På jobbet!

Sitter nu på jobbet och det är väldigt lugnt här kan jag säga, så jag slänger in ett snabbt inlägg.
Att det är årets sista dag idag har jag itne förstått än, men det kommer väl när det börjar närma sig kvällen.

Jul har varit super, massa mys, mat och klappar.
Jag hade tydligen varit snäll igår för jag fick en hel del julklappar. Sen fyllde jag ju år också, då fick jag ett fotbad med flera massagefunktioner, ett armbandur, pengar, trädgårdsbelysning och lite smått och gott.
På julenafton fick jag kniv, en massa grejer till hemmet, tavla, spel, tofflor, gymboll, köksvåg mm.
Är jätteglad för alla klappar!

Mellandagarna har bestått utav jobb och plugg. Sen har jag även hunnit träffa en hel del vänner på juldagen, då vi var ute. Men även i veckan har jag träffat Louise och Linn. Kul att se dem, inte så ofta nu förtiden.

Ja och idag är det nyårsafton, den kommer bestå av 3-rättersmiddag, champange, raketer, smällare och trevligt sällskap. Precis så som en nyårsafton skall vara!! Jag bad anders köpa några smällare men han kom hem med ett helt paket för 300 kr, ja nu har vi att göra ikväll iaf!!
Nu skall jag ta hand om de få gäster som har kommit!

GOTT NYTT ÅR ALLA KÄRA!!! <3

Dan före julafton

Ja nu har jag fixat en himla massa. Tänkte egentligen att jag skulle plugga lite idag, men jag fick så himla mycket gjort igår så jag känner faktiskt att jag bara kan pyssla hemma idag. Jag har iaf, gjort eld i morse så det börjar bli varmt i huset igen, skönt som tusan. Sen har jag slagit in de sista julklapparna, lagt in sill, gjort rödbetsallad, gjort en pepparkakaschessecake och nu skall jag diska. Ikväll skall vi klä granen och äta massa gott, sen blir det uppesittarekväll med bingolotto, yes jag har köpt en lott!! Hoppas på vinst ;D, fast det gör man ju alltid.

I förrgår fyllde jag år, väldigt mysigt. Jag bjöd på mat och det verka vara uppskattat. Fick ett fotbad av anders med olika massagefunktioner (undra om det var för att han skulle slippa massera mina fötter varje kväll :) ?!), sen fick jag pengar, en jättefin armbandsklocka, trädgårsbelysning, mössa, en åbytomte :), påslakan, ljus, ljusstake ja en massa fina saker.

Senare idag kommer Sara och Jocke och hälsar på och fikar en sväng, myyyys!!

Jag tycker det är väldigt tråkigt att det skall bli snöoväder på julafton, pappa måste ju ploga snö då. SNÄLLA snö kan du inte vänta lite, så jag får fira jul med min pappa också. Blir ju inte samma sak utan honom... :(. Ja det är bara att gilla läget och göra det bästa av julafton!!!

Lite bilder ifrån förra torsdagen då vi gjorde julgodis här hemma, med min älskade familj <3








målning i tvättstugan

Nu börjar det närma sig slutet i tvättstugan. Han kommer och värderar huset på tisdags så det är mycket som skall fixas nu innan. I morgon skall det köpas en bänkskiva och sen skall maskinera in.





Vad tycker ni hittils?


målning i tvättstugan

Nu börjar det närma sig slutet i tvättstugan. Han kommer och värderar huset på tisdags så det är mycket som skall fixas nu innan. I morgon skall det köpas en bänkskiva och sen skall maskinera in.





Vad tycker ni hittils?


Födelsedagsbak

För några dagar sedan baka jag en sorts kaka till min födelsedag, det blir bara en eftersom jag kommer bjuda på mat inna, tror inte man orkar mer efter det.









Julgrupper

I onsdags var jag och gjorde julgrupper, det blev tre grupper och sammanlagt kosta materialet och blommer till dem endast 175 kr, det får du inte två grupper för om du köper dem + att det är mycket roligare att göra egna.







Alla detaljer syns inte men jag blev supernöjd med dem iaf!


Jobbet

Jgg måste bara berätta jag fick det där jobbet som jag sökte på försäkringskassan. Jag börjar alltså den 17 januari. Skall bli så himla kul att komma in i en helt ny bransch. Jag skall försöka studera också, det skall vara gå! Men först och främst skall jag prioritera jobbet. Jag fick bra lön och det känns sååååååååååå himla bra i dagsläget, vi behöver varenda öra.

Så från och med den 17 jan är jag handläggare på försäkringskssan i Visby!!!

Onsdagsmys

Idag håller jag på att fixa lite här hemma. Jag har pluggat lite i förmiddags och haft möte med carro, nu är våra frågor klara. Så i morgon börjar intervjuerna, skönt det skall bli att få det gjort, sen är det bara skrivandet kvar. Just nu har jag småkakor i ugnen, det är till min födelsedag, till kaffet. Jag tycker inte så mycket om tårta så det blir bara kaka och kaffe, men innan det blir det en stor buffé. Jag har även julpyntat idag, lagt på juldukar och tagit fram alla tomtar. Nu skall jag bara städa ur bilen och sen måla elementet i källaren.
Ikväll skall jag iväg och göra julgrupper, lovar att lägga upp bilder på dem när jag kommer hem, eller blir nog i morgon. Det skall bli så kul, mys mys!!

Julmusiken går på högsta volym här hemma idag och nu är det mycket fix innan julen, men det är ju så mysigt. Måste finna denna känsla om att det faktiskt är jul om mindre än 1,5 vecka. SHIT!!! Men jag älskar julafton så det skall bli såååååå kul och mysigt att träffa familjen och bara umgås.


Storm

Idag blåser det som tusan ut och jag är glad att jag kan hålla mig inomhus. Har haft en sån kraft idag och gjort en massor av saker. Har nästan blivit klar med en uppgift som skall in på torsdag, bokat in tre intervjuer till rapportskrivningen, ändrat vårat syfte, vår frågeställning och skrivit om vår val av forskningsansats. Sen skulle jag ju slå in julklappar, men det skall jag nog göra nu. Skall bli såååå mys och skönt att få det gjort. Ikväll måste jag lämna bilen till pappa, jag skall nämligen besikta den och han måste kolla skicket på den innan.

Guud denna vecka är full av påhitt, men det är kul! Skall även få reda på hur det går med jobbet denna vecka, kanske redan på torsdag. Spännande och nervöst!

Nu är det bara en vecka kvar till min födelsedag!!!


Today

Idag har jag pluggat men jag har varit så trött i kroppen så jag vet inte vad. Men det skall väl gå över. Var en sjukt rolig kväll i lördags och man mådde som man förtjäna i söndags, mest bara ont i kroppen och fötterna efter allt dansande. Lätt värt det! Igår var det skrotdags som jag skrev om tidigare och sen fixa vi köket, som jag även det visat tidigare. Men jag var även på luciatåg i källunge kyrka, alla barn sjöng så fint. Efter det kom svärmor, svärfar och anders farmor hit och fika, mysigt. Somna gott ifår iaf!

Ikväll skall jag på glögg fika hemma hos Sandra med Lovisa. Det blir nog en massa gott och en massa prat. Måste ju se på lovisas mage också, den måste ju ha växt en hel del. :)

Nu skall jag sluta och svamla en massa och jag lägger upp bild ifrån min outfit i Lördas.



Uppiffning av köket

Igår fick vi för oss att sätta upp de kakeldekor vi köpt som vi skulle ha i köket och det gick väldigt snabbt för nu är det uppe och färdigt. Här har ni bilder på det :

FÖRE



Anders skär till dem

 

Jag monterar dem



EFTER







Så här blev det, vad tycker ni, blev det ett litet lyft för köket??


Råttjakt

I morse när jag var nere i källaren fick jag syn på en liten mus. Jag kasta ner katten med en gång och det sa bara smack sen hade hon den i munnen och råka springa upp i huset. HJÄLP! tänkte jag, hon sprang runt med den i munnen i hela huset och jag vile inte att hon skulle ta död på den och gömma den. Så jag stänge in henne i ett rum med musen. Så tänkte jag att jag skulle öppna när den var död och så skulle jag kasta ut musen. Men efter 1,5 timme höll hon ännu på att leka med musen och slog den "ren tortyr". Jag fick så dåligt samvete att jag kasta katten på den så jag kände att jag var tvungen att rädda den. Jag tog på mig handskar och tog den i handen och släppte ut den. Modigt jag var va?! :) Men den var så söt när den satt bredvid katten och man såg verkligen hur musen bad om att få leva, den stod på två ben och nosa på katten men katten bara gav den en snyting. MEN JAG RÄDDA DEN :):)




 

Skrotdag

Gårdagen använde vi delvis till att samla i hop en massa skrot som fanns kvar på gården och det var inte bara lite, vi hann inte med allt igår heller. Det blev ett helt lastbilsflak fullt, som pappa skall åka in och lämna på skroten idag och lite pengar skall vi väl få in på det. Men framför allt så har vi blivit av med en massa skit som legat i alla förråden. Tack till pappa och lillebror Rasmus som var med och hjälpte oss igår!!!












Fönsterbilder

Tänkte lägga in lite bilder på några av våra fönster nu i jultider!

"Mellanrummets" fönster



Ett av köksfönstrena



Vardagsrummets fönster x2





Hallen uppe


Snö snö och en massa snö

Gud vad det blåser och driver här hemma hos oss, eller jag kan tänka mig att det är runt hela Gotland idag. Pappa plogar ju hos oss och de var här i natt men i morse när jag skulle gå ut och hämta tidningen så var det redan stora driver på vår infart så jag tror inte jag skulle komma ut där med bilen. Prata med mamma precis och hon sa att pappa och dem skulle ut vid luncg idag igen så då blir det plogat igen. Tur! Hoppas vädret lugnar ner sig, jag som skall hämta Anders i natt. Sen skall jag jobba i morgon bitti, hoppas det inte är något problem. Efter som vägen här upp till stora vägen är en av de värsta ställena som det bildas gigantiska drivor på. Folk kör fast i de drivorna så att det är svårt att komma därifrån, då menar jag inte vår väg upp till vägen, utan det är asfaltsvägen upp till den stora asfaltsvägen :) (Hoppas ni fattar).

Jag fick precis reda på förra kursen fördjupade SWOT-rapport och JAAAA jag blev godkänd, ingen komplitering och hon sa också att det låg väldigt nära ett VG denna gång. Fatta hur glad jag är!!!!! Nu fick jag lite mer kraft till att köra på med denna delkurs och ro den i mål. Nu jäklar skall jag klara av det, med eller utan motivation!!

Igår var det sista gången på fårkursen, på ett sätt var det skönt. Men det kändes lite sorligt, man har fått många nya kontakter, där vi alla har samma intresse och jag har lärt mig en massa nyttiga saker. Men jag kommer fortästta ha kontakt med Berit, Emma och Stefan eftersom vi inte bor så långt ifrån varandra. Kanske skulle till Emma och stefan på fika nu innan jul!!

Nej nu skall jag sluta skriva en massa, nu bör jag börja göra något mer vettigt, så som att börja skriva på lite intervju frågor kanske.. hepp heepp!!!

Nu har jag börjar bränna mitt 5-veksljus från Partylite. Det doftar kanel & lagerbär och det är min favorit juldoft. Ett väldigt maffigt ljus kan jag säga. 


Funderingar

Har suttit här idag och funderat på vad jag skall bjuda familjen på när jag fyller år. Det är ju faktiskt bara 1,5 vecka kvar ungefär. Det blir nog plockmat har jag kommit fram till. Det är ju så gott och man kan variera väldigt mycket. Tänkte mig lite som bruschetta, sallad, grönsaksstavar, såser, bröd, nachochips osv osv...
Det låter väl gott eller hur??

Måste bara visa denna fina blomma jag fick av min mormor veckan innan advent, det har vuxit så mycket varje dag så att man nästa kunnat sett när den blivit större. Den var endast en knopp när jag fick det. Men nu ser den ut så här, så vacker!!





Vilken fin amaryllis!!!


Badrum till tvättstuga..







I källaren har vi ett gammalt badrum som inte används, kanske jag skall säga. För det är rätt äckligt där nere. Det hade vi tänkt att göra om till tvättstuga, eftersom vår tvättmaskin nu står ut bland alla andra grejer i källaren. Det kan vara skönt att ha ett speciellt rum. Så badkaret skall bort, vilket redan är fixat. Sen skall det målas på väggarna och elementet skall målas. Det skall borras in el och eventuellt vatten, men det tror jag redan är färdigt. Sen skall vi ta hit vår torktumlare och sätta den och tvättmaskinen på golvet där badkaret står nu och sen blir det en bänkskiva på det. Skönt att ha någon yta att vika kläderna på.
Så vi får se om vi hinner något ikväll, men uppdatering kommer.


Mycket har hänt

...ja sen jag skrev sist. Jag har varit på arbetsintervju på försäkringskassan och skall nu bara vänta och se hur det gått med det, kanske redan nästa får vi reda på något. Men jag är väldigt glad att jag kommit så långt som till intervjuer eftersom det var väldigt många som sökte och hård konkurrens.

Ja sen har vi bokat tid för en som skall komma och värdera huset, han kommer på min födelsedag och innan dess skall vi ha fixat lite små saker och för någon dags sen var vi inne i stan och köpte färg och grejer.
Det vi skall fixa är;

- Göra en tvättstuga i källaren
- Sätta in diskmaskin
- Sätta upp kakeldekor
- Städa och plocka ur i varje förråd ute och ladugården
- Göra en stor eld och elda upp allt som vi inte skall behålla

Det är det som skall fixas och det är ju inte så lång kvar till han kommer, se det gäller att ligga i på kvällarna.
Jag kommer lägga upp bilder på renoveringen av tvättstugan och det övriga.

Idag har vi en delexamination och vi skall redovisa något som jag knappt vet vad som skall redovisas. Men det löser sig nog, egentligen vill jag inte öppna munnen ens för jag vet inte vad som är rätt eller fel. jaja, det skall väl ordna sig.

Ikväll är det avslutning på fårkursen, vi skall prata ekonomi och sen äta tårta. Det skall bli väldigt skoj, skönt att avsluta den och få ett mindre projekt att tänka på.

Nu skall jag nog söka lite littertur som är relevant för vår rapport!!


Mina två adventsljusstakar


Lussebaks bilder

För nästan två veckor sen fick jag för mig att baka lussebullar. Här kommer lite bilder från den kvällen.





Det blev väldigt goda och STORA lussebullar!


Vinterbilder

Såhär såg det ut utanför mitt fönster för några dagar sen, inte idag dock. För idag är det nästan sol och man ser verkligen hur kallt det är ute. Just nu ligger det på - 17,5 grader...
På bilderna var det en blandning av snöfall och blåst, vilket tillsammans enbart blir ett vitt moln utanför fönstret.



ännu kallare idag.

Idag skall sotaren komma, han pricka verkligen in fel dag. Han kommer mellan kl 12.30-13.30, alltså får jag inte ela nu på morgonen och just idag är det -14 grader ute. Nu är det 18 grader inne men det sjunker ju väldigt fort eftersom jag inte kommer att få elda på 5 timmar. Jag kommer tillbringa dagen i sovrummet under täcket för där är det som varmast.

Idag skall jag öppna mina två kalendrar, jippi :)  NU börjar nerräkningen till jul och till min födelsedag och en massa annat mys.

Sen skall jag även städa huset, det blev aldrig så igår för jag åkte hem till vallstena och baka pepparkakor istället med Lillebror. Så nu är det också gjort! Vi testa med glasyr på några, det hade vi inte gjort förr men jag vet inte om det blev så bra.

Måste även plugga, men vart har min motivation tagit vägen, denna termin har verkligen varit mycket och nu har det kommit till den delkurs vi skall skriva denna vetenskapliga rapport. Det är ju inte bara den vi skall ju flera olika delmoment som skall bli godkända på också, vad tänker lärarna på?! Att vi skall hinna med så mycket på så lite tid och med det lär vi ju oss inte, vi hinner ju inte reflektera över det vi lärt oss. Det är inte bara jag som tycker så i klassen, det är de flesta...

Bilder från förra vintern






RSS 2.0