Första dagen

Nu har skolan börjat och det var en hel del uppgiften i första delkursen så det blir nog en intensiv höst, men det ser jag fram emot.

I fredags skrev vi hyreskontrakt för huset, det som skall gälla de första månaderna vi bor eftersom gården inte är avstyckad så kan vi inte få köpa det än. Men vi flyttar in den 1 oktober så nu har jag fixat adressändring, så det är klart iaf.

På torsdag skall vi skriva köptekontraktet och det är då vi blir fattiga :(, fast på ett roligt sätt. Jag längtar sååå!!

Ja det händer väl inte så mycket mer just nu i mitt liv, eller egentligen händer det massor.  Men inget som jag orkar skriva om, tänkte kanske åka och hälsa på min mormor som legat på sjukhus i 3 veckor nu och har precis kommit hem.

kontrakt

Om någon missat det så sklla vi ju köpa hus, det ligger i källunge och det är en mindre gård. Igår ringde säljaren och vi bestämde att på fredag skall det skrivas kontrakt, till att börja med ett hyreskonrakt som sendan kommer övergå till ett köpekonrakt, vi skall skriva det hos en jurist som skall hjälpa oss med alla papper. ÅHHH  vad jag längtar, jag älskar att flytta till nytt. Men denna gång känns det så speciellt. Tänk er att för första gången åker ner med bilen på gården och kliva in i huset och känna, "det här äger jag, det är mitt hus, jag har köpt det". Det kommer bli en underbar känsla.
Ikväll skall jag på lansering av den nya katalogen och få se alla höstprodukter live. Har tagit med min mamma då vi fick ha med oss gäster så det skall bli mysigt. Just idag är det storm här på gotland och det regnar och blåser som bara den. Då passar det bra med ljus, me like!!
Igår beställde jag alla produkter som jag skall använda mig av under hästen med partylite, det blev en står summa pengar men det skall bli så kul för jag fick en hel del och sakerna är jättefina.
En bild på Anders akvarium som för tillfället är tomt, men som förhoppningsvis skall fyllas snart igen.

Nya katalogen

Idag skall jag åka till mammas jobb och hämta den nya höst/jul katalogen som kommit ut nu, skall bli såååå kul att se vad som finns där och för första gången skall jag själv få välja de grejer som jag vill handla hem och visa på mina partylitevisningar. Kommer kosta lite men det skall bli skoj. Skall nog åka förbi vallstena och hälsa på lillebror, han tatuera sig igår, måste ju ser resultatet live, har bara sett en bild.
Sen skall jag nog förska läsa lite mer i pedagogikboken, kommer bli en svår kurs tror jag, psykologi ligger mig varmare om hjärtat eller det är iaf mer intressant tycker jag. Men det skall nog gå bra det här också. Skall bara komma igång och det gör jag på måndag då skolan sätter igång.
Igår packa vi lite och sen städa vi ur hela förrådet och det er en hel del som skall slängas kan jag säga.
Nästa jul firar vi förhoppningsvis i källunge, i vårt nya hus. Åhhh har så mycket planer på julpyntningen och julbaket. Jag ÄLSKAR julen!
Julen 2008

gräsklippning

I torsdags blev en till av kockarna sjuka, alltså var 2 av 3 kockar sjuka. Just nu är det ingen bra period att vara sjuk för deras del. Jag fick då hoppa in i torsdags och göra lunchen till de 32 personerna. Det gick bra, men dagen blev inte som man tänkt sig när man vakna på morgonen. Den dagen jobba jag frukost, lunch och så åka jag på att göra middagen på Gvik. Så personalfesten blev lite lidande, men jag han äta lite iaf. Skulle upp och jobba 5 morgonen efter så det blev inte så sent. Lördagen blev det att jobba i köket istället för frukosten, det var faktiskt väldigt roliugt. Slöt kl 17 och då var det bara hem och slänga sig i duschen för att sedan åka in till Natta, där det vankades lite party, med trevligt sällskap. Kvällen avslutades på munken, sjukt mycket folk. Men det var skoj, skulle börja jobba 8 dagen efter så jag gick väl hem där vid halv två och sen var det direkt i säng.
Men nu är det måndag och jag är ledig i dag och i morgon, hade planer på att träffa Sara lite men då har hon gått och blivit sjuk, typsikt. Får hoppas hon blir bättre snart!!
Idag har jag börjat läsa böckerna till skolan lite och gjort lite anteckningar, känns som att man behöver komma in i det igen. Men jag gjorde en paus i läsandet och klipper nu gräset, det är välbehövligt kan jag säga. Så konstigt väder här, det regnar och är sol om vart annat, så man hinner aldrig klippa gräset. Sen måste vi springa med en lite gågräsklippare och gräsmattan är rätt stor om man säger så och en himla massa buskar och träd ivägen.
Ännu ingen skrivt på huset men vi har kontakt med säljaren och det är en hel del han måste fixa innan vi kan köpa det, men det blir troligen inflyttning i början av oktober och det är ju bara en månad kvar.
Anders och jag i Göteborg 2006

Glad

Igårkväll kom Louise ut och vi såg film och hade det trevligt, åt nästan upp en hel kladdkaka gjorde vi också. Men lite blev till lunch för mig idag.

Bonden ringde även igår (han vi skall köpa huset av), anders och han prata om lite gränser och var det skall avstyckas. Sen så sa han att han skulle skynda på lantmäteriet och se vad han kunde göra, vi skulle höras närmare om en dag vi skulle träffas och skriva kontrakt. Men nu är det nära kan jag säga och jag & Anders är så glada och vi längtar verkligen tills vi får flytta in. Hur kul skall inte det bli?!

Anders är ännu hemma och är sjuk från jobbet, stackars han hostar som en galning, låter nästan som kikhosta, huh!

Eftermiddagen bjöd på en liten utflykt med Natta, Emma och Charlie. De fick se huset!

Ikväll skall vi nog bara ta det lugnt, börjar kl 5 i morgonbitti och nuuuu är jag hungrig så jag skall laga lite mat.

2 dagars ledig?

Ja igår såg jag fram emot mian 2 dagars ledig eftersom det inte är något jag är bortskämd med, här närmare inte varie ledig i två dagar i rad sen i början på juli. En dag hot och dit laddar inte upp kroppens energi.
David ringde och fråga om jag ville jobba ikväll, men jag sa faktiskt nej. Jag har så svårt att säga nej och så får jag så dåligt samvete efteråt. Men han kanske ringer tillbaka om det skiter sig. Men det hoppas jag det inte gör för jag har inte lust att jobba.  I helgen var det den årliga rådjursgrillningen, där vi grillar helgrillat rådjur med hela familjen samuelsson. Väldigt trevligt, men jag var helt död så jag var kanske inte så rolig.

Igår blev det ju ett sånt himla oväder, det åska och blixtra som bara den här ute. När det mullra så skaka vår fönsterruta i sovrummet.
Mitt i oväderet var vi tvungna att åka in och hämta vara matsalstolar vi köpte för ett tag sen, för de hade kommit hem nu, så nu ligger de här hemma. jättefina! Jag kägger upp en bild när vi skruvat ihop dem, men det blir nog i vårt nya hem. Som till 99 % säkerhet blir i källunge. Skall bli super med ett eget hus som man kan göra som man vill med, det finns en massa planer och idéeer som skall göra på den gården. har vi tur får vi flytta in redan i oktober, inte alls långt kvar med andra ord. Vi har börjat packa lite smått här hemma och det ser ut som kaos. Men det är det värt, sen kommer vi ha 200 kvm att ställa våra möbler på, hur skall vi kunna fylla ut det?! :):) Lätt match!

Ikväll kommer Louise hit, vi skall ha mys  <3 och snart kommer Sara ner, längtar <3



Jag och Louise från Thailand 2008



:)

VI FICK HUSET!!!!!

(Inger skrivet och klart men i början på nästa vecka skall vi dit och prata igen)

:):):):):):):):):) Happy!

Leedig

Fatta vad jobbigt där är när man KAN ha sovmorgon att man vaknar kl åtta, men iofs är det sovmorgon för min del, brukar ju gå upp kl 04.15 annaras. Det är väl därför kroppen känner att det är dax att gå upp.
Men jag har hunnit med en cykeltur i det fina vädret och sen frukost ute med tidningen. Det är myys!



Igår var då sista dagen för anbuden, för att de skulle vara inne. Nu väntar vi bara på ett samtal, som skall säga att vi får köpa det eller inte. Dagarna kommer gå sakta nu..



Ikväll blir det tofta, ut till peppes stuga och grilla och ha allmänt mys med gänget.



Jag skall nog börja packa lite nu tror jag, blir det inte huset i källunge så blir det flytt till bro och den sker den 25 sept eller något. Men det roligaste hade ju varit om vi fick huset, vi är så spända inför det här både två.



Många tankar på mormor denna vecka!

Ledig i morgon

och det skall bli så jäkla skönt, det har varit rätt mycket jobb på senaste och allt annat med för den delen. Idag blir det farande på 5-års kalas. Får se vad vi hittar på för present men hon har önskat sig prinsessaker.
Idag går anbudstiden ut för huset så förhoppningsvis får vi reda på något inom några dagar. Kan ju vara roligt att veta. Det tråkiga var att vi var på banken nu och helt plötsligt skall de ändra kontantinsatsen till 15 % istället för 10 %, det blir en hel del mer pengar som skall in. Men det skall väl lösa sig, annars gick allt bra och vi fick vårt lånelöfte och en kalkyl på hur mycket vi skulle betala varje månad.
Idag lyset äntligen solen och jag tog mig en cykeltur bort till follingbo trädgård och köpte äntligen mina foppatofflor, de som jag skulle ha gjort hela sommaren. Men nu när den snart är över då blev det av.
Skall faktiskt bli skönt att börja skolan igen....

Bild från studentens lyckliga dag

Födelsedagsfirande ikväll

igår fyllde min älskling år och av mig fick han en kap och gersåg, han fällde kommentarerna "Du är inte klok, vad kosta inte den här", så det var verkligen roligt att han blev så glad för den. Av min familj fick han ett bord till sågen. Annars blev det bara mys och pizza framför en film på kvällen. Var så skönt att få hem honom igen.
Han har nu varit borta i oslo i 4 dagar förra veckan, sen kom han hem och var hemma i tre dagar och dp jobba jag varje dag och sen åkte han till sthlm i fredags och kom hem igår. Men nu får han hålla sig hemma ett tag :D:D
Så ikväll kommer alla syskonen med familjer och det är tråkväder ute så jag vet inte hur vi skall få plats här inne men vi får klämma ihop oss, det kan bli högst 25 pers nämligen. Jag blev precis klar med tårtorna och baket gjorde jag i lördags, nu skall jag se en film och varva ner och vänta på att Anders skall komma hem, han är nämligen på srota karlsö med sin syter, vilket var en present till honom.
Ja, något nytt om hus?! Ja det verkar som att vi har rätt så stort chans att få det om vi skall lyssna på den bonden som tror sig veta. Så på onsdag skall alla anbud vara inne och efter det får vi väl något mer klokt svar. Får den bonden de som vi vill och som vi haft kontakt med så kan det nog gå rätt fort det här. Både jag och Anders vill jättegärna ha det här huset så nu får vi hålla alla vära tummar och tår :):)
Jag för 4 år sedan

RSS 2.0