Kvinnor ertappas sällan med att kasta ögon efter andra män...

Sexforskare har kommit fram till att kvinnor tittar på mäns korppar minst lika mycket som män tittar på kvinnor. Kvinnor har fler slags tappar i ögats näthinna - vilket gör att de kan beskriva färger på ett mycket mer detaljerat sätt - och även bredare synfält än männen. Som försvarare av boet ger deras hjärndator dem möjlighet att ta emot synintryck från minst 45 graders vinkel både horisontellt och vertikalt. Vissa kvinnors synfält uppgår till i de närmaste etthundraåttio grader.

Mannens ögon är större än kvinnans, och hans hjärna ställer in dem på ett slags långtseende tunnelseende, vilket innebär att han ser klart och tydligt rakt framför sig, fast inom ett mycket smalt fält och på längre avstånd, nästan som en kikare. Det är därför man ser tydligt när de spanar in andra kvinnor. De är tvugna att vidra på huvudet.

Texten tagen ur boken "Varför bara män kan göra en sak i taget och kvinnor aldrig slutar att prata"

Kommentarer
Postat av: Hanna

Det där förklara varför män aldrig hittar nått när de letar i tex garderoben. De öppnar tittar in och säger: här är den inte! Kvinnan tittar in och plockar fram saken, som ligger på en hylla nedanför den i mitten.

2011-08-30 @ 20:34:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0