lammungen. Kommer väl en rolig räkning på det. Det är dyrt att starta upp, får se det som en engångskostand, ja inte riktigt men nästan.

Konstigt nog går alla pengarna åt även fast man tjänar mer nu än när man studera. Men man anpassar sig lätt och just nu har jag väldigt många planer på gång så pengarna bara rullar iväg, men det är roliga planer så det gör inget. Hade väl tänkt att komma på fötter igen nästa lön, (har tänkt de, de senaste månaderna också, hehe). Skämt osido! Tiden går så snabbt också så vips så är lönen här igen.


Mee Sommar 2010


Solen skiner

Det är ett underbart väder. Skulle gärna tagit en promenad, men förkylning sätter stopp. Känns så tråkigt att ligga inne och veta att man inte bör gå ut när det är så fint väder så idag. Jag måste iaf ut och ge lammen mat, de har nog ingen förståelse till att jag är sjuk och sen måste jag hämta tidningen. Det är väl så långt jag kommer sträcka mig idag.

Samma sak idag både jag och Anders ligger hemma och degar i soffan med varsin förkylning. Men jag skall nog ta mig till jobbet i morgon, eller jag måste.

Jag fick faktiskt en hel del gjort igår. Det är skönt när man inte är helt sängliggandes hela tiden, man orkar fixa lite åt gången sen år man och vilar en stund och sen fixar man lite till. Igår satt jag in kort i fotoalbum, tvätta, småstäda, vattna blommorna...ja och lite till. Men det är skönt att få små saker gjorda som har legat över ens axlar ett bra tag.

Idag är det ju fettisdagen och internationella kvinnodagen. Fick ett Grattis av Anders när jag sa det, hehe. Vet inte vad man egentligen firar. Men jag hittar på nu att det är för att hylla kvinnor för att de finns, annars hade jorden gått under. ;)
Ja, sen om det blir någon semla idag det vet jag inte, jag tycker ju inte om semlor så mycket. För mycket för min smak.


Bilder från en partykväll sommar 2010!








Hur blir jag snabbare frisk?

Är det någon som har något bra tips om hur man blir friskare snabbare från en förkylning. Jag äter kiwi, dricker te och vilar ja vad mer kan jag göra? jag har så mycket roliga och viktiga grejer denna vecka så jag kan inte vara sjuk. Ons-fre på jobbet har vi en viktig utbildning vi måste gå på. På onsdag skall jag på babyfika vid Lovisa, äntligen :) Skall bli mys. På torsdag är det partylitevisning. Ja sen var det helg igen och helgen kommer bestå av party och massa fix här hemma förhoppningsvis.

Nu skall jag testa om det går att friskna till med en bit kladdkaka, som Anders har bakat. Han ligger ocskå hemma och är sjuk för den delen :) Vi är små sjuklingar här hemma, snörvlar och hostar. Så det är ingen idé att komma på besök i Bölungs idag.....

Sjukdag och en massa bilder från början av 2011

Sitter hemma idag och snörvlar och febern som jag haft i helgen börjar sakta men säkert försvinna. Börjar få mer ont i halsen nu istället. Men måste var frisk tills på onsdag då har vi utbildning som är väldigt vitkig att gå på.

Det blev utgång i helgen. Men när jag kom hem så kom febern och sen blev det en liten efterfest här, men jag somna eller det är inte så lätt att sova när man har feber men jag försökte sova lite. Att ha feber är en konstig känsla, man vill inget annat än att sova. Men det går inte, allt snurrar och man fryser och svettas om vart annat. Men som sagt febern har börjat släppa nu.

Tänkte bomba ner bloggen med lite bilder idag, mer har jag inte att göra idag. Mycket har hänt på senaste och här kommer lite bilder.

Mys med katterna, det får jag en dos av varje dag. Denna kväll var det Chili som var lite extra mysig.



Fick för mig en fredag att jag skulle göra en smörgåstårta och den blev verkligen supergod. Var lite nya fyllningar jag körde på. Tex en med fetaoströra.



Som ni kanske vet så håller vi på att bygga en sadelkammare är rivs det ännu. Två små förråd och en gång skall bli till ett rum.



Snart är denna vägg borta



och massa skit blev det att elda



Nu har vi isolerat, plastat och fått upp de nya väggarna. Nu skall det bara målas. Mer bilder kommer senare från det fördiga resultatet.





När vi hölll på att riva en av väggarna hittar vi två väldigt stora getingbon, väldigt fina. De är duktiga kryp det där.



Som ni även vet så har jag skaffat mina första lamm. Tre stycken dräktiga tackor som kommer få lammungar i april. Klara var här och döpte de och numera heter dem Rosett, Fhillipa och lill-greta.



Förra helgen klippte vi lammen. Jag fick låna ett klippbord och en klippmaskin av Berit och Bengt som bor en liten bit ifrån oss här i Källunge. Jag har aldrig klippt lamm förut så  det var svårt att få in tekniken. Första lammet tog 3 timmar att klippa för mig och rasmus. Men vi förstod inte att vi skulle spänna bladet mer. Pappa blev förvånad att det tog sån lång tid och klippte det andra lammet på 30 minuter, dock inte så noga. Jag klippte sen det sista lammet på 45 minuter. De ser ju inte ut som några skönheter men det växer ut och det var som sagt första gången för mig.



Rasmus klipper ett lamm



Sååå sööt!



Fhillipa Nyklippt



Igår var pappa hör och fällde ner några träd. Vi har ännu det största kvar men det kunde vi inte ta igår. Men här åker det näst största trädet ner. Lite läskigt när man skall fälla träd precis intill hus. Men de skrapa bara imot några grenar men annars så ligger de där.



Nu ramlar trädet



Och här ligger det ner helt. Nu skall det bara bort.



Ja det var allt för denna gång. Nu har ni iaf fått en liten inblick vad som hänt i mitt liv de senaste månaderna.


Big förkylning

Ja en ny vecka har gått och humöret och känslorna har verkligen gått upp och ner. En jobbig vecka! Men känns bättre nu. Har nu åkt på en hejdundranade förkylning. Men men ! Jag är inte döende och det går över.
Så typiskt att det skulle bli denna helg då sara är nere, men jag skall ut ikväll ändå. För fylla hela väskan med närdukar.

I morgon skall vi fälla träd här hemma, ett väldigt stort träd som skall ner där vår terass skall upp, förhoppningsvis under sommaren. Hade även tänkt att måla lite i stallet, men vet inte om jag hinner eller orkar. Hoppas det!!

Jag i svampskogen i höstas! Då jag plocka mina första gula kantareller.


RSS 2.0