Sharm el sheikh

I den moderna turistorten Sharm el Sheikh njuter du av ett solsäkert klimat och bad i några av världens klaraste vatten.

Sharm el Sheikh har med sitt kristallklara vatten och rika undervattensliv länge varit ett favorittillhåll för dykare. Idag har dykarna fått sällskap av solsugna resenärer från hela världen som själva vill kunna påverka hur de vill tillbringa sin semester. Med Ving kan du välja mellan att bo i något lugnare omgivningar eller mitt i centrala Naama Bay där du kan njuta av en stämning och ett nöjesliv av hög klass.

Mitt i nöjeslivet
Naama Bay ligger i hjärtat av Sharm el Sheikh. Här hittar du det mesta på gångavstånd från Vings hotell. I den bilfria centrumkärnan finns en mängd butiker, restauranger, barer, diskotek och nattklubbar. Vings hotell ligger i allra bästa läge mitt i centrala Naama Bay. Från centrum går en strandpromenad där du också hittar ett stort utbud av barer, restauranger och caféer, i en miljö som sjuder av liv och rörelse. Stränderna i Naama Bay är barnvänliga och erbjuder alla nödvändiga faciliteter, som parasoll, solstolar och strandbarer där du kan stilla hungern och törsten efter badet. De flesta hotell har sina egna stränder och det finns dessutom ett par offentliga stränder där man betalar inträde.

Lugnare omgivningar
Några kilometer utanför centrala Naama Bay hittar du The Cliff, en charmig ort belägen bland klipporna. Utsikten är vidunderlig och tempot betydligt lugnare än i Naama Bay. Ändå finns det relativt gott om restauranger, barer, caféer och butiker. Längtar du efter ett livligare nöjesutbud kostar det inte mycket att ta en taxi till Naama Bay. I The Cliff har hotellen också sina egna stränder, samtidigt som det finns offentliga stränder där du får betala inträde.

Aktiviteter
I Sharm el Sheikh har du möjlighet att prova på det mesta i aktivitetsväg, oavsett var du väljer att bo. Ridning, golf, segling, vattenskidor, vindsurfing, tennis, gocart, vindsurfning och kamelritt är bara några exempel. Samt förstås dykning. Gå en kurs och ta dykcertifikat eller nöj dig med några timmars skön snorkling direkt från stranden.

Det var lite info om platsen vi skall tillbringa en vecka i om några dagar. Kan ju bara säga att det står 32 grader på temperaturmätaren på internet just nu för sharm el sheikh, och då är klockan bara halv elva på förmiddagen. Det ser lovande ut vår semester.
Kommer ta en massa bilder med min Nikon D3000, så det skall ni få se när vi kommer hem..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0