Kvinnor gömmer alltid saker för män

Kvinnor gömmer alltid saker för män, fast egentligen gör de ju inte de, de är bara männen som tycker de. Män anklagar ofta kvinnor för att gömma saker i byrålådan och skåp. Strumpor, underkläder, smör, bilnycklar, plånböcker - allting ligger där, männen kan bara inte se dem. Med sitt bredare synfält kan en kvinna se det mesta som finns i kylskåpet utan att behöva vrida på huvudet. Hennes östrogen gör de möjligt för henne att se vilka saker som hör ihop i en låda, i ett skåp eller på andra sidan rummet och senare minnas föremålet i ett komplicerat, slumpmässigt mönster - som till exempel var smöret eller syltet står i kylskåpet.

En kvinnas liv blir mycket mindre stressigt när hon inser vilka problem män har med att se saker på nära håll.

Moderna män hittar lätt vägen till en avlägset belägen pub, men hittar aldrig saker och ting i kylskåp eller garderober. Nyare forskning tyder på att mäns hjärnor letar i kylen efter ordet S-M-Ö-R. Om ordet är vänt åt fel håll kan han faktsikt inte se det. På grund av sitt tunnelseende rör mannen sitt huvud från sida till sida och upp och ned för att söka efter de "saknade" föremålen: det är därför de har svårt att hitta saker på nära håll - nycklar, strumpor osv.

När en kvinna säger till en man "Det ligger i skåpet!" är de mindre stressigt för honom att tro henne och fortsätta leta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0