Städning, städning och åter städning

Igår städa vi ur våran stuga i Follingbo, shit får jag säga. Men det var en himla massa att städa som man inte tänker på. Med min mammas hjälp tog det bara lite mer än fyra timmar, tack mamma <3 !
Men nu skiner stugan som aldrig förr, skall träffa hyresvärden där idag kl 16 och lämna ifrån mig nycklarna. Skall bli skönt att avsluta ett kapitel så man kan börja ett nytt. Hoppas hon godkänner städningen bara, men gör hon inte det då blir jag ledsen. Så mycket tid vi lagt ner på det. Anders klippte gräset igårkväll och städa ur allt i förrådet. Så nu är det verkligen helt tomt där!

Ikväll är det även dax för andra gången utav fårkursen! Skall bli spännande, måste åka förbi stan och köpa något att fika och äta ikväll! Vi skall ha med oss fika varje gång!

I morgon tar vi våra grejer och förflyttar oss till HUSET!!! Hur kul skall inte det bli då?! Något helt eget.

Min dator har krånglat en massa idag, den vill inte ladda ner skype. Har en massa möten hela dagen idag, så jag hoppas den håller för det. Det får vi se...

flytt idag

Idag flyttar vi ur stugan i follingbo och kommer att bo i två dagar hemma hos Anders föräldrar. Sen på fredag flyttar vi till huset, i källunge. Skall bli så kul! Skall även bli skönt att komma på plats, så man kan börja fixa och slutföra kursen i skolan. Mycket händer just nu, det kanske ni märker. Det är inte så mycket uppdatering här i bloggen.
Men jag skall bli bättre, bara lite mycket denna vecka som sagt också.
På Gotland är det storm idag, det blåser som bara den. Men inget regn har sett till än iaf, får hoppas det håller sig borta. Inte roligt när man flyttar. Vi skall alltså bo i ett litet rum i bro nu, men två katter. Får se hur det går, men man får sysselsätta dem så blir de inte så rastlösa.
Nu kommer snart min flytthjälp så jag får plocka ihop det sista. Hejså länge!

shit

Nu var det några dagar sen jag skrev och jag vet väl egentligen inte om det hänt så jättemycket. I torsdags var vi vid hust och gick igenom allt, sen satt vi och fika i flera timmar. Känns ännu roligare att flytta in, där sitter man i en främlings hus och fikar och sen skall man själva bo där om 2 veckor, och då är det vårt hus. Men han är jättesnäll och vi fick se gamla bilder på huset och höra en massa. Nu är det drygt en vecka till flytt, men vi börjar flytta rätt mycket i helgen redan. För då är både jag och Anders lediga.

Annars har jag jobbat hela helgen och pluggat, har kommit en bra bit på min pedagogiska grundsyn, hoppas bara jag har förstått uppgiften rätt. Men det tror jag!

Igår börja även steg-räkartävlingen som vi på jobbet är med i här på gotland. Vi är 6 stycken från restaurang och vi har fått varsin stegräkare vi skall ha på oss hela dagarna, vi skall då tävla med andra företag och lag om vem som går mest. Igår gick jag två svängar, men mestadels att jag framför datorn och skrev, så jag vet inte om det kommer bli  så många steg för min del. Men igår gick jag iaf 12500 steg någonting. Helt okej tycker jag för att mestadels suttit still.

Idag skall jag träffa Sara, det var ett tag sen. Vi får se vad vi hittar på, en fika på stan och lite koll i affärerna kanske?!

Nu skall jag hämta tidningen sen skall jag fortsätta att skriva, det tar aldrig slut det här..

PAIN

Jag är så arg på tekniken, den har verkligen inte fungerat för mig idag. Micen vill inte fungera och jag blir bara så less, den fungerar på skype men inte på Adobe. PUST!

Sen har jag en sån jävla ryggvärk om man får säga så, gör ont så fort jag sitter eller står. AHHH! Vilken dag! Hoppas den slutar bra iaf, med en titt på huset. Kanske skall till det för att jag skall komma på bra humör igen. Måste få krama om min Anders, tur jag har honom, mitt hjärta!

AAAAARGGGH! :(.....trött är jag också för den delen om jag nu skall klaga!

Plugg

Idag skall det skrivas en massa, har jag tänkt iaf. Jag börja lite lätt med min uppgift om min pedagogiska grundsyn igår, och jag tänkte ny fortsätta med den. Får se hur långt jag kommer idag, för i eftermiddag har jag nämligen en massa möten med skolan hela dagen. Sen ikväll skall vi till huset och ge igenom allt med ägare, hur allt fungerar, om det finns vatten till ladugården (i vårt fall stallet) osv osv... Skall bli väldigt kul!

Sen måste jag fortsätta att packa lite här hemma tror jag, om jag hinner idag. Jag börjar bli lite stressad över det här med flytten och all städningen efter och hit och dit.

Igårkväll var jag hemma hos min mormor och fika och hjälpte henne kasta lite saker som skall till soptippen. Jag fick även med mig 14 krukor hem som hon inte ville ha, det är något som går åt hemma nämligen. Katterna rasar ner allt!

Guud vad det blåser här på gotland idag och igår också för den delen, men solen vill iaf titta fram lite idag iaf.

Fårkursen

Lite kort om den fårkursen jag kommer att gå. Vi börjar torsdagen den 23 sept och den kommer att hålla på i 12 veckor, alltså tolv torsdagkvällar. Vi är ungefär 25 stycken i klassen och alla kommer vara nya ansikten för mig. Jag har drygt två mil till Roma där den kursen kommer att gå av stapeln :). Vi kommer även att göra ett studiebesök på slakteriet en dag och en dag till att åka ut på en får gård. Allt skall bli väldigt intressant och jag ser jättemycket fram emot det.
Kort om kursens innehåll : Du lär dig mer om fårskötsel och hur du kan utveckla fårproduktionen. Kursen ger dig kunskaper i utfodring, avel, hälsovård, byggnader samt produktion av kött, skinn och ull. 
Fårens betydelse som landskapsvårdare belyses. Ekonomi i fårproduktionen ingår också och även ett avsnitt om sjukdomar.

Huset

Jag har bara lagt in några bilder, som jag tagit kort på från bladet vi fick från visningen. Men här kanske ni får en liten utav det iaf.
Huset från fruktträdgården
Huset från gårdsplan och ett av de åtta uthusen (smedjan)
Den inglasade hallen
Vardagsrummet och hallen uppe
Vardagsrummet
Fler bilder kommer sen när vi flyttat in!

imorgon

Tänkte bjuda på några bilder från huset i morgon, så koll in då!

fotat

Har precis varit ute och fotat lite i naturen. Jag bjuder på några bilder här!











Sol

Jag har för mig det skulle regna idag, men solen lyser ute och det känns bra. Men här inne sitter jag och läser på om nyckelkompetenserna. Skall kanske ta mig i kragen och ta en cykeltur senare, måste bara läsa på lite till.

Jag läste lite gamla inlägg från bloggen som jag skrev för två år sedan, guf vad mycket man gjort ändå. Men som man nu glömt bort, jag har varit i thailand i 6 veckor och det har jag"nästan" glömt, så mycket som jag lärde mig av mig själv och av andra under den resan och så mycket jag fick uppleva. Vi satt fast i bangkok under ca 10 dagar för att de invaderat flygplatsen och det var bomber som sprängdes på gatan bredvid där vi bodde och en massa saker hände, tills slut gav de upp och flygplatsen kunde öppna igen.

Nu två år senare sitter jag här och är påväg till att bli beteendevetare och har precis köpt hus. Det trodde jag aldrig för två år sedan, men det är livets gång och jag vet aldrig vad som hänt i mitt liv om ett år.

Tisdag

Idag är det precis två veckor tills vi flyttar ut i denna stuga. Det närmar sig med stormsteg, verkligen.
Igår var jag och mamma nere vid havet och gick sen plocka vi jättemycket svamp, på bara en halvtimme fick vi 6 liter svamp och det hade kunnat vara mer om all svamp vi såg var större, fanns så sjukt mycket svamp där. Sen fanns det en massa lingon också, får kanske blir en annan dag. Nu ligger svampen på torkning och under vinter skall det bli supergott att ha det i maten.
Idag skall jag söka runt lite på eu´s nyckelkompetenser, alltså göra steg 6  i PBL, sen på torsdag har vi steg 7 där vi skall gå igenom allt detta. Kommer nog bli väldigt givande.
Idag är även sista dagen jag har hand om hästarna nu har jag haft det en vecka och det kommer bli lite tomt nu att inte ha det, jag har borstad de fina varje  dag. Så nu står det och glänser i hagen. :)
Men förhoppningsvis får jag egna snart.
Hade även besök av jehovas vittnen igår, huh inget som intresserar mig. Men vad skall man göra. Tur att vi flyttar snart för då får de inte tag i mig, hoppas jag iaf!
Fick hem mitt välkomsbrev från lövsta också igår. Jag skall ju gå en fårkurs under hösten och lära mig allt om fårskötsel och en massa annat. Fick de ur min klasslista och jag kände inte igen någon, men det lär man väl känna där. Skall bli väldigt kul iaf och väldigt lärorikt.

Höst på Gotland

Björnbären i min trädgård
Mina första tomater
Morgonhimmel
Blomster
Spindelnät
Gula löv

bilder från sommaren

Lillebror från hans studentbal
Tulpaner i min trädgård
Personalfest i Tofta
Linn
Camilla och Veronica
Jag och Camilla
Veronica, jag och Camilla
Camilla, Sandra. Marlene och Ella

Måndagmorgon

Kunde inte somna om när Anders klocka ringde så nu sitter jag här framför tvn och slöar.
I helgen har det varit marknad och några köp gjorde jag, lite fynd kan jag säga. 14 par strumpor för 100 kr och sen en sagobok, för 20 kronor. Jag hade en liknande när jag var liten.
Sen blev det en massa fix här hemma, packning och städning. Men har även också bara slappa eftersom jag inte är helt hundra efter förkylningen, Anders har nu blivit sjukare igen. Så han är väl varit sjuk nu i över en månad. Jobbigt! Kan vi inte bli friska bara.
På dagens schema skall jag läsa samverkansprojektet, som är 62 sidor eller vad det var. Sen skall jag läsa 40 sidor i en annan bok. Så idag blir det en massa läsning bara. Men det är inte ovanligt.
I morgon är det två veckor tills vi flyttar, efter det skall jag försöka lägga upp mer bilder på huset och när vi renoverar och fixar där hemma. Så ni alla kan få följa det.

Jag från midsommarhelgen

Godmorgon!

Vårt sovrum, där vi bor just nu. Är väldigt ljust och idag sken solen som bara den och det är så underbart att vakna till det. Man piggnar till och får genast energi, kanske inte så mycket nu när jag är sjuk. Men det är väldigt energigivande. Sovrummet vi kommer få i källunge är också väldigt ljust men inte på samma sätt. Här i follingbo har vi fyra stora fönster på rad så det blir ett helt annat ljus, men det kan vara jobbigt ibland också, då man verkligen vill sova.


Igår var grannens katt inne hos oss och tog en vända i vardagsrummet, jag kom ut från sovrummet och såg honom och han såg mig och blev väl lika rädd som jag blev. Jag sprang in på toan och stängde dörren, jag har ju blivit attackerad som jag skrev förut i vintras. Men han fattade vinkeln och sprang ut, nu vet jag inte om jag vågar ha dörren öppen mer. Jag har ju det när mina katter är ute så de kan komma in när de vill.


Förkylningen sitter ännu men jag har ändå kunnat sova rätt så bra inatt. Ja punkt slut för det, för det är inget kul..


Fick reda på första uppgiften vi lämna in igår och jag fick ett väldigt bra omdömme, helt klart inom ramen för godkänd. ja sen stod det en massa innan också. Så nu blev jag glad. Då är det bara att fokusera på de två resterande uppgifterna i denna delkurs. Som är en aning större, men det skall nog gå bra. Jag har smygstartat och det känns bra..



Sara har ju nu kommit hem efter att ha varit på tenriffa en vecka med hela gänget. an blir ju så sugen på att åka när man ser alla deras bilder. De verkar haft kul!

Jag från egypten i våras


Ännu sjukare

Idag bölrja jag jobba kl 05, men fick åka hem nu för en stund sen. Jag känner mig febrig och näsan bara rinner. Så nu skall jag vila och får se hur mycket jag hinner plugga, det är ju inte så lätt att sjukanmäla sig när man pluggar.

Igår kände jag inte av någon feber då rann näsan lite bara, så då var jag och svärmor ute och plocka svamp. Jag hittade riktiga kantareller, sen trattkantraller en hel del, rödgul trumpetsvamp hitta jag också och sen en sista svamp som jag glömt namnet på som man kan torka och ha som krydda.

Nej nu skall jag gå och lägga mig!

sjuk

Jag har då gått och blivit sjuk, snorig och ont i halsen. Men jag kämpar på med skolan ändå, måste försöka komma på banan. Nu har det varit 2 hyfsat fina höstdagar på gotland, solen skiner men det är ingen större värme. Ingår hade jag mössa på mig på kvällen till och med. Kan vara för att jag är sjuk också, men ändå.
Nu är det bara 3 veckor kvar tills vi flyttar. Det ser ut som fan här hemma, kartonger och skit överallt. 
I torsdag var vi inne och skrev kontraktet till huset så nu är det vårat. Jag förstår det nog inte ännu att vi äger det, helt sjukt.
Igår fick jag för mig att baka muffins, så det blev muffins med björnbär i för det växer som bara den i vår trädgård. Det var supergott, jag tror jag åt 4 st varma goa muffins, fyy Linda :)
Idag skall jag fortsätta läsa och sen kolla lite på samverkansprojekten eller just det jag skrev en lista med grejer jag skulle göra idag, så jag får nog börja nu.

volbeat

Volbeat går på högsta volym här hemma idag och jag är såå glad. Det är verkligen en musik som gör mig glad, taggad till tusen blir inför dagens prövningar.
Skulle gärna vilja se dem live!!

Skall nu fortsätta plöja mig igenom "pedagogisk filosofi"...

Today is the day

Idag skall vi då bli fattigare men vi skall även bli husägare, så det väger upp det ganska mycket. :):)

Igår kändes allt så rörigt med skolan, men nu har jag gjort en studieplan och har då något att jobba efter, så det känns bättre nu. Kommer bli tufft men vet man vad man skall göra så är det lättare iaf. Har även hitta några samverkansprojekt som verkar spännande och skall även fortsätta läsa i stensmoböken idag, som heter pedagogisk filosofi. Den låter inte så rolig, men den är faktiskt rätt bra.

Igårkväll var vi i bro och tog Familjefoto med hela familjen Samuelsson, skall bli kul att ha en förstoring av de fotot. Vi var väl strax under 30 personer. Anders syskon med barn och respektive var där, Anders föräldrar och hans mormor, morfar och farmor. Så det blir några men ni kan ju tänka er hur många det hade blivit på fotot om alla kusiner och mostrar/fastar skulle vara med, en hel del. Men nu enbart familjen.
Efter det beställde vi pizza och åt i bro, blev en stor beställning på 14 pizzor.

Idag skall jag åka och handla snart och posta några brev. Jag håller även på att tvätta och plugga så jag känner mig så effektiv idag.
Ha en bra dag!

RSS 2.0