Kort sammanfattning av min underbara Jul

24 dec: Firade farmor först sen var det mat och kalle anka, sen kom tomten (Jag) och dela ut julklappar till alla snälla. Jag hade tydligen varit snäll för jag fick av Anders : EN porsche kniv, kastrull, hälsokokboken, singstar spel. Av rasmus fick jag beer pong, av marcus fick vi ett fågelbord (jättefint) av farmor fick vi en duk, handduk, tvål och kakor av mamma och pappa fick jag koppar, stegräknare, kameraväska, hörlurar med mic, träningsdvd, stavmixer (som jag skall byta för att jag redan har en), lampa har säkert glömt något. Sen fick jag ju av kompisarna också men orkar inte dra upp det. Jättefina julklappar fick jag iaf av alla nära och kära.

25 dec: middag hos mormor och sen var det fest på kvällen, hoppa över krogen och åkte hem. Hade inte köpte någon biljett som de andra hade gjort.

26: Middag i bro, vi fick presentkort, vin flaska och sen fick jag av yngve en jättefin maschallhållare som han gjort själv. Tusen tack! PÅ kvällen blev det en spontan förfest, vi var kanske 9 pers här hemma, här hemma sen utgång, var i stort sätt nykter men det var skit skoj ute på krogen, vi dansa och fula oss :P

27: Var det jobb på dagen, sen på kvällen käka vi pizza med jonas.

28: först jobb på dagen sen blev det middag med sara och jocke sen film och godis.

29: Jag och anders gick på stan och vi köpte buzz :D sen fick jag reda på att min lillebror kört av vägen rätt in i ett träd så kvällen var lite som i en chock, men allt hade gått bra som tur var. Bilen var det värre med bara.

30: Vi skulle egentligen åka till slite, men jag mådde inte så bra, så vi hoppa det. Har en visdomstand som spökar, gör för jävla ont alltså. Sen var jag helt seg. På dagen var jag i vallstena och hälsa på dem.

....och idag är det den 31 december, nyårsafton, idag skall det fixas en del här hemma. Vi skall ha nattbesök här i natt :, sen så skall vi bege oss in till stan där det skall bli mat och nyårsfirande. Får se vad kvällen har ätt erbjuda.

Orkar inte lägga upp några bilder, har lämnat in min dator på lagning, kommer ta några veckor innan den är tillbaka. Men kanske lägger upp om någon dag när jag har mer tid och lust.

Snart skall vi tillbaka och kolla och det skall bli såå spännande.

Det var en kort sammanfattning kan jag lugnt säga, har hänt en himla massa den senaste veckan och jag kan bara säga att jag gillar livet.
GOTT NYTT ÅR!
Vi ses år 2010.!

Nu var det ett tag sen..

Dagen har varit full rulle med allt julstök, nu på kvällen slog jag in de sista julklapparna.
Sandra var förbi idag och jag fick en jättefin isbjörn, ni vet en sån där man kan ha ute och lyser som i konturerna som en isbjörn. Tack :)

Ikväll har vi sett på uppesittarkvällen och spelat bingolotto men tyvärr ingen vinst. Vi har ätit skinka med senap och rödbetssallad.
Längtar till i Morgon, julafton är något speciellt med. Jag älskar Julen.

Katterna älskar att klättra i granen.
Anders sover i soffan.
Jag ser på uppesittarkvällen.
Det kommer bli en vit jul, det var 5 år sedan sist.
Jag har klarat delkurs 2 nu, superglad!


Nej nu skall jag dricka upp min cider, den sista för kvällen. Får önska er alla en god jul....
Får se om min lust för att blogga har kommit tillbaka till efter jul.


Snygg katt jag har..

Min katt sitter i värsta roliga ställningen, han sitter som att han inte har någon ryggrad och slickar sig på svansen som just nu hänger mellan hans ben.

Idag fick vi ta en tur till roma eftersom svärmors bil inte starta så fick vi hämta dem och köra hem dem till bro, där det bjöds på fika.

Jag älskar tanken!!!

Förlåt Natta, för att det inte kommit upp några bilder. Men min dator har gått sönder, så jag har varit tvungen att föra över bilder till anders, så jag vet inte vart jag skall lägga in dem hän, eftersom jag skall lämna in min datorn på lagning snart. Men dem kommer :)

Julen närmar sig med storsteg och jag älskar det...

Ja, det har hänt mycket sen sist.

I måndags hade anders blivit så sjuk så han fick vara hemma från jobbet, det är han ännu. Stackare. Jag har lite lindrigare symtom bara, så det är rätt skönt.
Vi hade en genomgång på det nya programmet vi skall börja använda i skolan. Mycket nytt att lära sig kände jag. Känner att det är så himla mycket att göra nu innan jul och lite efter, med skola och allt julfirande, det skall bakas och så skall man hinna med och jobba också....

Igår jobba jag en sväng sen var det hem och plugga igen, har iaf läst ut två böcker nu. Känns väldigt skönt.
På kvällen var vi och gjorde julgrupper, det blev tre stycken för min del. Jätteroligt och allt material/blommor blev inte så dyrt, tror jag betala 190 kr. OCH då ingick även fikat för mig och mamma :)
Idag har jag pluggat och börjat skriva om på min tenta. Har hunnit med en heldel faktiskt. Skall kanske åka in till stan sen och handla en snöskyffel, vi har ju igen och det börjar bli rätt mycket snö.
JAG ÄLSKAR SNÖ, även fast det är halt! Fick sladd igår men det går att kontrollera.

Ett steg längre iaf...me like :)

I morgon skall jag besikta bilen och sen skall jag nog vaccinera mig.

Goodbye!

Lillebror och jag

MIN FAMILJ ÄR BÄST<3


Hemkommen.

Helgen har varit toppen.
Fredagkväll bjöds på en hel del skratt, jag skojar inte jag fick kramp i käkarna. Då har man kul då.
Jättegod mat och efterfest till kl halv fyra. Det blir 2 timmars sömn sen upp med båten och jag kan säga att det vända sig i magen några ggr men jag klara mig.
Jocke hämta oss och vi åkte hem till de, sen tog vi pendeln in till sthlm. Det var nära att jag hoppa av för jag trodde att jag skulle spy. Mådde lite kasst ett tag på stan men sen gick det över.
Köpte ett par skor och en kjol.
Kvällen bjöds på middag och spel, jättemysigt och roligt.

Söndagen åkte vi till ikea och skärholmen centrum där blev det två tröjor och en liten påse på ikea. Vi åkte hem och gjorde mat sen blev det lite film, sen var det dags att åka till båten.
Tack Sara och Jocke för en jättetrevlig helg vid er.

Anders har blivit sjuk, jag känner mig också lite kass, Sara som har smittat :)
Så han är faktiskt hemma från jobbet idag. Jag skall ha skola nu kl 10.

Det snöar elelr inte just nu, men det gjorde förut när jag vakna. Jättemysigt. Så jag gick upp och gjorde eld och tände ljus. Nu ligger Chili i min famn och gosar, har faktiskt saknat dem även fast vi bara var borta i 2 dagar. Dem är ju bara för underbara.

Nu skall jag göra någon nytta....

JAA!

Jag är ju en slarver så jag lägger pengar i olika jackor och väskor. Så idag tänkte jag ta tag i det och samla ihop allt, det glad överraskad, när jag fick ihop 620 kr som jag inte trodde jag hade. Det var inte så illa pinkat det..
Idag har jag packat, åker till sthlm i morgonbitti.
Jag och Anders skall upp till Sara och Jocke, skall bli skit skoj!

Ikväll skall jag på glitter och glamourfest, med jobbet. Det blir skaldjursmat med ugnsgratinerad hummer, krabba, hummer, rökta räkor, räkor, musslor kokta i vin, vanliga musslor, med mycket mer. Champange till drickat..Åhh skall bli så kul, skall träffas innan hon Lovisa och dricka lite glitter cider :P
Så jag lär vara trött i morogn när jag skall åka båt, och en aning bakis tror jag. Men det får det vara värt.
Inte ofta man blir bjuden på en sån här tillställning.
Jag skall ah på min en klänning i guld, ett stort halsband med "Stora diamanter", pumps och lite mer slänger kanske upp en bild när jag kommit hem från sthlm. Kommer nog inte blogga under den näramste dagarna, efter som jag inte är i närheten av en dator.

Nu sitter jag på jobbet och börjar om 10 min, jag jobbar bara 4 timmar idag så det är skönt. Sen är det bara att åka hem och stressa på allt för kl 17.15 kommer sandra och niklas och hämtar mig.

Have a nice helg!



Dålig uppdatering

Men jag har helt enkelt inte haft lust och blogga, inte så mycket tid heller för den delen.
Idag har jag suttit med en sammansfattning av alla våra Illustrationer så det tog en litent tid. Men jag blev nöjd iaf.
Sen har jag städat hallen och plockat ut en massa ut till förrådet. Gud det ser ut som en soptipp där ute, måste ta oss i kragen och åka till återvinningen en dag med allt skräp.
Idag kommer en värderingsman och skall värdera hus, undra varför? Skall hon sälja? Det vi vet är att hon skall värdera om det, för det var inte så längesen hon byggde stallet och badrummet, men sen sa hon att han skulle ta kort. Gör värderingsmän det? jaja, det får tiden utvisa..

Igår va jag och Anders så duktiga för vi städa hela huset och som belöning blev det pizza. Fan måsta ta tag i min matvanor nu, pizza lite för ofta känner jag.

Nu sitter jag här med ansiktsmask och väntar på att få tvätta bort den. Huden svider.

Ikväll skall vi baka julgodis, 6 hela sorter blir det. Skall bli mysigt, vi skall göra det i vallstena så det blir nog full rulle i köket kan jag tro.

Jag skall bara skriva en blogg till idag sen är jag klar med dagens skolarbete, känns väldigt skönt faktiskt.

BJUDER PÅ LITE BILDER FRÅN MODEVISNINGEN.
Lite dåliga bilder endel, men satt så långt bort och så ville jag inte ha blixt för då blev ljust så tråkigt och mörkt.










Sotaren, check!

Nu har han varit här och allt gick bra, va normalt skitigt sa han.  :)
Nu lyssnar jag på julradio.se, då får man verkligen julstämmning.
Tänkte att jag skulle slå in en julklapp nu, sen skall jag fortsätta att läsa. Man kommer på så mycket när man är hemma som man skall göra, skall bara, skall bara.
Men ibland får man den där lusten, man väntat på länge. Åh då skall man passa på, det är så när man skall städa iaf, inte ofta man har den lusten. Men ibland får man den bara sådär.

Sitter och slötittar på våra bästa år, de var sjukt länge sen jag såg det sist. För något år sedan var jag helt fast i den serien, avboka allt bara för att jag skulle hem och se det programmet, det var verkligen beroendeframkallande och det roligaste var ju att det hände inte ett skit i det programmet. Men ändå var man så pass fast som man var, undra varför. Kanske blir som att läsa folks bloggar som man inte känner, man följer deras vardag. Vissa personer drar mer än andra, vissa bryr man sig inte alls om man missar några dagar, men andra kan man börja vad som hänt på senaste. Men när det gått några dagar så inser man att så viktigt var det inte ändå, det är som när jag kom ifrån våra bästa år. Efter ett tag kände jag att så vikigt är det ju inte för mig. Viilken drog det kan vara!!


Sotaren.

Idag kommer sotaren hit, någongång mellan halv elva och tolv. Jag har plockat bort alla grejer runt spisen, ställt fram stegen och skall hämta en hink med lock också. Har ju aldrig varit med om detta förut, så det när nytt. Vad skall jag hitta på medan han är här, eller hon. Inte så att jag tänker sitta och se på, nej men jag får väl sätta mig i något annat rum och plugga.
Vi har ju börjat få i ordning i det lilla rummet nu, så det känns som vi helt plötsligt fick ett större hus.

Idag skall jag hitta en illustration som jag skall skicka till mina gruppmedlemmar. Har hittat en men är inte riktigt säker på om jag skall ha den. Men jag tror nästan det.
Sen skall jag fortsätta läsa i boken om kommunikation. Ni vet jag hur man ser på en människa om den ljuger bland annat. Denna kurs är verkligen jätteintressant. Man har en sån stor nytta av den i vardagen också.
Till våran funderar jag på att läsa företagsekonomi också för att sedan under termin 5 bara kunna läsa halvtid. Och på den halvtiden då fördjupa mig i juridiken. Vilket gör att om jag slutför allt detta så är jag om 2,5 år. Kock, servitris, gymnasieekonom, beteendevetare med en fördjupning på Juridiken. Det är väl inte så illa?!
Någon chans att få jobb måste det väl finnas då tycker man.

Ikväll skall jag till Min kusin Marie, som fyller 25 år idag. Grattis! Skall på stan med mamam först och köpa något fint till henne.


pepparkaksbak.

Nu har jag bakat pepparkakor, katterna ville gärna vara med men det fick det inte. Anders han ville inte vara med men han skulle få det om man ville. Han blanda istället GinTonic till oss, som vi smaska i oss framför tvn sen när jag var klar med pepperkaksbaket.
Här kommer lite bilder från det :
Tyvärr är det bara jag framför kameran, eftersom Anders hellre sitter bakom..










Några blev lite brända men va fan...


Andra ljuset tänt

I fredags kväll var vi på bio och såg 2012, den var spännande. Kom på mig själv att jag satt och höll anders hand och knep den. Men han märkte inget eftersom han också var inne i filmen. Vissa scener var lite tillgjorda, men så är det ju alltid på film.

Igår jobba jag till kl 14, sen var det direkt till bro för att fira svärfar. Han blev en aladin ask, en tidning och ett par jaktstrumpor rikare från oss.
På kvällen var vi i bara/hörsne bygdegård och såg på Modevisningen Anders syster/systrar fixat med, en modevisning som heter nostalgi ur garderoben, om jag inte minns fel. Var kläder från 1900-1980 talet, var mer som en teater och modevisning i samma. Skit bra men alla ljudeffekter och musik..Det hade dem gjort bra det. Var rätt mycket folk också. Kommer även att vara i vänge och nörs bygdegårdar i januari igen tror jag det var. Lite sugen att gå och se igen.
Idag sov jag och anders riktigt längre till halv tolv tror jag så det blev lite adeventsfrukost sen åkte vi till stan och handla lite och var och åt lite senare på lilla elefant.
Nu är vi proppmätta och skall snart göra pepparkakor, degen har legat i kylskåpet en vecka nu och har bara väntat på att bli knådad på.
Har säkert hunnit med en hel massa till, men orkar inte dra allt här...
En super bra helg, med en guldstjärna i mitten.

Nu rullar dagarna på till jul och det är inte långt kvar. Jag som längtar så, men sen kommer det att vara över på några dagar bara. Men så är det ju alltid tråkigt nog.

Nu är det  dax för att knåda, knåda, knåda....

Kärleken till dig går inte att beskriva med ord, Anders!

Äntligen fredag!

Igårkväll var jag hemma hos Hanna i Mästerby och vi drack glögg (en ny sort) och åt en massa smått och gott hon gjort. Tex fikon med mandel och choklad, pepparkakor, mandariner och en paj med kavring och ädelostkräm. Tack tjejer för en super mysig kväll!

Idag skall jag in till dokton och efter det skall jag se film med Natta och även äta en bit mat tror jag det var.
Hon hade en ny film som vi kunde se, det blir lite roligare då, än om man sätt den innan.
Ikväll tänkte jag baka pepparkakor, får se om jag får med Anders och göra det. Men degen ligger i kylskåpet skall bara knådas ut.
Sen blir det nog bara film för hemma, får se vad som händer.

Det har inte hänt så mycker roligt än på min fredag.
Jag kan ju berätta att jag var och hämta ut hittelönen igår, 60 KR, det är inte mycket att skryta om. Men hoppas snubben som fick tillbaka cykeln blev glad iaf.

Såhär såg det ut igår när jag slog in paket och skrev rim, katterna var som galna


Guud va jag har handlat.

Fick en tid hos doktorn i morgon kl halv 12, eller det var nog en sjuksköterska för det fanns inga lediga tider hos doktor. Får se om hon kan hjälpa mig eller hur vi skall gå tillväga.

Sen var jag på arbetsförmedligen och hämta papper så jag kan fylla i att jag vill ha csn-bidrag/lån nästa månad.

Handlat en hel del julklappar idag, så skönt att gå på stan själv. Man får så mycket gjort, man behöver inte ta hänsyn till någon annan och går bara dit man vill. Vilket gör att allting går så mycket snabbare.
Jag var även förbi sporthuset idag och fick reda på en massa nytt..
Var förbi zoomarket och köpte komposterart kattströ, hur bra som helt skulle det vara. Hatar dem här cementklumparna det blir av det vanliga kattstanden.

Sen var jag även på några fler ställen och gjorde lite ärenden, guud vad jag hunnit med en massa idag på stan.
Nu håller jag på att skriva ner mina tankar om det liberativa samtalet. Det kan vara nog svårt det.

Sen har jag även tänt en brasa och när jag är klar med skrivandet skall jag slå in julklappar och skriva rim. Blir nog kanske lite julmusik också.

Ikväll kommer sandra och hämtar mig och då skall vi åka ut till mästerby, till Hanna. Så skall vi dricka glögg och ha mysigt, det är det man får göra nu när mörkret smyger sig på.

Julen i Vallstena för något år sedan.






Farbror Doktor

Nu har det blivit värre igen med eksemen så nu har jag ringt till fabror doktor och jag fick en telefontid kl 10.45, skall jag vänta tills dem ringer hemma, eller skall jag börja åka till stan?! Tror jag väntar hemma, så man kan prata i lugn och ro.
Hoppas jag kan få en tid snabbt och att dem vet en dunderbra salva som jag kan få, för det är ju inte billigt att gå till doktorn inte heller alla salvor och krämer som jag har testat. Har säkrt lagt ut flera tusen kr på besök hos doktorn, penecillin, salvor och krämer. Det känns som att jag har testat allt, och nu börjar jag bli trött på det igen...känner mig så hemsk. Vill bara att det skall försvinna, ni som inte har det skall vara glada att ni inte har det för det suger verkligen. Det är ju inte så att man döljer det, det går ju inte för det sitter ju runt munnen. BLÄÄ!
Hoppas att det är en super bra doktor som heslt ger mig en tid idag..Håll tummarna för mig.



Bjuder på en bild från Mias dop, då jag svimma rätt ner i mattan i kyrkan. Bra gjort Linda!!!

Snart helg..

..gud vad veckorna går snabbt. Helt plötsligt är det helg, och det är väl underbart. Speciellt när man har en helg då man inte jobbar. Så i helgen skall jag på modevisning, Hannas Modevisning. Det skal bli jätteroligt, kommer nog ta med kameran så jag kan ta lite kort.

Nu sitter jag här och har precis tänt ljuset, dag två har inte brunnit när än, så jag skall bränna ner två dagar idag. Det har redan gått 3 dagar i december, snart kommer det verkligen vara julafton. OCH min födelsedag...
Anders kommer iaf vara hemma på min födelsedag och det känns lite roligare, förra året var jag nog ensam. Så kom alla på kvällen. Jag älskar att ge julklappar, så det har kanske blivit lite dyrare i år, men det får gå. Det är ju bara jul en gång om året.

Idag skall jag nog in till stan och hämta ut min hittelön från polisen, är väl några ynka ören. Men bättre än inget. Måste även förbi zoo market och handla nytt strö till katterna.
Skall även införbi turistbyrån :)
Får se om jag hittar någon julklapp också.

Nu skall jag skriva en blogg(Skolan), sen göra mig i ordning för staden en sväng.

<3<3<3


Bilder med Nikon

Var ute en sväng i morse och tog lite kort med min nya kompis Nikon










Kommentarer tack!

Vad tänker ni när ni ser denna bild?


Redan onsdag

Idag var det inte så varmt här inne när jag vakna, men nu har jag gjort en eld och hoppas få upp värmen rätt snabbt. Börjar ju bli kallt ute nu också, det är nog därför värmen sjunker så fort här inne, eftersom det är noll isolering.
Idag skall jag iaf fortsätta plöja igenom den där artikel och även jämföra några bilder som vi i gruppen sen skall träffas kl 14.
Idag öppna jag ruta 2, men har inte skrapat den ännu, tänkte att Anders kanske vill göra det idag.
Tänk om man vann en miljon, vad har ni gjort?

Jag hade nog köpt en bil, en klok bil där man inte får punka :), sen handlat lite till mig själv. Sen ett hus tror jag, om man tänker så, är en miljon inte mycket pengar, dem lör försvinna rätt snabbt när man köper hus.
Skulle nog ha rest en del först innan jag köpte ett hus också.

Igår kom Anders hem kl 20.30, tråkigt att sitta hemma själv, men jag såg lite på tv och laga mat och då gick tiden ändå. Han kommer jobba över idag också, så kanske skall passa på att städa, eller slå in lite julklappar. Jag har börjar skriva rim, så det kommer bli jätteroligt.

Våran adventsljusstake (i lördags)


Ruta 1

Tänk att det redan är första december, det säger man varje år. Varför gör man det egentligen? Känns inte som att det är en vintermånad just nu eftersom det inte blivit något kallare ännu. Vi har inte satt på värmen än i huset, endast i sovrummet och datarummet.

Åt precis chokladbiten från ruta ett i min chokladkalender. Skrapa även våran bingolottokalender, men ingen vinst.
I icas kalender stod det:

Lon, den är faktiskt en större kisse
och kusin till våran egen kissemisse

Hoppas pappa ringer snart så vi kan åka in och fixa bilen, känns tomt att inte kunna ta sig.

ikväll skall det lagas helstekt entrecote, med potatis och brunsås (gjortd på skyn).

Känner mig en aning förvirrad.


åhhhh

Har jobbat idag och när jag skulle köra hem så kändes bilen konstigt när jag börja backa. Så jag gick ur och då hade jag fått punka, åhhh. Hade jag verkligen inte tid med och inte heller så rolifr eftersom däcken var nya från förra året. Som TUR var, hade Sandra inte åkte från jobbet så jag kunde åka med henne. Vi var på kränu först sen åkte hon och lämna mig. Skall åka in och byta däck ikväll, när pappa kommer in till stan. Hoppas Hoppas att det bara är slangen.

Nu har jag publicerat min illustration och nu skall jag läsa en artikel som vi skall reflektera kring.

Behöver ladda min kamera, det är därför det inte kommer upp några bilder. Men jag skall nog ta och ladda den idag.
Nu ligger min katt på min mage och snarkar :)

Det är inte min bil, men så såg det ut idag iaf. :(


RSS 2.0