Vi går mot vår..

Nu har jag inte skrivit på några dagar, men det har sina anledningar.
Men tänkte kasta in ett kort inlägg.
Helgen har bestått av påskpyssel och en massa mys.
Det har även blivit lite jobb! Vilket kändes bra, då jag gick och köpte ny mobil. Jag älskar den.
Igår hände endel roliga saker, så just nu ser jag positivt på framtiden..

Har även varit ute i trädgården och gjort lite fint, planterat blommor och räfsat en massa löv som måste bort.
Hyresvärden måste inte ha gjort mycket innan vi flytta in.

Jag har även varit förbannad under dessa dagar och jag kan väl ännu säga att jag är det, kan inte ta det här, vet inte vem som läser bloggen längre. Sen man på min statistik är det bara en som läser min blogg varje dag och det vet jag inte stämmer. Så det är något fel på dem, det har det varit nu ett bra tag.

Nu kanske endel undra vad vi gjorde i egypten. Kan ju skriva dag 1 här lite kortfattat.
Dag 1

Vi sov över hos Sara och jocke i sthlm. När Sara skulle börja jobba skjutsa hon oss till pendeln. Vi hade en eftermiddag i stockholm, där det blev lite shopping och mys. Sen åkte vi ut till arlanda. Vi satt oss och åt på ett ställe och drack kaffe på ett annat.
Vi trodde att dem hade öppet hela natten men klockan 21 stängde allt ner på hela arlanda, nästan. Vi hitta några fåtöljer vi slog oss ner vid och försökte sova. Men det gick inte så bra.
Klockan fem gick vi och hämta ut våra väskor och checkade in. Sen gick planet kl. 07.40.
Vi var den första som gick på planet, de ni ;)

Vi dricker vårat kvällskaffe, men där fick vi bara sitta en kvart, sen stängde dem.




Såhär trött är man kl 04.00 när man har tillbringat en hel natt på arlanda utan sömn.


Dag 2 kommer senare...


Middag vid natta

Ikväll har jag varit på middag vid natta, väldigt trevligt!
Det blev spel och rödvin..vilket sluta med att man var helt slut.
Sitter nu hemma och skall nog se lite TV.
Imorgon skall vi städa förrådet, inget jag ser fram emot men det skall bli skönt att bli av med det, kan säga att det är välbehövligt iaf.

Nu skall jag kramas med Anders! Godnatt!

Idag har jag fått vårkänslor i kroppen, tänk snart kan man lägga på marinerat kött på grillen. Gott!


Ingen motivation

Idag känner jag mig nere, har ingen motivation till något. Vill inte ens gå utanför dörren. Jag känner mig jättetrött och vill helst bara sova. Jag har lyckats läsa lite ur bok, men känner att tankarna är på annat håll.
Idag vill jag sjukanmäla mig från skolan, men det går ju tyvärr inte. Man måste bita i det sura äpplet och bara ta tag i och göra det ändå.

Har lagt upp lite bilder från egypten på faceboók nu och när jag ser på dem vill jag verkligen tillbaka NU. Tror att när jag kom hem blev allt så verkligt igen, det är så mycket som skall fixas och många vardagliga tankar kom tillbaka till en. Skolan sa bara pang, sen var det växel 5 igen. På så sätt har jag nog tappat min motivation idag. Vissa dagar kan man helt enkelt inte vara på topp.
Har verkligen kopplat bort allt när jag varit borta, känns som att tiden här hemma stod still och att den itne fanns till. Jag tog verkligen semester och när man kommer hem märker man att det stod nog inte still, för tankarna och sakerna fanns kvar.


Under en hel vecka har jag varit van att ha Anders vid min sida och det har både känns tryggt och roligt. Nu sitter jag här hemma i min ensamhet och försöker hitta motviationen till att fortsätta med allt som finns i vardagen.
Vill egentligen åka hem till Vallstena och umgås mer med min familj och med min lillebror som precis har opererat sig, det kan inte vara kul att ligga hemma själv. Men så kommer jag och tänka på att jag har den här skolan. Så jag får helt enkelt bara fortsätta och plugga och träffa dem i helgen.

Nu nu måste jag få något som gör mig på bättre humör. Jag kan ju inte ligga här i sängen hela dagen. Skall nog ringa till min mamma :D

Från det här...

 

...till det här! (Isflak på östersjön när vi åkte upp)


Partylitesäljare?

Nu har jag lite planer på att bli partylite säljare, ett roligt sätt att komma ut och träffa folk när man om dagarna sitter hemma och pluggar. Det låter iaf jättespännande, efter den infomrationen jag fick igår.
Skulle vara roligt, skall bestämma mig nu inom den närmaste tiden.
Då måste ni boka in ljusparty med mig, så jag får sälja lite ljus mm till er.
Sen är det ju bara en fördel att vara värdinna, för en visning.

Jag vakna nu kl 6 och kunde inte sommna om, antagligen har man ännu att klockan är egypten tid. Men nu sitter jag iaf och sitter och ser på Vakna med the voice och kollar runt lite på internet. 

 

Föreläsning

Har haft en förläsning i förmiddags och sitter och lyssnar på den andra just nu, i örat. Eller just nu är det paus men jag håller på med det för tillfället.
Skall sen kolla igenom i böckerna vad jag hade tänkt ha med i min del av tentan. Får se vad jag hittar, där. Har redan lite planer.

Ikväll blir det Ljusparty, tog med mig Sandra för att få lite sällskap. Får se om vi hittar några ljus vi vill ha. Om inte annat blir man bjuden på fika och får lite social kontakt.

Får se om jag kommer ut en stund senare, har nämligen möte med gruppen kl 15. Så får se vad jag hinner med, nu skall jag fortsätta lyssna på föreläsningen..


Happy

Nu har jag skickat in deklrationen och jag kan ju inte säga annat att jag är suuuuperglad. Nu är det bara att vänta på miljonerna som sagt Sandra.. :)
Hoppas jag får dem innan sommaren bara, skulle vart nice!

Idag skall det kollas föreläsningar och även ha möte med skolan. Sen ikväll kanske det blir ljusparty.

Tänkte att jag skulle skriva dag för dag, lite vad som hände nere i egyten och lägga upp lite bilder. Hoppas det uppskattas, annars kan jag skita i det ;P

På hotellrummet, vi drömmer oss bort!


kolla in

Kolla in vad jag ligger och spanar på i sängen, nämligen salt pistiller, som jag fick med mig hem från taxfreen. Gott Gott! Är så trött just nu skall nog sova en stund.







Skall jag äta tycker ni?!


hemma

Nu är vi äntligen hemma. Flyget som skulle gå kl 15.00 från sharm el sheik, blev nästan 3 timmar försenat. Vilket ledde till att vi missa flyget hem till gotland igårkväll. Vi skulle då ta in på hotell på arlanda, men tror ni inte att alla hotellrum är fullbokade på hela arlanda. Så det fanns inte så mycket att göra än att ta första bästa bänk och forsöka vila. Inte för att det gick så bra, men ja...Vi kom med flyget i morse till Visby och guud vad lyckliga vi var över det. För att tillbringa så lång tid på arlanda när man trodde att man skulle få komma hem och sova i sin egen och att man istället inte fick sova så mycket, kändes piss.

Vi har iaf haft en super bra vecka och jag fattar inte att man är tillbaka till denna tråkiga vardag. Hade hellre forstatt med att tillbringa dagarna på straden med en öl i handen och sen ta sig ett dopp i det blå och snorkla med en drös fiskar av de olika formerna och färgerna. Ni fattar inte hur häftigt det är. I förrgår snorkla vi vid ett rev där det var minst 45 meter djup, snacka om coolt. Jag fick en chock ner jag stopppa ner huvudet under vattnet.

När jag kom hem så kände nog inte mina katter igen mig, men efter ett tag så ville dem ha så mycket uppmärksam hem båda två. Dem ligger ännu i mitt knä.

Jag är även superglad för jag klara tentan om kognitionspsykologi, ha sa att det var väl disponerad och välskriven. Så det känns skit bra! Jag är på rätt väg...

Underbara värme, ta mig tillbaka. Där jag verkligen kunde släppa alla vardagliga problem. När man väl klev in genom dörren här hemma idag var det som om att dem kastades över mig igen.




En kort rad

Vet inte om det ar nagon som foljer min blogg nu nar jag ar borta. Men jag kan skriva en rad har.

Igar var vi och snorkla, anders gilla det skarpt. Jag tycker ocksa det ar harligt, men det blaser ratt mycket ar nere nu. Oken stormar. Lite synd, vilket gor att man kan inte snorkla sa bra som man skulle velat.

Vi var inne i Naamabay igar och lag pa stranden och gick omkring, sen at vi pa ett steakhouse. Jattegod mat.

Idag har vi testat en annan strand, som sag valfigt blasigt, valdigt farligt for man kanner inte att det tar och man blir latt rod. Som vi bada har blivit.
Ikvall skall vi pa en egyptisk afton med bade magdans, trolleri, en stor buffe mm.

Imorgon blir det nog stranden igen. Allt ar bra har nere, jag gjorde nagra fynd igar tva par skor och en jattefin sovenir som jag fick vara med och gora. Kan visa er nar jag kommer hem, jatte haftig. Nu har det blivity morkt har nere och det ar snart dags for middag och med det nagra ol.

En kort uppdatering fran varma egypten

Igar hann vi med en snabbis vid poolen, sen tog vi en promenad for att bekanta oss med omgivningarna. Vi var helt slut efter allt resande sa vi somna kl 21 utan att ha atit kvallsmat. Helt utmattade.

Anders ar sjuk, forkyld. Sa det ar lites synd, men i morse at vi lite frukost. Sen blev det en heldag vid poolen, vi var aven inne pa spaet har pa hotellet och fick oss nagra behandlingar. Haman, riktigt harlig peeling det rulla bara av dod hud, bastu, ansiktsmask och massage och aven inomhus bad men det flytta vi tills i morgonkvall.
Ikvall har vi atit en buffe har pa hotellet och nu skall vi ta oss en ol i baren.

I morgon tankte vi bege oss till Naama bay! Dar vi skall ligga pa stranden och aven snorkla. Tankte kolla laget i alla affarer dar och ata en god middag.
Idag har vi aven varit pa ett valkomsmote, fick reda pa lite bra anvandbar information.

Vara planer de dagar som ar kvar ar marknad i old town, snokling och strand.... med mera!

Vi hors!!!


Uppdatering

Anders mår bätte nu och han har inte spytt. Så som det sr ut nu så åker vi med båten i morgonbitti, har så himla mycket att fixa ikväll så jag vet inte vart jagg skall börja. Börjar med att uppdatera bloggen :)

Vi åker till sthlm i morgonbitti, sen går planet till Sharm el sheikh kl 07.40 på tisdag morgon.
Vi kommer till sverige tisdagen den 23 mars kl 19.30, tror jag det var. Sen blir det förhoppningsvis flyg direkt hem. Så vi är på gotland på kvällen där..

Hoppas snön har smällt bort tills vi kommer hem, kanske lite önsketänkande :)
Om jag kommer åt någon dator där nere kanske det blir att jag uppdeterar bloggen något.

Anders och jag leker i poolen och lillebror skrattar vid sidan av.. nu drar vi! bye bye friends and family, see ya soon!


:(

Anders och grabbarna satt uppe till kl sex i morse och när jag gick upp vid sju, flög han upp och mådde skit illa. Han satt sig på toan och trodde han skulle spy. Men gjorde inte det, han la sig i sängen igen och hade ont i magen och mådde illa. Jag tänkte låta honom sova tills jag kommer hem ifrån jobbet. HOPPAS HOPPAS INTE han har blivit magsjuk, för då kommer vi kanske iväg på resan. :`(  Får man pengar tillbaka? MEN JAG VILL JU IVÄG TILL VÄRMEN, FAAN FAAN FAAN! Varför just nu isf?
Vi har inte varit magsjuka på snart två år och just nu åker man på det då, vad är oddsen på det?!

Skall se hur han mår sen..Uppdatering följer!


Fredag

Ja nu är det redan fredag och som jag brukar säga så vet jag inte vart veckorna tar vägen. Skall hinna läsa en massa innan jag skall in till stan och träffa natta innan jag börjar jobba. Måste även hinna med ett träningspass, antagligen mitt sista innan vi åker på söndag morgon.

Igårkväll börja jag få ont i halsen och jag var/är rädd att det är halsfluss, eftersom jag har så lätt att få det. Det skulle ju vara typsikt om jag fick det nu när vi skulle åka bort. Men det har inte blivit värre sen igår och det brukar oftast halsfluss bli så vi får hålla tummarna att det inte är det. För hur kul är det att äta penecillin på resan då man inte får dricka alkohol och att immunförsvaret blir sämre, vilket kommer betyda att man säkert åker på någon slags magsjuka. Så nej tack ! ingen halsfluss här inte...

Ikväll skall jag då jobba och Sandra kommer jobba med mig, det skall bli kul. Vi har aldrig jobbat ihop på en 3-rätters förut. Skall komma ihåg att lämna filmerna till henne.
Hon och Niklas skall även ta hand om mina katter när vi är borta, jättesnällt av dem.

Solnedgången på Öland sommaren 2009


Mätt

Idag på vårt gruppmöte med skolan, så hoppa mitt internet ur ett flertal gånger och jag blir galen. Vad är det som är fel?! jaja! Tekniken är ju som den är, man kan inte alltid lita på den.

Nu har jag lagat mat och skall snart köra ett pass zumba innan Anders kommer hem från biljarden. Jag har nästan inte träffat honom något denna vecka, har inte han varit borta så har jag varit det. Men vi skall ju tillbringa en vecka tillsammans i egypten så det gör inget.

Läste just ut boken som jag börja på igår "Det goda förändringsarbetet", nu är det bara fullfort med nästa som kommer bli "personalgruppens psykologi". Den boken skall jag nämligen ha med mig på resan och även en bok som heter "gränslöst arbete". Får se hur mycket jag hinner läsa bara.

Jag avslutar med en hoppbild ifrån mig...Hej svejs för ikväll!



Blåst

Gud vad det har börjat att blåsa ute. Mina kinder är helt röda efter den stunden jag var ute. Men nu börjar dem bli varma, extremt varma. Ni vet när mna frusit jättemycket på ett ställe, sen kommer man in i värmen. Då blir det så varm, speciellt på kinderna, upplever jag det.

Jag har läst en hel del idag och skall snart fortsätta med det. Det är så roligt i dessa böcker för dem tar upp olika fall så man kan lätt koppla det till verkligeheten.

Ikväll skall vi packa det mesta, utom det som vi inte kan packa ner förrens söndag morgon. Som tandborsten och det där..
Resten av tiden här hemma på en tills vi åker är nästan fullspäckad. Imorgon skall jag plugga på förmiddagen, sen träffa natta på eftermiddagen, sen jobb vid 16.
Sen var det jobb igen på lördag och på eftermiddagen skall jag fira min mamma som fyller år. På kvällen är det tänkt att vi skall städa och göra det sista innan resan på söndag morgon.

Här var jag nyklippt och nyfärgad, Nov 2009.
Hur skall jag göra med mitt hår till sommaren?
Vi får väl la se. ;)



Sharm el sheikh

I den moderna turistorten Sharm el Sheikh njuter du av ett solsäkert klimat och bad i några av världens klaraste vatten.

Sharm el Sheikh har med sitt kristallklara vatten och rika undervattensliv länge varit ett favorittillhåll för dykare. Idag har dykarna fått sällskap av solsugna resenärer från hela världen som själva vill kunna påverka hur de vill tillbringa sin semester. Med Ving kan du välja mellan att bo i något lugnare omgivningar eller mitt i centrala Naama Bay där du kan njuta av en stämning och ett nöjesliv av hög klass.

Mitt i nöjeslivet
Naama Bay ligger i hjärtat av Sharm el Sheikh. Här hittar du det mesta på gångavstånd från Vings hotell. I den bilfria centrumkärnan finns en mängd butiker, restauranger, barer, diskotek och nattklubbar. Vings hotell ligger i allra bästa läge mitt i centrala Naama Bay. Från centrum går en strandpromenad där du också hittar ett stort utbud av barer, restauranger och caféer, i en miljö som sjuder av liv och rörelse. Stränderna i Naama Bay är barnvänliga och erbjuder alla nödvändiga faciliteter, som parasoll, solstolar och strandbarer där du kan stilla hungern och törsten efter badet. De flesta hotell har sina egna stränder och det finns dessutom ett par offentliga stränder där man betalar inträde.

Lugnare omgivningar
Några kilometer utanför centrala Naama Bay hittar du The Cliff, en charmig ort belägen bland klipporna. Utsikten är vidunderlig och tempot betydligt lugnare än i Naama Bay. Ändå finns det relativt gott om restauranger, barer, caféer och butiker. Längtar du efter ett livligare nöjesutbud kostar det inte mycket att ta en taxi till Naama Bay. I The Cliff har hotellen också sina egna stränder, samtidigt som det finns offentliga stränder där du får betala inträde.

Aktiviteter
I Sharm el Sheikh har du möjlighet att prova på det mesta i aktivitetsväg, oavsett var du väljer att bo. Ridning, golf, segling, vattenskidor, vindsurfing, tennis, gocart, vindsurfning och kamelritt är bara några exempel. Samt förstås dykning. Gå en kurs och ta dykcertifikat eller nöj dig med några timmars skön snorkling direkt från stranden.

Det var lite info om platsen vi skall tillbringa en vecka i om några dagar. Kan ju bara säga att det står 32 grader på temperaturmätaren på internet just nu för sharm el sheikh, och då är klockan bara halv elva på förmiddagen. Det ser lovande ut vår semester.
Kommer ta en massa bilder med min Nikon D3000, så det skall ni få se när vi kommer hem..


Vad har hänt?

Jag vaknar runt kvart över sju, halv åtta på morgonen nu för tiden. Är det för att jag tränar så mycket som jag blir pigg. Man kan ju börja undra.
Snart skall jag gå ut och släppa ut dem där hästarna.

Drömde en mardröm inatt. Att vi skulle utomlands, men med min familj och vi skulle resa från Visby, MEN allt var så stort som på arlanda. SÅ vi sprang fel hela tiden, vi hitta inte och klockan gick och gick och tillslut trodde vi att vi skulle missa flyget. När vi väl kommit fram till incheck, så har vi glömt passen hemma. Sjukt stressade blev vi. Men tydligen fick vi åka med ändå.
När vi sedan skulle gå på flyget, var det som en båt som gunga jättemycket. Den skulle ta oss ut till flyget, men det var försenat så vi fick guppa runt i vattnet, mobilen i fickan och allt. Jag fick en sån känsla man får av att drunkna, för hela tiden var jag tvungen att hålla mitt smink och mina värdesaker över vattnet.
Ja sen vakna jag väl någon gång, det är helt sjukt vad jag kan drömma konstiga saker.

Idag står en massa praktiska moment på mitt schema och även en hel del läsning också. Denna delkurs är det en hel del kurslitteratur som skall plöjas igenom. Tror vi har 5-6 böcker. (På 6 veckor)

Sol och bad, me like :) Jag på kreta våren 2009



 


Mina tankar om huvudvärk

När jag var ute och gick förut kom jag och tänka på det här med huvudvärk. Jag har det ibland och det vet jag varför, nämligen vätskebrist. Jag är verkligen skitdålig på att dricka vatten.
När du får huvudvärk, vill ju kroppen säga till om något. Det kan vara allt från vätskebrist till stress mm.
Men ändå lyssnar vi ofta inte på kroppen, vi stoppar i oss en huvudvärkstablett och hoppas att det skall gå över. Visst det kanske går över men bara för stunden..
Vill vi att problemet bara skall bli ännu värre? Det verkar nästan som det.
Jag har nästan börjat slutat ta huvudvärkstabeletter och istället dricka en himla massa vatten, som i mitt fall. Men varför stoppa i sig en massa skit, rent ut sagt, istället för att göra något åt problemet?
Ett tänkvärt problem!!

Nu har jag haft föreläsning/introduktion och idag var en sån dag då mitt internet inte ville vara på min sida. Det hoppa ut och i hela tiden vilket störde uppkopplingen med ljud och bild. Så vissa stunder hörde jag inte alls. Jag missa slutet då dem gick igenom om den såkallade uppgiften som jag ännu inte vet vad som skall göras med.

Just nu har jag börjat läsa en ny bok som heter "Det goda förändringsarbetet - om individ och organisation i förändring". Den är väldigt lättläst vilket jag tycker är super skönt. Den och en till bok skall jag ha med mig ner till värmen, så att jag inte missar allt för mycket. Kan ju tänka mig att det blir en hel del läsande på flygen.

Anders spelar TV-spel och Chili myser i hans famn


Ny delkurs

Idag går vi in i en ny delkurs, nämligen arbetspsykologi. Det ser jag fram emot. Har laddat upp med böckerna bredvid mig och papper och penna, min kalender. Nu skall det pluggas.

Fattar ni att om 6 dagar är vi nere i egypten, suuuuuper skönt!! Tänk att få lägga sig på stranden och bara känna att solen värmer en. Bara njuta av livet!

Igårkväll var jag i vallstena, åt super god mat. Skall nog göra det själv här hemma någon dag. 2 pass med zumba hann jag med igår i vallstena, så sammanlagt blev det tre pass med zumba igår för att jag gjorde ett hemma igår på dagen. Sen en lång promenad. Så jag kan säga att det känns i mina vader idag, har träningsvärk eftersom jag är så dålig på att stretcha.
  


Denna färg var det på väggen innan vi måla om vårt vardagsrum
Före




Efter



Skillnad va?!


Härlig promenad

Efter 1,5 timmes promenad i både högsnö och bar mark, känner jag mig väldigt nöjd. Efter promenaden var jag även inne vid Sandra en sväng.
Fick långa 2 filmer en av dem har jag precis sett. Ja hur uttalar vi nu den Sandra?! :) Definitely, mabye! Heter den. Den var väldigr fin och såklart sluta den lyckligt. Det är sånna filmer man vill se.

Nu tänkte jag köra lite zumba.

Bilden är ifrån igår då jag skulle köra zumba men inte fick igång ljudet, så jag gjorde lite egna övningar. Syns det ;) Men senare på kvällen fick jag igång det iaf, med Anders hjälp.


Redan vaken

Idag är det en klämdag, jag är mellan två kursen. Vilket betyder ingen skola. Jag har inget att plugga. Dessa dagar måste man ta vara på, för det händer inte ofta kan jag säga. Därför tänkte jag sova så länge jag kunde i morse och inte ha något alarm på mobilen, men tror ni inte jag får sms kl kvart över åtta och vaknar utav det. Men det gjord inget för det var jobbet och jag skal få jobba fredag och lördag. PERFEKT! Tänkte förut att det kanske inte blir något jobb i mars, eftersom jag skall bort. Men det blir det ändå, så lite pengar blir det iaf i april.

Idag skall jag och Sandra ut och gå och sen får jag se vad som händer. Skall bara ha en ledig dag idag som sagt och inte tänka på skolan. Skall försöka iaf :)

Jag har en katt som ligger och korvar i mitt knä och kan inte bestämma sig hur han skall ligga. Vilken söt en vad, men lite jobbigt när jag försöker skriva på datorn.

Ikväll skall jag nog försöka kolla över reseväskan och se hur mycker mer jag skall packa.
Nu skall jag iaf gå upp och äta lingonbröd som jag baka igårkväll..

Fån glitter och glamourkvällen på Manhem! December 2009


THAILAND BILDER



Här är det stora köpcentret (MBK) som vi besökte. Så sjukt stort, i mitten kunde man se ser. Lite läskigt högt alltså. Sen var varje plan hur sjukt stor som helst, vi gick vilse.



Många flygplatser besökte vi och många gånger fick man visa sitt pass.
Cornelia och jag



Det blev bara två bilder idag för att blogg.se verkar segt.


Brödet

Nu är brödet i ugnen. Det ser lite tråkigt ut nu, men det är finare när det kommer ut, nästan svart :)


Lördags

Lite bilder ifrån i Lördags.








Snäll man..

Idag när jag skulle parkera bilen hitta jag inte tillräckligt med mynt. Jg gick först till parkeringsautomaten. Men sen fick jag gå tillbaka till bilen igen, då kommer en man förbi mig och frågar om jag inte fick den att funka. Jag sa då att jo, fast jag saknar en krona. Vad tror ni han gör då? Jo han ger mig en krona, han rädda min dag! Fler sånna människor till denna värld.

Jag har hunnit med en himla massa på sta. Köpt presenter till två personer, köpt en liten grej till mig själv eller 2 grejer var det. Hnadla kattmat för två veckor, eftersom vi skall bort. handlat kattströ, så nu skall allt det sista vara klart till resan.
Nu sitter jag och smaskar på en sallad jag köpte på maxi, var ju så hungrig

Nu skall det bakas bröd här hemma, har skjutit på det i en hel vecka nu. Så vi har fått ätit knäckebröd. Men idag skall det bli av. Skall även träna zumba och....ja, en hel del mer..

Anders har fått ett tvspel hem på posten idag som han har väntat på ända sen han köpte ps3, alltså i över ett år. Så honom kommer man ju inte se mycket av.  :(

Jag har ju börjat packa lite smått och min väska är redan proppfull. Ifs har jag bara slängt ner det, skall ännu vika det fint.


check!

Nu har jag precis lämnat in tentan! Har gjort det sista nu i förmiddags och nu är den inne. Känns jätteskönt. Nu kan man dra en stor pust och fokusera på nästa delkurs. Som skall bli super intressant. Imorgon är det en klämdag, så då skall jag nog bara vara ledig.

Nu skall jag göra mig i ordning för en sväng till stan. Först mot bibblan.

Än lyser ingen sol här :(

Snart är det vår och då kan man börja fiska. Här är en bild från förra våren, då vi var i åminne och fiska. Jag fick ingen fisk här :(


Måndag


Helgen bestod av fest och mys igår. I lördagskväll var det fest i träkumla och sen var det munken som gällde. Söndagen var man rätt seg, så vi slappa mest i soffan och var hemma i bro där det bjöds på semla och alla syskonen var där. Så nu är påsken planerad. Efter många om och med.. :)

Idag skall jag göra det sista på tentan, alltså fin justera den. Sen tänkte jag faktiskt lämna in den, även fast vi fått en till dag på oss. Men jag känner mig nöjd och hoppas ävem läraren gör det också.

Sen skall jag nog in till stan, det är någon som har fyllt år och sen är det någon som fyller år. Sen skall jag köpa det sista innan vi åker, kattmat och kattsand. Måste även lämna tillbaka böckerna på bibblan. Dem skall vara där senaste idag och jag vill inte åka på ågra onädiga utgifter.

Nej men ser man här, nu börja det snöa igen. På Internet stod det att det skulle bli sol. Men kan då aldrig lita på vädret. Det snöar rätt mycket just nu.

Igår beställde vi även taxfree, det blev lite godis och sprit. Lite som vi skall unna oss där nere. Åh snart är det dax, kan inte fatta! Men jag längtar verkligen. Men första blir det en vistelse i sthlm hos sara och jocke. Vi sa igår när dem åkte härifrån att ja om en vecka då står vi såhär igen, fast tvärtom..Skoj!! :)


Från i lördags
Lite spex i bilen..





I träkumla. (Äntligen fick vi till ett kort)  :)



Lördag

Solen är framme och det känns underbart. Idag skall det städas här hemma, sen ikväll blir det nog party! :)

Gårkvällen var jättemysig med mat och trevligt sällskap.

Igår fick vi adressen till taxfreen, så nu skall vi beställa lite sprit till hemresan (Kanske något till nerresan också)

Såg att det fanns en hel del jobb i tidningen idag och söka, som jag har möjlighet att söka med min utbildning. Så det känns positivt att det finns så pass många jobb som går att söka här nere till det jag utbildar mig till. Men sen är det ju en sak och få dem..

Om en vecka drar vi, skall bli så jäkla skönt och komma till varmare breddgrader.

Nu skall musiken vridas och sen blir det städning här hemma.. here we go!!!

Ha en bra lördag alla fina!

Från kreta våren 2009


jag tror..

...att jag är klar med tentan. Fan vad skönt kan jag säga. Det blev 13 sidor tillslut. Skall bara finjustera lite till. Men det får bli i helgen eller på måndag. Nu skall jag ta helg, eller iaf fredag! Solen lyser och man blir ju bara ännu mer lycklig av det.
Skall bli så skönt!

Ikväll skall vi till vallstena och äta middag. Det blir potatisgratäng med inspiration från medelhavet till det blir det fläskfilé sen ett glas vin eller två..
När anders slutar skall vi åka in och handla och sen åker vi ut till Vallstena..


Ha en bra kväll alla!


THAILAND BILDER



Massage det tyckte vi om att få, ofta. Billigt var det ju också. Här får vi fotmassage, men det brukar blanda in lite nacke och axlar och även lår. När hon sitter här och klämmer, tappar jag klänningen. Alla börjar gapskratta och hon skämdes. Men det var ju inte hennes fel.




En lite roligt bild, hon masserar mitt låt. Men det ser ut som att jag skall föda eller något. :D


Louise och Anna i massagestolarna




Dem linda alltid in fötterna med en handduk, åhh snälla kan det inte komma någon och massera min fötter just nu ?! :)




Fler bilder kommer..


Det går undan.

Har redan hunnit skriva det jag hade tänkt jag skulle skriva i morgon, idag också! Så det går väldigt bra, hoppas det fortsätter i dem banorna idag.

Sen skall jag även hinna med ett pass med zumba. Gårdagens pass var lite tungt vissa stunder efterom jag hade träningsvärk, men det var bara att bita i.

Sitter i sägen just nu med mina katter, för er som inte vet så brukar jag sitta här och skriva. Har ju inget klokt skrivbord till min datorn, sen får jag så ont i ryggen av att sitta på en stol en hel dag. Hur skall det gå om man skall bli kontorsnisse? Det går nog att träna upp.

Längtar till ikväll, skall bli mys!

Nej nu skall jag fortsätta skriva om en krockupplevelse jag varit med om...

Mer och mer snö

Jag kan ju säga idag är det inte syns att vi var ute och skotta igår, för det har kommit lika mycket till inatt. Men det för jag och Anders ta i morgon, för ikväll skall vi bort.

Idag skall jag göra klart det sista på tentan, eller jag skall skriva klart det mest. Sen i helgen tänkte jag skriva lite bara, på måndag tänkte jag finjustera och sen skall den lämnas in kl 12.00.

Hela veckan har jag blivit väckt av sms (Inte från dig mamma :) ), men det har inte gjort så mycket. Jag har kommit upp i tid iaf.

Bilder från resan till teneriffa. Hoppas vi kommer iväg på en resa till med det sällskapet igen, för det var så roligt.

Jens, Berra, Anders, jag och pappa



Här är jag och mamma på promenad på hotellområdet, jag på bild!


Snöskottning

Nu har vi tillsammans varit ute och skottat snö, för det kommer ju så mycket hela tiden. Nu är vi värda att äta den goda fruktsalladen jag gjort, som vi skall äta med vaniljsås.

Ikväll var vi inne i stan och köpte det sista till resan. Jag skulle eventuellt köpa ett par solbrillor, har Anders för tillfället, men jag kan ju spara det till sthlm, eftersom vi har en hel dag med shopping där :)

Nej nu skall jag se sveriges värsta bilförare :)

Här sitter vi på båten, på våraan utflykt på Teneriffa. Lillebror Marcus, Anders, jag och Lillebror Rasmus


RIP hörlurarna

I julklapp fick jag ett nytt headset till min datorn. Såg precis att dem hamnat under några kläder, som någon tydligen har råkat trampa på så dem har blivit mos. Tur jag har mina gamla, men dem är så sjukt osköna och jobbiga. Så nu måste det också inhandlas ett par. Dem kostar väl ett par hundra, suck!

Jaja jag får skylla mig själv som la dem där, skulle ha lagt upp dem på hyllan istället..

 

störd telefonförsäljare

Det ringde en telefonförsäljare förut och ställde mig mot väggen. Jag sa att jag inte var intresserad av ett nytt abonnemang. Då börja han säga att su du betalar hellre mer än att byta och massa grejer. Han ville att jag skulle byta till glocalnet mobil något.blablabla..Ja sa att jag mest hade vänner med tele2, vilket gör det billigast ha ha tele2 för mig. Då fråga han mig om jag inte bruka ringa något med telenor, då sa jag nej jag har inga vänner som har det. Då sa han "har du inga vänner?" DRYGA MÄNNISKA. 
VISST jag har jobbat som telefonförsäljare, men sa någon nej då tacka jag för mig. Inte förtsatte jag och tjata på. Tillslut sa jag att jag har varken tid eller lust att byta och då blev han typ sur och sa "då får du ha en fantastisk bra dag LINDA"..åhh!

Nu har jag suttit hela förmiddagen och skrivit och jag känner att jag måste ha något att äta. Först mat sen Zumba!
KL 15 skall vi ha möte med en lärare och gå igenom våran in lämningsuppgift och även tentan.


Jag och Mira säger "HEJ"


THAILAND BILDER

Här blir vi då serverade den där goda toasten, anna och jag i bild.




Mums mums, här sitter jag och äter på den hjärtformade toasten.




Vilse på MBK i bangkok, eller kanske köpgalen kan man kalla det, hur mycket som helst fanns det i denna byggnad. Så många små "affärer"




Here we go again

Nu har jag:
-Släppt ut hästarna som var lite envisa och rastlösa idag.
-Ätit frukost
-Läst tidningen
-Hängt upp tvätt (Som jag egentligen skulle ha gjort igår)
-Borstat tänderna och tvättat ansiktet
-Lekt med katterna

...och nu känner jag att det är dax att börja med skrivningen igen.

I den här huset/stugan bor vi, för er som inte vet hur vi bor. Den är på 80 kvm, men fyra rum, kök och ett badrum. (Fast inget badkar, tyvärr).
Bilden är tagen på hösten, det är därför den ser lite tråkigt ut



Trött

Igårkväll åkte jag in till Natta där vi spela spel och drack vin och öl. Var väldigt trevligt, men jag kom hem i rätt bra tid, eftersom jag har en del att göra idag. Både med skolan och annat.

Jag hade en sån sjuk dröm i morse, först visste jag inte om det var verklighet eller om det var en dröm. Jag drömde att dem ringde från jobbet och fråga om jag kunde jobba. Men jag var så sjuk trött så jag såg jättedåligt, det drömmer jag ofta att jag har svårt att se. Sen såg jag två störa örnar utanför fönstret som slogs och det var en rätt häftig upplevelse, sen efter det hade det kommit in två fåglar i min garderob. Jag tänkte att jag skulle stänga igen  dem i garderoben men då visade det sig att min katt också var där inne och jag kunde ju inte stänga in två fåglar med en katt. Tillslut fatta jag att det var en dröm...sjukt!

Nu skall jag gå ut och släppa ut hästarna, sen blir det mer tentaskrivning...

Visst finns det dagar...nana!

Nu har Anders kommit hem men han skall snart åka till sin bror och göra någoot eljobb. Men först skall vi äta mat.
Fick se en person idag som jag inte sett på flera år, jag känner inte henne. Men Anders gjorde det, hon har gått ner så sjukt i vikt. Man blir rädd när man ser sånt, antingen har det hänt något eller så har hon fått aneroxia. Tragiskt! Gräset är inte grönare på andra sidan, eller vad det är man brukar säga. Det ser verkligen itne snyggt ut, och hon ser inte ut att må bra..och det viktigaste är väl att vi mår bra?!


Knepigt.

Nu såg jag att det går ingen båt upp till nynäshamn lördagen den 13 mars, på kvällen där. Vilket gör att antingen måste vi åka upp på morgonen men det vill jag inte för mamma fyller år på den dagen. Så jag vill fira henne först. Det blir antagligen att vi får åka på söndagmorgon istället kl 8. Så vi missar en natt hemma hos sara och Jocke. Lite synd!

Sen kolla jag på flyg hem och vi landar kl 19.30, på arlanda på tisdagkvällen den 23 mars. Det går ett plan hem till den kvällen och det är kl 21.10, det borde vi hinna med, tycker jag. Men det finns ingen klickbiljett på den bara turen innan, vilket gör att vi får nog chansflyga..om vi skall få det så billigt som möjligt. Det är bara att hoppas man kommer med det flyget hem då.

Det blir lite knepigt när man bor på en ö, det blir mycket svårare att ta sig till det fasta landet..Men sen finns det ju en del charm med att bo på en ö också, jag har inte kommit på vad det är ännu bara!! Nej, skämt osido!! ;)

THAILAND BILDER


Lite olika maträtter i thailand. Anna äter här något med dem där nudlarna som vi inte ville hamen alltid lyckades få iaf.




Cornelia äter något med kyckling och ris ser det ut som och såklart en massa grönsaker.



denna bild tänkte jag skicka till Anders när jag var där nere. Men lyckades aldrig göra det. Jag åt toast..sen lärde jag dem Andra och äta det. Så det blev våran frukost några dagar.




Underbara dag.

När man ligger här i sängen och tittar ut, ser man vilken underbar dag det kommer att bli. Solen är framme, måste man fira med en promenad sen (om jag hinner).

Idag skall det nämligen skrivas och jag har satt ribban lite högre idag, så får se hur det går med det. Skall bli så skönt när man är klar med denna tenta iaf, för jag ser fram emot nästa delkurs mycket. Men än är jag inte klar och det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta.

När man studerar så som jag gör så tillbringar man väldigt mycket tid hemma, framför sin datorn. Min datorn är mitt bästa redskap i alla lägen. Vi har våra föreläsningar här, våra möten och mycket går ut på att skriva. Skriva sammanfattningar, skriva rapporter, tentor mm. På en tenta skall man skriva allt från 7 sidor och uppåt, alltså texten skall vara sju sidor.  Det är inte så att man bara skall skriva en text med massa fakta, vi måsta reflektera och analyser över texte och koppla den till verkligenheten. Det finns mväldigt mycket att "tycka" om en text, eller ett påstående. Sen brukar arbetet slute på några sidor till. Då det skall vara framsida, referenssida, inledning och avslutning mm. Men även mycket läsning är det. Vi läser och vi skriver vid datorn. För att läsa på distans krävs mycket självdisciplin. Vilket jag oftast har, men sen finns de dagar då man vet att man måste göra något. Men det är mycket annat som drar här hemma, sitta och surfa runt på internet, kolla tv, träna..ja det mesta.

De som tror att man kan hinna med hur mycket som helst bara för att man pluggar hemifrån har fel, jag är också i skolan, men den finns hemma. Jag kan inte hinna med allt bara för att jag är hemma.
Brukar göra så att jag pluggar fram till tolv, sen är det lunch och sen blir det plugg igen, men med några raster. Man måste släppa tankarna från allt plugg och bara göra något annat ibland också.
Nu skall jag nog gå ut och släppa ut hästarna.



Familjen<3

Idag har jag legat i flitigt med tentan så jag kände att jag behövde en paus. Så jag tog min bil och drog hem till familjen. Jag och rasmus baka kladdkaka sen överraska vi mamma. Pappa var ute och körde snö, så honom träffa jag bara en stund när han kom hem. Mamma och jag gjorde ett pass Zumba efter fikat. Sen blev det mat och en massa skratt.

Nu är jag tillbaka hemma och maten står i ugnen (anders skall ju också ha mat).

Om vi sparar flitigt kan vår dröm snart gå i uppfyllelse.
Hur underbart skulle inte det vara?!

Måste bara säga att faaan vad halt det var på vägarna, och en massa drivor. Tur man inte fick så många möten. Jag fick möte med en plogbil där det var som värst och jag kände bara SHIT, men det gick bra..det var ju pappa som körde plogbilen :)


THAILAND BILDER

Har man inte annat att göra på hotellrummet, kan man lösa korsord. Detta är nog första kvällen på våran resa, i bangkok!



Vi är väldigt trött och sitter och bokar flygbiljetten ner till krabi.



Så här ser thailändarnas diskrum ut. De sitter ute på gatan och diskar i baljor.



Här är vi på markand i bangkok! Jag mådde inte så bra den dagen, och på vägen hem i taxin höll jag rent utav sagt på att pissa på mig. Jag har nog aldrig varit så pissnödigt i hela mitt liv. Det gjorde så ont, för jag hade hållt i mit 1 liter vatten på en halvtimme. Så allt det skulle ut på en gång och det är inte så lätt när man sitter i en taxi mitt i bangkok och man vet inte hur långt det är hem till hotellet. När vi stanna iaf, sprang jag till hotellet. 



Fler bilder kommer..


bloggdesign

Det är klurigt att få till det som man vill ha det här i bloggen om man inte är expert på det. Blev väl hyfsat nöjd iaf. Nu tänkte jag äta en bit mat sen får jag fortsätta med tentan. Har kommit till ett avsnitt där jag skall skriva om minnet!
Vårat minne är ju väldigt viktigt för oss! Vi skulle helt enkelt inte klara oss utan det, tänk om du inte hade något minne. Du skulle vara tvungen att lära dig hur man köra bil varje gång du satt dig i den igen. Hur du knyter skorna, hur du cyklar osv..Minnet betyder oerhört mycket för oss och vi kan nog inte föreställa oss hur det skulle vara att leva utan ett minne.

Nu skall jag äta pizzabiten som blev över från igår..

Solen

Solen är framme men det blåser ännu jättemycket, och på så sätt drar den med sig snön. Nu har vår väg plogats som jag skrev innan, men den har blivit till värsta isbanan.
hästarna springer som vildar i hagen och jag såg att ett band på deras täcke gått upp, men skulle jag gå ut och knöppa det skulle det gå upp igen. För dem springer som galningar och rullar sig på marken.

Har börjat packa lite svårt att veta vad man skall ta med sig och vad man känner för att använda just då. Men det är bara att slänga ner några klänningar till kvällen sen några strandoutfits. Blir nog några shorts och någon klänning.
Man har ju hört att folket i egypten är väldigt på och dem brukar fråga killen om dem kan få köpa tjejen för ett antal kameler. Så man vill ju inte ha för kort klänning heller, jaja!

På kreta våran 2009 kunde en kvällsoutfit se ut som denna..


THAILAND BILDER


På elefantridningen, då vi skulle sitta på deras betar. Om jag inte minns fel var jag den enda som klara av det, de andra ramla av. :)



Sen fick vi mata dem med ananas. Det tyckte dem var gott. (Jag)



På Khosan road! Men det måste ha varit rätt tidigt på dagen eftersom det är inte så mycket folk just då. På denna gata bodde vi några gånger. Central kan man säga :) Det fanns allt på denna gata.



Fler bilder kommer...


Godmorgon

Blev väckt av ett sms i morse, inte roligt att vakna till det. Skulle gärna sovit lite längre, men det var inte så lätt. Ingen skotta vår väg igår så anders körde fast ytterligare 10 ggr i morse typ. Men nu ser jag att den har blivit plogat. Det var på tiden!

Ligger här i sängen och ser ut att snön ännu far i luften. Samtidigt har det blivit stora istappar på taket, igen!
Orkar inte med mer kyla nu, vill att vi skall gå mot varmare tider. Vi går mot varmare tider men det märks inte.

Snart skall jag gå ut och släppa ut ut hästarna, snart! Skall bara ligga här en liten stund till. Det är ju så skönt att ligga nerbäddad i en säng och se när det blåser snö utanför fönstret. Men idag måste jag tyvärr gå ut.

Om 2 veckor idag så sitter vi på planet mot varmare länder, gud vad skönt. Jag drömmer om det på nätterna bara för att jag så gärna vill till solen just nu. Men den veckan kommer nog gå grymt snabbt.

Ny kurslitteratur

Om en vecka drygt börjar en nu kurs, nämligen arbetspsykologi.. Den skall bli väldigt intressant. Idag fick jag nämligen böckerna till den kursen och det skall verkligen bli så intressant. Det ligger ju en så varmt om hjärtat där där med arbete, jag kommer ha en sån stor nytta av allt jag lär mig i denna kurs. iofs kommer jag ju hade det med allt jag läser men just denna kurs känns lite inriktad just till mig ;)


Pizza och filmmys

Idag har vi slagit på stort och köpt pizza och hyrt film. Vi skall snart sätta på filmen som heter "Surrogates", som är med Bruce Willis. Hoppas den är bra...

Vi har så mycket slask på våran väg ner hit så vi körde fast med bilen. Hoppas det kommer en lastare och plogar bort det snart, väldigt jobbigt! Vi fick loss bilen iaf..

Idag har det regnat hela dagen och nu mot kvällen har det börjat att snöa, det skall börja blåsa mer säger dem. Så vi får se..

Nu skall jag se film och mysa..Hoppas ni får en trevlig kväll!

Vad här ni för väder?


Brödbak och oväder

De säger ju att det skall bli oväder här. Det har redan drabbat en del av sverige, även stockholm om jag inte minns fel. Vilket betyder att det inte är så längt härifrån nu, men som tur är har vi en välfylld frys , det enda är att jag behöver baka bröd. Får se om jag gör det ikväll.

Just nu regnar det bara här på gotland, och de droppar flitigt från taken. Men jag ser att graderna sjunker sakta men säkert och innan kvällen skulle minusgraderna vara här igen.
vi har ved hemma så vi klarar oss några dagar och jag har inget jag behöver åka iväg på. Så visst vill det komma ett snöoväder kan det få göra det. Men snälla smällt bort för igen...

Sitter och skriver på min tenta just nu, är snart inne på min fjärde sida och det känns bra. Då kan man slappna av lite och tänka på allt annat som skall tänkas på denna vecka.


Jag från kreta våran 2009


Inte gul snö utan svart snö

Nu har vi kommit till den tiden på året då snön blir mer och mer svart. Det har böörjat töa bort här hemma och för första gången på många år. Känns det skönt att det är svart snö, annars ser det ju bara så tråkigt ut. Men jag känner just nu att det går mot vår och då kan jag stå ut med den svarta snön. För jag vet att den kommer att försvinna.

MEN tyvärr skall det ju bli kallare redan ikväll, men vad är det dem säger 7 starurar(Kall-varm växling) det skall det vara innan våren kan komma, känns väldigt långt borta just nu. Men kan ju hoppas att det inte stämmer..

Nu är det mindre än två veckor tills vi åker upp till Sthlm och drygt 2 veckor tills vi åker till egypten. längtar som bara den. Igår börja vi packa lite smått. ROLIGT!


THAILAND BILDER



Lite rumhäng, Anna i sägen och jag vid dörren. I detta rum fanns det inga fönstrar, så man visste inte alls hur mycket klockan var när man vakna. Vi bodde i en restaurangbyggnad, på övervåningen. För att komma upp dit var man tvungen att gå genom köket nästan. Så man vakna av matlukten.



Ibland eller rätt ofta gick vi till frissan och fick håret tvättat och fönat. Så skönt, så lent mitt hår var efter det har det nog aldrig varit. Kostade typ 20 kr att göra det..Jag till vänster och Louise till höger.



På våran elefantridning i hua hin, dem sa att det var kungens elefanter. Louise posar fint vid elefanten.


Ny vecka och ny månad.

Ja redan är det 1 mars och idag har jag varit godisfri i en månad. Var egentligen så att jag kunde få äta godis idag, men jag skall nog hålla mig tills vi skall resa.

Har varit inne vid doktorn, 200 kr för 5 minuter, onödigt. Vi gjorde inget, bara prata lite. åhh surt!

Ena sidan av taket har rasat en del av, men jag missa det. Jag som vill se. Men plåten på taket har krökts lite, upps!

Nej nu skall jag forsätta skriva på min tenta, hoppas ni får en bra regn/snöig dag..


RSS 2.0